Reisinformatie

Reisbeschrijving Natuurreis Beren van Katmai

De reis begint met een Bush Planevlucht naar Katmai NP. Aangezien er geen wegen zijn, landt men op het strand van Hallo Bay nabij het kamp. Op het strand wordt u verwelkomd door de vriendelijke staf en naar het kamp geleid. Eenmaal in het kamp krijgt u een rondleiding en veiligheidsinstructies in verband met de beren die in de omgeving van het kamp verblijven.
 
Als iedereen zijn spullen heeft opgeborgen, gaat u de eerste excursie maken. De gids neemt u mee richting de verschillende riviertjes waar de beren bij laag water zoeken naar schelpdieren en waar ze bij hoog water jagen op zalm. Na ongeveer vier uur rondwandelen, brengt de gids u terug naar het kamp.
Hier staat het diner al klaar.
Als de omstandigheden het toelaten, wordt daarna een begeleide avondwandeling gemaakt. De ondergaande zon zal het landschap prachtige kleuren. En wie weet welke dieren u tegenkomt.
Terug in het kamp kunt u nagenieten bij de open haard en verhalen uitwisselen met de andere reizigers.

De volgende dagen staan verschillende excursies op het programma. Behalve de beren ziet u wellicht vossen, wolven, verschillende soorten vogels en otters. Tijdens de wandelingen zal de gids u ook alles vertellen over het ecosysteem en u wijzen op de verschillende planten die in Katmai NP voorkomen.

De laatste ochtend kunt u in alle rust en stilte genieten van het ontbijt. In de loop van de ochtend komt de Bush Plane nieuwe bezoekers brengen en moet u deze bijzondere plek verlaten.

Accommodatie en verblijf

Hallo Bay Camp ligt circa 200 km ten zuidwesten van Homer in Katmai NP. Het eco-vriendelijke kamp bestaat uit vier grote 2-persoonstenten, één kleinere 1-pers. tent en een gezamenlijke "woonkamertent" met kachel. De tenten zijn voorzien van een houten vloer waarop een tafel met stoelen en kampeerbedden staan. Er is tevens een kleine wasbak en verwarming in iedere tent. Er zijn twee douches en twee composttoiletten. Omdat het kamp eco-vriendelijk is, vraagt men de bezoekers om ook eco-vriendelijke toiletartikelen zoals shampoo, conditioners en doucheschuim mee te nemen. 
Elektriciteit wordt opgewekt m.b.v. zonne- en windenergie.

Benodigde vluchten, eventuele verlenging

Een bezoek aan Katmai is ook goed te combineren met een fly-drive door Alaska.
Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten en eventuele verlenging in Alaska.
Wilt u een voorstel voor uw reis ontvangen? Stuur dan een bericht met uw wensen of bel 010 - 2950126 voor telefonisch overleg of een afspraak op ons kantoor te Pernis.

BELANGRIJK

Bij boeking van vluchten of combinaties met een bezoek aan het Hallo Bay Camp dient u er rekening mee te houden dat het erg mistig kan zijn in Homer en/of Katmai NP. Het is dan niet altijd mogelijk voor Bush Planes om op te stijgen of te landen. Een overnachting in Homer voor en na het bezoek aan Hallo Bay is daarom geen overbodige luxe.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Homer - Katmai

Bush Planevlucht naar Homer. Bij aankomst welkom op het strand. Rondleiding door het kamp. Wandeling (3-4 uur) naar de plek waar de beren zich bevinden.
Bij terugkomst wordt het diner geserveerd. Na het eten kan er nog gewandeld worden.

Dag 02 - 04 Hallo Bay

Na het ontbijt neemt de gids u mee naar de verschillende locaties waar beren zich ophouden. Er is een goede kans op het zien van Amerikaanse Zeearenden, vossen en wolven. Tijdens de wandeling neemt de gids u mee naar de getijdepoeltjes om uitleg te geven over het zeeleven.
Na het diner is er weer een mogelijkheid voor een avondwandeling.

Dag 05 Katmai - Homer

Ontbijt. Tussen 08.00u en 11.00u vlucht per Bush Plane terug naar Homer.
Einde van de reis.

Data & Prijzen 2018

Vertrek

Deze reis begint en eindigt in Homer (Alaska).

DataReisduur
U kunt dagelijks vertrekken tussen
01 juni t/m 15 sept 2018
04 nachten

Vanafprijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,86
AccommodatieVanafprijs
In 2-pers.tent€ 2.924,00
In 1-pers.tentop aanvraag

De prijzen zijn inclusief:

Bush Plane retourvlucht Homer - Katmai, 4 overnachtingen in Hallo Bay Bear Camp in Katmai NP in 2-pers. tent op basis van volpension, dagelijkse excursies, Engelstalige gidsservice.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten vanaf Amsterdam of Brussel naar Anchorage en Homer, eventuele brandstoftoeslagen, (fris)drankjes, gebruik van handdoeken (deze wordt u verzocht zelf mee te nemen), verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking), reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten en eventuele verlenging in Alaska.
Indicatieprijs vluchten:
van Amsterdam of Brussel naar Anchorage, afhankelijk van de beschikbare klasse, van € 800,- tot € 1.800,- p.p. inclusief belastingen en toeslagen.
van Anchorage naar Homer, afhankelijk van de beschikbare klasse, van € 275 tot € 400 p.p., inclusief belastingen en toeslagen. Bij tijdelijke aanbiedingen van de luchtvaartmaatschappijen kunnen de prijzen lager uitvallen.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.