Ga naar inhoud

Op reis en het Coronavirus

Geachte reiziger,

We begrijpen dat u zich mogelijk zorgen maakt of uw reis wel door zal gaan in verband met de ontwikkelingen rond het Coronavirus.
Wij houden alle vertrekdata en restricties die door overheden genomen zijn m.b.t. reizen nauwlettend in de gaten. Mocht uw vertrekdatum binnen de betreffende restrictietermijn gaan vallen, dan nemen we onmiddellijk contact met u op om de mogelijkheden tot bijvoorbeeld omboeken met u te bespreken.
Zolang u niets van ons verneemt, kunt u er vooralsnog van uitgaan dat de reis doorgaat zoals gepland.

Op dit moment zijn alle expeditiecruises voor het gehele arctische seizoen 2020 geannuleerd.
Alle betreffende reizigers zijn op de hoogte gebracht.

IJsland laat sinds 15 juni 2020 weer Nederlandse en Belgische toeristen toe. Wel zijn er strikte procedures met o.a. een verplichte Coronatest. Icelandair vliegt sinds 15 juni weer vanaf Amsterdam en Brussel naar Keflavík (IJsland) en van Keflavík naar Amsterdam en Brussel. Regelmatig wordt het vluchtschema aangepast. Sinds 31 juli zijn er echter weer verscherpte maatregelen genomen voor reizigers vanuit o.a. Nederland en België.
Sinds zaterdag 27 juni 2020 hebben Denemarken en de Færøer hun grenzen geopend voor o.a. reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit.
Groenland heeft zeer verrassend aangekondigd dat fase 2 overgeslagen wordt en er vanaf 21 juli a.s. reizigers worden toegelaten worden waarvoor Denemarken haar grenzen heeft opengesteld (dus o.a. Nederlanders en Belgen). Wel zijn er restricties, zoals dat u op de heenweg niet de luchthaven van Kopenhagen mag verlaten, tenzij het voor minimaal 5 nachten in Denemarken is. De openstelling geldt niet voor kleinere gemeenschappen in Groenland, maar wel voor plaatsen aan de westkust zoals Ilulissat, Kangerlussuaq en Sisimiut. Helaas houdt de Nederlandse en Belgische overheid Groenland vanwege de quarantaineregels voor de kleine gemeenschappen op code oranje.
Finland heeft per 13 juli a.s. haar grenzen geopend voor o.a. reizigers met Nederlandse en Belgische nationaliteit.
Noorwegen laat sinds 15 juli 2020 weer EU- en Schengenburgers toe, vanuit die landen waarvoor geen quarantaineplicht geldt. Ook kan men vanaf die datum weer via Noorwegen naar Spitsbergen reizen. Hurtigruten heeft de eerder aangekondigde scheepsreizen bij Spitsbergen per 31 juli weer allen geannuleerd.

Inmiddels zijn er ook scheepsreizen naar Antarctica en de subantarctische eilanden geannuleerd:
Aurora Expeditions (reizen met de Greg Mortimer) heeft alle reizen van het seizoen 2020 - 2021 geannuleerd.
Polar Latitudes (reizen met de Hebridean Sky en Island Sky) heeft alle reizen voor het seizoen 2020-2021 geannuleerd.
Antarpply (reizen met de Ushuaia) heeft alle reizen in oktober en november 2020 geannuleerd.
Bark Europa heeft bekendgemaakt dat het zeilschip het komende seizoen niet zal afvaren naar het zuiden en daarmee zijn alle reizen naar Antarctica etc geannuleerd.
Antarctica21 heeft alle reizen met de Hebridean Sky geannuleerd voor het seizoen 2020 - 2021. Vooralsnog zullen de reizen met de Magellanic en Ocean Nova wel uitgevoerd worden.
Albatros Expeditions (reizen met de Ocean Atlantic) heeft de eerste twee reizen geannuleerd en zal het seizoen nu halverwege november 2020 starten.
Betreffende reizigers zijn op de hoogte gebracht.
The Ocean Endeavour (reizen met de Ocean Endeavour) heeft alle reizen voor het seizoen 2020 - 2021 geannuleerd.

Wilt u eerder overleggen of heeft u vragen over een mogelijke reis naar IJsland, Færøer, Spitsbergen of Noorwegen? Bel ons dan op +31 10 295 0126. We staan altijd voor u klaar.

Met vriendelijke groet,
Het Beluga Team

Bericht bijgewerkt tot 01 augustus 2020.

Terug naar boven