Reisinformatie

Reisbeschrijving Luxe Expeditiecruise "Grandtour: Antarctica, South Georgia & Falklandeilanden" met de Ocean Diamond

De reizen beginnen met een hotelovernachting in Ushuaia.
De volgende middag gaat u aan boord van Ocean Diamond. Vervolgens wordt het Beaglekanaal uitgevaren naar de Drake Passage. Er volgt een dag op zee. Bijwonen van lezingen, op de uitkijk staan aan dek, of genieten van het zonnetje en de vogels die langs vliegen worden afgewisseld met lunch en diner.
Op de Falklandeilanden wordt een bezoek gebracht aan Stanley. Tevens zullen enkele eilanden bezocht worden waar u onder andere Wenkbrauwalbatrossen en Rotsspringerpinguïns zal kunnen zien.
Daarna wordt koers gezet richting South Georgia. Minimaal twee volle dagen zullen op zee worden doorgebracht. Hoe dichter u bij South Georgia komt hoe meer albatrossen rond het schip zweven. De dagen op South Georgia zullen gevuld zijn met landingen en zodiaccruises. Plaatsen zoals Salisbury Plain en St. Andrews Bay staan garant voor immense hoeveelheden Koningspinguins. Verder zullen enkele  overblijfselen uit de tijd van de walvisvaart bezocht worden. Bij Grytviken kunt u het museum bezoeken. Verder zijn er zeeolifanten, pelsrobben, Macaronipinguïns en een kleine kolonie Kinbandpinguïns. Voor echte vogelliefhebbers zijn nog enkele juweeltjes zoals de South Georgia Pijlstaart. 
Na de mooie dagen op South Georgia is het tijd voor het derde deel van de reis: het Antarctisch Schiereiland. Ook deze oversteek duurt minstens twee volle dagen. Tijdens de tweede dag op zee drijven de eerste ijsbergen voorbij en komt er land in zicht.
Daarna volgen vier dagen op de South Shetlandeilanden (zoals Deception, Half Moon of Livingston) en bij het Antarctisch Schiereiland. Pinguïns zijn over te zien, te horen en vaak ook te ruiken. Het landschap is fenomenaal en indrukwekkend. IJsbergen in alle varianten blauw en wit en de meest fantasievolle vormen drijven voorbij of zijn gestrand in ondiepe baaien.
Aan land, in de zodiac of simpelweg cruisend met het schip ziet u de mooiste landschappen, beleeft u de mooiste momenten. Momenten om nooit te vergeten! 
Ook de terugweg naar Ushuaia neemt weer twee dagen in beslag. Op de Drake Passage kunt u afscheidnemen van het Witte Continent, de pinguïns, de walvissen en alle andere bewoners van deze unieke plaats op aarde.

Benodigde vluchten en eventuele verlenging

Wij verzorgen ook graag de benodigde vluchten vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Buenos Aires en v.v. en van Buenos Aires naar Ushuaia en v.v. en eventuele verlenging in Argentinië en/of Chili.
Laat u inspireren en stuur ons uw wensen per e-mail of bel met 010-2950126 voor overleg. Wij helpen u graag verder.

De schepen Ocean Diamond & Ocean Endeavour

De Ocean Diamond is een relatief klein luxe expeditiecruiseschip met maximaal 189 passagiers. De Ocean Endeavour heeft maximaal 199 passagiers. Door de efficiënte manier van indeling van de passagiers bij excursies en de verschillende activiteiten die bij de landingen worden aangeboden, is er toch er ondanks het wat grotere aantal passagiers, toch een optimale beleving mogelijk.

Data & Prijzen seizoen 2015 - 2016

Vertrek

Deze reizen beginnen en eindigen in Ushuaia (Argentinië).
De eerste nacht is een hotelovernachting in Ushuaia.

DataReisduurSchip
22 nov t/m 11 dec 201519*nachtenOcean Diamond
13 dec t/m 01 jan 201619*nachtenOcean Endeavour

Ocean Diamond // max. 189 passagiers

Prijzen per persoon

Accommodatie22 nov 2015
19*nachten
Beschikbaar
B-3 pers. hut€ 11.100,00VOL
BWX-2 pers. hut€ 13.300,00VOL
BW-2 pers. hut€ 14.200,00ja
BWX-1 pers. hut€ 17.700,00ja
BP-1 pers. hut€ 17.700,00ja
Suite (2-pers.)€ 16.500,00ja
Balkonsuite€ 17.400,00VOL
Kajakken€ 730,00op aanvraag

Ocean Endeavour // max. 199 pax

Prijzen per persoon

Accommodatie13 dec 2015
19*nachten
Beschikbaar
BP 3-pers. hut€ 9.600,00VOL
BP 1-pers. hut€ 14.200,00ja
BP 2-pers. hut€ 14.200,00VOL
BPP 2-pers. hut€ 16.500,00ja
BW 2-pers. hut€ 14.800,00ja
BWP 2-pers. hut€ 17.200,00ja
BWUD 2-pers. hut€ 17.700,00ja
Superior 2-pers.hut€ 18.100,00ja
TDT 2-pers. hut€ 19.000,00ja
Juniorsuite€ 20.700,00ja
Suite€ 21.700,00VOL
Kajakken€ 730,00op aanvraag
Cross-country skiën€ 450,00op aanvraag
Bergbeklimmen€ 450,00op aanvraag
Peddelsurfen€ 100,00op aanvraag

Beschikbaarheid en aanbieding:

De genoemde beschikbaarheid is bijgewerkt t/m 24 februari 2015.

AANBIEDING bij boeking voor 01 maart 2015 op het nieuwste schip van Quark Expeditions, de Ocean Endeavour, (geldt niet voor 3-pers. hutten): 
> US$ 1000 tot US$ 1500 p.p. korting op de scheepspassage,
> GRATIS chartervluchten van Buenos Aires naar Ushuaia en v.v., hotelovernachting in Buenos Aires en bijbehorende groepstransfers in Buenos Aires en Ushuaia.

Hutdeling:

Alleenreizenden worden standaard op indeling geboekt. U betaalt dan geen toeslag.
Wilt u geen hut delen met een andere passagier dan kunt u een 1-pers. hut boeken.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord in het gekozen huttype, alle excursies gedurende de scheepsreis, gebruik van rubberlaarzen, expeditieparka die u na de reis mag houden, hotelovernachting in Ushuaia voorafgaand aan de scheepsreis op basis van logies/ontbijt, uitgebreide reisinformatie met onder andere de Elmar Wereldwijzer Antarctica en SGR-dekking.

Pakketten voor drankjes aan boord

U kunt voor uw reis met de Ocean Diamond vooraf een pakket bestellen voor de drankjes aan boord.
Er is keuze uit een pakket met uitsluitend frisdrankjes en sapjes en een pakket met fris- en alcoholische drankjes.
Prijzen voor de pakketten bedragen:
frisdrankjespakket:
frisdrankjes & alcoholische drankjes:

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht vanaf Amsterdam of Brussel naar Ushuaia, eventueel benodigde overnachting(en) en transfers in Buenos Aires, individuele transfer in Ushuaia, eventuele brandstofstoeslag, verzekeringen, (fris)drankjes en fooien aan boord en uitgaven van persoonlijke aard.
Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen € 2,50 per boeking.

Benodigde vluchten, overnachting(en) en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Buenos Aires en Buenos Aires - Ushuaia v.v., eventueel benodigde overnachting(en) in Buenos Aires en eventuele verlenging in Argentinië en/of Chili.
Laat u inspireren door de informatie over beide landen op onze site. Stuur ons uw wensen per e-mail of bel 010 - 2950126 om de mogelijkheden door te spreken.

*** KLM vliegt drie tot vier keer per week direct van Amsterdam naar Buenos Aires en v.v. ***

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.