Reisinformatie

Reisbeschrijving Groepsreis "Arctisch actief avontuur" op het Kola Schiereiland

De reis begint op het treinstation van Moermansk of Sint Petersburg. Samen met de gids gaat u met de trein naar het beginpunt van de trekking. Door de Aku-akukloof. Via de Yumyekorrpas komt u in een gebied met intrigerende rotsformaties. Aan de oever van de Chasnaiok wordt het kamp opgezet. Gezamenlijk wordt de avondmaaltijd gemaakt en genuttigd.
De volgende dag wordt het pad vervolgd langs de oever van de rivier tot aan de zuidelijke Chorgorrpas. De pas die op een hoogte van 820 m ligt geeft een fenomenaal uitzicht op het Lidichwumchorrgebergte. Aan de andere zijde van de pas wordt afgedaald naar de oever van de Petrilius. Hier wordt een geschikte plaats gezocht om het kamp op te zetten.
Op dag 3 begint met de bestijging van de Petriliuspas. De bagage kan voor deze tocht in het kamp achterblijven. Het letterlijke hoogtepunt van vandaag is de 1191 meter hoge Judychvumchorr, de hoogste berg van het Khibinygebergte.
Daarna wordt afgedaald naar het kamp. Nadat alles weer is ingepakt wordt de tocht vervolgd langs de Malaya Bellayarivier tot aan de Ramsairavijn. In deze ravijn ligt tot laat in de zomer nog sneeuw. Verder afdalend wordt de Pochajok gevolgd totaan het Malyi Vudavrmeer. Hier wacht de bus die groep naar het dorp Oktayabrky brengt voor overnachting in het pension Yolki-Palki. Na drie dagen buiten is het heerlijk om hier een bad en een sauna te nemen. Op dag 4 is er een rustdag.
Daarna volgt een vijfdaagse rafttocht over de Umbarivier richting de Witte Zee. Halverwege ligt het Kanozeromeer. Langs de oever zijn 5000 jaar oude rotstekeningen gevonden. Er wordt hier gestopt om te wandelen en de tekeningen te bekijken. Ook te water wordt 15 km per dag afgelegd.
Het laatste onderdeel is een driedaagse mountainbiketocht langs de kust van de Witte Zee. In de kleine dorpjes die u passeert lijkt de tijd te hebben stilgestaan. In het Pomorendorp Kashkarantsy heeft men zoveel mogelijk de sfeer van honderd jaar geleden vastgehouden. Het is nu een soort openluchtmuseum.
Bij Kaap Schip is een verlaten Amethistmijn. De rotsen in deze omgeving zijn doorspekt met het violetkleurige mineraal Amethist.
Op de laatste dag kunt u met de trein terug naar Moermansk of naar Sint Petersburg.

BELANGRIJK

U heeft voor deze reis een visum voor Rusland nodig. Dit visum dient u voor uw vertrek vanuit Nederland in uw bezit te hebben. Indien gewenst verzorgen wij voor u de visumaanvraag. De kosten voor het visumaanvraag bedragen circa € 140,- per persoon.

Reis van dag tot dag

Dag 01

Aankomst op het treinstation van Moermansk of Sint Petersburg. Ontmoeting met de gids en per trein verder naar het beginpunt van de trekking. Tocht circa 17 km. Overnachting in tent.

Dag 02

Trekking circa 14 km. Overnachting in tenten.

Dag 03

Bestijging Juydychvumchorr (1191 m) en trekking circa 14 km. Transfer naar Okyabrsky. Diner en overnachting in pension.

Dag 04

Voorbereiding catamaranrafttocht. Verdere dag ter vrije besteding. Overnachting in pension.

Dag 05

Transfer naar het begin van de rivier de Umba. Start rafttocht. Afstand circa 15 km. Overnachting in tenten.

Dag 06 - dag 08

Dagelijks circa 15 km raften. Overnachting in tenten.

Dag 09

Einde van de rafttocht in het zuiden van het schiereiland. Traject circa 20 km. Transfer naar een klein Pomorendorp aan de Witte Zee. Sauna, diner en overnachting in pension.

Dag 10

Start mountainbiketocht. Afstand circa 50 km. Overnachting in tenten.

Dag 11

Vervolg mountainbiketocht. Afstand circa 45 km. Overnachting in tenten.

Dag 12

Laatste etappe van circa 40 km. Overnachting in dorp aan de Witte Zee.

Dag 13

Groepstransfer naar Kandalaksha. Einde van de reis.
Per trein kunt u terug naar Moermask of Sint Petersburg.

Data & Prijzen 2016

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven van Moermansk (Rusland).

Data op aanvraagReisduur
Van 15 juni t/m 15 september 201612 nachten

Prijzen per persoon

Bij deelname vanPrijs
07 personen€ 1.565,00
06 personen€ 1.625,00
05 personen€ 1.685,00
04 personen€ 2.150,00
03 personen€ 2.285,00
02 personen€ 3.125,00

Bepaling van de te betalen prijs:

Indien u de reis met andere deelnemers wilt maken, betaalt u de prijs afhankelijk van het aantal deelnemers dat zich inschrijft voor de door u geslecteerde reis. Wilt u de reis uitsluitend met uw eigen groepje maken, dan betaalt u de prijs gebaseerd op het aantal mensen dat u inschrijft, er komen dan geen andere deelnemers bij.

De prijzen zijn inclusief:

avontuurlijke reis o.l.v. ervaren gids, gebruik catamaranrafts, mountainbikes toegang sauna's, 3 overnachtingen in pension in 2-pers. kamer d/t, 1 overnachting in pension in 2, 3 of 4-pers. kamer (toilet is buiten), 1 overnachtingen in houten huis (toilet is buiten), 7 overnachtingen in tenten, alle maaltijden vanaf lunch op dag 1 tot ontbijt op dag 13, genoemde transfers, bagagetransport tussen de tochten en tijdens de fietsdagen, huur catamarans, huur ATB-fiets, verzekering voor search & rescue per helikopter, SGR-dekking.
* lichtgewicht tenten zijn ter plaatse te huur.

De prijzen zijn exclusief:

reis van huis naar Moermansk of Sint Petersburg treinstation en v.v., (fris)drankjes, persoonlijke uitrusting (waaronder tent, isomatje, slaapzak, mok en bestek), verzekeringen, visumkosten (ca. € 140,- per persoon), fooien en uitgaven van persoonlijke aard, reserveringskosten (€ 25,- per boeking), publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen of verlenging

Indien gewenst verzorgen wij ook de benodigde vluchten, treinreis of vlucht van Moermansk of Sint Petersburg, eventuele verlenging in Sint Petersburg en/of Moermansk.
Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

BELANGRIJK visum

U heeft voor deze reis een visum voor Rusland nodig. Dit visum dient u voor uw vertrek vanuit Nederland in uw bezit te hebben. Indien gewenst verzorgen wij voor u de visumaanvraag. De kosten voor het visumaanvraag bedragen circa € 140,- per persoon.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.