Reisinformatie

Beschrijving Zeilreis in de Diskobaai op zoek naar Groenlandse walvissen

In het museum van Qeqertarsuaq op Disko-eiland hangt een oudere kaart waarop de omzwervingen van de Groenlandse walvis duidelijk te zien zijn. De Groenlanders hebben hier eigenlijk nooit veel meegedaan, omdat het voor hen niet toegestaan is om op deze dieren te jagen.
Enkele jaren geleden bleek dat er vanuit de wereld toch wel veel interesse is om de zeldzame Groenlandse walvis eens in levende lijve te zien. De afgelopen twee jaar zijn er reizen gedaan met geweldig resultaat.  
Reden dus om u uit te nodigen om eens aan boord van de Rembrandt van Rijn te stappen en ook op zoek te gaan naar de Groenlandse walvis.

Benodigde vluchten, verlenging op Groenland en/of IJsland

Voor deze reis zijn chartervluchten van Kangerlussuaq naar Aasiaat en v.v. tegen de in de prijslijst genoemde prijs beschikbaar.

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten vanad Amsterdam. Brussel of Düsseldorf. Het is ook mogelijk om de zeilreis te verlengen met een verblijf op Groenland en/of IJsland. Ideeën voor verlenging kunt u vinden onder bestemming Groenland en IJsland. Maatwerk is altijd mogelijk. U kunt ons telefonisch (010 - 2950126) uw wensen voorleggen of ze per mail toesturen. U ontvangt geheel vrijblijvend een offerte met de mogelijkheden. 

Zeilschip Rembrandt van Rijn

De Rembrandt van Rijn is een gezellig zeilschip met maximaal 33 passagiers.
Lees meer.......

 

Reis van dag tot dag

Dag 01 Aasiaat

Het inschepen in Aasiaat zal rond 16.00u beginnen. De Rembrandt van Rijn zal de pakijsrand opzoeken op zoek naar de Groenlandse walvis. Het varen door de Diskobaai is een geweldig avontuur. Immense ijsbergen drijven zachtjes voorbij. De variatie in kleuren blauw zullen u steeds weer versteld doen staan. In juni gaat hier de zon niet meer onder. Dus pas op: voor u het weet, staat u klokje rond aan dek.

Dag 02 Op zoek naar Groenlandse walvissen

De monding van de Diskobaai is hét gebied waar de Groenlandse walvissen zich aan het begin van de zomer ophouden. Deze hele dag kan rondgevaren worden op zoek naar deze bijzondere walvissen. Op verschillende momenten zullen grote ijsbergen het schip passeren. De Diskobaai staat immers bekend om de enorme ijskolossen die hier ronddrijven.
Tegen de avond zal de Rembrandt van Rijn de beschutting opzoeken van Fortunebaai (Kitdlît = walvisbaai). Aan land zijn hier enkele warme bronnen, die weer voor een bijzondere vegetatie zorgen.

Dag 03 Op zoek naar Groenlandse walvissen

Wederom een dag geheel gewijd aan het vinden van de Groenlandse en andere walvissen. Tevens zal er zover het ijs het toelaat, richting de Jakobshavngletsjer (Kangia) gevaren worden. Deze gletsjer duwt iedere dag enorme hoeveelheden ijs de Diskobaai in. Grotere en kleinere ijsbergen in alle kleuren blauw drijven langzaam naar open zee. 

Dag 04 Disko-eiland - Flakkerhuk

Aan de oostkust van Disko-eiland ligt Flakkerhuk. Het is een prachtig wandelgebied met prachtige basaltstructuren. De toendra is langzaam ontwaakt van de winter en hier en daar bloeien de eerste planten. Op de toendra hebben inmiddels Middelste jagers, Rosse Franjepoten en Steenlopers hun eieren gelegd en misschien lopen de eerste kuikens al rond. Mogelijk kan er een wandeling over de toendra gemaakt worden bij Mudderbugten. Aan de overzijde van Vaigat ligt Saqqaq. Hier woonden al meer dan 4000 jaar geleden mensen. Hier en daar zijn nog wat restanten van turfhuizen te vinden.
Gedurende de gehele dag zullen ijsbergen en hopelijk ook walvissen om uw aandacht vragen. 

Dag 05 Nordfjord en Qasigissat

In de ochtend zal richting de pakijsrand gevaren worden. Mogelijk bevindt deze zich enige tientalle mijlen ten westen van Disko-eiland in de Baffinbaai. Ook hier is de kans dan groot dat er Groenlandse of andere walvissen gezien worden.
Later op de dag staat een landing gepland in de Nordfjord (Kangersôq), een grote fjord in het noordwesten van Disko-eiland. Achter in de fjord ligt de delta van de Kûgssuaq, één van de grote rivieren die het smeltwater van de ijskap afvoert. Tevens eindigt hier de Nordfjordpasset, een pas over land die de Nordfjord en de Avangnarput in het zuiden van Disko-eiland met elkaar verbindt.
Iets zuidelijker ligt Qasigissat, een brede baai aan het einde van Vesterdalen. Deze enorme delta is het broedgebied van verschillende eenden en ganzen.  

Dag 06 Disko-eiland - Kuánerssuitf suvdluat (fjord)

Disko-eiland wordt gedomineerd door hoge bergen waarop een ijskap Sermerssauq (Storebræn) ligt. De (zuid)oostkust heeft prachtige basaltkliffen.
Via de Diskofjord aan de westkust van Disko-eiland wordt de lange Kuánerssuit suvdluat (fjord) ingevaren. Hier bevinden zich enkele warme bronnen waar omheen zich een bijzondere flora heeft ontwikkeld.  Bij de ingang van de Diskofjord ligt Sioraq, een kleine nederzetting waar de mensen in de winter op traditionele manier met hondenslede op jacht gaan. 's Avonds zal het schip langs de hoge kliffen van het eiland Qeqertaq varen. Op deze kliffen bevindt zich de grootste Noordse Stormvogelkolonie van Groenland.

Dag 07 Hunde Ejlande & Kronprinsens Eilande

In de nacht is het schip aangekomen in de het zuidelijk deel van de Diskobaai. Hier liggen drie eilandengroepen, Grønne Ejland, Hunde Ejland en Kronprinsens Ejland. De laatste twee archipels liggen precies tussen Qeqertarsuaq op Disko-eiland en Aasiaat. Dit is HET gebied waar de meeste walvissen gezien worden. Dus verrekijker en camera's bij de hand!
Al in de 11e eeuw al woonden hier mensen. Zij behoorden tot de Thulecultuur. In de 18e eeuw jaagde Nederlanders hier op walvissen. Op Hunde Ejland herinneren de graven van walvisvaarders aan die tijd.
Het zijn prachtige eilanden met nauwe passages waar met zodiacs de mooiste tochten gemaakt kunnen worden. 

Dag 08 Aasiaat

In de ochtend ontschepen in Aasiaat.

Data & Prijzen 2016

Vertrek

Deze reizen beginnen en eindigen in Aasiaat.

DataReisduurBeschikbaarReiscode
17 mei - 24 mei 201607 nachtenVOLRVR15
24 mei - 31 mei 201607 nachtenBP2 1 dameRVR16
31 mei - 07 juni 201607 nachtenVOLRVR17
07 juni - 14 juni 201607 nachtenVOLRVR18

Prijzen per persoon

AccommodatiePrijs
BP 3-pers. buitenhut€ 2.040,00
B 2-pers. binnenhut€ 2.240,00
B 2-pers. buitenhut€ 2.500,00
Chartervlucht Kangerlussuaq-Aasiaat€ 210,00
Chartervlucht Aasiaat-Kangerlussuaq€ 210,00

Beschikbaarheid:

De genoemde beschikbaarheid is bijgewerkt t/m 20 april 2016.

Hutdeling:

De genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. Als alleenreizende wordt u standaard ingedeeld met een medepassagier van hetzelfde geslacht. U betaalt dan GEEN toeslag.
Wilt u een hut voor alleengebruik dan betaalt u een toeslag van 70%.

De prijzen zijn inclusief:

zeilreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies gedurende de zeilreis, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vlucht van Amsterdam of Brussel via Kopenhagen via Kangerlussuaq naar Aasiaat en v.v., verzekeringen, (fris)drankjes en fooien aan boord, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij voor u de benodigde vluchten vanaf Amsterdam of Brussel, overnachtingen in Kopenhagen en eventuele verlenging op Groenland of in Kopenhagen. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.