Reisinformatie

Beschrijving Vogels op de Pribilofeilanden

De reis begint in Anchorage. Rond 12.00u vertrekt u vanaf de luchthaven per klein vliegtuig naar Saint George. Hier verblijft u het aantal gekozen nachten om de bijzondere vogels van het eiland te observeren en te fotograferen en om de mooie plekjes van het eiland te ontdekken. Na het verblijf vliegt u terug naar Anchorage. Omdat er rond de Pribilofeilanden nogal eens mist voorkomt en er met kleine vliegtuigen gevlogen wordt, dient u minimaal twee reservedagen in Anchorage te plannen. Vanuit Anchorage kunt u terugvliegen naar huis of bijvoorbeeld nog een fly-drive maken.

Vogels en andere dieren op Saint George

Op Saint George zijn grote kolonies met verschillende alkachtigen, maar er zijn ook andere zeevogels, strandlopers etc. te vinden. In totaal zijn er circa 2,5 miljoen vogels.
- Dwergalk (Aethia pusilla), Kuifalk (Aethia cristatella), Papegaai-alk (Aethia psittacula), Zilveralk (Synthiliboramphus antiquus) Gehoornde Papegaaiduiker (Fratercula corniculata), Kuifpapegaaiduiker (Fratercula cirrhata), Kortbekzeekoet (Uria lomvia), Zeekoet (Uria aalge)
- Noordse Stormvogel (Fulmarus glacialis)
- Roodpootdrieteenmeeuw (Rissa brevirostris), Drieteenmeeuw (Rissa tridactyla)
- Roodmaskeraalscholver (Phalacrocorax urile)
- Parelgrijs Stormvogeltje (Oceanodroma furcata)
- Harlekijneend (Histrionicus histrionicus)
Op het eiland broeden tevens:
- Winterkoning (Troglodytes troglodytes)
- Sneeuwgors (Plectrophenax nivalis)
- Grijskruinbergvink (Leucosticte tephrocotis)
- IJsgors (Calcarius lapponicus)
- Beringstrandloper (Calidris ptilocnemis ptilocnemis)
- Raaf (Corvus corax)

Vroeger werden de Pribilofeilanden Robbeneilanden genoemd vanwege de ontelbare Noordelijke Pelsrobben die hier in de zomer verbleven om hun jongen te werpen. Na een lange periode van intensieve jacht en afslachting, werd rond 1915 de jacht een halt toegeroepen.
Tegenwoordig zijn er nog drie kolonies op Saint George waar ongeveer 80% van de wereldpopulatie Noordelijke pelsrobben verblijft.
De Pribilofeilanden bevinden zich op de zuidelijke grens van het voorkomen van veel Arctische zeezoogdieren en op de noordelijke grens van het voorkomen van de subarctische zeezoogdieren. Alleen de Orka komt ten noorden en ten zuiden van Saint George voor. Langs de kust kunnen dus de meest uiteenlopende dieren te zien zijn.

Aan land komen maar drie zoogdieren voor: de (blauw)vos, de lemming en de uit Scandinavië geïmporteerde rendieren.

Accommodaties

Op Saint George verblijft u in het Saint George Hotel. Het hotel is ondergebracht in een historisch gebouw. Het heeft onlangs de status van National Historic Landmark gekregen. Er is plaats voor  maximaal 20 personen, die kunnen verblijven in acht 2-pers. kamers en twee 1-pers. kamers. Op iedere verdieping zijn er twee badkamers met toilet, wastafel en douche. Op de begane grond is een zitkamer. 

Vertragingen i.v.m. mist of andere weersomstandigheden

Mist komt op Saint George regelmatig voor. Hierdoor kunnen de kleine vliegtuigen dan niet landen. Vertraging is dan ook iets waar u serieus rekening mee moet houden. Dit kan dan ook betekenen dat er extra kosten komen voor accommodatie en het wijzigen van vluchten! Wij raden daarom aan om voor deze reis een annuleringsverzekering aangevuld met de optie samengestelde reis af te sluiten. 

Verlenging in Alaska, Canada en/of op IJsland

Deze reis is eenvoudig te verlengen in Alaska. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals een rondreis met huurauto, een rondreis met bus en trein of een combinatie met een van onze andere reizen in Alaska.
Ook en combinatie met Canada (Yukon) behoort tot de mogelijkheden.

Reis van dag tot dag

BELANGRIJK

Onderstaand vindt u het geplande programma. Er kan door mist vertraging in de vluchten ontstaan, waardoor er in het programma geschoven zal moeten worden.

Dag 01 Anchorage - Saint George

Op eigen gelegenheid naar het vliegveld van Anchorage. Vervolgens vertrek met een propellervliegtuig van Pen Air van Anchorage naar Saint George, een vlucht van drie en half uur over het imposante landschap van Alaska en de Aleoeten.
Na aankomst op Saint George wordt u opgewacht en naar het hotel gebracht. U krijgt kort uitleg over het eiland en de eerste verkenningstocht wordt gemaakt. Na het diner maakt men nog een avondtour. 

Dag 02 Saint George

Afhankelijk van hoeveel dagen u heeft gekozen, gaat u dagelijks er op uit met de gids om de verschillende vogel-, pelsrobben- en zeeleeuwenkolonies te bezoeken. 

Dag 03 Saint George - Anchorage

Nog een laatste halve dag om te proberen om nog die ene foto te maken of om ergens te gaan zitten en het landschap goed in u op te nemen. 
Zodra het vliegtuigje geland is, wordt u naar de landingsstrip gebracht om terug te vliegen naar Anchorage.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven van Anchorage

DataReisduur
Periode: 20 mei - 15 sept 2019
Beste tijd: juli - aug
03, 04, 05 nachten

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,83
ArrangementVanafprijs
2-pers. kamer
Vanafprijs
1-pers. kamer
03 nachten
04 nachten
05 nachten

De prijzen zijn inclusief:

retourvlucht Pen Air van Anchorage naar Saint George in goedkoopste klasse, aantal gekozen overnachtingen in Saint George Hotel op basis van volpension, transfers op Saint George van de landingsbaan naar het hotel en v.v., excursies o.l.v. lokale gids, uitgebreide informatie, SGR-dekking. 

De prijzen zijn exclusief:

Lijnvluchten van Amsterdam/Brussel naar Anchorage, overnachtingen in Anchorage, eventuele verhoging van de brandstoftoeslag en/of belastingen, (fris)drankjes, overige maaltijden, persoonlijke uitrusting, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Bij vertraging van de vlucht:
van Anchorage naar Saint George: extra overnachting(en) in Anchorage.
van Saint George naar Anchorage: extra overnachting(en) op Saint George.
Dit risico kunt u afdekken door het afsluiten van een annuleringsverzekering met aanvulling voor samengestelde reis.

Benodigde vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten en eventuele verlenging in Alaska. 
Indicatieprijs vluchten:
van Amsterdam of Brussel naar Anchorage, afhankelijk van de beschikbare klasse, van € 800,- tot € 2.600,- p.p. inclusief belastingen en toeslagen. Van Anchorage naar Kodiak, afhankelijk van de beschikbare klasse, van € 350 tot € 600 p.p., inclusief belastingen en toeslagen. 
Bij tijdelijke aanbiedingen van de luchtvaartmaatschappijen kunnen de prijzen lager uitvallen.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.