Reisinformatie

Beschrijving Knik River Lodge

Vanuit de Knik River Lodge is het mogelijk om per helikopter naar de nabij gelegen gletsjerarmen te vliegen. Hier kunt u wandelen over de gletsjer, een hondensledetocht of om een kajaktocht over het gletsjermeer te maken.
Wilt u meer van de gletsjer zien? Dan is een vlucht dicht over de gletsjer dan kan dat uiteraard ook. Behendig wordt de kleine heli over de kloven en spleten geloodst. Een geweldige ervaring!
Bergwandelaars kunnen tevens worden afgezet op een van de bergruggen om daar hun favoriete wandeling te maken.
In het gebied rondom de lodge leven elanden, Dallschapen, berggeiten en natuurlijk beren. Verder wordt u 's morgens gewekt door het gezang van verschillende vogels. 

Accommodatie

De Knik River Lodge bestaat uit 22 huisjes die van alle gemakken voorzien zijn. Een prima bed, ruime badkamer met douche, wastafel en toilet, een klein keukenblokje met koelkast, magnetron, waterkoker en alles om koffie en thee te maken. Buiten is er een kleine veranda met zitje.
Ontbijt, lunch en diner worden geserveerd in de grote safaritent. Hier kunt u genieten van de verschillende Alaskaanse gerechten. 

Verlenging in Alaska, Canada en/of op IJsland

Deze lodge is een mooie bouwsteen in uw rondreis door Alaska.
Er zijn verschillende mogelijkheden zoals een rondreis met huurauto, een rondreis met bus en trein of een combinatie met een van onze andere reizen in Alaska.
Ook en combinatie met Canada (Yukon) behoort tot de mogelijkheden.
Op de heen- of terugweg is het ook mogelijk om een stopover van maximaal 6 nachten op IJsland te maken om bijvoorbeeld het vogelrijke Mývatn en/of Snæfellsnes te bezoeken.
Bent u op zoek naar een rondreis? Stuur ons uw wensen of bel +31 10 2950126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor. We helpen u graag bij het samenstellen van uw reis.  

Helikopterexcursies

Helikoptervluchten

Op het terrein van de Knik River Lodge zijn twee 4/5-pers. helikopters aanwezig. Hiermee worden dagelijks (als weersomstandigheden het toelaten) excursies uitgevoerd. De excursies zijn zowel bij de boeking van uw huisje te boeken, als ter plaatse. Als u ter plaatse wil boeken, loopt u wel het risico dat de vluchten voor de dagen dat u bij de lodge verblijft, volgeboekt zijn.

Helikoptervlucht met hondensledetocht op de gletsjer

Vanaf het terrein bij de lodge gaat de helikopter naar de gletsjer waar voor de zomer het kamp met de sledehonden is opgesteld. De eigenaar van de honden is een fervente deelnemer aan de beroemde Iditarodrace. Op de gletsjer kan hij zijn honden in conditie houden.
De helikopter landt bij het kamp. U maakt kennis met de eigenaar van de honden en de honden. Daarna maakt u met de slede een tocht over de gletsjer. Ook van hieraf is het uitzicht adembenemend.
Na de hondensledetocht maakt de helikopter nog een kleine omweg over de gletsjer. U kunt zo de vormen en kleuren in de gletsjer zien. 
Indicatieprijs € 450,- per persoon.

Helikoptervlucht met gletsjerwandeling

Voor de excursie zoekt de piloot een goede plaats om de helikopter op de gletsjer neer te zetten. U trekt dan de speciale stijgijzers om uw schoenen om goed grip te hebben op het ijs. Daarna wordt er een wandeling op het blauwe ijs van de gletsjer gemaakt. U kunt de waterlopen, de gletsjermolens en andere verschijnselen van dichtbij bekijken.
Als iedereen weer terug is bij de helikopter stijgt deze weer op. Maar niet zonder dicht over de gletsjerspleten te vliegen zodat u daar ook nog een goed beeld van krijgt.
Daarna wordt u weer teruggebracht naar de Knik River Lodge.
Vlucht van 30 minuten en 30 minuten op de gletsjer, indicatieprijs € 300,- per persoon.
Vlucht van 45 minuten en 30 minuten op de gletsjer, indicatieprijs € 428,- per persoon.
Vlucht van 60 minunten en 30 minuten op de gletsjer, indicatieprijs € 536,- per persoon. 

Helikoptervlucht en kajakken in het gletsjermeer

Wie van kajakken houdt, kan zich opgeven voor het kajakkamp. Met de helikopter wordt u naar het kamp gebracht dat zich op een morene tussen de gletsjer en het gletsjermeer bevindt. Een serene plaats met een werkelijk magnefiek uitzicht. 
Op dit prachtige meer kunt u gaan kajakken. U kunt de ijsbergjes van dichtbij bekijken en van de prachtige omgeving genieten.  
Indicatieprijs € 450,- per persoon.

Helikoptervlucht en bergwandelen

Wie graag boven in de bergen wandelt, kan met de helikopter op de bergrug worden afgezet. Op een afsproken tijd en punt wordt u weer opgehaald. 
Indicatieprijs € 575,- per persoon.

Helikoptervlucht met gletsjerwandeling & ijsklimmen

Vanaf het terrein stijgt u op en gaat u richting de Knik glestjer. Eenmaal daar, land de helikopter op de gletsjer. De gids geeft u uitleg over het ijsklimmen en zal een korte demonstratie geven. Dan is het tijd om het zelf te proberen. U ziet schitterende ijssculpturen en op sommige punten is de gletsjer 1000 meter dik.
Indicatieprijs € 675,- per persoon.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Data
De lodge is geopend van 01 mei t/m 31 okt 2019

Huisjes

Prijs per nacht

bij koers US$1,00 = € 0,83
Type huisjePrijs vanaf
Deluxe King€ 245,00
Deluxe Twin€ 245,00
Superior King€ 283,00
Superior Twin€ 283,00
Deluxe twin met zolder€ 316,00

De prijzen zijn inclusief:

Verblijf op basis van logies/ontbijt, alle huisjes hebben eigen douche/toilet en een privé veranda (enkele hebben maar gedeeltelijk uitzicht), badproducten, haardroger, televisie met dvd-speler, combi-magnatron, kleine koelkast, koffiezetapparaat, waterkoker, wi-fi en parkeermogelijkheid.

De prijzen zijn exclusief:

Maaltijden (er is een restaurant aanwezig voor ontbijt, lunch en diner), excursies, reis- en annuleringsverzekering, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking), reserveringskosten (€ 25,00 per boeking)

Benodigde vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook een eventuele verlenging in Alaska en/of combinatie met Canada, IJsland. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.