Reisinformatie

Reisbeschrijving individuele reis "Beluga's in de Witte Zee & de Solovetskiy-eilanden"

De reis begint met een kort verblijf in de Russische stad Sint Petersburg. Het is een stad met veel bezienswaardigheden, waarvan de Hermitage de bekendste is. U kunt de stad op eigen gelegenheid verkennen of u kunt ervoor kiezen om met een gids op pad te gaan.
Vanuit Sint Petersburg reist u per nachttrein naar het noordelijk gelegen stadje Belomorsk. Onderweg stopt de trein bij verschillende kleine stations. De enige grote halte is bij de stad Petrozavodsk. Hier kunt u even de trein uit en wat verse bessen of andere versnaperingen kopen bij de venters op het perron. Na aankomst in Belomorsk wordt u opgewacht en naar Hotel Gandvik gebracht. Hier kunt u zich opfrissen en het diner gebruiken. In de avond staat nog een wandeling gepland naar de rotstekeningen langs de oevers van de Vyg.
De volgende dag reist u van Belomorsk naar Kem waar u per draagvleugelboot naar de Solovetskiy-eilanden gaat. U verblijft dan twee nachten in een van de hotels op Bolshoy Solovetskiy, waar ook het klooster is. Een rondleiding neemt u mee naar de glorietijd van het klooster (de collectie van middeleeuwse manuscripten trekt pelgrims uit de gehele wereld), maar neemt u ook mee naar de donkere tijden onder Stalin.
Zodra het laag water wordt gaat de eerste excursie naar Kaap Beluzy om de Beluga's te spotten. De dieren zijn voornamelijk met eb te zien. Het eerste gedeelte gaat per bus, daarna moet u nog 5 km wandelen. Daarna heeft u ongeveer drie kwartier om de dieren te volgen van niet te grote afstand.
Na het diner wordt een (inmiddels gedateerde) film vertoond van Canadese en Japanse onderzoekers die hier de Beluga's onder en boven water hebben gevolgd. Maar voor wie de film nog niet gezien heeft op National Geograpic is het wel een aanrader. Wie niet binnen wil blijven, kan een wandeling naar maken naar de zogenaamde labyrinten. Men vermoedt dat deze stenen cirkels stammen uit de tijd dat Samen deze eilanden bezochten.
Op het volgende eiland, Bolshoy Zayatsky, zijn nog meer en grotere labyrinten te zien evenals kloosters met bijgebouwen, waarvan er een diende als vrouwengevangenis tijdens het Sovjetregime. Ook tijdens de boottocht kunnen er in de verte Beluga's te zien zijn.
De derde dag kunt u opnieuw mee naar Kaap Beluzy om de Beluga's te zien.
De vierde dag op het eiland heeft u ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid rond wandelen of deelnemern aan een optionele excursie naar de berg Sekirnaya of de botanische tuin. Rond 16.00u verlaat u per traditionele boot Bolshoy Solovetskiy. Diner in het hotel in Kem per nachttrein terug naar Sint Petersburg.

Verlengingsarrangementen

Omdat u op zowel de heen- als terugreis via Sint Petersburg reist, is het eenvoudig om uw reis met een aantal dagen in deze stad te verlengen. Indien gewenst, kunt u ook meerdere dagen doorbrengen in Petrozavodsk of eventueel doorreizen naar Moermansk. Het is ook mogelijk om de reis in Rusland te starten en/of te eindigen in Moskou.

Vluchten, overnachtingen en individuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij de benodigde vluchten van Amsterdam of Brussel naar Sint Petersburg en/of Moskou en eventueel gewenste verlenging in Sint Petersburg, Petrozavodsk of Moskou. 

BELANGRIJK

Voor deze reis heeft u een visum voor Rusland nodig.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Amsterdam - Sint Petersburg

Aankomst in Sint Petersburg. Overnachting in hotel.

Dag 02 Sint Peterburg

Dag ter vrije besteding in Sint Petersburg.

Dag 03 Sint Petersburg - Belomorsk

Vertrek per trein van Sint Petersburg naar Belomorsk.

Dag 04 Belomorsk

Aankomst in Belomorsk. Transfer naar Hotel Gandvik. Diner. Avondexcursie naar rotstekeningen. Overnachting.

Dag 05 Solovetskiy-eilanden

Per boot naar de Solovetskiy-eilanden. Check-in in het hotel. Excursie over het eiland en naar Kaap Beluzy voor het spotten van Beluga's. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 06 Solovetskiy-eilanden

Bootexcursie naar Zayatsky. Bezoek aan het maritiem museum. Onderweg Beluga's spotten. Diner en overnachting in het hotel op Solovetskiy.

Dag 07 Solovetskiy-eilanden

Excursie op zoek naar de Beluga´s.

Dag 08 Solovetskiy-eilanden - Sint Petersburg

Ochtend en gedeelte van de middag ter vrije besteding.
Optioneel bustocht naar de berg Sekirnaya of naar de botanische tuin.
16.00u vertrek van de boot. 18.30u aankomst in Kem. Diner in het hotel en transfer naar het treinstation. Per trein terug naar Sint Petersburg.

Dag 09 Sint Petersburg

Aankomst in St. Petersburg. Tranfer naar het hotel. De overige dag ter vrije besteding.

Dag 10 Sint Petersburg - Amsterdam

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven.

Data & Prijzen 2013

Vertrek

De reis begint en eindigt op luchthaven van Sint Petersburg

DataReisduur
27 juni t/m 06 juli 201309 nachten
07 juli t/m 16 juli 201309 nachten
01 aug t/m 10 aug 201309 nachten

Prijzen per persoon

AccommodatiePrijs bij 2 personen
In 2-pers. kamers€ 1.625,00
In 1-pers. kamers€ 1.938,00

De prijzen zijn inclusief:

3 hotelovernachting in Sint Petersburg op basis van logies/ontbijt, treinreis van Sint Petersburg naar Belomorsk en v.v. 1 overnachting in Hotel Gandvik op basis van halfpension, 2 overnachtingen in hotel op Bolshoy Solovetskiy op basis van halfpension, Engelssprekende gidsen in Sint Petersburg, Belomorsk, Solovetskiy en Kem, transfers zoals genoemd in het programma, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht Amsterdam/Brussel - St. Petersburg, verzekeringen, visumkosten, overige maaltijden en(fris) drankjes, optionele excursies, fooien, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)

Vluchten, overnachtingen en verlenging

Omdat u zowel op de heen- als terugreis via St. Petersburg reist, is het eenvoudig om uw reis een aantal dagen in deze stad te verlengen. Indien gewenst, kunt deze reis ook combineren met een bezoek aan Moskou of een tussenstop maken in de treinreis bij Petrozavodsk. Als u een verlenging overweegt, wilt u dit dan, in verband met uw visumaanvraag, in een vroeg stadium kenbaar maken.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.