Reisinformatie

Reisbeschrijving Antarctica, vliegen en varen met de Polar Pioneer

De reizen met de Polar Pioneer / Akademik Vavilov beginnen en eindigen op verschillende plaatsen. U gaat aan boord van de Polar Pioneer / Akademik Vavilov. Vanhier vaart het schip het Beaglekanaal door tot aan open zee. Gedurende de nacht wordt aan de oversteek over de Drake Passage begonnen. De volgende twee dagen bent u op open zee. Het zullen vooral albatrossen zijn die voor afleiding zorgen. Misschien passeert er een walvis of een groep dolfijnen. Het spotten van de eerste ijsberg is een geliefde bezigheid. Verder zullen er verschillende lezingen gehouden.
Eenmaal bij Antarctica aangekomen, zullen er dagelijks landingen gemaakt worden.
Mogelijke landingsplaatsen zijn onder andere:
Het vulkanische eiland Deception is landschappelijke heel mooi. U kunt er een bad nemen in warm water. Er is een Kaapse Duivenkolonie en een Kinbandpinguïnkolonie (Bailey Head). Op het strand staan roestige tanks en een vervallen station uit de tijd van de walvisvaart. De Britse hangar stamt uit de Tweede Wereldoorlog.
Verder naar het zuiden ligt Paradise Bay. Een idyllische baai omringd door traag stromende gletsjers waar vaak walvissen gezien worden. Dit is ook een van de plaatsen waar u voet op het vasteland van Antarctica kunt zetten.
Verder naar het zuiden zal door het spectaculaire Lemairekanaal naar Petermann gevaren worden. Bij Charcot Point heeft de overwinteringshut van Jean-Baptiste Charcot gestaan, die hier in 1909 strandde met zijn schip de Pourquoi-Pas?.
Weer in noordelijke richting ligt Port Lockroy, waar een Brits onderzoeksstation en museum bezocht kan worden waar u tevens brieven en kaarten kunt posten. Er zijn hier Ezelspinguïns en er ligt een walvisskelet bij Jougla Point.
Al 'cruisend' door de Gerlachestraat trekken de fascinerendste landschappen aan u voorbij. Half Moon is een bijzonder mooi eiland met grote grote gletsjers en rotsen die herinneren aan het vulkanische verleden van het eiland. Er broeden hier Kinband- en Ezelspinguïns. Verder zijn er altijd wel Reuzenstormvogels en Zuidpooljagers te vinden. In de puinhellingen broeden Wilsons Stormvogelstjes. Op de stranden vertoeven vaak Antarctische pelsrobben en soms een enkele Weddellzeehond.
Tegen het einde van de scheepsreis zal de Polar Pioneer richting de South Shetlandeilanden gaan om daar bij King George voor anker te gaan. Hier gaat u van boord. Na korte tijd zal het vliegtuig aankomen dat nieuwe passagiers brengt u weer meeneemt naar Punta Arenas.
Vanuit de lucht ziet het Antarctica en de enorme ijsbergen steeds kleiner worden..... Het avontuur is bijna ten einde.

Kajakken

Tijdens de reizen met Polar Pioneer en Akademik Vavilov is het mogelijk om tegen de in de prijslijst genoemde meerprijs deel te nemen aan een kajakprogramma.

Duiken en snorkelen

Tijdens de eerste scheepsreis met de Polar Pioneer is het mogelijk om tegen meerprijs deel te nemen aan een duik- of snorkelprogramma. Deelname dient vooraf geboekt te worden. Voor deelname aan het duikprogramma zijn strikte eisen gesteld. Zo dient u o.a. in het bezit  te zijn van een droogpakbrevet. Er wordt gedoken met eigen materiaal. Alleen flessen en lood zijn aan boord aanwezig.

Expeditiecruiseschepen Polar Pioneer en Akademik Vavilov

De Polar Pioneer, behoort tot een van de kleinere expeditiecruiseschepen. Er worden maximaal 56 passagiers op deze reizen meegenomen.
De Akademik Vavilov neemt op deze reis maximaal 92 passagiers mee. 

Aan boord en aan land wordt u begeleid door het expeditieteam dat bestaat uit diverse deskundigen. Zij geven lezingen en vertellen u onder andere over de dieren, de gletsjers en de ontdekkingshistorie van Antarctica. De voertaal aan boord van deze twee schepen is Engels.

Reis van dag tot dag

Dag-tot-dag programma van de Polar Pioneer

Het hieronder beschreven dag tot dagprogramma van de Polar Pioneer is een leidraad. De ijssituatie, weersomstandigheden en ontmoetingen met dieren kunnen afwijkingen noodzakelijk of wenselijk maken. De expeditieleider zal steeds in overleg met de kapitein de best mogelijke route volgen om u op een veilige manier zoveel mogelijk te laten zien en beleven.

Dag 01 Punta Arenas

Aankomt in Punta Arenas. Hotelovernachting aldaar in het groepshotel. 's Avonds is er een bijeenkomst waar u meer informatie krijgt over de reis en over de volgende dag.

Dag 02 King George

Chartervlucht van Punta Arenas (Chili) naar King George (Antarctica). Inschepen aan boord van de Polar Pioneer. 

Dag 03 - 08 Antarctisch Schiereiland

Zes volle dagen worden er bij het Antarctische Schiereiland doorgebracht. Steeds zullen er mooie plekjes opgezocht worden om aan land te gaan en zodiaccruises tussen de ijsbergen gemaakt kunnen worden. Aan land kunt u bij een pinguïnkolonie gaan zitten en de zien hoe de dieren met elkaar omgaan. U kunt met een gids naar een hoger gelegen plek gaan om het prachtige landschap nog beter te kunnen zien of fotograferen.
Wie zich opgegeven heeft voor het duikprogramma of het snorkelprogramma kan de onderwaterwereld verkennen en zich vergapen aan de door het schietende pinguïns.

Dag 09 - 10 Drake Passage

Als u wakker wordt, bevindt het schip zich op de Drake Passage. Deze oversteek kan heel rustig verlopen met mooi weer, maar het kan ook flink waaien waarbij grote golven ontstaan. Maar altijd zullen er albatrossen rond het schip te zien zijn. MIsschien wordt u verrast door een opduikende walvis of een groepje dolfijnen.

Dag 11 Ushuaia

In de ochtend komt het schip aan in de haven van Ushuaia. Na een laatste ontbijt ontschepen. U kunt vanuit Ushuaia via Buenos Aires naar Nederland vliegen of uw reis door Argentinië of Chili voortzetten.

Data & Prijzen seizoen 2019-2020

Vertrek

Deze reis begint in Ushuaia en eindigt op King George.

DataReisduurSchip
07 dec - 17 dec 201910 nachtenAk. Vavilov

Akademik Vavilov // max. 96 passagiers

Prijzen per persoon
KORTING: bij boeking vóór 31 mei 2019 US$ 800 korting p.p.

bij koers US$1,00 = € 0,86
Accommodatie07 dec 2019Beschikbaar
A 3-pers. hut€ 8.682,00beperkt
BS 2-pers. hut€ 10.746,00ja
B 2-pers. hut€ 11.434,00ja
C 2-pers. hut€ 12.036,00ja
Suite 2-pers.€ 13.154,00ja
OO-suite 2-pers.€ 14.358,00ja
Kajakken€ 684,00ja
Kamperengratisnvt
Fotoworkshopgratisnvt

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 07 maart 2019.

Hutdeling :

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. 
D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). 
Bij boeking in een 3-pers. hut, kunt u met 2 personen van ongelijk geslacht niet in één en dezelfde hut boeken. De één gaat in de dameshut en de ander gaat in de herenhut. Boekt u met drie personen dan kunt u desgewenst in één en dezelfde hut verblijven.

De prijzen zijn inclusief:

Scheepsreis zoals omschreven, accommodatie aan boord op indeling, volpension aan boord (incl. koffie/thee en chocolademelk), excursies tijdens de scheepsreis, presentaties door de expeditieleiding, groepstransfer van het centrum in Ushuaia naar de kade, chartervlucht van King George naar Punta Arenas, groepstransfer van Punta Arenas naar groepshotel, 01 overnachting in hotel in Punta Arenas op basis van logies/ontbijt, gebruik van waterdichte jas en broek, verrekijker, wandelstok, waterdicht rugzakje en rubberlaarzen gedurende de scheepsreis, uitgebreide informatie met o.a. Elmar Handboek Antarctica en SGR-dekking. 

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht van Amsterdam of Brussel via Buenos Aires naar Ushuaia en van Punta Arenas via Santiago naar Amsterdam of Brussel, eventuele hotelovernachtingen, eventuele brandstoftoeslag, overige transfers, verzekeringen, (fris)drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Eventuele brandstoftoeslag:

Voor alle reizen geldt dat de betreffende rederijen zich het recht voorbehouden om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag op te leggen. 

Toeslag alleengebruik hutten

Wilt u een hut voor alleengebruik?
Akademik Sergey Vavilov: 
Toeslag alleengebruik van 2-pers.hutten: 50%.
Toeslag alleengebruik van de suites: 100%.  

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam of Brussel naar Buenos Aires en van Punta Arenas via Santiago naar Amsterdam, evenals benodigde overnachtingen en individuele verlenging in Chili en/of Argentinië. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.