Reisinformatie

Reisbeschrijving Wandelen in het Nordre Isfjord NP

De reis begint met een overnachting in Longyearbyen. De volgende morgen vroeg is er een informatiebijeenkomst en inspectie van de persoonlijke uitrusting.
In de middag transfer per boot naar het kamp in Ekmanfjord. Hier is ca. 100 jaar geleden een gletsjer in zeer korte tijd teruggetrokken. Hierdoor is een sinister heuvellandschap van rode klei ontstaan.
De komende drie dagen kampeert u in deze schitterende omgeving. Rondom het basiskamp ziet u bergen en gletsjers. Tijdens het avondeten wordt het plan gemaakt voor de volgende dag. In de aangrenzende dalen zoals Lappdalen, Haugsmarka en Bertilryggen kunnen mooie dagwandelingen gemaakt worden. 
Vanaf de Ekmanfjord wordt u opgehaald met de Polarcirkelboot en naar Longyearbyen gebracht voor overnachting.

Moeilijkheidsgraad

Een goede conditie en gezondheid zijn vereist, evenals wandelervaring. Wandelingen zijn over bergachtig terrein, waarbij rivieren en sneeuwvelden overgestoken moeten worden. Vanwege mogelijk ijsberengevaar moet u altijd bij de groep blijven. Achterblijven in het kamp kan niet!

Accommodatie

U overnacht op indeling in 2-pers. tenten in uw eigen slaapzak. De tenten zullen op de eerste dag gezamenlijk opgezet worden. Dit zal het basiskamp vormen voor de komende dagen. Op de derde dag worden de tenten weer ingepakt. Ook de maaltijden worden gezamenlijk bereid.
Het tentenkamp is eenvoudig. Er is geen stromend water (buiten beekjes en stroompjes) en er is geen elektriciteit.

Voor het verblijf in Longyearbyen (Spitsbergen) kunt u kiezen uit verschillende hotels, pensions, appartementen of u kunt zelfs op de camping overnachten.

Benodigde vluchten, aanvullende accommodatie en/of verlengin in Noorwegen

Indien gewenst, verzorgen we tevens de benodigde vluchten vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf, evenals eventuele extra overnachtingen en/of verlenging in Noorwegen.
Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

Reis van dag tot dag

Dag 01. Aankomst in Longyearbyen

Aankomst in Longyearbyen. Per Flybuss naar de door u gekozen accommodatie. De camping ligt op loopafstand van de luchthaven.

Dag 02 Longyearbyen - Ekmanfjord

Transfer van hotel/pension naar de plaats van de voorbespreking. Na de controle van de persoonlijke uitrusting en materialen volgt de transfer per Polarcirkelboot naar de Ekmanfjord.
Hier wordt het basiskamp opgezet, van waaruit de dagelijkse wandelingen gemaakt zullen worden.

Dag 03 - 05 Wandelen in het Nordre Isfjord NP

Vanuit het basiskamp kunnen wandelingen gemaakt worden in verschillende richtingen. 
> Lappdalen, een prachtige vallei met een bloemrijke toendra.
> Haugsmarka, een heuvelachtig gebied van circa 10 km2
> Bertilryggen, een ruim 400m hoge berg die beklommen kan worden en vanwaar er een prachtig uitzicht over de omgeving is.

Dag 06 Ekmanfjord - Longyearbyen

Na het opruimen van het kamp, kunt u voordat de Polarcirkelboot de groep komt ophalen nog wat laatste foto's maken. Aan het einde van de middag of aan het begin van de avond komt u in Longyearbyen aan.
Overnachting in de door u gekozen accommodatievorm.

Dag 07. Vertrek vanuit Longyearbyen.

Na het ontbijt is het programma ten einde.
U kunt met de middagvlucht naar Oslo of Tromsø gaan. U kunt er ook voor kiezen om uw reis op Spitsbergen te verlengen.

Data & Prijzen 2017

Vertrek

Deze reizen beginnen en eindigen in Longyearbyen.

DataReisduurCode

Prijzen per persoon

AccommodatiePrijs
in 2-pers. tent / camping
in 2-pers. tent / 4-pers. kamer pension
in 2-pers. tent / 2-pers. kamer pension
in 2-pers. tent / 1-pers. kamer pension
in 2-pers. tent / 2-pers. kamer hotel, vanaf
in 2-pers. tent / 1-pers. kamer hotel, vanaf

De prijzen zijn inclusief:

Wandelreis met boottransfers zoals beschreven, 2 overnachting in Longyearbyen in gekozen accommodatievorm (hotel en pension op basis van logies/ontbijt, camping op basis van logies in eigen tent), overige overnachtingen in tenten op basis van volpension, gebruik kampeeruitrusting, slaapmatje, Engelssprekende, bewapende gids(en), informatiepakket, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht van Amsterdam, Brussel naar Longyearbyen, eventueel benodigde overnachtingen in Oslo, lunches en diners in Longyearbyen, persoonlijke uitrusting (w.o. slaapzak), extra snacks, (fris)drankjes, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard en bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten, eventueel benodigde overnachting(en) bij Oslo, gewenste extra overnachtingen op Spitsbergen of verlenging in Noorwegen.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.