Reisinformatie

Reisbeschrijving Walvisavontuur vanuit Reykjavík

U wilt een korte vakantie naar IJsland en u wilt vooral walvissen en dolfijnen zien, dan is een weekje Reykjavík een goede keuze.
Begin mei zijn er al met enige zekerheid Witsnuitdolfijnen en Dwergvinvissen te zien in de IJslandse wateren. De grotere walvissen, zoals de Bultrug en de Potvis verschijnen pas in juni. Vanaf half september vertrekken de meeste walvissen weer naar zuidelijkere en warmere oorden.
U begint of eindigt deze week met een weldadig bad in de Blue Lagoon. Verder zijn twee walvissafari's (Reykjavík en Húsavík) voor u gereserveerd, evenals een excursie naar Geysir, Gullfoss en het Thingvellir NP. De overige twee dagen kunt u zelf invullen. Op deze pagina vindt u een overzicht met andere excursiemogelijkheden.
U vliegt met Icelandair naar IJsland en verblijft naar keuze in een pension of hotel. Informatie over pensions en hotels vindt u verder op deze pagina.

Overige excursiemogelijkheden:

Er zijn nog diverse excursies om Reykjavík en directe omgeving te verkennen.  
Langs de weg langs zuidkust zijn grote watervallen, de toegang tot gebieden zoals Thorsmörk, Landmannalaugar en het Skaftafell NP. Verder kunt u hier onder andere een boottocht maken over het gletsjermeer met ijsbergen Jökulsárlón, een bezoek brengen aan de vogelrots met papegaaiduikers bij Ingolfshöfdi of per boot oversteken naar de Vestmaneilanden. 
Op de Vatnajökull en de Myrdalsjökull zijn sneeuwscootertochten en gletsjerwandelingen te maken.
Langs de westkust kunt u Snæfellsness met de Snæfellsjökull bezoeken. Er is een safari per boot mogelijk langs de vogelrijke kusten. U kunt per bus of per vliegtuig naar het noorden om daar het water- en vogelrijke gebied Mývatn te bezoeken en/of een walvissafari te maken vanuit Húsavík.
Voor de actieve reizigers zijn er nog mogelijkheden om paard te rijden, te raften, te kajakken, te snorkelen en/of te duiken.
Uitgebreide informatie vindt op de pagina van Reykjavík.

Excursies naar Oost- en West-Groenland

U kunt ook een dagexcursie maken naar het dorp Kulusuk in Oost-Groenland. De dagexcursies zijn in verhouding erg duur en u bent maar heel kort ter plaatse. Wij raden u daarom aan om wat langer te gaan en minstens twee of drie nachten in Groenland te blijven.
Nu Air Iceland ook naar Ilulissat vliegt, is het ook mogelijk om een excursie van een aantal dagen naar deze beroemde plaats aan de Diskobaai te maken.
Vraag ons naar de mogelijkheden, we leggen ze u graag voor.

Accommodaties

Guesthouse Borgartún ligt aan de rand van het centrum bij de haven van Reykjavík. Er zijn 22 kamers allen met privé douche/toilet.
Hotel Cabin ligt aan de rand van het centrum bij de haven van Reykjavík. Er zijn (kleine) standaard kamers, grotere Deluxe kamers en mooie Superiorkamers. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer. Er is een inpandig restaurant waar het ontbijtbuffet is en het dinerbuffet. Naast de receptie is de bar met verschillende zitjes.
Reykjavík Hotel Centrum ligt zoals de naam al aangeeft in het centrum van de stad. Het hotel is ondergebracht in een gerenoveerd gebouw, waarvan de oudste delen dateren uit 1764. Het heeft hierdoor veel karakter. De 89 kamers zijn modern ingericht. Er zijn standaardkamers, Deluxe kamers en Juniorsuites, die alleen voorzien van een badkamer. 
Hotel Arnarhvoll ligt aan de rand van het centrum bij de haven. Het is in september 2008 geopend. De inrichting is trendy in zwart, wit en rood. De kamers zijn zijn niet erg groot maar wel doelmatig ingericht. Vanuit het Panoramarestaurant op de bovenverdieping heeft u uitzicht over de haven en het achterliggende berglandschap. De keuken is uitstekend en heeft verrassende menu's.

Data & Prijzen 2015

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven Schiphol (Amsterdam)
of op Zaventem (Brussel).

DataReisduur
Vertrek dagelijks vanaf 18 juni tot 31 aug 201507 nachten
Vertrek vanaf Brussel uitsluitend mogelijk
op di, vr, za en zo
07 nachten

Prijzen per persoon op basis van logies/ontbijt

Accommodatie2-pers. kamer
vanaf
1-pers. kamer
vanaf
Guesthouse Borgartún€ 1.425,00€ 1.698,00
Hotel Cabin€ 1.452,00€ 1.696,00
Reykjavík Hotel Centrum€ 1.797,00€ 2.367,00
Hotel Arnarhvoll€ 1.821,00€ 2.618,00

De prijzen zijn inclusief:

Icelandairlijnvlucht Amsterdam of Brussel - Keflavík en v.v. in de goedkoopste klasse, transfer van de luchthaven Keflavík naar uw hotel in Reykjavík en v.v., 7 nachten in gekozen accommodatie op basis logies/ontbijt, walvisexcursie vanuit Reykjavík, excursie naar Mývatn en walvissafari vanuit Húsavík, Golden Circle Tour met Engelssprekende gids, informatieboekje en SGR-dekking.
Bij vertrek voor 18 juni en na 31 augustus is de walvissafari vanuit Húsavík niet mogelijk.

De prijzen zijn exclusief:

eventuele verhoging van de brandstoftoeslag en/of belastingen, eventuele toeslag indien de goedkoopste klasse niet meer beschikbaar is, lunches en diners, overige excursies, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking), reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Meer weten over uw volgende reis? Kom naar het Verre Reizen Event in Antwerpen op 10 en 11 oktober a.s. Bezoek onze stand en praat met onze specialisten.
Op 24 en 25 oktober wordt het Verre Reizen Event in Den Haag gehouden. Hier vindt u ons op de stand van de Maatwerkspecialisten.  

Verre Reizen Event te Antwerpen en Den Haag