Reisinformatie

De beste reisperiode

De grote walvissen zoals Potvissen, Blauwe Vinvissen, Dwergvinvissen en Bultruggen verblijven over het algemeen van half juni tot halverweg september in de IJslandse wateren. Tegenwoordig wordt er zelfs in de winter zo af en toe een Bultrug gezien. Bruinvissen, Witsnuitdolfijnen en Orka's verblijven het hele jaar in de IJslandse wateren.

Reisbeschrijving Fly-drive "Walvisblues op IJsland".

U vertrekt naar keuze vanaf Amsterdam of Brussel*. Na aankomst op Keflavík kunt u de huurauto ophalen en kunt u op weg. Van de luchthaven rijdt u naar Reykjavík. U kunt dan na het inchecken een korte rondrit maken in de omgeving van de stad of de stad zelf verkennen.
De tweede dag begint met een walvissafari vanuit Reykjavík op zoek naar Dwergvinvissen, Bultruggen, Bruinvissen en verschillende dolfijnen. Na deze boottocht zijn de natuurwonderen van IJsland aan de beurt. Via Gullfoss, Geysir en Thingvellir rijdt u richting Snæfellsness.
Bij Grundarfjördur gaat u optioneel een boottocht maken naar de vogelrotsen, met o.a. papegaaiduikers, waarbij u mogelijk onderweg Orka's zult zien. De omgeving is ook geschikt om te wandelen of naar de gletsjer te gaan en daar te gaan wandelen. De dagen zijn lang, dus u heeft alle tijd.
Daarna vertrekt u richting Dalvík of Húsavík en Mývatn. Hier heeft u drie dagen om een bootexcursies te maken op zoek naar Bultruggen, Potvissen en soms vertoont zich zelfs een Blauwe Vinvis. Verder kunt u Mývatn en het geothermische gebied Namaskard bezoeken. Een wandeling langs pruttelende modderpoelen in pastelkleuren, fluitketels en andere geothermische verschijnselen geeft u volop de gelegenheid deze fenomenen op de gevoelige plaat vast te leggen. Het mysterieuze Mývatn is een perfect decor voor verhalen over trollen en feeën.
Op de terugweg heeft u vanuit Reykjavík nog een laatste kans walvissen en dolfijnen te zien.
De laatste nacht verblijft u in de omgeving van de luchthaven. U heeft dan de gelegenheid om een bezoek te brengen aan de Blue Lagoon of om een rit over het schiereiland te maken.
U vliegt vanaf Keflavík terug naar Amsterdam of Brussel*

* Rechtstreekse vluchten van en naar Brussel zijn alleen mogelijk van mei t/m oktober.
Van 06 juni t/m 01 sep op dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag. Tijdens de overige periode zijn er uitsluitend vluchten op dinsdag, vrijdag en zondag.

Verlenging en andere aanpassingen

Wilt u meer tijd aan de zuidkust, op Snaefellsness, de Vestfjorden of rond Mývatn? Of wilt u misschien een traject door het binnenland rijden of een grotere auto? Deze reis kan eenvoudig verlengd of aangepast worden aan uw wensen.

Lijnvluchten

U vliegt met lijnvluchten van Icelandair.

De huurauto

In het basisarrangement is een huurauto categorie Z opgenomen. Dit is een bijvoorbeeld een Volkswagen Fox, 3-deurs. Voor een zeer geringe meerprijs heeft u cat. B, bijvoorbeeld een Volkswagen Fox 5-deurs.
Ook grotere auto's, 4WD-auto's en SUV's zijn tegen meerprijs mogelijk.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Amsterdam - Reykjavík

Lijnvlucht naar Keflavík (IJsland). Auto ophalen en overnachten in Reykjavík.

Dag 02 Reykjavík

Walvissafari vanuit Reykjavík. Verdere dag ter vrije besteding. In de stad zijn musea, prachtige kerken en niet te vergeten de Halkgrimskerk, de botanische tuin met een stukje openlucht museum etc.

Dag 03 Reykjavík - Flúdir

Een korte rit die u alle mogelijkheden geeft om via de zuidkust naar Geysír te rijden.

Dag 04 Geysir - Gullfoss - Thingvellir NP - Snæfelsness

Een lange, maar zeer afwisselende dag. Vroeg in de ochtend kunt u in alle rust de Gouden Waterval en het geothermische gebied Geysir bezoeken. Daarna steekt u via een onverharde weg over naar het Thingvellir NP. Hier kunt op verschillende plaatsen wandelingen maken door het prachtige, grillige en soms bizarre landschap.
Vanaf hier rijdt u naar de kust. Bij helder weer is de gletsjer die zich op het puntje van het schiereiland Snæfellsnes bevindt te zien. U rijdt langs de imposante westkust naar het plaatsje Ólafsvík of Grundarfjördur waar u de komende twee dagen zult verblijven.

Dag 05 Snæfellsnes

Bootexcursie vanuit Grundarfjördur op zoek naar papegaaiduikers en Orka's. Verdere dag ter vrije besteding. U kunt het eiland verder te voet of met de auto verkennen.

Dag 06 Grundarfjördur - Vatnsdalur

Vandaag rijdt u via de noordkant van het schiereiland terug naar de rondweg. De weg over de Laxárdalsheidi doorkruist een ruig landschap waar u de tijd voor moet nemen.
U overnacht in Hof in het Vatnsdalur. Een prachtige vallei waar veel vogels en paarden te zien zijn. Achterin de vallei zijn verschillende watervallen die u te voet of te paard kunt bereiken.
U overnacht op de boerderij Hof. 

Dag 07 Vatnsdalur - Akureyri - Dalvík of Húsavík

Een niet te lange rit van Hof via Akureyri naar de omgeving van Dalvík of Húsavík. Er is voldoende tijd om onder andere een kijkje in de stad Akureyri te nemen en bij de Godafoss te stoppen en rond te wandelen.
Overnachting is in de omgeving van Dalvík of Húsavík. 

Dag 08 - 10 Dalvík of Húsavík - Mývatn

Deze drie dagen heeft u ter beschikking om twee walvissafari's te maken vanuit Dalvík of Húsavík, het vogelrijke meer Mývatn te verkennen, het geothermische gebied Námafjall & Krafla te bezoeken en een wandeling te maken in het prachtige gebied bij de Dettifoss en Hafragilsfoss. 

Dag 11 Dalvík of Húsavík - Reykjavík

Vandaag een lange rit, maar wel over de rondweg. Overnachting in Reykjavík.

Dag 12 Reykjavík - Blue Lagoon

Als het mooi weer is en er zijn veel walvissen in de baai bij Reykjavík, kunt u nog een laatste walvissafari maken. U overnacht in Grindavík in de Northern Light Inn. Dit kleine hotel ligt op een steenworp afstand van de Blue Lagoon. U kunt de laatste middag in het warme water ronddoberen of nog een rit maken over het schiereiland.  

Dag 13 Keflavík - Amsterdam

Vroeg opstaan! De auto inleveren bij de luchthaven. Icelandair lijnvlucht Keflavík - Amsterdam.

Data & Prijzen 2015

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven Schiphol (Amsterdam), Zaventem (Brussel).

DataReisduur
Dagelijks vanaf Amsterdam van 01 juni t/m 31 aug 201412 nachten
vanaf Brussel van 06 juni t/m 01 sep 2014
12 nachten

Prijzen per persoon

De prijzen zijn gebaseerd op 2 personen reizend in één auto.
Prijzen voor een andere samenstelling zijn op aanvraag.

AccommodatiePrijs vanaf
2-pers. kamers met gedeelde douche/toilet€ 2.229,00
2-pers. kamers met privé douche/toilet€ 2.495,00

De prijzen zijn inclusief:

lijnvlucht van Amsterdam of Brussel naar Keflavík en v.v. in S-klasse, 12 dgn autohuur cat. Z, met onbeperkt aantal km, CDW, 12 nachten in gekozen accommodatietype, 2 walvissafari's en 1 natuursafari, kaart en informatiepakket met Dominicus of Elmar IJslandgids, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

eventuele verhoging van de brandstoftoeslag en/of belastingen, eventuele toeslag indien de genoemde klasse niet meer beschikbaar is, benzine-c.q. dieselkosten voor de auto, lunches, diners, (fris)drankjes, extra excursies, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking), reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Lijnvluchten:

U vliegt met Icelandair lijnvluchten.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Meer weten over uw volgende reis? Kom naar het Verre Reizen Event in Antwerpen op 10 en 11 oktober a.s. Bezoek onze stand en praat met onze specialisten.
Op 24 en 25 oktober wordt het Verre Reizen Event in Den Haag gehouden. Hier vindt u ons op de stand van de Maatwerkspecialisten.  

Verre Reizen Event te Antwerpen en Den Haag