Reisinformatie

Beschrijving Zeilreis in de Diskobaai op zoek naar Groenlandse walvissen

In het museum van Qeqertarsuaq op Disko-eiland hangt een oudere kaart waarop de omzwervingen van de Groenlandse walvis duidelijk te zien zijn. De Groenlanders hebben hier eigenlijk nooit veel meegedaan, omdat het voor hen niet toegestaan is om op deze dieren te jagen.
Enkele jaren geleden bleek dat er vanuit de wereld toch wel veel interesse is om de zeldzame Groenlandse walvis eens in levende lijve te zien. De afgelopen twee jaar zijn er reizen gedaan met geweldig resultaat.  
Reden dus om u uit te nodigen om eens aan boord van de Rembrandt van Rijn te stappen en ook op zoek te gaan naar de Groenlandse walvis.

Benodigde vluchten, verlenging op Groenland en/of IJsland

Voor deze reis zijn chartervluchten van Kangerlussuaq naar Aasiaat en v.v. tegen de in de prijslijst genoemde prijs beschikbaar.

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten vanad Amsterdam. Brussel of Düsseldorf. Het is ook mogelijk om de zeilreis te verlengen met een verblijf op Groenland en/of IJsland. Ideeën voor verlenging kunt u vinden onder bestemming Groenland en IJsland. Maatwerk is altijd mogelijk. U kunt ons telefonisch (010 - 2950126) uw wensen voorleggen of ze per mail toesturen. U ontvangt geheel vrijblijvend een offerte met de mogelijkheden. 

Zeilschip Rembrandt van Rijn

De Rembrandt van Rijn is een gezellig zeilschip met maximaal 33 passagiers.
Lees meer.......

 

Reis van dag tot dag

Dag 01 Aasiaat

Het inschepen in Aasiaat zal rond 16.00u beginnen. De Rembrandt van Rijn zal de pakijsrand opzoeken op zoek naar de Groenlandse walvis. Het varen door de Diskobaai is een geweldig avontuur. Immense ijsbergen drijven zachtjes voorbij. De variatie in kleuren blauw zullen u steeds weer versteld doen staan. In juni gaat hier de zon niet meer onder. Dus pas op: voor u het weet, staat u klokje rond aan dek.

Dag 02 Sermeq Kujjaleq (Jakobshavngletsjer)

Dacht u gisteren al de mooiste ijsbergen gezien te hebben? Vandaag wordt het alleen maar mooier! De Sermeq Kujalleq ofwel de Jakobshavngletsjer duwt dagelijks vele tonnen ijs de Kangiafjord in. Ten zuiden van de ijsstroom gaat het schip voor anker en zal er bij Avannarliit aan land gegaan worden. Na een wandeling van circa 5 km heeft vanaf de heuvels een prachtig uitzicht over de stroom ijsbergen die hier langzaam voorbij trekt.

Dag 03 Hunde Ejlande & Kronprinsens Eilande

In de nacht is het schip aangekomen in de het zuidelijk deel van de Diskobaai. Hier liggen drie eilandengroepen, Grønne Ejland, Hunde Ejland en Kronprinsens Ejland. De laatste twee archipels liggen precies tussen Qeqertarsuaq op Disko-eiland en Aasiaat. Dit is HET gebied waar de meeste walvissen gezien worden. Dus verrekijker en camera's bij de hand!
Al in de 11e eeuw al woonden hier mensen. Zij behoorden tot de Thulecultuur. In de 18e eeuw jaagde Nederlanders hier op walvissen. Op Hunde Ejland herinneren de graven van walvisvaarders aan die tijd.
Het zijn prachtige eilanden met nauwe passages waar met zodiacs de mooiste tochten gemaakt kunnen worden. 

Dag 04 Disko-eiland - Qeqertarsuaq

Qeqertarsuaq is het enige dorp op Disko-eiland. Het eiland Verder wordt het eiland gemineerd door hoge bergen met de ijskap Sermerssauq (Storebræn)en aan de (zuid)oostkust prachtige basaltkliffen.
Vanuit Qeqertarsuaq naar het westen liggen warme bronnen waar omheen zich een bijzondere flora heeft ontwikkeld. Ook deze dag staat in het teken van de walvissen.
Dus aan dek met verrekijker en camera. 

Dag 05 Disko-eiland - Flakkerhuk

Aan de oostkust van Disko-eiland ligt Flakkerhuk. Het is een prachtig wandelgebied met prachtige basaltstructuren. De toendra is langzaam ontwaakt van de winter en hier en daar bloeien de eerste planten. Op de toendra hebben inmiddels Middelste jagers, Rosse Franjepoten en Steenlopers hun eieren gelegd en misschien lopen de eerste kuikens al rond.
Voor wie weer eens echt zijn benen wil strekken, kan voorbij Skansen afgezet worden en naar Mudderbugten naar wandelen (een tocht van ruim 20 km). Wie niet zover wil of kan wandelen vaart mee naar Mudderbugten om daar rustig over de toendra te dwalen.
Gedurende de gehele dag zullen ijsbergen en hopelijk ook walvissen om uw aandacht vragen. 

Dag 06 Oqaatsut - Naajat

Vervolgens steeks het schip de Diskobaai over richting Oqaatsut. In de omgeving van Antdlagia kan er nog een wandeling gemaakt worden. Er is onder andere een grote Drieteenmeeuwenkolonie met circa 10.000 broedparen.
Daarna wordt via smalle fjorden naar een van de actiefste gletsjers, de Eqip Sermia, van Groenland gevaren. 

Dag 07 Eqip Sermia

Na aankomst bij de Eqip Sermia heeft u alle tijd om de gletsjer te volgen. Zeker als het zonnig weer is, ziet en hoort u met regelmaat grote brokstukken afbreken van het immense front.
Als het enigszins mogelijk is, zal er met zodiacs op uit gegaan worden.
In de avond zal het schip beginnen aan de terugreis naar Ilulissat.

Dag 08 Aasiaat

In de ochtend ontschepen in Aasiaat.

Data & Prijzen 2014

Vertrek

Deze reizen beginnen en eindigen in Aasiaat.

DataReisduurBeschikbaarReiscode
22 mei t/m 29 mei 201407 nachten1xB vrouwRVR15-14
29 mei t/m 05 juni 201407 nachten5 plaatsenRVR16-14
05 juni t/m 12 juni 201407 nachtenBP3, 2xB2RVR17-14

Prijzen per persoon

AccommodatiePrijs
BP 3-pers. buitenhut€ 1.950,00
B 2-pers. binnenhut€ 2.150,00
B 2-pers. buitenhut€ 2.350,00
Chartervlucht Kangerlussuaq-AasiaatGRATIS
Chartervlucht Aasiaat-KangerlussuaqGRATIS

Beschikbaarheid:

De genoemde beschikbaarheid is bijgewerkt t/m 16 april 2014.

Hutdeling:

De genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. Als alleenreizende wordt u standaard ingedeeld met een medepassagier van hetzelfde geslacht. U betaalt dan GEEN toeslag.
Wilt u een hut voor alleengebruik dan betaalt u een toeslag van 70%.

De prijzen zijn inclusief:

zeilreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies gedurende de zeilreis, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vlucht van Amsterdam of Brussel via Kopenhagen via Kangerlussuaq naar Aasiaat en v.v., verzekeringen, (fris)drankjes en fooien aan boord, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij voor u de benodigde vluchten vanaf Amsterdam of Brussel, overnachtingen in Kopenhagen en eventuele verlenging op Groenland of in Kopenhagen. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

Data & Prijzen 2015

Vertrek

Deze reizen beginnen en eindigen in Aasiaat.

DataBeschikbaarReisduurCode
26 mei t/m 02 juni 2015alle huttypen07 nachtenRVR 16
02 juni t/m 09 juni 2015alle huttypen07 nachtenRVR 17 (E/D)
09 juni t/m 16 juni 2015alle huttypen07 nachtenRVR 18

Prijzen per persoon

AccommodatiePrijs
BP 3-pers. buitenhut€ 2.000,00
B 2-pers. binnenhut€ 2.200,00
BP 2-pers. buitenhut€ 2.450,00
Indicatieprijs chartervlucht Kangerlussuaq - Aasiaat€ 190,00
Indicatieprijs chartervlucht Aasiaat - Kangerlussuaq€ 190,00

Beschikbaarheid:

Genoemde beschikbaarheid is bijgewerkt t/m 16 april 2014.

Hutdeling en toeslag alleengebruik hutten:

De genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. Als alleenreizende wordt u standaard ingedeeld met een medepassagier van hetzelfde geslacht. U betaalt dan GEEN toeslag.
Wilt u een hut voor alleengebruik dan betaalt u een toeslag van 70%.

De prijzen zijn inclusief:

zeilreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies gedurende de zeilreis, informatieboekje, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht Amsterdam of Brussel via Kopenhagen en Kangerlussuaq naar Aasiaat, benodigde overnachtingen in Kopenhagen, overige transfers, verzekeringen, (fris)drankjes en fooien aan boord, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vlucht, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij voor u de benodigde vluchten vanaf Amsterdam of Brussel, benodigde overnachtingen in Kopenhagen en eventuele verlenging op Groenland en/of in Kopenhagen. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.