Reisinformatie

Reisbeschrijving Groepsreis "Arctisch actief avontuur" op het Kola Schiereiland

De reis begint op zaterdag op de luchthaven van Moermansk. U wordt afgehaald en naar het groepshotel in Monchegorsk gebracht. Tijdens het welkomstdiner ontmoet u de andere deelnemers en de gids.
Op zondagmorgen wordt de groep per motorboot naar het Nifeliny Peski Station gebracht. Hier aan de rand van het meer start de wandeling door de Aku-akukloof. Via de Yumyekorrpas komt u in een gebied met intrigerende rotsformaties. Aan de oever van de Chasnaiok wordt het kamp opgezet. Gezamenlijk wordt de avondmaaltijd gemaakt en genuttigd.
Op maandag wordt het pad vervolgd langs de oever van de rivier tot aan de zuidelijke Chorgorrpas. De pas die op een hoogte van 820 m ligt geeft een fenomenaal uitzicht op het Lidichwumchorrgebergte. Aan de andere zijde van de pas wordt afgedaald naar de oever van de Petrilius. Hier wordt een geschikte plaats gezocht om het kamp op te zetten.
Dinsdag begint met de bestijging van de Petriliuspas. De bagage kan voor deze tocht in het kamp achterblijven. Het letterlijke hoogtepunt van vandaag is de 1191 meter hoge Judychvumchorr, de hoogste berg van het Khibinygebergte.
Daarna wordt afgedaald naar het kamp. Nadat alles weer is ingepakt wordt de tocht vervolgd langs de Malaya Bellayarivier tot aan de Ramsairavijn. In deze ravijn ligt tot laat in de zomer nog sneeuw. Verder afdalend wordt de Pochajok gevolgd totaan het Malyi Vudavrmeer. Hier wacht de bus die groep naar het dorp Oktayabrky brengt voor overnachting in het pension Yolki-Palki. Na drie dagen buiten is het heerlijk om hier een bad en een sauna te nemen.
Daarna volgt een vijfdaagse rafttocht over de Umbarivier richting de Witte Zee. Halverwege ligt het Kanozeromeer. Langs de oever zijn 5000 jaar oude rotstekeningen gevonden. Er wordt hier gestopt om te wandelen en de tekeningen te bekijken. Ook te water wordt 15 km per dag afgelegd.
Het laatste onderdeel is een driedaagse mountainbiketocht langs de kust van de Witte Zee. In de kleine dorpjes die u passeert lijkt de tijd te hebben stilgestaan. In het Pomorendorp Kashkarantsy heeft men zoveel mogelijk de sfeer van honderd jaar geleden vastgehouden. Het is nu een soort openluchtmuseum.
Bij Kaap Schip is een verlaten Amethistmijn. De rotsen in deze omgeving zijn doorspekt met het violetkleurige mineraal Amethist.
De reis begint en eindigt in Moermansk.

BELANGRIJK

U heeft voor deze reis een visum voor Rusland nodig. Dit visum dient u voor uw vertrek vanuit Nederland in uw bezit te hebben. Indien gewenst verzorgen wij voor u de visumaanvraag. De kosten voor het visumaanvraag bedragen circa € 55,- per persoon.

Reis van dag tot dag

Dag 01

Aankomst in Moermansk. Transfer naar Mochegorsk. Diner. Overnachting in hotel.

Dag 02

Transfer naar startpunt trekking. Tocht circa 17 km. Overnachting in tenten.

Dag 03

Trekking circa 14 km. Overnachting in tenten.

Dag 04

Bestijging Juydychvumchorr (1191 m) en trekking circa 14 km. Transfer naar Okyabrsky. Diner en overnachting in pension.

Dag 05

Voorbereiding catamaranrafttocht. Verdere dag ter vrije besteding. Overnachting in pension.

Dag 06

Transfer naar het begin van de rivier de Umba. Start rafttocht. Afstand circa 15 km. Overnachting in tenten.

Dag 07 - dag 09

Dagelijks circa 15 km raften. Overnachting in tenten.

Dag 10

Einde van de rafttocht in het zuiden van het schiereiland. Traject circa 20 km. Transfer naar een klein Pomorendorp aan de Witte Zee. Sauna, diner en overnachting in pension.

Dag

Dag ter vrije besteding aan de Witte Zee. Overnachting in het pension.

Dag 12

Start mountainbiketocht. Afstand circa 50 km. Overnachting in tenten.

Dag 13

Vervolg mountainbiketocht. Afstand circa 45 km. Overnachting in tenten.

Dag 14

Laatste etappe van circa 40 km. Overnachting in dorp aan de Witte Zee.

Dag 15

Groepstransfer naar Kandalaksha. Lunch en transfer naar de luchthaven van Moermansk.

Data & Prijzen 2012

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven van Moermansk (Rusland).

Data op aanvraagReisduur
Van juni t/m september 201214 nachten

Prijzen per persoon

Bij deelname vanPrijs
07 - 08 personen€ 1.910,00
05 - 06 personen€ 2.090,00
03 personen€ 2.925,00

Bepaling van de te betalen prijs:

Indien u de reis met andere deelnemers wilt maken, betaalt u de prijs afhankelijk van het aantal deelnemers dat zich inschrijft voor de door u geslecteerde reis. Wilt u de reis uitsluitend met uw eigen groepje maken, dan betaalt u de prijs gebaseerd op het aantal mensen dat u inschrijft, er komen dan geen andere deelnemers bij.

De prijzen zijn inclusief:

avontuurlijke reis o.l.v. ervaren gids, gebruik katamaranrafts, mountainbikes toegang sauna's, eerste overnachting in hotel in 2-pers. kamer d/t in goed hotel op basis van logies/ontbijt, 5 overnachtingen in hutten, 8 overnachtingen in tenten op basis van volpension, transfers van Monchegoresk naar het startpunt van de tocht en van eindpunt terug naar Moermansk, verzekering voor search & rescue per helikopter, SGR-dekking.
* lichtgewicht tenten zijn ter plaatse te huur.

De prijzen zijn exclusief:

reis van huis naar Moermansk en v.v., (fris)drankjes, persoonlijke uitrusting (waaronder isomatje, slaapzak, mok en bestek), verzekeringen, visumkosten (ca. € 55,- per persoon), fooien en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen of verlenging

Indien gewenst verzorgen wij ook de benodigde vluchten, treinreis of vlucht van Moskou of Sint Petersburg naar Moermansk, of vluchten naar Kirkenes (Noorwegen) Kuusamo, Rovaniemi of Ivalo (Finland), eventuele verlenging in Sint Petersburg en/of Moskou of in Noorwegen en/of Finland.
Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

BELANGRIJK visum

U heeft voor deze reis een visum voor Rusland nodig. Dit visum dient u voor uw vertrek vanuit Nederland in uw bezit te hebben. Indien gewenst verzorgen wij voor u de visumaanvraag. De kosten voor het visumaanvraag bedragen circa € 55,- per persoon.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Meer weten over uw volgende reis? Kom naar het Verre Reizen Event in Antwerpen op 10 en 11 oktober a.s. Bezoek onze stand en praat met onze specialisten.
Op 24 en 25 oktober wordt het Verre Reizen Event in Den Haag gehouden. Hier vindt u ons op de stand van de Maatwerkspecialisten.  

Verre Reizen Event te Antwerpen en Den Haag