Reisinformatie

Beschrijving Vogels op de Pribilofeilanden

De reis begint op de luchthaven Schiphol. U vliegt via Keflavík (IJsland) naar Anchorage.
In Anchorage heeft u een volle dag om u voor te bereiden op het verblijf op Saint George. Vervolgens wordt er met een klein vliegtuig naar het eiland Saint George gevlogen. Hier verblijft u een week om de bijzondere vogels van het eiland te observeren en te fotograferen en om de mooie plekjes van het eiland te ontdekken.
Na deze week vliegt de groep terug naar Anchorage. Omdat er rond de Pribilofeilanden nogal eens mist voorkomt en er met kleine vliegtuigen gevlogen wordt, zijn er twee reservedagen in Anchorage gepland. Als het vliegtuig op tijd vliegt, heeft u deze twee dagen ter vrije besteding.  
Vanaf Anchorage wordt via Keflavík naar Schiphol gevlogen.

Vogels en andere dieren op Saint George

Op Saint George zijn grote kolonies met verschillende alkachtigen, maar er zijn ook andere zeevogels, strandlopers etc. te vinden. In totaal zijn er circa 2,5 miljoen vogels.
- Dwergalk (Aethia pusilla), Kuifalk (Aethia cristatella), Papegaai-alk (Aethia psittacula), Zilveralk (Synthiliboramphus antiquus) Gehoornde Papegaaiduiker (Fratercula corniculata), Kuifpapegaaiduiker (Fratercula cirrhata), Kortbekzeekoet (Uria lomvia), Zeekoet (Uria aalge)
- Noordse Stormvogel (Fulmarus glacialis)
- Roodpootdrieteenmeeuw (Rissa brevirostris), Drieteenmeeuw (Rissa tridactyla)
- Roodmaskeraalscholver (Phalacrocorax urile)
- Parelgrijs Stormvogeltje (Oceanodroma furcata)
- Harlekijneend (Histrionicus histrionicus)
Op het eiland broeden tevens:
- Winterkoning (Troglodytes troglodytes)
- Sneeuwgors (Plectrophenax nivalis)
- Grijskruinbergvink (Leucosticte tephrocotis)
- IJsgors (Calcarius lapponicus)
- Beringstrandloper (Calidris ptilocnemis ptilocnemis)
- Raaf (Corvus corax)

Vroeger werden de Pribilofeilanden Robbeneilanden genoemd vanwege de ontelbare Noordelijke Pelsrobben die hier in de zomer verbleven om hun jongen te werpen. Na een lange periode van intensieve jacht en afslachting, werd rond 1915 de jacht een halt toegeroepen.
Tegenwoordig zijn er nog drie kolonies op Saint George waar ongeveer 80% van de wereldpopulatie Noordelijke pelsrobben verblijft.
De Pribilofeilanden bevinden zich op de zuidelijke grens van het voorkomen van veel Arctische zeezoogdieren en op de noordelijke grens van het voorkomen van de subarctische zeezoogdieren. Alleen de Orka komt ten noorden en ten zuiden van Saint George voor. Langs de kust kunnen dus de meest uiteenlopende dieren te zien zijn.

Aan land komen maar drie zoogdieren voor: de (blauw)vos, de lemming en de uit Scandinavië geïmporteerde rendieren.

Accommodaties

In Anchorage verblijft u in een van de goede, centraal gelegen hotels. U verblijft hier op basis van logies/ontbijt.
Op Saint George verblijft u in het Saint George Hotel. Het hotel is ondergebracht in een historisch gebouw. Het heeft onlangs de status van National Historic Landmark gekregen. Er is plaats voor  maximaal 18 personen, die kunnen verblijven in acht 2-pers. kamers en twee 1-pers. kamers. Op iedere verdieping zijn er twee badkamers met toilet, wastafel en douche. Op de begane grond is een zitkamer. Het hotel heeft een moderne keuken, maar geen kok, d.w.z. u zult zelf uw maaltijden moeten bereiden. 

Vertragingen i.v.m. mist of andere weersomstandigheden

Mist komt op Saint George regelmatig voor. Hierdoor kunnen de kleine vliegtuigen dan niet landen. Vertraging is dan ook iets waar u serieus rekening mee moet houden. Dit kan dan ook betekenen dat er extra kosten komen voor accommodatie en het wijzigen van vluchten! Wij raden daarom aan om voor deze reis een annuleringsverzekering aangevuld met de optie samengestelde reis af te sluiten. Een dergelijke verzekering kunnen wij voor u bij Europeesche Verzekeringen afsluiten. 

Verlenging in Alaska, Canada en/of op IJsland

Deze reis is eenvoudig te verlengen in Alaska. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals een rondreis met huurauto, een rondreis met bus en trein of een combinatie met een van onze andere reizen in Alaska.
Ook en combinatie met Canada (Yukon) behoort tot de mogelijkheden.
Op de heen- of terugweg is het ook mogelijk om een stopover van maximaal 6 nachten op IJsland te maken om bijvoorbeeld het vogelrijke Mývatn en/of Snæfellsnes te bezoeken.

Reis van dag tot dag

BELANGRIJK

Onderstaand vindt u het geplande programma. Er kan door mist vertraging in de vluchten ontstaan, waardoor er in het programma geschoven zal moeten worden.

Dag 01 Amsterdam - Keflavík - Anchorage

U vertrekt vanaf de luchthaven Schiphol, waar u de gids en groep zult ontmoeten. De reis begint met een lijnvlucht van Icelandair van Amsterdam naar Keflavík (IJsland). Vanhier vliegt u diezelfde middag verder naar Anchorage waar u dan aan het einde van de middag aankomt.
Overnachting in een centraal gelegen hotel op basis van logies/ontbijt.

Dag 02 Anchorage

Voorbereiding voor het vertrek naar Saint George.
Overnachting in hotel op basis van logies/ontbijt.  

Dag 03 Anchorage - Saint George

Transfer van het hotel naar het vliegveld van Anchorage. Vervolgens vertrek met een propellervliegtuig van Pen Air van Anchorage naar Saint George, een vlucht van drie en half uur over het imposante landschap van Alaska en de Aleoeten.
Na aankomst op Saint George wordt u opgewacht en naar het hotel gebracht, waar u zich kan installeren voor de komende week. 
Bij goed weer kan er na het eten een eerste verkenningswandeling gemaakt worden.

Dag 04 t/m 09 Saint George

Dagelijks zal er op uit getrokken worden om de verschillende vogel-, pelsrobben- en zeeleeuwenkolonies te bezoeken. 

Dag 10 Saint George - Anchorage

Nog een laatste halve dag om te proberen om nog die ene foto te maken of om ergens te gaan zitten en het landschap goed in u op te nemen. Na de lunch is het tijd om de spullen in te pakken.
Zodra het vliegtuigje geland is, wordt u naar de landingsstrip gebracht om terug te vliegen naar Anchorage.
Na aankomst in Anchorage per hotelshuttlebus naar een centraal gelegen hotel waar de komende dagen verbleven zal worden op basis van logies/ontbijt. 

Dag 11 en 12 Anchorage

Uitloopdagen in verband met mogelijke vertraging vanaf Saint George.
Als de groep volgens het oorspronkelijke programma in Anchorage is aangekomen, zijn deze dagen ter vrije besteding. 
U kunt eventueel ter plaatse optionele excursies boeken.

Dag 13 Anchorage - Keflavík

Nog een laatste ochtend in Anchorage. Tijd ter vrije besteding.
Begin van de middag per hotelshuttlebus naar de luchthaven voor de lijnvlucht met Icelandair van Anchorage naar Keflavík.

Dag 14 Keflavík - Amsterdam

Vroeg in de ochtend aankomst op Keflavík (IJsland). Overstappen voor de vlucht met Icelandair naar Amsterdam, alwaar u rond het middaguur aankomt.

Data & Prijzen 2018

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op Schiphol. Vertrek vanaf Brussel is ook mogelijk.

DataReisduur
Beste tijd: 2e en 3e week juli13 nachten

Prijzen per persoon

ArrangementPrijs
In 2-pers. kamersop aanvraag
In 1-pers. kamersop aanvraag

De prijzen zijn inclusief:

retourvlucht Icelandair van Amsterdam via Keflavík naar Anchorage, retourvlucht Pen Air van Anchorage naar Saint George in flexklasse, 05 hotelovernachtingen in Anchorage op basis van logies/ontbijt, 07 overnachtingen in Saint George Hotel op basis van logies, transfers op Saint George van de landingsbaan naar het hotel en v.v., uitgebreide informatie, SGR-dekking. 

De prijzen zijn exclusief:

eventuele verhoging van de brandstoftoeslag en/of belastingen, (fris)drankjes, maaltijden in Anchorage en op Saint George, persoonlijke uitrusting, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Bij vertraging van de vlucht:
van Anchorage naar Saint George: extra overnachting(en) in Anchorage.
van Saint George naar Anchorage: extra overnachting(en) op Saint George.
Dit risico kunt u afdekken door het afsluiten van een annuleringsverzekering met aanvulling voor samengestelde reis.

Benodigde vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook een eventuele verlenging in Alaska en/of combinatie met Canada, IJsland. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.