Reisinformatie

Reisbeschrijving 05-daagse "stopover Antarctica"

U gaat in Ushuaia (Argentinië) aan boord van de Ocean Nova. Nog voor u de Drake Passage opgaat, bezoekt u Puerto Williams, de zuidelijkste nederzetting van Chili, en gaat u als het weer het toelaat aan land bij Kaap Hoorn.
Daarna steekt het schip in twee dagen de Drake Passage over. Op de South Shetlands probeert men nog enkele landingen te maken en pinguïnkolonies te bezoeken.
Op King George, een van de South Shetland eilanden, nabij het Antarctisch Schiereiland, gaat u van boord. Na een bezoek aan de Chileense basis Frei, de Russische basis Bellinghausen en een wandeling in de omgeving gaat u na circa vijf uur per vliegtuig naar Punta Arenas in Chili en kunt u uw reis door Patagonië vervolgen.

LET OP: deze reis wordt maar 2x per seizoen aangeboden.

Er zijn geen andere data mogelijk.

De schepen Ocean Nova en Sea Explorer

Deze reis wordt uitgevoerd met het schip Ocean Nova. Er worden tijdens deze reis maximaal 68 passagiers aan boord genomen.
De Sea Explorer is een wat luxer schip en neemt maximaal 12 passagiers aan boord.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Ushuaia & Puerto Williams

Halverweg de middag wordt u aan boord verwacht van de Ocean Nova die aan de kade in Ushuaia (Argentinië) ligt. Vertrek en vaart door het Beaglekanaal. Korte stop in Puerto Williams, dat op het Chileense eiland Navarino ligt. Later in de avond wordt koers gezet naar Kaap Hoorn aan het begin van Drake Passage.

Dag 02 Kaap Hoorn en de Drake Passage

Als het weer een beetje meerwerkt zal er een bezoek worden gebracht aan Kaap Hoorn. Hier is een Chileens station dat de zorg heeft over de vuurtoren op deze verradelijke plek aan de kust.
Daarna is het tijd om het ruime sop te kiezen en de Drake Passage over te steken naar de South Shetlandeilanden.

Dag 03 Drake Passage

Gedurende de dag zult u verschillende albatrossen en Kaapse duiven rond het schip zien vliegen. Misschien zijn er dolfijnen die spelen in de golven van het schip of een grotere walvis die het schip passeert. Een dag om op de uitkijk te staan, een bezoek aan de brug te brengen en om te relaxen.

Dag 04 Drake Passage & South Shetlandeilanden

Na het passeren van de Convergentiezone (de plaats waar koud Antarctisch water en het warmere water vanuit het noorden elkaar ontmoeten) zullen er zeker ook Reuzenalbatrossen te zien zijn. Deze waarlijke zweefvliegkunstenaars zijn een genot om naar te kijken. IJsbergen komen in zicht en niet veel later zullen de contouren van de South Shetlandeilanden aan de horizon zichtbaar worden.
's Avonds zal dan de eerste landing gemaakt kunnen worden, waarbij u de eerste pinguïns aan land zult zien.  

Dag 05 King George & Punta Arenas

De eindbestemming van deze reis is het eiland King George. In Fildesbaai gaat het schip voor anker en wordt u met de zodiacs naar land gebracht. Hier heeft u verschillende uren om rond de Russische basis Bellinghausen en de Chileense basis Frei te wandelen.
Later in de middag vertrekt de chartervlucht naar het Chileense Punta Arenas. Drie tot vier uur later staat u dan weer in de bewoonde wereld.
Er is een groepstransfer naar de stad, waar u in een van de hotels overnacht.

BELANGRIJK

Bovengenoemd dag-tot-dagprogramma is onder voorbehoud van weers- en ijsomstandigheden. Zo kan sterke wind een landing op Kaap Hoorn onmogelijk maken. Heftige wind en/of mist kan vertraging in de vlucht van King George naar Punta Arenas veroorzaken.

De reis van 05 januari 2016 wordt in tegengestelde richting uitgevoerd. U begint met een chartervlucht vanuit Punta Arenas naar King George en u vaart terug naar Ushuaia.

Data & Prijzen seizoen 2015 - 2016

Vertrek

U vertrekt per schip vanuit Ushuaia (Argentinië) en u komt per vliegtuig terug in Punta Arenas (Chili) of v.v.

DataBeschikbaarReisduurSchip
29 nov - 04 dec 2015ja04 nachtenOcean Nova
18 dec - 23 dec 2015ja04 nachtenSea Explorer
05 jan - 11 jan 2016ja04 nachtenSea Explorer
14 jan - 19 jan 2016ja04 nachtenOcean Nova

Ocean Nova // max 73 passagiers

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,91
Accommodatie29 nov 2015
04 nachten
14 jan 2016
04 nachten
BW 3-pers. hut€ 3.909,00€ 3.909,00
BW 2-pers. hut€ 4.910,00€ 4.910,00
BW 1-pers. hut€ 6.366,00€ 6.366,00

Sea Explorer

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,91
Accommodatie18 dec 2015
04 nachten
05 jan 2016
04 nachten
BW 3-pers. hut€ 3.909,00€ 3.909,00
BW 2-pers. hut€ 4.910,00€ 4.910,00
BW 1-pers. hut€ 6.366,00€ 6.366,00
Superiorsuite€ 5.456,00€ 5.456,00
Verandasuite€ 6.002,00€ 6.002,00
Penthousesuite€ 6.366,00€ 6.366,00

Beschikbaarheid en vroegboekkorting

De genoemde beschikbaarheid is bijgewerkt t/m 25 maart 2015.

Hutdeling:

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling.
D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). Indien u met twee personen van ongelijk geslacht reis, kunt u niet indezelfde 3-pers. hut ingedeeld worden.
Alleenreizenden die geen hut willen delen met een andere passagier, kunnen een B-1 pers. hut boeken

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis van Ushuaia (Argentinië) naar King George, accommodatie aan boord op indeling, volpension aan boord (incl. koffie en thee), excursies tijdens de scheepsreis, chartervlucht van King George naar Punta Arenas (Chili), groepstransfers, uitgebreide reisinformatie met onder andere de Elmar Wereldwijzer Antarctica en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten Amsterdam - Buenos Aires - Ushuaia en Punta Arenas - Santiago - Amsterdam, eventuele brandstoftoeslag, benodigde overige overnachtingen en transfers, verzekeringen, (fris)drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).

Vluchten, overnachting(en) en/of verlenging

Dit arrangement is uitstekend te combineren met uw (individuele) reis door Zuid-Amerika. Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten en/of eventuele verlenging in Argentinië en/of Chili.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.