Ga naar inhoud

Op reis en het Coronavirus

Bericht bijgewerkt op 23 januari 2022.

Geachte reiziger,

Op dit moment kan er weer naar bijna al onze bestemmingen gereisd worden.
Uitzonderingen zijn:
Rusland, Australië en Nieuw-Zeeland.
Sinds begin december 2021 geeft Rusland weer visa af voor o.a. Nederlanders en Belgen, echter Rusland de delen waar onze reizen naar toegaan hebben nog code oranje.
Helaas kwalificeert de Nederlandse overheid Argentinië sinds 21 januari 2022 weer als een oranje bestemming.
Deze winter zullen er geen expeditiecruises vanuit Australië en Nieuw-Zeeland naar Antarctica mogelijk zijn vanwege de gesloten grenzen van deze landen.
Landarrangmenten naar de Falklandeilanden zijn onmogelijk vanwege regelgeving en omdat er geen LATAM-vluchten zijn naar de Falklandeilanden.
Expeditiecruises die ook de Falklandeilanden aandoen kunnen WEL uitgevoerd worden.
Helaas hebben veel rederijen die reizen uitvoeren naar Antarctica te maken met besmettingesgevallen aan boord, ondanks de zorgvuldige testen voor het inschepen en voorzorgsmaatregelenen aan boord. Daarbij komt de steeds wisselende regelgeving in Argentinië. Daarom hebben rederijen zoals Oceanwide Expeditions en Polar Latitudes onlangs besloten om het seizoen vroegtijdig te beëindigen. De betreffende reizigers zijn hiervan op de hoogte gebracht.
Chili is op dit moment nog wel geel en vanuit het zuidpuntje worden ook nog bepaalde reizen naar Antarctica uitgevoerd, die tot nu toe zonder problemen verlopen.

Voor onze overige bestemmingen geldt dat er veilig gereisd kan worden. Veelal is het volledig gevaccineerd zijn vereist.
> Binnen Europa moet u dan een internationale QR-code kunnen tonen en zijn nu weer aanvullende testen nodig.
> Voor het reizen naar landen buiten Europa gelden aanvullende eisen zoals een PCR-test met certificaat van negatieve uitslag binnen 72 uur voordat u op reis gaat.
Ook is een negatieve test nodig om weer terug naar Nederland te mogen keren.
Als u interesse heeft voor een reis, zullen wij u informeren over de eisen die op dat moment gelden.

Heeft u een reis voor deze winter bij ons geboekt, dan nemen wij persoonlijk contact met u op als er nieuws over of wijzigingen zijn in uw reis. Heeft u eerder vragen of wilt u overleggen? Bel dan +31 10 295 0126 of stuur een bericht per e-mail.

Wilt u vooruitlopend op verdere opening plannen maken voor de zomer 2022 of 2023 of Antarctica 2022-2023? Laat het ons weten. We maken graag een offerte met gunstige annuleringsvoorwaarden die passen bij de onzekerheid in deze Coronatijden. Denkt u aan een scheepsreis? Veel rederijen bieden op dit moment gunstige boekings- en annuleringsvoorwaarden evenals aantrekkelijke vroegboekkortingen.

Heeft u vragen? Bel ons dan op +31 10 295 0126. We staan altijd voor u klaar.
Let op: Op kantoor langskomen kan ook, wel graag vooraf een afspraak maken, dan hebben we alle tijd voor u.

Met vriendelijke groet,
Het Beluga Team

Terug naar boven