Reisinformatie

Beluga's bij Churchill

Beluga's, (Witte Walvissen) komen alleen in de Arctische wateren voor. De dieren blijven net als de Narwallen het hele seizoen door in de koude Noordpoolwateren. In de zomer (juli en augustus) komen de dieren naar o.a. de Churchillrivier om in het ondiepe water hun oude huid af te schuren en om te kalveren.
De riviermonding is rijk aan de kleine visjes waar de Beluga dol op is. In groepen jagen ze op de scholen vis. Er zijn circa 3000 dieren die jaarlijks naar de Churchillrivier komen. De kans om ze van erg dichtbij te zien is hier dan ook zeer groot.

Churchill

De omgeving van Churchill, het grensgebied van taiga en toendra nodigt uit tot wandelen. In Churchill is een klein, maar zeer interessant Eskimomuseum met de grootste collectie ter wereld van Inuitvoorwerpen uit de pre-Dorset, Dorset, Thule en hedendaagse Inuitcultuur. Recenter zijn de overblijfselen van de Hudson Bay Company die hier in 1717 een post opende voor de bonthandel en later uitgroeide tot een van de grootste steunpunten in Canada voor deze handel. Het Fort Prince of Wales, aan de overzijde van de rivier, is een van de grootste bouwwerken uit die tijd.

Zwarte Beren in het Riding Mountain NP

In het noorden van de provincie Manitoba ligt een lieflijk berglandschap, het Riding Mountain NP. Een groot deel van het park is bedekt met bos, maar er zijn ook weiden. Een van de grote attracties van dit gebied is de Zwarte Berenpopulatie.

Reisbeschrijving Individuele reis "Beluga's, vogels en zwarte beren"

U kunt in juli en augustus bijna dagelijks vertrekken vanaf de hoofdstad Winnipeg in de Canadese provincie Manitoba. In Winnipeg begint u met een overnachting in de stad. Het oude centrum en het Manitobamuseum zijn een bezoek meer dan waard.
De volgende dag vliegt u naar Churchill. Dit kleine, geïsoleerde stadje staat nu in het teken van de Beluga's. Tijdens een tweetal safari's in een kleine boot of per zodiac kunt u de gracieuze witte walvis van zeer dichtbij meemaken. U kunt er zelfs bij snorkelen of kajakken! Na de safari's kunt u er ook nog eens op uit om andere dieren en de plantenrijkdom van de omliggende taiga en toendra te ontdekken. En wie weet ontmoeten we een of meerdere ijsberen. Canadese ganzen, Sneeuwganzen ziet u gegarandeerd, maar er zijn nog veel meer vogels die hier broeden. De enthousiaste gidsen zullen u graag attent maken op hun waarnemingen.
In Churchill heeft u ook tijd om op eigen gelegenheid het Eskimomuseum te bezoeken. Een op het eerste gezicht klein museum, maar met een enorme collectie kunst- en gebruiksvoorwerpen.
In Churchill verblijft in de gezellige Bear Country Inn of een van de andere kleine hotels.
Na vier nachten in Churchill vliegt u weer terug naar Winnipeg. De volgende dag heeft u de gelegenheid om Winnipeg te bezoeken. U verblijft in een hotel in het centrum van Winniprg. Op dag 8 haalt u de huurauto op en rijdt u naar Riding Mountain NP. Hier verblijft u in het Elkhorn Resort. 
Tijdens de ritten door het park kunnen o.a. (edel)herten, bisons en heel soms wolven gezien worden. De open vlakten staan op dit moment in volle bloei en trekken vlinders en andere insecten aan. Tijdens uw verblijf kunt u heel veel moois zien en meemaken.
Na drie nachten gaat u weer terug naar Winnipeg. U levert de huurauto in op de luchthaven. In de avond keert u huiswaarts of kunt u uw reis in Canada voortzetten.

Verlenging en combinatie met andere delen van Canada

Indien gewenst, verzorgen wij tevens eventuele extra overnachtingen of verlenging in Churchill, Winnipeg of combinaties andere delen van Canada. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

Data & Prijzen 2014

Vertrek

Deze reis begint en eindigt in Amsterdam of Brussel.

DataReisduur
Dagelijks in van 01 juli t/m 10 aug 201410 nachten

Prijzen per persoon

Bij huurauto gebaseerd op 2 personen per auto.
Andere samenstelling op aanvraag.

AccommodatiePrijs vanaf
In 2-pers. kamer€ 3.100,00

De prijzen zijn inclusief:

3 overnachtingen in Winnipeg in 2-pers. kamer d/t op basis van logies, Calm Air lijnvlucht Winnipeg - Churchill en v.v., 3 overnachtingen in Churchill in 2-pers. kamer op basis van logies/ontbijt, 2 bootexcursies, toendrabuggytour, 3 overnachtingen in Elkhorn Resort in 2-pers. kamer op basis van logies, 4 dagen autohuur cat. A, inclusief CDW, belastingen en onbeperkt aantal kilometers, excursies met Engelssprekende gidsen, informatieboekje en SGR-dekking.

De prijzen zijn exlcusief:

lijnvluchten van Amsterdam of Brussel naar Winnipeg, eventuele verhoging van de brandstoftoeslag en/of belastingen van de Calm Airvluchten, overige maaltijden, (fris)drankjes, verzekeringen, fooien, uitgaven van persoonlijke aard en publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten en eventuele verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten van Amsterdam of Brussel naar Winnipeg. Wilt u uw reis verlengen met een verblijf in een ander deel van Canada? Stuur ons uw wensen per e-mail of bel 010 - 2950126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op maat.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.