Reisinformatie

Reisbeschrijving Individuele autorondreis "Rond de St. Lawrencebaai" (Canada)

Deze autorondreis begint in Halifax. Hier heeft u eerst twee overnachtingen en een stadstour. Op de derde dag staat de auto van uw keuze gereed in het centrum. 
De route brengt u verder naar de mooiste plekjes. U heeft onderweg tijd om de steden te bekijken, musea te bezoeken, in natuurgebieden rond te wandelen of een walvisexcursie te maken.
U bezoekt tijdens deze reis Nova Scotia, New Brunswick, Prince Edward en Newfoundland. Een unieke combinatie van plaatsen met ieder een geheel eigen sfeer, historie en natuur.
Aan natuurliefhebbers biedt het Fundy NP, het Kejimkujik NP, de Cabot Trail, de Bay of Bulls en het Gros Morne NP met een overvloed aan dieren en planten.
Historische gebouwen zijn te zien in Halifax (het fort), in Lunenburg, in Saint John (het treinstation), in Pictou, in Baddeck (het Graham Bellmuseum), in St. John's (Signall Hill), in Trinity (authentieke huisjes) en de, overal langs de kust staande, vuurtorens.

Wegen en auto's

De wegen zijn over het algemeen goed berijdbaar en rustig.
Voor de autorondreis kunt u kiezen uit diverse auto's. De genoemde prijzen zijn gebaseerd op de meest gebruikelijke auto's. Wilt u een grotere auto of een 4WD? Vraag er gerust naar. We leggen u graag de mogelijkheden voor.

Accommodaties

Voor deze reis heeft u de keuze uit accommodaties middenklasse hotels c.q. motels of luxe hotels. De standaard van de hotels varieert nogal. Op diverse plaatsen is er slechts een eenvoudig motel, terwijl op andere plaatsen er diverse klasse hotels zijn.

Vluchten en eventuele verlenging in Canada of op IJsland

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten vanaf Amsterdam naar Halifax en van St. John´s terug naar Amsterdam.
Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam naar Halifax en St. John´s. U kunt vliegen met Air Canada. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

Reis van dag tot dag

Dag 01

Aankomst in Halifax. Overnachting in Halifax op basis van logies.

Dag 02

In de ochtend heeft u een stadstour. Daarna kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Maritime Museum of the Atlantic. Overnachting in Halifax op basis van logies.

Dag 03

Auto ophalen en naar het zuiden rijden langs de Lighthouse route richting Kejimkujik NP. Bezoek onderweg Peggy´s Cove, de meest bezochte vuurtoren in Nova Scotia. Overnachting in Kejimkujik NP op basis van logies.

Dag 04

Ochtend ter vrije besteding om Kejimkuijk NP te ontdekken. Er kunt naar het bezoekerscentrum en u kunt verschillende wandelingen maken. Daarna vertrek u richting Digby in het noorden. Overnachting in Digby op basis van logies/ontbijt.

Dag 05

U verlaat Nova Scotia en gaat met de ferry naar Saint John, New Brunswick. Saint John is de grootste stad van New Brunswick. Door naar Fundy NP via Fundy Coastal Drive. Overnachting in Fundy NP op basis van logies/ontbijt.

Dag 06

Dag ter vrije besteding in Fundy NP. Overnachting in Fundy NP op basis van logies/ontbijt.

Dag 07

U verlaat Fundy NP en rijdt naar Kouchibouguac NP via de Acadian Coastal Drive. Overnachting in Kouchibouguac NP op basis van logies/ontbijt.

Dag 08

Via de Confederation Bridge verlaat u New Brunswick en komt u Prince Edward binnen. De brug is in 1997 gebouwd en vormt een directe verbinding tussen de twee provincies. Doorrijden naar Summerside, waar u overnacht op basis van logies.

Dag 09

Via de Red Sands Shore Drive naar Prince Edward Island NP. Overnachting op basis van logies.

Dag 10

Via Charlottetown naar de ferry terminal. U neemt de ferry naar Caribou, Nova Scotia. Via de Sunrise Trail naar het historische plaatsje Pictou. Doorrijden naar Baddeck, waar u overnacht op basis van logies.

Dag 11

Vandaag staat een van de spectaculairste autoroutes van Canada op het programma, de Cabot Trail. De weg kronkelt langs de grillige kustlijn van Cape Breton. In het Cape Breton NP zijn 26 verschillende wandelpaden. Overnachting in Baddeck op basis van logies.

Dag 12

Dag ter vrije besteding. Bijvoorbeeld naar Glace Bay rijden. In Glace Bay begint de Marconi Trail, genoemd naar Guglielmo Marconi, de Italiaanse uitvinder. Volg het pad naar Fortress of Louisburg National Historic Site. Overnachting in Baddeck op basis van logies.

Dag 13

Met de ferry naar Port aux Basques, Newfoundland. Doorrijden naar Corner Brook, de tweede grootste stad. Overnachting in Humber Valley Resort op basis van logies/ontbijt.

Dag 14

Vertrek richting het noorden naar Gros Morne NP. Dit NP staat sinds 1987 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Er zijn verschillende wandelpaden in dit park. Overnachting op basis van logies/ontbijt

Dag 15

Ochtend ter vrije besteding. In de middag heeft u een boottocht door het park. Overnachting in Gros Morne NP op basis van logies/ontbijt.

Dag 16

Via Deer Lake naar Notre Dame Bay. Overnachting in Notre Dame Bay op basis van logies/ontbijt.

Dag 17

Via Road to the Beaches naar het Terra Nova NP. Overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 18

Dag ter vrije besteding. Overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 19

U verlaat Terra Nova NP. Bezoek Trinity, culturele hoofdstad van Newfoundland. Verder via de Marine Drive Coastel Road naar St. John´s, de hoofdstad van Newfoundland. Overnachting op basis van logies.

Dag 20

In de ochtend stadstour door St. John´s. In de middag naar Bay Bulls, waar u een walvisexcursie heeft. Overnachting in St. John´s op basis van logies.

Dag 21

Terug naar de luchthaven. Huurauto inleveren. Einde van de reis.

Data & Prijzen 2015

Vertrek

Deze reis begint in Halifax (Nova Scotia) en eindigt in St. John's (Newfoundland).

DataReisduur
Dagelijks van 02 mei t/m 31 okt 201520 nachten

Prijzen per persoon

bij koers CA$1,00 = € 0,72
Accommodatie2-pers. kamers, vanaf1-pers. kamers, vanaf
Middenklasse hotels met compact auto€ 2.299,00€ 4.238,00
Luxe hotels met compact auto€ 2.509,00€ 4.627,00

De prijzen zijn inclusief:

autorondreis volgens beschreven route, 20 nachten in gekozen accommodatietype op basis van logies, 10x ontbijt, stadstour in Halifax en St. John´s, Bay Bulls walvisexcursie, Western Brook Pond Fjord boottocht, autohuur (compact), onbeperkt aantal kilometers, belastingen en luchthaventoeslagen, CDW, one way fee, veerbootovertocht Digby - Saint John inclusief toeslag voor de auto, veerbootovertocht North Sydney - Port aux Basques, uitgebreid informatiepakket, niet terugvorderbare lokale belastingen, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vlucht van Amsterdam of Brussel naar Halifax en van St. John´s naar Amsterdam of Brussel, brandstofkosten voor de auto, overige maaltijden, (fris)drankjes, excursies, toegang voor Nationale Parken, veerboottocht Wood Islands naar Caribou, tol Confederation Bridge, reis- en annuleringsverzekering, fooien, uitgaven van persoonlijke aard en publieksbijdrage Sirchting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten van Amsterdam of Brussel naar Halifax en vanaf St. John´s naar Amsterdam of Brussel, evenals extra overnachtingen en/of verlenging in Canada. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze graag voor.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.