Reisinformatie

Reisbeschrijving Antarctica, vliegen en varen met de Polar Pioneer

De reizen met de Polar Pioneer beginnen en eindigen op verschillende plaatsen. U gaat aan boord van de Polar Pioneer. Vanhier vaart het schip het Beaglekanaal door tot aan open zee. Gedurende de nacht wordt aan de oversteek over de Drake Passage begonnen. De volgende twee dagen bent u op open zee. Het zullen vooral albatrossen zijn die voor afleiding zorgen. Misschien passeert er een walvis of een groep dolfijnen. Het spotten van de eerste ijsberg is een geliefde bezigheid. Verder zullen er verschillende lezingen gehouden.
Eenmaal bij Antarctica aangekomen, zullen er dagelijks landingen gemaakt worden.
Mogelijke landingsplaatsen zijn onder andere:
Het vulkanische eiland Deception is landschappelijke heel mooi. U kunt er een bad nemen in warm water. Er is een Kaapse Duivenkolonie en een Kinbandpinguïnkolonie (Bailey Head). Op het strand staan roestige tanks en een vervallen station uit de tijd van de walvisvaart. De Britse hangar stamt uit de Tweede Wereldoorlog.
Verder naar het zuiden ligt Paradise Bay. Een idyllische baai omringd door traag stromende gletsjers waar vaak walvissen gezien worden. Dit is ook een van de plaatsen waar u voet op het vasteland van Antarctica kunt zetten.
Verder naar het zuiden zal door het spectaculaire Lemairekanaal naar Petermann gevaren worden. Bij Charcot Point heeft de overwinteringshut van Jean-Baptiste Charcot gestaan, die hier in 1909 strandde met zijn schip de Pourquoi-Pas?.
Weer in noordelijke richting ligt Port Lockroy, waar een Brits onderzoeksstation en museum bezocht kan worden waar u tevens brieven en kaarten kunt posten. Er zijn hier Ezelspinguïns en er ligt een walvisskelet bij Jougla Point.
Al 'cruisend' door de Gerlachestraat trekken de fascinerendste landschappen aan u voorbij. Half Moon is een bijzonder mooi eiland met grote grote gletsjers en rotsen die herinneren aan het vulkanische verleden van het eiland. Er broeden hier Kinband- en Ezelspinguïns. Verder zijn er altijd wel Reuzenstormvogels en Zuidpooljagers te vinden. In de puinhellingen broeden Wilsons Stormvogelstjes. Op de stranden vertoeven vaak Antarctische pelsrobben en soms een enkele Weddellzeehond.
Tegen het einde van de scheepsreis zal de Polar Pioneer richting de South Shetlandeilanden gaan om daar bij King George voor anker te gaan. Hier gaat u van boord. Na korte tijd zal het vliegtuig aankomen dat nieuwe passagiers brengt u weer meeneemt naar Punta Arenas.
Vanuit de lucht ziet het Antarctica en de enorme ijsbergen steeds kleiner worden..... Het avontuur is bijna ten einde.

De tweede reis begint met de chartervlucht naar King George waar u aan boord gaat. De scheepsreis eindigt in Puerto Williams. Hier gaat u na een rondrit over het eiland met de chartervlucht vanaf Puerto Williams naar Punta Arenas. 

Kajakken

Tijdens de reizen met Polar Pioneer is het mogelijk om tegen de in de prijslijst genoemde meerprijs deel te nemen aan een kajakprogramma.

Duiken en snorkelen

Tijdens de eerste scheepsreis met de Polar Pioneer is het mogelijk om tegen meerprijs deel te nemen aan een duik- of snorkelprogramma. Deelname dient vooraf geboekt te worden. Voor deelname aan het duikprogramma zijn strikte eisen gesteld. Zo dient u o.a. in het bezit  te zijn van een droogpakbrevet. Er wordt gedoken met eigen materiaal. Alleen flessen en lood zijn aan boord aanwezig.

Expeditiecruiseschepen Polar Pioneer en Akademik Vavilov

De Polar Pioneer, behoort tot een van de kleinere expeditiecruiseschepen. Er worden maximaal 56 passagiers op deze reizen meegenomen.
De Akademik Vavilov neemt op deze reis maximaal 92 passagiers mee. 

Aan boord en aan land wordt u begeleid door het expeditieteam dat bestaat uit diverse deskundigen. Zij geven lezingen en vertellen u onder andere over de dieren, de gletsjers en de ontdekkingshistorie van Antarctica. De voertaal aan boord van deze twee schepen is Engels.

Reis van dag tot dag

Dag-tot-dag programma van de Polar Pioneer

Dag 01 Punta Arenas - Puerto Williams

Chartervlucht van Punta Arenas (Chili) naar Puerto Williams aan het Beaglekanaal. Na aankomst neemt men u mee op een rondrit over het eiland. De rit eindigt op de kade waar de Polar Pioneer ligt te wachten. Al snel na het inschepen, vertrekt het schip via het Beaglekanaal richting open zee.

Dag 02 - 03 Drake Passage

Als u wakker wordt, bevindt het schip zich op de Drake Passage. Deze oversteek kan heel rustig verlopen met mooi weer, maar het kan ook flink waaien waarbij grote golven ontstaan. Maar altijd zullen er albatrossen rond het schip te zien zijn. MIsschien wordt u verrast door een opduikende walvis of een groepje dolfijnen.
Tijdens de tweede dag zal de eerste ijsberg in zicht komen. Later op de dag zullen de contouren van Antarctica zichtbaar worden. Steeds vaker zullen dan ook groepen pinguïns en pelsrobben te zien zijn.

Dag 04 - 09 Antarctisch Schiereiland, de Zuidpoolcirkel voorbij??!

Zes volle dagen worden er bij het Antarctische Schiereiland doorgebracht. Steeds zullen er mooie plekjes opgezocht worden om aan land te gaan en zodiaccruises tussen de ijsbergen gemaakt kunnen worden. Aan land kunt u bij een pinguïnkolonie gaan zitten en de zien hoe de dieren met elkaar omgaan. U kunt met een gids naar een hoger gelegen plek gaan om het prachtige landschap nog beter te kunnen zien of fotograferen.
Wie zich opgegeven heeft voor het duikprogramma of het snorkelprogramma kan de onderwaterwereld verkennen en zich vergapen aan de door het schietende pinguïns.
Tijdens de eerste reis zal men proberen om de zuidpoolcirkel over te steken. Hier wordt het landschap ruiger. Misschien komt de Polar Pioneer tot in de Crystal Sound en wie weet zo ver als Marguerite Bay.  

Dag 04 - 09 Antarctisch Schiereiland & de Weddellzee

De eerste dagen zullen, als de ijssituatie het toelaat in de Weddellzee doorgebracht worden. In deze komvormige zee komen drie immense ijstongen uit, die heel wat immense ijsbergen produceren. In de Weddellzee staan onder andere eilanden als Paulet en Seymour op het programma. Hier broeden voornamelijk Adéliepinguïns, maar zo hier en daar kan er ook een Keizerspinguïn opduiken.
Het tweede deel van de reis zal bij het Antarctisch Schiereiland doorgebracht worden. Ook hier worden dagelijkse landingen maakt en/of zodiaccruises.

Dag 10 - 11 Drake Passage

Dag 12 Ushuaia

In de ochtend komt het schip aan in de haven van Ushuaia. Na een laatste ontbijt ontschepen. U kunt vanuit Ushuaia via Beunos Aires naar Nederland vliegen of uw reis door Argentinië of Chili voortzetten.

Data & Prijzen seizoen 2018-2019

Vertrek

Zie prijstabel voor op- en afstapplaats.

DataBeschikbaarReisduurSchip
03 dec - 13 dec 2018VOL09 nachtenAkademik Vavilov
18 dec - 29 dec 20181 A211 nachtenPolar Pioneer
29 dec - 08 jan 2018VOL10 nachtenPolar Pioneer
06 jan - 16 jan 2019VOL10 nachtenPolar Pioneer
10 mrt - 20 mrt 2019B2
C2
Suite
10 nachtenPolar Pioneer

Polar Pioneer // max. 54 passagiers

Prijzen per persoon
De eerste reis begint in Ushuaia en eindigt in Punta Arenas.
De tweede reis begint en eindigt in Punta Arenas.
De derde en vierde reis beginnen in Punta Arenas en eindigen in Ushuaia.
AANBIEDING reis 10 mrt: tot US$ 2000 korting bij boeking uiterlijk 31 okt 2018.

bij koers US$1,00 = € 0,83
Accommodatie18 dec 2018
11 nachten
29 dec 2018
06 jan 2019
10 mrt 2019
10 nachten
A 3-pers. hut€ 7.553,00€ 8.051,00
A 2-pers. hut€ 8.798,00€ 9.462,00
BE 2-pers. hut€ 9.628,00€ 10.873,00
B 2-pers. hut€ 10.043,00€ 11.454,00
C 2-pers. hut€ 11.454,00€ 12.284,00
Suite (2-pers.)€ 12.616,00€ 13.446,00
Kajakken€ 872,00€ 872,00
sneeuwschoenen€ 208,00n.v.t.
skieën€ 747,00n.v.t.
KamperenGratisn.v.t.

Akademik Sergey Vavilov // max. 92 passagiers

Prijzen per persoon
De reis begint in Ushuaia en eindigt in Punta Arenas.

bij koers US$1,00 = € 0,83
Accommodatie03 dec 2018
09 nachten
A 3-pers. hut€ 8.047,00
BS 2-pers. hut€ 9.956,00
B 2-pers. hut€ 10.537,00
C 2-pers. hut€ 11.118,00
Shackletonsuite€ 12.197,00
One Ocean Suite€ 13.276,00
Kajakken€ 660,00
Kamperengratis

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 06 december 2018.

AANBIEDING POLAR PIONEER:
10% korting op laatste plaatsen.

Hutdeling:

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling.
D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren).
Bij boeking in een 3-pers. hut, kunt u met 2 personen van ongelijk geslacht niet in één en dezelfde hut boeken. De één gaat in de dameshut en de ander gaat in de herenhut. Boekt u met drie personen dan kunt u desgewenst in één en dezelfde hut verblijven.

Toeslag alleengebruik hutten:

Wilt u een hut voor alleengebruik?
Toeslagen voor alleengebruik van hutten op de Polar Pioneer:
Alleengebruik van de A-2 pers. en B-2 pers.hutten: 70%
Alleengebruik van C-2 pers. hut en de Suite: 100%.
Akademik Ioffe en Akademik Sergey Vavilov:
Toeslag alleengebruik 2-pers. hutten: 50%, suites: 100%.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, accommodatie aan boord op indeling, volpension aan boord (incl. koffie en thee), excursies tijdens de scheepsreis, gebruik rubberlaarzen tijdens de scheepsreis, groepstransfers, uitgebreide informatie met onder andere de Elmar Wereldwijzer Antarctica en SGR-dekking.

Extra inclusief bij Polar Pioneer:
Een expeditieparka die u na de reis mag houden.
Vertrek 18 december: Bagage transfer van het hotel in Ushuaia naar de kade, stadstour Puerto Williams en transfers aldaar, vlucht van Puerto Williams naar Punta Arenas, transfer van vliegveld naar hotel of vliegveld in Punta Arenas. 
Vertrek 29 december: transfer van het centrum naar vliegveld Punta Arenas, vlucht van Punta Arenas naar Puerto Williams, stadsronrit en lunch in Puerto Williams, vlucht van King George naar Punta Arenas, transfer van vliegveld naar hotel, 1 overnachting in Punta Arenas aan het einde van de reis.
Vertrek 06 januari en 10 maart: 1 overnachting in Punta Arenas op 06 januari/10 maart, transfer van het hotel naar de luchthaven, vlucht van Punta Arenas naar King George, bagage transfer van de landingsstrip naar het schip.

Extra inclusief bij de Akademik Ioffe en Akademik Vavilov:
Vlucht van King George naar Punta Arenas, transfer naar het groepshotel, 1 overnachting in Punta Arenas na afloop van de reis.

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht van Amsterdam of Brussel via Santiago naar Punta Arenas en van Ushuaia via Buenos Aires naar Amsterdam of Brussel, eventuele brandstoftoeslag, overige transfers, verzekeringen, (fris)drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Eventuele brandstoftoeslag:

Voor alle reizen geldt, dat de rederijen zich het recht voorbehouden om, indien de brandstofprijzen stijgen, kan men besluiten om een brandstoftoeslag op te leggen.

Benodigde vluchten, overnachtingen / verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam of Brussel naar Santiago en van Santiago naar Punta Arenas, evenals benodigde overnachtingen en individuele verlenging in Chili en/of Argentinië. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.
Indicatieprijs lijnvluchten en overnachtingen: (prijzen 2017)
retourvlucht Amsterdam - Santiago, retourvlucht Santiago - Punta Arenas en 2 hotelovernachtingen in Santiago vanaf € 1.600,- p.p., inclusief belastingen en toeslagen.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.