Reisinformatie

Reisbeschrijving Wandelen aan de Groenlandse westkust

Vanaf Kopenhagen vliegt u naar Kangerlussuaq. Hier worden twee dagen aan de rand van de inlandijskap doorgebracht. Het landschap in het binnenland is glooiend en daarmee goed wandelterrein.
Daarna vliegt de groep naar de kust, naar Sismiut. Het prachtige fjordenlandschap biedt ook weer de nodige wandelmogelijkheden. Een dagwandeling brengt u door het imponerende gebergte naar de berg Kaellinghaetten. Buiten de wandelingen kunt u ook deelnemen aan optionele excursies. Zoals een boottocht naar een van de kleine nederzettingen in de omgeving. Of u kunt een boottocht in de middernachtzon maken naar Assaqutuaq waarbij mogelijk walvissen gezien zullen worden.
Op de zesde dag gaat u aan boord van de veerboot Sarfaq Ittuk. De volgende morgen gaat de groep van boord in Aasiaat.

Na een wandeling door de nederzetting wordt de groep per boot overgezet naar Qeqertarsuaq op Disko-eiland. Dit eiland is van vulkanische oorsprong, hetgeen overal duidelijk zichtbaar is. Zo bestaat de zuidkust voor een groot deel uit basaltkliffen. Bij het dorp zijn nog enkele warme bronnen. U zult verstelt staan van de enorme plantenrijkdom die dit eiland kent.
Direct achter het dorp begint een bergrug. Hierop ligt de Lyngmarkgletsjer. Om bij de gletsjer te komen zal een klim van meer dan 700m gemaakt moeten worden. Bovengekomen is het uitzicht fenomenaal. Er wordt die nacht in een van de hutten bij de gletsjer overnacht. U kunt optioneel deelnemen aan een hondensledetocht (prijsindicatie € 160,- p.p.)
In de middag van de tiende dag gaat de groep met de boot naar Ilulissat. Hier verblijft de groep vier nachten. Er worden diverse groepswandelingen aangeboden en u kunt deelnemen aan diverse optionele excursies, zoals een boottocht in de middernachtzon naar de ijsbergen, een dagtocht naar de Eqip Sermia, een helikoptervlucht naar het begin van de Ilulissatgletsjer etc. Op de voorlaatste dag wandelt u naar Rodebaai, waar het diner voor u klaar staat in restaurant H8. Na het diner wordt u per boot terug gebracht naar Ilulissat.
Op de vijftiende dag vliegt u vanaf Ilulissat via Kangerlussuaq met de avondvlucht terug naar Kopenhagen, waarmee de reis eindigt.

Moeilijkheidsgraad

Tijdens deze reis wordt er regelmatig 4 tot 8 uur gewandeld. U gaat dan op pad met een dagrugzak. De wandelingen gaan over onverharde paden, door ruw en oneffen terrein met hoogteverschillen. Bij de tocht naar Lyngmarkgletsjer (ca. 700m hoogteverschil) dient u tevens uw eigen slaapzak mee te nemen.

Accommodatie

In Sisimiut en Ilulissat wordt er overnacht in slaapzakaccommodaties. Verder wordt er overnacht in 2-pers. tenten. Overnachting in een 1-pers. tent is tegen meerprijs mogelijk. Bij de Lyngmarkgletsjers overnacht u in een berghut in eigen slaapzak.
Aan boord van de Sarfaq Ittuk overnacht u in een 4-pers. hut (gemeenschappelijke douches en toiletten zijn op de gang).

Benodigde vluchten naar en overnachtingen in Kopenhagen

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten van Amsterdam of Brussel naar Keflavík, de benodigde overnachtingen in Keflavik en eventuele verlenging in Groenland of op IJsland. 
Het is ook mogelijk om via Kopenhagen te vliegen of op de heenweg via Kopenhagen en terug via Keflavík of v.v. Prijzen hiervoor op aanvraag.
Indicatieprijs vluchten:
van Amsterdam of Brussel naar Kopenhagen, afhankelijk van de beschikbare klasse en aanbiedingen, van € 130,- tot € 550,- per persoon, inclusief belastingen en toeslagen
van Amsterdam of Brussel naar Keflavík, afhankelijk van de beschikbare klasse en aanbiedingen, van € 300,- tot € 1030,- per persoon, inclusief belastingen en toeslagen.

Reis van dag tot dag

Dag 01

Vlucht van Kopenhagen naar Kangerlussuaq. Wandeling (3 uur) het binnenland in naar de verblijfplaats. De bagage wordt vanaf de luchthaven naar het kamp gebracht.

Dag 02 - 03

Wandelingen in de omgeving van het kamp.

Dag 04

Wandeling terug naar Kangerlussuaq. Vlucht naar Sisimiut. Transfer van de luchthaven naar slaapzakaccommodatie.

Dag 05

Wandeling in de omgeving van Sisimiut of een optionele excursie.
Boottocht naar de verlaten nederzetting Assaqutaq en er is de mogelijkheid om walvissen te spotten (indicatie € 140,- p.p.). 

Dag 06

Een groepswandeling (6-8 uur) naar de top van een van de omringende bergen. Vanaf dit uitzichtspunt heeft u schitterend uitzicht over het fjordenlandschap. 's Avonds gaat u aan boord van de Sarfaq Ittuk. Overnachting aan boord.

Dag 07

In de ochtend legt het schip aan in Aasiaat. In de namiddag gaat u met de Disko Line naar Qeqertarsuaq op Disko eiland. Overnachting op de kampeerplaats.

Dag 08 - 09

Wandeling (3-4 uur) naar de hut nabij de Lyngmarkgletsjer. Er is de mogelijkheid om optioneel deel te nemen aan een hondensledetocht op de gletsjer. Aan het einde van dag 9 wandelt u terug naar Qeqertarsuaq.

Dag 10

In de ochtend een korte wandeling (3 uur) langs de kust. In de namiddag met de Disko Line terug naar Ilulissat. Transfer van de kade naar de slaapzakaccommodatie.

Dag 11 - 13

Wandelingen in de omgeving van Ilulissat. Naast de wandelingen kunt u deelnemen aan diverse optionele excursies.
> Boottocht Isfjord (indicatie € 102,- p.p.)
> Boottocht Eqip Sermia (indicatie € 328,- p.p.)
> Boottocht naar Ilimanaq (indicatie € 171,- p.p.)

Dag 14

Een lange wandeling naar Rodebaai. ´s Avonds diner in restaurant H8. Daarna boottransfer terug naar Ilulissat.

Dag 15

Transfer naar de luchthaven. Vlucht terug via Kangerlussuaq naar Kopenhagen. Einde van de reis.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven van Kopenhagen.

DataReisduur
24 juni - 08 juli 201914 nachten
08 juli - 22 juli 201914 nachten
22 juli - 05 aug 201914 nachten
29 juli - 12 aug 201914 nachten

Prijzen per persoon

AccommodatiePrijs
2-pers. tent en meerpers. kamers€ 3.890,00
1-pers. tent en op indeling
in slaapzakaccommodaties
€ 3.980,00
1-pers. tent en 1-pers. kamer in Ilulissat,
op indeling in slaapzakaccommodatie Sisimiut
€ 4.235,00

Alleenreizenden:

Alleenreizenden kunnen verzoeken om op indeling geboekt te worden. Indien er een medereiziger geboekt heeft met dezelfde wens, betaalt u de prijs voor de 2-pers.tent. Is er geen reiziger die wil delen, dan betaalt u de prijs voor de 1-pers.tent.

Prijzen zijn inclusief:

retourlijnvlucht Kopenhagen - Kangerlussuaq, lijnvlucht Kangerlussuaq - Sisimiut, lijnvlucht Ilulissat - Kangerlussuaq, Arctic Umiaq Line van Sisimiut naar Aasiaat in 4-pers. hut, Disko Line Aasiaat - Qeqertarsuaq - Ilulissat, boottransfer van Rodebaai naar Ilulissat, 14 overnachtingen in hutten, tent en slaapzakaccommodaties op basis van volpension vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 15, groepstransfers, bagagetransfers, Duitstalige begeleiding en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

retourlijnvlucht Amsterdam - Kopenhagen, eventuele benodigde overnachtingen in Kopenhagen, eventuele verhoging van de luchthavenbelastingen en/of brandstoftoeslagen, overige maaltijden, (fris)drankjes, persoonlijke uitrusting (slaapzak etc), toegang museum in Sisimiut en Ilulissat, optionele excursies, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking), reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.