Reisinformatie

Reisbeschrijving IJsbrekercruise Keizerspinguïns in de Weddellzee

De reizen met de Kapitain Khlebnikov beginnen in Ushuaia,  in het zuidelijkste puntje van Argentinië, met een hotelovernachting.
De volgende dag gaat u aan boord en gaat het schip op weg. Na een oversteek van ruim twee dagen over de Drake Passage komt de Khlebnikov in de Weddellzee aan. Het verdere verloop is afhankelijk van hoeveel ijs er is en hoe makkelijk of moeilijk er doorgevaren kan worden. Soms is het ijs zo dicht en dik dat het schip niet verder kan. Hoe het zal gaan is helaas niet te voorspellen. De kapitein zal alle moeite doen om zover mogelijk de Weddellzee met meerjarig pakijs en grote ijsbergen in te komen. De helikopters zullen worden ingezet om de route te verkennen. Bij goed weer kunnen er rondvluchten gemaakt worden om zo het immense, adembenemende landschap vanuit een ander perspectief te bekijken.
De Keizerspinguïnkolonie bij Snow Hill is het uiteindelijke doel. Als de ijsbreker niet verder kan of als hij Snow Hill heeft bereikt, zal er met de helikopters gependeld worden naar de kolonie. Omdat de helkopters een bepaalde afstand moeten houden tot de kolonie, zult u de laatste kilometers moeten lopen.  
Rond de twaalfde dag verlaat de ijsbreker de Weddellzee weer en moet u afscheidnemen van dit indrukwekkende gebied en haar bijzondere bewoners.
Tijdens de oversteek op de heen- en terugweg over de Drake Passage zullen albatrossen rond het schip zweven. 
De reizen eindigen in Ushuaia, waar u in de ochtend kunt ontschepen.

Benodigde vluchten, overnachten en eventuele verlenging in Argentinië en/of Chili

Indien gewenst, kunt u deze reis verlengen met een verblijf in Argentinië en/of Chili. U onder de bestemmingen Argentinië en Chili al enige ideëen opdoen.
U kunt ons ook telefonisch op +31 10 2950126 bereiken voor overleg of een berichtje sturen met uw wensen. Wij leggen u graag de mogelijkheden voor.
Uiteraard kunnen ook de benodigde vluchten naar Ushuaia en v.v. voor u verzorgd worden.

IJsbreker Kapitain Khlebnikov

De ijsbreker Kapitan Khlebnikov is in 1981 gebouwd in Finland en is ooit ontworpen om de uitdagende condities van de zeeën ten noorden van Siberië het hoofd te bieden.
In de periode van 1992 tot 2010 heeft de Kapitan Khlebnikov jaarlijks vele reizen in het Noordpoolgebied en bij Antarctica gemaakt. Daarna is deze machtige ijsbreker nog maar een enkele keer in het Noordpoolgebied ingezet en nu na 8 jaar weer een keer terug bij Antarctica. Op deze reizen worden maximaal 110 passagiers meegenomen.

Helikoptervluchten:

Tijdens de reizen zullen de twee helikopters ingezet worden om passagiers van het schip naar de landingsplaats te brengen en v.v. Er bestaat geen recht op een bepaalde tijd of een aantal helikoptervluchten. Alle helikoptervluchten zijn onder voorbehoud van weersomstandigheden en ijscondities. 

Reis van dag tot dag

Dag 01 Ushuaia

Bij aankomst op het vliegveld van Ushuaia wordt u opgewacht en naar het groepshotel gebracht waar u overnacht op basis van logies/ontbijt. 's Avonds is er in de lobby een vertegenwoordig(st)er van Quark Expeditions aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden en u de laatste informatie voor het inschepen te geven.

Dag 02 Ushuaia - Beaglekanaal

U heeft een groot deel van de dag ter vrije besteding. Het inschepen is rond 16.00u.
Aan het begin van de avond vertrekt de ijsbreker richting Drake Passage. Omdat het lang licht is, kunt u de hele avond genieten van de tocht door het Beaglekanaal, waar Magelshaenpinguïns, zeeleeuwen, Wenkbrauwalbatrossen, aalscholvers en pijlstormvogels te zien zullen zijn.

Dag 03 + 04 Drake Passage

Twee volle dagen worden op de Drake Passage doorgebracht. De beruchte golven zorgen tevens voor de thermiek die albatrossen nodig hebben om te kunnen zweven. Ongeveer halverwege passeert de ijsbreker de convergentiezone. Hier botst het koude, zeer voedselrijke water van Antarctica, op het warmere, voedselarmere water uit het noorden. Hier zult u de Reuzenalbatrossen kunnen zien zweven. Zonder een enkele vleugelslag zweven ze in enorme cirkels boven het water.
Ook zullen er lezingen gehouden worden over de meeste uiteenlopende onderwerpen.
In de loop van de tweede dag zullen de eerste ijsbergen in zicht komen. Aan het einde van de tweede dag worden de contouren van het landschap zichtbaar.  

Dag 05 - 11 De Weddellzee & Snow Hill

De ingang naar de Weddellzee heet Antarctic Sound, maar wordt ook wel Iceberg Alley genoemd. Enorme tafelijsbergen drijven hier richting open zee. Op de kop van het Antarctische Schiereiland ligt Brown Bluff. Als hier een landing gemaakt kan worden, is dit uw kans om voet aan wal op het continent Antarctica te zetten. 
Een van de eerste eilanden in de Weddellzee is Paulet. Hier komen nu net de eerste Adéliepinguïns en Keizersaalscholvers terug. Vanuit de tijd van de ontedekking van Antarctica dateert de overwinteringshut van de mannen van de Nordenskiöldexpeditie.
De grootste Keizerspinguïnkolonie bevindt zich in de omgeving van het eiland Snow Hill, dat diep in de Weddellzee ligt. Men gaat proberen om zo ver mogelijk te komen. Hiervoor moet men zich dringen door een doolhof van meerjarig ijs en ijsbergen. Met de helikopters kunnen landingen gemaakt worden op de grote ijsbergen, op eventueel vast ijs en in de omgeving van een Keizerspinguïnkolonie. Bij goed weer maakt de helikopter een landing op circa 1,4 km vanaf de kolonie. Dit om ze te beschermen. Vanaf dat punt loopt u verder over het ijs richting de kolonie. Eenmaal ter plaatse kunt u op gepaste afstand naar hartelust fotograferen.

Dag 12 - 13 Drake Passage

Tijdens de oversteek zullen de ijsbergen verdwijnen, maar de Reuzenalbatrossen verschijnen weer, misschien komen wel enkele walvissen voorbij.
Tijd om de mooie momenten langzaam te laten inzinken. Nog wat foto's uitwisselen en langzaam wennen aan het feit dat de reis bijna ten einde is.

Dag 14 Ushuaia

Vroeg in de ochtend ligt het schip weer aan de kade in Ushuaia. Zodra de douane het schip vrijgeeft, kunt u van boord. 

Data & prijzen 2018

Vertrek

Deze scheepsreizen beginnen en eindigen in Ushuaia (Argentinië).

DataBeschikbaarReisduurSchip
06 okt - 19 okt 2018B3 2x vrouw
3x B2
13 nachtenK. Khlebnikov
18 okt - 31 okt 2018B3 1x vrouw13 nachtenK. Khlebnikov
30 okt - 12 nov 2018VOL
13 nachtenK. Khlebnikov
11 nov - 24 nov 2018B3 2x man
B2 1x man
13 nachtenK. Khlebnikov

Kapitan Khlebnikov // max. 110 passagiers

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,83
HuttypeAlle vertrekken
13 nachten
B 3-pers. hut€ 16.596,00
B 2-pers. hut€ 24.896,00
Suite 2-pers.€ 27.386,00
Hoeksuite 2-pers.€ 29.046,00

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 13 september 2018.

> SHACKLETON CLUB
Heeft u eerder met Quark Expeditions gereisd en heeft u zich aangemeld bij de Shackleton Club, dan ontvangt u tevens de bij uw behaalde niveau geldende voordelen.

Klik hier voor meer informatie over de Shackleton Club en meld u aan.  

Hutdeling :

De prijzen zijn gebaseerd op hutdeling.
D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren).
In de 3-pers. hut kunt u uitsluitend op indeling boeken of met drie personen tegelijk. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in één en dezelfde 3-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in de herenhut, de ander in een dameshut.

HUT VOOR ALLEENGEBRUIK:
Indien u geen hut wilt delen met een andere passagier, dan kunt u ook een 2-pers. hut voor alleengebruik boeken. De toeslag hiervoor is op aanvraag.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, hotelovernachting in Ushuaia op basis van logies/ontbijt voorafgaande aan de scheepsreis, groepstransfer van het vliegveld naar het groepshotel (alleen op dag 01), groepstransfer van de kade naar het schip, volpension aan boord (incl. koffie, thee, chocolademelk, sap en wijn/bier/frisdrank tijdens het diner), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies (met helikopters en zodiacs) gedurende de scheepsreis, gebruik rubberlaarzen tijdens de scheepsreis, een expeditieparka die u na de reis mag houden, badjas die u gedurende de reis mag gebruiken, fooien, groepstransfer van het schip naar het vliegveld, uitgebreide informatie met onder andere de Elmar Wereldwijzer Antarctica en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

retourvluchten van Amsterdam of Brussel naar Buenos Aires en van Buenos Aires naar Ushuaia, transfers in Buenos Aires en Ushuaia, verzekeringen, (fris)drankjes anders dan bij de maaltijden, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij Quark Expeditions behoudt zich het recht voor om indien prijsstijging van de brandstof hiertoe aanleiding geeft een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam of Brussel, eventuele overnachtingen en gewenste verlenging in Argentinië, Chili of op de Falklands.
Prijsindicatie vluchten
retourlijnvlucht Amsterdam - Buenos Aires, retourlijnvlucht Buenos Aires - Ushuaia, vanaf ca. € 1.250,- p.p. incl. belastingen en toeslagen. Tijdens aanbiedingacties van bijv. KLM kunnen de prijzen lager uitkomen.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.