Reisinformatie

Reisbeschrijving kajakken en trekking Zuid-Groenland

Vanaf de luchthaven Reykjavík op IJsland of vanuit Kopenhagen vliegt u in de morgen naar Narsarsuaq in het zuiden van Groenland. Na ontmoeting met de andere deelnemers gaat de groep naar Narsaq. Daar aangekomen, wordt direct begonnen met de voorbereiding en instructies voor de tocht. De groep overnacht hier in het pension.
De volgende twaalf dagen zult u afwisselend wandelen, trekken en kajakken in het hartje van het Zuid-Groenlandse fjordengebied. Afhankelijk van ijs- en weersomstandigheden zal de tocht er als volgt uitzien:
Vanaf Narsaq per kajak naar het eiland Tuqtutoq. Tijdens de tocht zal er gestopt worden bij de hut van de visser Ujaraq en op mooie of interessante plaatsen om te wandelen. Aan het einde van de middag zullen de tenten opgezet worden voor overnachting.
De volgende dagen zal de Ikerssuaqfjord over gestoken worden. Hier komen veel walvissen voor, dus er is een goede kans dat ze gezien zullen worden. Vervolgens wordt de Qaleraliqfjord ingegaan waarin de gelijknamige gletsjer met drie fronten van in totaal bijna 10 km breedte uitkomt. In deze omgeving zullen we wandelen en genieten van het overweldigende uitzicht. Als de condities goed zijn, kunnen we een klein stukje de gletsjer oplopen om te ervaren hoe immens groot deze is. Tijdens de wandelingen kunnen we rendieren tegenkomen.
Tijdens de eerste reis zullen alle planten op de toendra in volle bloei staan. Tijdens de tweede en de derde reis zullen de bessenstruikjes langzaam oranjerode herfsttinten krijgen en vol met eetbare bessen zitten.
Vanuit de Qaleriqfjord zal er door het immense stelsel van fjorden verder gekajakt worden. Van dag-tot-dag zullen de beste opties voorgelegd worden voor het kajakken, trekkings, wandelingen en overnachtingen. Onderweg zal gevist worden op Arctische zalm en zullen paddenstoelen en bessen verzameld worden om 's avonds te verwerken in een heerlijke maaltijd.
Voor de tweede reis geldt dat als het 's nachts donker is, er al kans is op het het zien van noorderlicht. Ver van alle lampen heeft u optimale omstandigheden om dit fenomeen waar te nemen.
Op de weg terug naar Narsaq komen we door een gebied waar het drijfijs dichter wordt. Dit is tevens een gebied waar zich veel zeehonden ophouden. Voor we in Narsaq aankomen, wordt gestopt in Manitsuarsuaq waar overblijfselen van een Inuit winterkamp zijn.
In Narsaq heeft u nog twee overnachtingen in het pension. De laatste dag wordt u per zodiac teruggevaren naar Narsarsuaq vanwaar u terugvliegt naar Reykjavík of Kopenhagen.

Accommodatie en verblijf

In Narsaq verblijft u in een pension op basis logies/ontbijt.
Onderweg verblijft u in 2-pers.tenten op basis van volpension.

Het kajakken

U peddelt in 2-pers. of 1-pers. kajaks 3 tot 5 uur per dag, afhankelijk van wind en stroming. In totaal wordt er twaalf dagen gekajakt en gewandeld. Op een aantal plaatsen zal de kajak over land gedragen moeten worden.
Kajakervaring is niet nodig, maar wel aanbevolen. Doorzettingsvermogen, een goede basisconditie en teamgeest is wel vereist. Ervaren kajakkers kunnen verzoeken om een 1-pers. kajak.

Vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten naar IJsland alsmede de overnachtingen op IJsland op de heen- en terugreis. U kunt deze reis eenvoudig verlengen of combineren met andere delen van Groenland of met een verblijf op IJsland. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

BELANGRIJK

Onvoorziene kosten veroorzaakt door weersomstandigheden en/of ijscondities zijn voor rekening van de reiziger. Dit is inclusief vertragingen van vluchten en boottransfers. U kunt dit risico afdekken door het afsluiten van een annuleringsverzekering met uitbreiding voor een samengestelde reis.
Indien gewenst, kunnen wij deze verzekering voor u verzorgen via Europeesche Verzekeringen.

Data & Prijzen 2014

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven van Kopenhagen of de luchthaven van Reykjavík (IJsland).

DataReisduur
17 juni t/m 01 juli 201414 nachten
03 juli t/m 17 juli 201414 nachten
17 juli t/m 31 juli 201414 nachten
31 juli t/m 14 aug 201414 nachten
14 aug t/m 28 aug 201414 nachten
30 aug t/m 13 sept 201414 nachten

Prijzen per persoon

Reis vanafPrijs
Reykjavík€ 2.435,00
Kopenhagen€ 2.915,00

De prijzen zijn inclusief:

retourvlucht Reykjavík of Kopenhagen - Narsarsuaq, luchthavenbelastingen vanaf Reykjavík € 140,- en vanaf Kopenhagen € 310,-, rondreis zoals omschreven, accommodatie op basis van volpension, gebruik van kampeeruitrusting, materialen voor gletsjertochten en kajakken, transferboot, Engelssprekende gidsen, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten van Amsterdam of Brussel naar Keflavík of Kopenhagen, benodigde overnachting op IJsland of in Kopenhagen op heen- en terugreis, eventuele verhoging van de brandstoftoeslag en/of belastingen, overige transfers, excursies, overige maaltijden, (fris)drankjes en fooien, verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).
Kosten ontstaan door vertraging in vervoer vanwege weersomstandigheden wanneer u reist vanaf Reykjavík (vluchten met Air Iceland). U kunt dit risisco afdekken door het afsluiten van een annuleringsverzekering met aanvullende optie voor samengestelde reis.

Benodigde vlucht, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten van Amsterdam of Brussel naar IJsland of Kopenhagen, de benodigde overnachtingen op IJsland of in Kopenhagen en eventuele verlenging in Groenland of op IJsland.
Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.
Indicatieprijs vluchten en overnachtingen:
Pakket Amsterdam of Brussel - Keflavík, 2 overnachtingen en Flybusticket vanaf € 465,- per persoon.
Pakket Amsterdam of Brussel - Kopenhagen, 2 overnachtingen, vanaf € 310,- per persoon.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.