Ga naar inhoud

Op reis en het Coronavirus

Geachte reiziger,

De Coronapandemie houdt de gehele wereld in zijn greep. Vakantiereizen naar bijna al onze bestemingen zijn door diverse maatregelen vrijwel onmogelijk geworden. Dit neemt niet weg dat we wel vooruit blijven kijken. Naar alle waarschijnlijkheid zal er op enig moment volgend jaar weer veilig gereisd kunnen worden.
Wilt u al plannen maken voor volgend jaar? Bel +31 10 295 0126 of mail ons. We maken graag een offerte met gunstige annuleringsvoorwaarden die passen bij de onzekerheid in deze Coronatijden.

Onderstaand vindt u steeds de recenste reisinformatie over onze bestemmingen. Als u een reis geboekt heeft en wij verwachten dat uw reis geen doorgang kan vinden, dan nemen wij direct contact met u op. Met vragen omtrent uw reis kunt u natuurlijk altijd telefonisch contact met ons opnemen.

Informatie over onze noordelijke bestemmingen:
Sinds 19 augustus 2020 gelden er voor IJsland voor o.a. Nederlandse en Belgische toeristen weer strengere toelatingseisen, zoals na binnenkomst een verplichte Coronatest en daarna een quarantaineperiode van 5 dagen (met daarna een tweede test) of 14 dagen zonder tweede test. Icelandair heeft aangekondigd om toch dagelijks vanaf Amsterdam naar Keflavík (IJsland) en van Keflavík naar Amsterdam te blijven vliegen. Het reis advies is vanwege de quarantaine-eis op oranje gezet.
Groenland: sinds 21 juli 2020 worden reizigers toegelaten waarvoor Denemarken haar grenzen heeft opengesteld (dus o.a. Nederlanders en Belgen). De openstelling geldt echter NIET voor kleinere gemeenschappen in Groenland, maar wel voor enkele plaatsen aan de westkust zoals Ilulissat, Kangerlussuaq, Nuuk en Sisimiut. Helaas houden de Nederlandse en Belgische overheid Groenland op code oranje vanwege de quarantaineregels voor de kleine gemeenschappen.
Finland: sinds 10 augustus 2020 geldt voor reizigers met o.a. Nederlandse en Belgische nationaliteit dat men uitsluitend toegelaten wordt voor noodzakelijk (werk)verkeer. Het reisadvies is daarom terug naar code oranje gezet.
Voor Noorwegen geldt sinds 15 augustus 2020 voor o.a. Nederlandse en Belgische reizigers weer een 10-daagse quarantaineperiode bij binnenkomst in Noorwegen. Het reisadvies is daarom terug naar oranje.
Voor de Færøer, de Schotse Eilanden, Ierland en Denemarken geldt inmiddels ook weer code oranje.

Er kan op dit moment nog wel vrij naar Zweden gereisd worden (code geel).

Informatie over onze zuidelijke bestemmingen:

Het reisadvies voor Argentinië, Chili, Nieuw-Zeeland en Australië voor Nederlanders en Belgen is op dit moment code oranje. Binnenlandse vluchten zijn tot nader orde vrijwel allemaal geannuleerd.
De Falklandeilanden zijn tot 31 december 2020 gesloten.

De onderstaande scheepsreizen naar Antarctica en de subantarctische eilanden zijn geannuleerd:
Aurora Expeditions (reizen met de Greg Mortimer) heeft alle reizen van het seizoen 2020 - 2021 geannuleerd.
Polar Latitudes (reizen met de Hebridean Sky en Island Sky) heeft alle reizen voor het seizoen 2020-2021 geannuleerd.
Antarpply (reizen met de Ushuaia) heeft alle reizen in oktober, november en december 2020 geannuleerd.
Bark Europa heeft bekendgemaakt dat het zeilschip het komende seizoen niet zal afvaren naar het zuiden en daarmee zijn alle reizen naar Antarctica etc geannuleerd.
Antarctica21 heeft alle reizen met de Hebridean Sky geannuleerd voor het seizoen 2020 - 2021. De reizen met de Magellanic Explorer en Ocean Nova zijn voor oktober, november en december 2020 geannuleerd.
Albatros Expeditions (reizen met de Ocean Atlantic) heeft alle reizen tot aan 03 januari 2021 geannuleerd.
The Ocean Endeavour (reizen met de Ocean Endeavour) heeft alle reizen voor het seizoen 2020 - 2021 geannuleerd.
Oceanwide Expeditions (reizen met de Hondius, Ortelius en Plancius) heeft alle reizen voor het seizoen 2020 - 2021 geannuleerd.
G Adventures (reizen met de GExpedition) heeft alle reizen voor het hele seizoen 2020-2021 geannuleerd.
Quark Expeditions (reizen met Ocean Adventurer, Ocean Diamond en World Explorer) heeft alle reizen voor het hele seizoen 2020-2021 geannuleerd.
Poseidon Expeditions (reizen met de Sea Spirit) heeft alle reizen voor het hele seizoen 2020-2021 geannuleerd.
Hurtigruten Expeditions (reizen met de Roald Amundsen, Fritjof Nansen en Fram) heeft alle reizen voor het hele seizoen 2020-2021 geannuleerd.

De cruises binnen Argentinië en Chili van Cruceros Australis (met de Stella en Ventus Australis) zijn voor het hele seizoen 2020-2021 geannuleerd.
De cruises binnen Chili van Skorpios Cruises (met de Skorpios III, de Kaweskarroute) zijn eveneens voor het hele seizoen geannuleerd. Men verwacht nog wel de cruises aan boord van de Skorpios II, de Chonosroute, te kunnen uitvoeren.
Het Ecocamp in Torres del Paine heeft alle arrangementen t/m 31 december 2020 geannuleerd.

Heeft u vragen? Bel ons dan op +31 10 295 0126. We staan altijd voor u klaar.
Let op: als u op kantoor langs wilt komen, kan dat op dit moment alleen op afspraak.

Met vriendelijke groet,
Het Beluga Team

Bericht bijgewerkt tot 16 oktober 2020.

Terug naar boven