Ga naar inhoud

Op reis en het Coronavirus

Bericht bijgewerkt op 26 oktober 2021.

Geachte reiziger,

Op dit moment kan er weer naar enkele van onze bestemmingen gereisd worden.
IJSLAND: Voor mensen die volledig gevaccineerd zijn of hersteld zijn van corona zijn er enkele eenvoudige regels. Voor mensen die (nog) niet gevaccineerd zijn, gelden meer regels zoals testen en een quarantainetijd van 5 dagen. Vanaf 26 juli 2021 zijn er weer testen voor alle reizigers naar IJsland verplicht.
Overweegt u een reis naar IJsland? We maken graag een offerte en leggen u de precieze voorwaarden graag uit.

Sinds 25 juni kan er weer naar FINLAND gereisd worden, als u minstens 14-dagen geleden volledig gevaccineerd bent of genezen bent van het coronavirus en het officiële certificaat heeft (op papier of gedownload heeft via de Corona check app), dan zijn deze grenzen weer voor u open, zonder dat u in quarantaine hoeft.
Sinds 26 september laat NOORWEGEN ook weer mensen toe uit Nederland en België die niet gevaccineerd zijn, zonder testen en zonder quarantaine, zolang deze landen groen of oranje zijn naar beoordeling van de Noorse overheid.
Ook kunt u weer doorreizen naar SPITSBERGEN zonder aanvullende regels. Zelfs worden er kleinschalige scheepsreizen uitgevoerd, door o.a. het zeilschip Antigua en de motorschepen Cape Race en Togo (beiden max. 12 passagiers). De Cape Race is al aan de eerste reis begonnen, de andere schepen volgen spoedig.

Sinds 22 juli is ook GROENLAND geelgekleurd op de kaart van de Nederlandse en Belgische overheid. U kunt echter vrijwel uitsluitend via Kopenhagen naar Groenland reizen. Voor u het vliegtuig in mag in Kopenhagen moet u een vrij kostbare test laten doen en wachten op het certificaat. Bovendien dient u volledig gevaccineerd te zijn of hersteld te zijn van corona. Als u interesse heeft, geven we u graag alle details.

Sinds 07 september heeft ook CANADA haar grenzen weer geopend voor reizigers die volledig gevaccineerd zijn of hersteld zijn van corona.
Heeft u interesse in een van onze Canadareizen? Laat het ons weten, we informeren u graag over de mogelijkheden.

Vanaf 08 november is het weer mogelijk voor volledig gevaccineerde reizigers uit o.a. de EU om naar ALASKA te reizen. Wel is een aanvullende test nodig voor u aan boord gaat van het vliegtuig naar Amerika.

ARGENTINIË opent per 01 november 2022 haar grenzen weer voor alle reizigers die volledig gevaccineerd of hersteld zijn van een coronabesmetting zijn. Wel moeten er o.a. vooraf en bij binnenkomst en 5 tot 7 dagen na binnenkomst nog testen gedaan worden.
Ook CHILI opent per 01 november 2022 haar grenzen voor buitenlandse reizigers die volledig gevaccineerd zijn of hersteld zijn van een coronabesmetting. Maar ook hier gelden nog aanvullende eisen. Door het hoge percentage van 90% gevaccineerden in Chili, heeft zelfs Nederland Chili nu al op geel gezet.

Voor reizen naar ANTARCTICA betekent dit dat er weer expeditiecruises mogelijk zijn. Inmiddels zijn er verschillende schepen vanuit Europa op weg naar Ushuaia en Punta Arenas vanaf ca. half november de reizen te kunnen hervatten. Op onze pagina's met Antarcticareizen proberen we zo snel mogelijk ontstane wijzigingen door te voeren. Onze klanten die een reis geboekt hebben, zijn hierover inmiddels geïnformeerd.
Enkele rederijen hebben helaas hun gehele seizoen moeten annuleren, maar zullen volgend seizoen weer aanwezig zijn. Data en prijzen voor seizoen 2022-2023 zijn vrijwel allemaal al zichtbaar op onze pagina's.
Voor geplanden scheepsreizen die de FALKLANDEILANDEN aan zullen doen, worden op dit moment ook regelingen uitgewerkt. Landarrangementen zijn niet mogelijk, mede omdat er geen vluchten door LATAM naar de Falklandeilanden worden uitgevoerd.

NIEUW-ZEELAND & AUSTRALIË houden hun grenzen op dit moment nog gesloten voor buitenlandse toeristen.
RUSLAND laat o.a. geen Nederlanders en Belgen toe en geeft daarom geen visa af voor reizigers uit Nederland en België.

Heeft u een reis voor deze zomer bij ons geboekt, dan nemen wij persoonlijk contact met u op als er nieuws is over uw reis. Heeft u eerder vragen of wilt u overleggen? Bel dan +31 10 295 0126 of stuur een bericht per e-mail.

Wilt u vooruitlopend op verdere opening plannen maken voor de winter 2021-2022 of kijkt u liever een wat verder in de toekomst zoals het zomerseizoen 2022 of 2023 of Antarctica 2022-2023? Laat het ons weten. We maken graag een offerte met gunstige annuleringsvoorwaarden die passen bij de onzekerheid in deze Coronatijden. Denkt u aan een scheepsreis? Veel rederijen bieden op dit moment gunstige boekings- en annuleringsvoorwaarden evenals aantrekkelijke vroegboekkortingen.

Heeft u vragen? Bel ons dan op +31 10 295 0126. We staan altijd voor u klaar.
Let op: Op kantoor langskomen kan ook, wel graag vooraf een afspraak maken, dan hebben we alle tijd voor u.

Met vriendelijke groet,
Het Beluga Team

Terug naar boven