Reisinformatie

Een week puur natuur in de Canadese Arctisch

Bij Cunningham Inlet op Somerset is de Arctic Watch Eco-Lodge opgezet. Een verblijf hier biedt u de unieke mogelijkheid om op comfortabele wijze indringend kennis te maken met dit hoogarctische gebied.
Dicht bij de lodge is ondiep water, waar half juli duizenden Beluga's samenkomen. Op de toendra leven kariboes, muskusossen en poolvossen. De meest voorkomende vogels zijn duikers, haviken, Slechtvalken, sterns, plevieren, Sneeuw- en Rotganzen.
De Lancaster Sound vormt de scheiding tussen Somerset en Resolute Bay. Dit gebied is het leefgebied van de ijsbeer, de walrus en de Narwal.
U kunt vanuit de lodge wandelen, mountainbiken, kajakken en raften. Tevens worden er excursies gemaakt per 4WD-voertuigen (ATV en Unimogs).

Excursie-aanbod

De dagelijkse excursies zijn inclusief. Tijdens uw verblijf kunt u kiezen uit:
> Wandeling naar de riviermonding van de Cunningham om de Beluga's te zien en te horen d.m.v. hydrofoons.
> Wandeling naar de drievoudigewaterval.
> Per ATV door de Cunninghamdelta, langs de Muskox Ridge Trail, het Inukshukmeer en de River Trail.
> Bij Cunningham Inlet kajakken tussen ijsbergen, zeehonden, robben en misschien zelf Beluga's.
> Te voet, per mountainbike of per Unimog naar de Flatrockwatervallen. Een gebied met diepe kloven waarin duizenden vogels broeden.
> Per ATV naar Cape Anne, waar overblijfselen van oude Inuit zomerkampen te zien zijn (Thule-cultuur).
> Per Unimog langs de Cunnungham om hier ca. 20 km verderop kajaks en rafts te water te laten. Een spannende tocht door imposante kloven en een adembenemend landschap voert u terug naar de lodge.

Arctic Watch Eco-Lodge

Het complex bestaat uit 13 verwarmde luxe 2-pers. tenten voorzien van bedden met dekbed, toilet en stromend water, en een aantal grote gemeenschappelijke tenten die dienen als restaurant, lounge met bibliotheek, doucheruimte etc. De maaltijden worden ter plaatse bereid. Verse vis of muskusossenvlees zullen menigmaal op het menu staan. Met diëten wordt, mits tijdig gemeld, rekening gehouden.

Hoe komt u op Somerset?

Het complex is uitsluitend te bereiken via Yellowknife. Er zijn vanuit Nederland cq. België geen directe vluchten naar Yellowknife. Van Amsterdam en Brussel kunt u via Frankfurt en dan direct naar Yellowknife vliegen of via Toronto, Edmonton of Calgary, zodat het verblijf in de Arctic Watch Eco-Lodge ook eenvoudig te combineren is met andere delen van Canada.

Bekijk een filmpje van de Arctic Watch Lodge

Reis van dag tot dag

Dag 01 Yellowknife - Somerset

Chartervlucht vanuit Yellowknife naar de Arctic Watch Eco-Lodge op Somerset. Tijdens de vlucht kunt u het landschap zien veranderen van bosrijk naar de eindeloze toendra. De witte tenten van het kamp zijn al van verre te zien.
Er wacht u een hartelijk welkom door de familie Webber en hun personeel. Daarna kunt u naar uw tent waar u zich voor de komende week kunt installeren.

Dag 02 - 07 Arctic Watch Eco-LOdge

De dag in het kamp begint steevast met een heerlijk ontbijt, waarbij de plannen voor de dag worden doorgenomen. U kunt kiezen uit de verschillende excursies van de dag om de verdere omgeving te verkennen. Zijn er Beluga's in de baai, dan kunt u er ook voor kiezen om daar een gedeelte van de dag of wellicht de gehele dag door te brengen.
Kiest u voor een dagtocht, dan wordt de lunch meegenomen. Blijft u bij het kamp dan wordt u rond het middaguur weer getrakteerd op een smakelijke lunch.
Als iedereen aan het einde van de terug is van een wandeling, kanotocht, tocht per ATV of met de robuuste legertruck komen de verhalen los. Ontmoeting met dieren, het imposante landschap en andere elementen op de dag zullen een onuitwisbare indruk op u achterlaten.
En na zoveel buitenlucht zal ook de avondmaaltijd weer prima smaken.

Dag 08 Somerset - Yellowknife

Aan alles komt eind. Zo ook aan uw verblijf in de Arctic Watch Eco Lodge. In de middag komt de chartervlucht met nieuwe gasten. Na het uitladen, volgt onverbiddelijk het inladen van uw tas en/of koffer. Tijd om afscheid te nemen van deze bijzondere plaats. Na het opstijgen ziet u het kamp langzaam kleiner worden en na een tijdje komt de bewoonde wereld weer in zicht: Yellowknife.

Data & Prijzen 2015

Vertrekken

Deze reizen beginnen en eindigen in Yellowknife (Canada).

DataBeschikbaarReisduur
02 juli t/m 11 juli 201525 plaatsen09 nachten
09 juli t/m 18 juli 201526 plaatsen09 nachten
16 juli t/m 25 juli 201518 plaatsen09 nachten
23 juli t/m 01 aug 2015VOL09 nachten
30 juli t/m 08 aug 201511 plaatsen09 nachten
06 aug t/m 15 aug 2015VOL09 nachten

Prijzen per persoon

AccommodatiePrijs
vertrek 02 juli
Prijs
overige data
In 2-pers. tent / hotelkamer€ 6.955,00€ 7.825,00
In 1-pers. tent / hotelkamer€ 10.435,00€ 11.745,00
Chartervluchten
incl. hotelovernachting
€ 1.475,00€ 1.475,00
Beechey Island excursie€ 780,00€ 780,00

Beschikbaarheid:

De genoemde beschikbaarheid is bijgewerkt t/m 22 december 2014.

De prijzen zijn inclusief:

accommodatie in 2 pers. tent op basis van volpension, geboden dagexcursies, niet terugvorderbare lokale belastingen, informatieboekje, SGR-dekking.
Retourchartervlucht van Yellowknife naar Somerset, inclusief 2 hotelovernachtingen in Yellowknife is een verplicht pakket dat bij het verblijf op Somerset geboekt moet worden.  

De prijzen zijn exclusief:

vluchten van Amsterdam of Brussel naar Yellowknife, eventuele brandstoftoeslag en/of verhoging van belastingen, eventuele optionele excursies vanaf Somerset, (fris)drankjes, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam of Brussel naar Yellowknife, benodigde overnachtingen of eventueel gewenste verlenging in Canada. Vraag ons naar de mogelijkheden. Wij leggen ze u graag voor.
Indicatieprijs vluchten:
van Amsterdam of Brussel naar Yellowknife afhankelijk van de beschikbare klasse van € 1.500,- tot € 2.500,- per persoon, inclusief belastingen en toeslagen.
Bij tijdelijke acties van luchtvaartmaatschappijen kan de prijs lager uitkomen.

BELANGRIJK:

Weersomstandigheden in het Arctische deel van Canada is vaak onvoorspelbaar. Mist kan het vliegverkeer danig in de war schoppen. Daarom heeft men in het pakket al een hotelovernachting in Yellowknife toegevoegd. Echter het kan voorkomen dat deze ene nacht niet voldoende is. Het is daarom belangrijk dat u een annuleringsverzekering afsluit met dekking voor samengestelde reis. Kosten voortkomend uit een dergelijke vertraging worden dan (grotendeels) gedekt door een dergelijke verzekering.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.