Reisinformatie

Reisperiode

In principe kunt u het gehele jaar door naar Peninsula Valdés reizen. Echter niet alle dieren zijn het gehele jaar hier aanwezig. Uw interesse zal dus bepalen wat voor u de beste periode is om een bezoek te brengen aan het schiereiland.
In juli komen de eerste Zuidkapers bij Peninsula Valdes aan. De grootste aantallen worden in de periode september t/m oktober (ca. 350 dieren) waargenomen. Vanaf eind november vertrekken de dieren weer richting koudere wateren rond Antarctica. Na half december zijn er praktisch geen Zuidkapers meer in dit gebied aanwezig.
Eind september komen Magelhaenpinguïns en zeeleeuwen aan land. In februari / maart, wanneer de jonge dieren de zee in gaan, patrouilleren hongerige Orka’s langs de kust. Zeeolifanten en dolfijnen zijn het hele jaar door aanwezig. Dolfijnen spelen vaak in de boeggolf van de (excursie)bootjes.

Walvissen, zeeolifanten en pinguïns

Voor het kalveren zoeken Zuidkapers warmere en vooral beschutte wateren op. De baaien bij Peninsula Valdés zijn van oudsher zo'n warme, veilige plaats. Van augustus tot oktober worden hier de jongen geboren. Jonge dieren vermaken zich door te spelen met stukken kelp. De dieren zijn zeer nieuwsgierig en schromen niet om (soms) dichtbij de excursiebootjes te komen. Eind november, begin december trekken de dieren weer richting de voedselrijke (sub)Antarctische wateren.
Buiten het walvisseizoen richten de excursies zich voornamelijk op de grote pinguïnkolonie bij Punta Tombo en de zeeleeuwen- en zeeolifantenpopulaties bij Punta Delgada en Punta Norte.
In de omgeving van Trelew zijn zeer oude fossielen gevonden, die voor een groot deel opgenomen zijn in de collectie van het plaatselijke Museo Paleontológico Edigio Feruglio.

Walvissafari's (Whalewatching)

De excursies vertrekken vanuit Puerto Madryn. Tijdens de dagexcursie aar Pneinsula Valdés kunt u deelnemen aan een walvissafari's per boot vanaf Puerto Pirámides aan de Golfo Nuevo.

03-daags en 04-daags hotelarrangement

Tijdens deze korte arrangementen kunt u toch een bezoek brengen aan de mooiste plekjes van het NP Peninsula Valdés. Een walvissafari en een wandeling langs het strand met zeeolifanten en een bezoek aan Punta Tombo waar zich de grote Magelhaenpinguïnkolonie bevindt, zijn vaste onderdelen van de arrangementen.
Op het tabblad Reis van dag-tot-dag vindt u de gedetailleerde informatie van deze arrangmenten.

Benodigde vluchten en combinaties

De benodigde vluchten kunnen wij, indien gewenst, verzorgen.
U kunt deze arrangementen gebruiken als bouwstenen om uw eigen rondreis Argentinië te maken.

Reis van dag tot dag

Dag-tot-dag 03-daags arrangement

Dag 01 Puerto Madryn

Na aankomst op de luchthaven van Trelew gaat u per bus naar het hotel van uw keuze in Puerto Madryn.  
U heeft de verdere dag ter vrije besteding om het plaatsje te verkennen en misschien al de eerste walvissen te zien vanaf het strand.

Dag 02 Peninsula Valdés

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een dagexcursie per bus naar Peninsula Valdés. Onderweg ziet u wellicht de lama-achtige Guanano's, pampahazen, vossen en nandoes (een soort struisvogels). Op verschillende punten kunt u uitkijken over zee. Op de stranden liggen zeeolifanten. In de branding spelen pelsrobben en zeeleeuwen. Soms ziet zijn er Orka's die oefenen om het strand op te komen. Bij Puerto Pirámides gaat u aan boord van een van de excursiebootjes voor de walvissafari (whalewatching). De tocht duurt ongeveer anderhalf uur. Wanneer er een Zuidkaper in de buurt van het bootje komt, vliegt de tijd zo voorbij.
Aan het einde van de middag wordt u teruggebracht naar het hotel in Puerto Madryn.

Dag 03 Punta Tombo

Na het ontbijt checkt u uit. De bus haalt u op voor een excursie naar Punta Tombo. Dit provinciale natuurpark is inmiddels onderdeel geworden van het omvangrijke NP Golfo San Jorge. Punta Tombo is het broedgebied een van de grootste Magelhaenpinguïnkolonies van Argentinië. Tussen september en maart verblijven hier circa één miljoen pinguïns.
Na het bezoek aan de pinguïns gaat de bus door naar de luchthaven van Trelew, vanwaar u uw reis kunt vervolgen naar de volgende bestemming.

Dag-tot-dag 04-daags arrangement

Dag 01 Puerto Madryn

Na aankomst op de luchthaven van Trelew gaat u per bus naar het hotel van uw keuze in Puerto Madryn.  
U heeft de verdere dag ter vrije besteding om het plaatsje te verkennen en misschien al de eerste walvissen te zien vanaf het strand.

Dag 02 Peninsula Valdés

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij het hotel voor een dagexcursie naar Peninsula Valdés. Onderweg kunt u al verschillende dieren zien, zoals Guanaco's (lama-achtigen), gordeldieren, nandoes (struisvogelachtigen), vossen en de pampahazen. 
Wanneer u op het schiereiland bent aangekomen, passeert komt u nog een grote zoutvlakte. Daarna ligt de zee voor u open. Vanaf Puerto Pirámides gaat men met kleine bootjes de beschutte baai op om in de nabijheid van de Zuidkapers te komen. Omdat de dieren gewend zijn aan de bootjes, blijven ze vaak in de buurt en kunt u de dieren gadeslaan. Na ongeveer anderhalf uur keert u terug naar het strand.
Men stopt bij een van de restaurants om u in de gelegenheid te stellen om te lunchen (niet inbegrepen). Heeft u zelf een lunchpakket gemaakt, dan kunt u natuurlijk een mooi plekje uitzoeken en daar van uw lunch en het uitzicht genieten.
Aan het einde van de middag keert de bus weer terug naar Puerto Madryn waar u bij het hotel wordt afgezet.
Diner op eigen gelegenheid. Overnachting in het hotel van uw keuze. 

Dag 03 Punta Tombo & Gaiman

Na het ontbijt wordt u door de bus opgehaald. Tijdens deze dagexcursie bezoekt u het immens grote Magelhaenpinguïnkolonie bij Punta Tombo. Tussen september en maart verblijven hier circa één miljoen dieren. 's Middag brengt u een bezoek aan het stadje Gaiman, waar nog duidelijk de invloed van  de kolonisten uit Wales zichtbaar is. Een lunch in het befaamde restaurant is zeker aan te bevelen. 
Aan het einde van de dag keert u terug naar het hotel in Puerto Madryn.

Dag 04 Puerto Madryn

Ontbijt. Afhankelijk van uw vlucht vanuit Trelew gaat u in de ochtend of in de middag naar de luchthaven van Trelew.

Data en Prijzen seizoen 2014

Vertrek

Deze arrangementen beginnen en eindigen op de luchthaven van Trelew.

DataReisduur
Dagelijks van sep t/m mrt
LET OP: tussen half dec en begin juli zijn er GEEN Zuidkapers.
02 c.q. 03 nachten

Prijzen per persoon

Informatie over de verschillende hotels kunt u vinden op de pagina Peninsula Valdés, hotels en excursies.

AccommodatieIn 2-pers. kamer
vanaf
In 1-pers. kamer
vanaf
03-daags hotelarrangement
vanaf
€ 606,00€ 750,00
04-daags hotelarrangement
vanaf
€ 648,00€ 848,00

De prijzen zijn inclusief:

excursieprogramma zoals omschreven, groepstransfers, overnachting in 2-pers. c.q. 1-pers. kamer d/t, op basis van logies/ontbijt, toegang tot het NP Peninsula Valdés en Punta Tombo, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten naar en vanaf Trelew, lunches en diners, (fris)drankjes, verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.