Reisinformatie

Reisbeschrijving Comfortabele individuele wandelreis Zuid-Groenland

De reis begint met een vlucht vanuit Reykjavík / Kopenhagen naar Narsarsuaq in Zuid-Groenland. Uw bagage wordt van het luchthavengebouwtje naar het plaatselijke Blue Ice Café gebracht. Hier brengt men u verder op de hoogte van de tijden van de transferbootjes.
Daarna gaat u meteen met een van de bootjes naar Narsaq, waar u twee nachten verblijft. De volgende dag heeft u ter vrije besteding. U kunt een wandeling in de omgeving maken, het museum bezoeken of een excursie naar de nabijgelegen gletsjer boeken.
De derde dag komt het bootje u weer ophalen en brengt u naar het bruisende stadje Qaqortoq. Ook hier verblijft u twee nachten. De tussenliggende dag kunt u ook weer geheel naar eigen inzicht besteden.
Op de vijfde dag is er een boottransfer naar Itilleq, vanwaar u naar Igaliku wandelt. Hier verblijft u twee nachten. In de tussenliggende dag kunt u naar eigen interesse en kunnen een wandeling maken.
Vervolgens wordt u per boot terug naar Narsarsuaq gebracht. Voordat u aankomt in Narsarsuaq maakt u een boottocht naar het imposante Qoroq ijsfjord. In deze fjord komt de Qoroqgletsjer uit, die dagelijks vele ijsbergen de fjord in duwt. Overnachting in Narsarsuaq. De volgende dag vlucht terug naar Reykjavík / Kopenhagen of een andere bestemming in Groenland. 

Accommodaties

In Igaliku overnacht u in een 2-pers. huisje met gezamenlijke douches & toiletten. In Qaqortoq, Narsaq en Narsarsuaq overnacht u naar keuze in een pension in kamers met gedeelde douche/toilet of in een hotel in kamers met privé douche/toilet, beiden op basis van logies/ontbijt. 

Vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten van Amsterdam/Brussel/Dusseldorf naar Keflavík / Kopenhagen, de benodigde overnachtingen in Keflavik / Kopenhagen en eventuele verlenging in Groenland of op IJsland. 
Het is ook mogelijk om via Kopenhagen te vliegen of op de heenweg via Kopenhagen en terug via Keflavík of v.v. Prijzen hiervoor op aanvraag.
Indicatieprijs vluchten:
van Amsterdam of Brussel naar Kopenhagen, afhankelijk van de beschikbare klasse en aanbiedingen, van € 130,- tot € 550,- per persoon, inclusief belastingen en toeslagen
van Amsterdam/Brussel/Dusseldorf naar Keflavík, afhankelijk van de beschikbare klasse en aanbiedingen, van € 300,- tot € 1030,- per persoon, inclusief belastingen en toeslagen.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Kopenhagen of Reykjavík Narsarsuaq - Narsaq

Lijnvlucht van Kopenhagen / Reykjavík naar Narsarsuaq. Door het tijdsverschil tussen IJsland en Groenland komt u min of meer op dezelfde tijd in Groenland als waarop u vertrokken bent vanuit IJsland. Na aankomst is er bagagevervoer van de luchthaven naar het Blue Ice Café. Hier wordt u verder ingelicht over het verloop van de wandeltocht in Zuid-Groenland. Daarna boottransfer naar Narsaq.
Overnachting in pension of hotel.

Dag 02 Narsaq

Dag ter vrije besteding in Narsaq. U kunt in de omgeving rondwandelen of de mensen gadeslaan in hun dagelijkse bezigheden. U kunt ook een bezoek brengen aan de markt, waar dagelijks versgevangen vis, zeehond en andere etenswaren te koop worden aangeboden.
U kunt in de omgeving wandelen, naar onder andere Kvanefjeld, het gebied waar veel bijzonder gesteenten zoals het roze mineraal Tugtupit (rendiersteen) te vinden zijn of het museum bezoeken.
Verder zijn er diverse optionele excursies waaraan u kunt deelnemen:
> Bootexcursie naar de Tweelinggletsjers

Dag 03 Narsaq - Qaqortoq

Door het prachtige fjordengebied gaat u per boot van Narsaq naar Qaqortoq. Qaqortoq is het bruisende middelpunt van het zuiden. Er wonen hier veel beeldend kunstenaars en dat is te zien aan de verschillende beelden die tot ver in de omgeving staan opgesteld. In het centrum is tevens een fontein. Er zijn er maar twee in Groenland, dus men is daar erg trots op.
U verblijft hier twee nachten in Hotel Qaqortoq. 

Dag 04 Qaqortoq en omgeving

Deze dag kunt u geheel naar eigen inzicht besteden. U kunt het stadje verder verkennen of een optionele excursie maken, zoals:
> Ruïnes van de kerk uit de tijd van de Noormannen bij Hvalsey
> Warme bronnen (ca. 37 °C) bij Unartoq. U kunt een bad nemen in het heilzame water en uitkijken op de voorbijdrijvende ijsbergen.

Dag 05 Qaqortoq - Ittileq - Igaliku

Vanhier is er een boottransfer naar Itilleq. Hier gaat u van boord en wandelt u over de "Koningsweg" naar het Igaliku. Dit kleurrijke dorpje ligt rond een baai in een groene omgeving. Aan de overzijde van de baai ligt een veel ruiger landschap met de bergtop Illerfissalik als blikvanger. 
Hier verblijft u twee nachten in een huisje.

Dag 06 Igaliku

In de omgeving van Igaliku zijn verschillende wandelmogelijkheden:
> Dagwandeling naar het Plateau vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft over de Qooroqfjord en de Qooroqgletsjer. Vanaf de gletsjer kalven regelmatig enorme stukken ijs af, die als ijsberg tijden in de fjord blijven drijven. Mineraalverzamelaars kunnen hier op zoek naar Labradoriet. (Afstand 15-20 km)
> Dagwandeling naar de waterval en het uitzichtspunt Nuuluk (823m) ten zuiden van Igaliku. (Totale afstand 20-22 km).
> Ruïnes uit de tijd van Noormannen.
> Museumbezoek. 

Dag 07 Ittileq - Narsarsuaq

In Ittileq wordt u weer opgehaald en per boot naar Narsarsuaq gebracht. Voordat u in Narsarsuaq aankomt maakt u een tocht naar de Qooroqgletsjer. Het bootje zal tussen de ijsbergen door verder de fjord ingaan en proberen zo dicht mogelijk bij het gletsjerfront te komen. De knappende belletjes in de ijsbrokken bevatten lucht die hier vaak meer dan 1000 jaar in het ijs gevangen heeft gezeten. Na de tocht door naar Narsarsuaq, waar u overnacht in het gelijknamige hotel. 

Dag 08 Narsarsuaq - Reykjavík of Kopenhagen

Einde van de reis. Vlucht terug naar Reykjavík / Kopenhagen.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven van Reykjavík (IJsland) of Kopenhagen (Denemarken).

DataLuchthavenReisduur
Iedere di en zat tussen 18 juni en 21 sep 2019Reykjavík07 nachten
Iedere di en do tussen 18 juni en 12 sep 2019Kopenhagen07 nachten

Vanafprijzen per persoon

AccommodatieVanafprijs
Reykjavík
Vanafprijs
Kopenhagen
In 2-pers. pensionkamers + huisje€ 1.685,00€ 2.051,00
In 1-pers. pensionkamers + huisje€ 2.038,00€ 2.404,00
in 2-pers. hotelkamers + huisje€ 1.943,00€ 2.309,00
In 1-pers. hotelkamers + huisje€ 2.411,00€ 2.777,00

De prijzen zijn inclusief:

Air Iceland retourvlucht Reykjavík - Narsarsuaq in de goedkoopste klasse of Air Greenland retourvlucht Kopenhagen - Narsarsuaq in de goedkoopste klasse, 07 overnachtingen in 2-pers. blokhut en hotel/pension, accommodaties op basis van logies/ontbijt, boottransfers Narsarsuaq - Narsaq // Narsaq - Qaqortoq // Qaqortoq - Itilleq // Ittileq - Narsarsuaq, boottocht naar de Qooroqfjord, (bagage)transfer van en naar de accommodatie, wandelkaart en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten van Amsterdam/Brussel/Dusseldorf naar Keflavík/Kopenhagen, benodigde overnachtingen in Keflavík of Kopenhagen op heen- en terugreis, eventuele verhoging van de brandstoftoeslag en/of belastingen, eventuele toeslag indien de goedkoopste klasse niet meer beschikbaar is, overige transfers, optionele excursies, lunches en diners, (fris)drankjes en fooien, verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking), reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten van Amsterdam/Brussel/Dusseldorf naar Keflavík/Kopenhagen, de benodigde overnachtingen in Keflavik/Kopenhagen en eventuele verlenging in Groenland of op IJsland.  
Het is ook mogelijk om via Kopenhagen te vliegen of op de heenweg via Kopenhagen en terug via Keflavík of v.v. Prijzen hiervoor op aanvraag.
Indicatieprijs vluchten:
van Amsterdam, Eindhoven, Brussel of Dusseldorf naar Kopenhagen, afhankelijk van de beschikbare klasse en aanbiedingen, van € 130,- tot € 550,- per persoon, inclusief belastingen en toeslagen.

van Amsterdam/Brussel/Dusseldorf naar Keflavík, afhankelijk van de beschikbare klasse en aanbiedingen, van € 300,- tot € 1030,- per persoon, inclusief belastingen en toeslagen.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.