NIEUWSBRIEF DECEMBER

Wij wensen u veel leesplezier!

IN DEZE NIEUWSBRIEF SPECIALE AANDACHT VOOR:

  →  Documentaireserie Frozen Planet
  →  Nova Zembla, de film de ontdekkingsreis
  →  Happy Feet 2
  →  Volg ons op Twitter                              

Documentairereeks Frozen Planet ijsbeer

Heeft u net als ons een passie voor de poolgebieden?
Dan maken wij u graag attent op de nieuwe documentairereeks Frozen Planet waarvan gisteren de eerste aflevering is uitgezonden.

Frozen Planet neemt u mee op de ultieme poolexpeditie; een tocht langs de koudste gebieden op aarde, de Noordpool en de Zuidpool. De grootste en nog minst bekende wildernissen van onze planeet.
Maak kennis met een wereld van ijs en haar bewoners.Ezelspinguïns

Wanneer: dinsdag 06 december, 13 december, 03 januari, 10 januari & 17 januari, van 20:30 tot 21:30 uur.
Waar: Nederland 1

Zie hoe in de lente na vijf maanden duisternis het zonlicht weer terugkeert en zie hoe alles weer tot leven komt. In het zuiden bouwen de pinguïns hun nesten en in het noorden gaat moeder ijsbeer op jacht met haar welpen. De bevroren rivieren beginnen te breken en de instroom van het smeltwater in zee versneld het uiteenvallen van het zee-ijs.
En dan wordt het zomer… één lange dag, want de zon zal nu een aantal maanden niet ondergaan. Een periode van overvloed. De bewoners moeten voldoende eten, strijden en hun jongen grootbrengen, voordat de herfst intreedt… Een tijd van dramatische gevechten en lange tochten. De kleur van de toendra gaat van groen naar vuurrood. De Noordelijke IJszee is aan het dichtvriezen en rond Antarctica groeit het zee-ijs met vier
kilometer per dag aan… De winter is in aantocht. Nooit wordt het leven op onze planeet
meer op de proef gesteld dan in de poolwinter. Het hele poolgebied is in duisternis gehuld en slechts een paar dappere overlevers wagen het erop om te blijven. Op Antarctica doen de mannelijke Keizerspinguïns hun uiterste beste om hun kostbare eieren te beschermen tegen de barre omstandigheden. Op de Noordpool zoekt een ijsbeer een plekje om te bevallen. 

Kortom, een documentaire waarin zowel de ontzagwekkende kracht als de vertederende kwetsbaarheid van onze poolgebieden te zien is. 

Na het zien van deze prachtige reeks warm geworden voor een reis naar het hoge noorden of het lage zuiden?! Kijk dan op www.belugareizen.nl of neem contact met ons op voor advies op maat.

Nova Zembla, de film

Het zal u vast niet ontgaan zijn. Sinds afgelopen donderdag 24 november draait in de Nederlandse bioscopen de film Nova Zembla. De film vertelt het legendarische, waargebeurde verhaal van de avontuurlijke ontdekkingsreis van Willem Barentsz,  destijds opgetekend door het jonge bemanningslid Gerrit de Veer.

Het is eind 16e eeuw. In Amsterdam wordt de scheepsbemanning samengesteld voor de expeditie van Barentsz en Heemskerck om de noordoostelijke doorvaart te vinden. Groot initiator van de ontdekkingsreis is Petrus Plancius, voormalig cartograaf en dominee. Hij besluit zijn assistent  Gerrit de Veer, die verliefd is op zijn dochter Catharina, mee te sturen op de expeditie van Barentsz en Heemskerck om te bewijzen de liefde van zijn dochter waard te zijn.

Wilt u zelf een ontdekkingsreis naar Nova Zembla maken?  Komend jaar is er een aantal scheepsreizen gepland.

IJsbrekercruise Franz Josefland & Nova Zembla: een scheepsreis naar het onbekende Rusland.
Datum: 27 juli t/m 10 augustus 2012       (14 nachten)     
10% VROEGBOEKKORTING bij boeking vóór 31 januari 2012!    

Datum: 28 juli t/m 09 augustus 2012       (12 nachten)     
EUR 800,- VROEGBOEKKORTING bij boeking vóór 30 januari 2012! 

Expeditiecruise Nova Zembla & Franz Josefland, een scheepreis naar de hoge Arctis.
Datum: 08 september t/m 21 september 2012.                               (13 nachten)
15% VROEGBOEKKORTING bij boeking vóór 31 januari 2012!

Happy Feet 2

In 2006 was er de succesvolle animatiefilm Happy feet (2006). De jonge Keizerspinguïn Mumble werd in deze film door zijn constant maar zingende soortgenoten beschouwd als een vreemde vogel. Hij zong vals en deed aan tapdansen. Nu is er het onvermijdelijke vervolg: Happy Feet 2. In de bioscoop sinds 23 november.

De held uit de eerste film, de tapdansende keizerspinguïn Mumble, is inmiddels vader geworden, maar tot zijn teleurstelling deelt zoon Erik zijn enthousiasme voor dansen helemaal niet. Als Erik kennismaakt met "The Mighty Sven", een papegaaiduiker die denkt een vliegende pinguïn te zijn, wordt hij Eriks grote idool en gaat hij zonder toestemming met Sven mee naar een ander gebied.

Volg ons op twitter

Wij zijn nu ook te volgen via 

 
Blijf op de hoogte van nieuwe bestemmingen, aanbiedingen en andere interessante zaken!

Heeft u naar aanleiding van deze nieuwsbrief verdere vragen, wenst u meer informatie te ontvangen? Neemt u gerust contact met ons op per telefoon of per e-mail.
Wij zijn u graag behulpzaam.

 

 

U ontvangt deze e-mail omdat u lid bent van de beluga nieuwsbrief.
Om u uit te schrijven dient u hier te klikken