Reisinformatie

Beschrijving Zeilreis langs de westkust van Groenland naar Narsarsuaq

Deze laatste reis van het seizoen zal in het teken staan van de overgang van zomer naar winter. De meeste vogels en walvissen verzamelen en trekken naar de warmere zuidelijke oorden. De lokale bevolking gaat er op uit met hun kleine bootjes om te jagen en te vissen. Zodra de winter invalt, zullen ze moeten wachten tot het ijs sterk genoeg is om hen en hun hondensledespan te kunnen dragen.
Het landschap ondergaat ook een grote verandering: berghellingen en valleien verkleuren van groen naar geel, oranje en rood. Bessen zijn er nu in overvloed. Rendieren, muskusossen en poolhazen doen hun best om ook nog zoveel mogelijk reserves aan te leggen voor de komende winter.
Hoe zuidelijker het schip komt des te langer het 's nachts donker is. De tijd dat het noorderlicht kan verschijnen, is weer aangebroken. Het worden dus lange nachten!

De reis begint in Kangerlussuaq. Via Maniitsoq wordt naar de hoofdstad Nuuk gevaren. Tijdens de weg naar het zuiden door de scherenkust is de kans groot dat er Bultruggen en misschien wel een Blauwe Vinvis gezien worden. Aan land kunnen nu stevige wandelingen gemaakt worden door het in hefstkleuren getooide landschap. 
In Zuid-Groenland worden Lichtenau, Ivittuut en Unartoq bezocht. Dan draait het schip de binnenfjorden in en vaart langs prachtige gletsjerfronten. De laatste uitstap is bij Bratthalid waar de Noorman Erik de Rode zich vestigde toen hij Groenland ontdekt had.
De laatste ochtend meert het schip af aan de kade van Narsarsuaq, vanwaar u terug naar huis kunt vliegen via Kopenhagen.

Lijnvluchten, verlenging op Groenland en/of IJsland

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten vanaf Amsterdam of Brussel. Het is ook mogelijk om de zeilreis te verlengen met een verblijf op Groenland en/of in Kopenhagen. Ideeën voor verlenging kunt u vinden onder bestemming Groenland. Maatwerk is altijd mogelijk. U kunt ons telefonisch (010 - 2950126) uw wensen voorleggen of stuur ze per mail en u ontvangt een offerte met de mogelijkheden. 

Het zeilschip Rembrandt van Rijn

De Rembrandt van Rijn is een gezellig zeilschip met maximaal 33 passagiers.
Lees meer.......

 

Reis van dag tot dag

Dag 01. Kangerlussuaq

De Rembrandt van Rijn ligt voor anker in het kleine haventje van Kangerlussuaq. Vanaf het vliegveld is een transfer naar de haven waar u met een zodiac aan boord gaat. Als iedereen aan boord is, wordt het anker gelicht en kan de nachtelijke tocht door de 180 km lange fjord beginnen. Zolang het licht is, kunt u de ruige bergen zien die de fjord omsluiten. Hier en daar wringt zich een gletsjer tussen de bergen door en eindigt met een diepblauw front in de fjord.
Zodra het donker is, kan aan een heldere hemel noorderlicht (Aurora Borealis) verschijnen. 

Dag 02. Hamborgerland en Maniitsoq

Dag 03.

Dag 04 Nuuk

Vandaag heeft u de gelegenheid om de hoofdstad Nuuk te verkennen. Vergeet het natuurhistorisch museum en het kerkje van Hans Egede niet te bezoeken. In de omgeving van het museum staat een hele grote brievenbus: van Santa Claus. Dus heeft u nog een wens? Dan heeft u nu de kans om deze kenbaar te maken aan de Kerstman. 
Bij de haven is de werkplaats van de kajakclub. Hier bouwen jongeren hun eigen kajak waarmee ze aan wedstrijden meedoen. Ook oefenen ze in evenwichtstechnieken. Als u de gelegenheid heeft, moet u zeker even gaan kijken. De jongens zullen u ongetwijfeld uitdagen om ook eens een evenwichtsoefening te doen.
Terug aan boord, moet u zeker aan dek op de uitkijk staan. In de beschutte wateren foerageren in deze tijd Bultruggen en Blauwe Vinvissen.
Bij goed weer is het wellicht mogelijk om op het eiland Akilia, dat circa 20 km ten zuiden van Nuuk ligt een landing te maken. Op deze plaats bevindt zich het oudste aan de oppervlakte zichtbare afzettingsgesteente ter aarde, dat naar schatting ruim 3,8 miljoen jaar oud is.

Dag 05 Fiskenæs

Vandaag staat een landing gepland op Fiskenæs, dat vroeger de Nederlandse naam Brielse Haven droeg. Eén van de kapen (Fiskenæsset) is DE vindplaats op Groenland van saffier en robijnen.
In het nabij gelegen Lichtenfels is een oude Hernhuttersmissionarissenpost. Van 1758 tot 1763 diende hier Jens Haven een van de bekendste Deense missionarissen. Buiten Groenland trachte hij lange tijd het bijbelse woord onder de Inuit in Labrador te verspreiden. Hij leefde hier onder andere in Nain.
De Groenlandse plaats Lichtenfels is vooral bekend geworden door een ets "Vieuw of Lichtefels" gemaakt door David Cranz in het boek History of Greenland uitgegeven in 1820. In het boek wordt een beeld geschetst van de nederzetting zoals deze door de Hernhutters in 1766 was gesticht. De Duitse historicus David Cranz leefde veertien maanden (1761-1762) in Lichtenfels en liet zich inspireren door het leven en het landschap.   

Dag 06 verder zuidwaarts

Een dag op zee. IJsbergen, zeevogels, hopelijk ook walvissen zullen om uw aandacht vragen. 

Dag 07 Ivittuut

Ivittuut is de vindplaats van het zeldzame mineraal kryoliet. Vrij snel na de ontdekking in 1806 begon met het delven van het voor de aluminiumindustrie belangrijke mineraal. In 1987 zijn de mijnen gesloten omdat er geen mineraal meer gevonden werd. Sindsdien is het plaatsje verlaten.

Niet ver hier vandaan bevindt zich de Ikatfjord. Op verschillende plaatsen hebben zich bijzondere structuren gevormd. Als het windstil is, kunnen ze van het schip of vanuit de zodiac gezien worden. De omliggende valleien zijn het woongebied van muskusossen. Het is tevens een goede gelegenheid om weer een stevige wandeling te maken.    

Dag 08 Qaleragdlit Sermia

Vanaf de Julinaehåb Bugt vaart de Rembrandt van Rijn de Bredefjord in. Zo'n 40 kilometer land inwaarts is via de Qaleralikfjord het brede front van Qaleralik Sermia te bereiken. In de verbreding voor het gletsjerfront drijven prachtige ijsbergen. Een ideale plaats voor een zodiaccruise.
Verder in de fjord, ter hoogte van Narsaq, ligt Qoornooq. Hier zijn verschillende overblijfselen te vinden van huizen uit de tijd van de Thulecultuur.

Dag 09 Lichtenau

Unartoq ligt bijna aan de zuidpunt van Groenland. Omgeven door een indrukwekkend alpien landschap liggen hier verschillende warme bronnen. Tijdens een bad kijk je uit op het water, waar regelmatig grote ijsbergen stranden. Als dat niet het ultime Groenlandgevoel is?
Niet ver hier vandaan ligt Lichtenau, waar in de 18e eeuws een missiepost van de Hernhutters of Moravische Broederschap was gevestigd. Tegenwoordig is de nederzetting zo goed als verlaten.

Dag 10 Eriksfjord

Via de Narsaq Sund wordt de Eriksfjord ingevaren. Aan beide oevers zijn overblijfselen uit de Vkingtijd te vinden. Zo is er de ruïne van het eerste stenen kerkje en de overblijfselen van de boerderij van Erik de Rode bij Brattahlid. Hier is tevens een replica gebouwd van het kerkje Toldhilde, Eriks vrouw.

Dag 11 Narsarsuaq

Ontschepen in Narsarsuaq. Vanhier kunt u via Kopenhagen naar Amsterdam of Brussel vliegen.

Data & Prijzen 2015

Vertrek

Deze reis begint in Kangerlussuaq en eindigt in Narsarsuaq.

DataReisduurReiscode
28 sep - 08 okt 201510 nachtenRVR 28

Rembrandt van Rijn / max. 33 passagiers

Prijzen per persoon

AccommodatiePrijsBeschikbaar
BP 3-pers. buitenhut d/t€ 2.200,00VOL
B 2-pers. binnenhut d/t€ 2.400,00VOL
BP 2-pers. binnenhut d/t€ 2.700,00VOL

Beschikbaarheid:

Genoemde beschikbaarheid is bijgewerkt t/m 23 juni 2015.

Hutdeling en toeslag alleengebruik hut:

De genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. Als alleenreizende wordt u standaard ingedeeld met een medepassagier van hetzelfde geslacht. U betaalt dan GEEN toeslag.
Wilt u een hut voor alleengebruik dan betaalt u een toeslag van70%.

De prijzen zijn inclusief:

zeilreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies gedurende de zeilreis, groepstransfer van de luchthaven van Kangerlussuaq naar de haven van Kangerlussuaq, informatiepakket, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten Amsterdam of Brussel via Kopenhagen naar Kangerlussuaq en vanaf Narsarsuaq via Kopenhagen naar Amsterdam of Brussel, transfers, verzekeringen, (fris)drankjes en fooien aan boord, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij voor u de benodigde vluchten vanaf Amsterdam of Brussel, benodigde overnachtingen in Kopenhagen en eventuele verlenging op Groenland  of in Kopenhagen. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.