Reisinformatie

Reisbeschrijving Wandelen op Ammassalik (Oost-Groenland)

Op woensdag vliegt u vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel naar IJsland, waar u overnacht in één van de centraal gelegen hotels in Reykjavík. De volgende morgen vliegt u naar Kulusuk, waar u de komende twee nachten verblijft. Hier ontmoet u ook de groep. De volgende dag staat er een wandeling in de omgeving van Kulusuk op het programma. Op dag 4 is de boottransfer naar Kuummiut, onderweg kunnen er mogelijk walvissen (Bultrug en Dwergvinvis) gezien worden. Overnachting in pension. Van hieruit worden twee dagen wandelingen gemaakt. 
Op dag 7 wordt u per boot naar de Ikasartivaq Fjord gebracht, waar u overnacht in een hut. De volgende dag gaat u per boot door de met ijsgevulde Sermilik Fjord en vervolgens wandelt u over het zogenaamde Sermilik pad naar Tasiilaq. Tijdens een wandeling kunt u de kleine vissershaven en het museum bezoeken. Na overnachting wordt u met een bootje terug naar Kulusuk gebracht vanwaar de lijnvlucht naar Reykjavík vertrekt.
Op IJsland wordt overnacht in een hotel. Na een korte nacht gaat u met de Flybus naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam, Düsseldorf of Brussel.

Vervoer en verblijf

De transfers per boot worden uitgevoerd door lokale vissers. U hoeft dus geen grote afstanden met bagage af te leggen, behalve die tussen boot en overnachtingsplaats. Vanuit de overnachtingsplaats worden korte of langere dagwandelingen gemaakt. In Kulusuk overnacht u in een hostel, in Kuumiut en Tasiilaq in een huis in het dorp, bij Ikasartivaq Fjord in een hut. Overnachtingen op Groenland zijn op basis van volpension en in meerpersoons kamers. De twee overnachtingen in Reykjavík in een hotel naar keuze in 1-pers. of 2-pers. kamer op basis van logies/ontbijt.

Moeilijkheidsgraad

Dagelijks worden er wandelingen van 5 tot 7 uur gemaakt met dagrugzak. De totale wandel afstand gedurende reis is circa 70 kilometer. Het is heuvelachtig tot bergachtig terrein en zo nu en dan moeten er hoogteverschillen worden overbrugd van maximaal 500 meter. Er zijn geen wandelpaden, hier en daar is er een spoor dat gevolgd kan worden.

Verlenging op IJsland

Indien gewenst, is deze reis te verlengen met een individueel verblijf of te combineren met een andere reis op IJsland. Kijk hier voor ideeën.

Reis van dag tot dag

Dag 01

Lijnvlucht van Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Keflavík.
Per Flybus van de luchthaven naar het hotel in Reykjavík. Overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 02

Lijnvlucht Reykjavík - Kulusuk. Ontmoeting met de groep. Wandeling in Kulusuk en omgeving. Overnachting in een hostel op basis van volpension.

Dag 03

Wandelen in en rond Kulusuk. U wandelt naar het meest westelijke puntje van het eiland om uit te kijken over het water. Onderweg komt u resten tegen van een muur die werd gebruikt om op Rendieren te jagen. Op de terugweg naar het dorp passeert u verschillende kleine meertjes. Overnachting wederom in het hostel op basis van volpension.
Totale wandelduur: 6-7 uur.

Dag 04

Per boot van Kulusuk naar Kuumiut. Deze gemeenschap ligt aan het einde van het schiereiland en biedt een prachtig uitzicht. Wandelen in het dorp. Overnachting in een huis op basis van volpension. 

Dag 05

Vandaag gaat de wandeling naar Tuno Fjord en vrij gemakkelijke wandeling, waarbij hier en daar wel een rivier moet worden overgestoken. De grond is hier rijk aan bloemen en planten. Overnachting in het huis op basis van volpension.
Totale wandelduur: 5-6 uur. 

Dag 06

Vandaag is de beklimming van de top Kuummiut (1050 m). Aangezien u begint op zeeniveau is dit een pittige klim, maar vanaf de top heeft u prachtig uitzicht over het Fjord, de bergen en gletsjers. Overnachting in het huis op basis van volpension.
Totale wandelduur: 7 uur.

Dag 07

Boottransfer naar Ikasartivaq Fjord. Met het bootje vaart u tussen de ijsbergen, een prachtig gezicht. De komende twee nachten verblijft u in een hut op basis van volpension. In de middag maakt u een korte wandeling in omgeving.

Dag 08

Vandaag maakt u een wandeling naar een kleine berg die uitkijkt over de Sermilik Fjord. Een immens fjord waar tientallen ijsbergen drijven. Via de bergrug wandelt u terug naar het zuiden richting de hut. 
Totale wandelduur: 6-7 uur.

Dag 09

De ochtend begint met een boottransfer naar één van de stranden langs de Sermilik Icefiord. Na aankomst is er even gelegenheid om in de omgeving rond te wandelen en het prachtige uitzicht te fotograferen. Via een oud wandelpad "Sermilik pad" gaat u naar Tasiilaq. Onderweg komt u langs kleine meren en door groene valleien. Laat in de middag komt u aan in de grootste gemeenschap van Oost-Groenland, Tasiilaq. Overnachting in een huis op basis van volpension.
Totale wandelduur: 5-7 uur.

Dag 10

Een dag op eigen gelegenheid. Er kan een wandeling worden gemaakt in de omgeving van Tasiilaq. Daarnaast kunt u een wandeling maken in het dorp en een bezoek brengen aan het museum of één van de winkeltjes met lokale producten. Overnachting in een huis op basis van volpension.

Dag 11

Voordat de vlucht vertrekt naar Reykjavík, maakt u eerst nog even een korte wandeling. Vlucht van Kulusuk naar Reykjavík. Op eigen gelegenheid van het vliegveld naar één van de hotels in Reykjavík. Overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 12

Per Flybus naar de internationale luchthaven. Vlucht van Keflavík naar Amsterdam, Brussel of Düsseldorf.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven van Amsterdam.
Vertrek en aankomst vanaf Brussel of Düsseldorf is ook mogelijk.

DataBeschikbaarReisduur
03 juli - 14 juli 2019beschikbaar11 nachten
17 juli - 28 juli 2019VOL11 nachten
31 juli - 13 aug 2019VOL11 nachten
14 aug - 25 aug 2019beschikbaar11 nachten
21 aug - 01 sept 2019beschikbaar11 nachten

Prijzen per persoon

AccommodatiePrijs vanaf
In 2-pers. hotelkamer in Reykjavík en meerpersoonskamers op Groenland€ 4.233,00
In 1-pers. hotelkamer in Reykjavík en meerpersoonskamers op Groenland€ 4.378,00

Beschikbaarheid:

Bijgwerkt t/m 20 juni 2019.

Prijzen zijn inclusief:

Lijnvlucht van Amsterdam naar Reykjavík en van Reykjavík naar Kulusuk in de goedkoopste klasse, 2 overnachtingen in Reykjavík in hotel in 1-pers./2-pers. kamer d/t op basis van logies/ontbijt, 09 overnachtingen in Groenland in pension of hut op basis van volpension, genoemde boottransfers, Engelssprekende reisleider, informatieboekje en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

eventuele verhoging van brandstoftoeslag of belastingen, eventuele toeslag indien de goedkoopste klasse niet meer beschikbaar is, maaltijden en (fris)drankjes op IJsland, (alcoholische) drankjes op Groenland, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking) en reserveringskosten (€ 25,00 per boeking) .

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.