Reisinformatie

Reisbeschrijving Antarctica, vliegen en varen

U gaat aan boord van de Greg Mortimer. Vanhier vaart het schip het Beaglekanaal door tot aan open zee. Gedurende de nacht wordt aan de oversteek over de Drake Passage begonnen. De volgende twee dagen bent u op open zee. Het zullen vooral albatrossen zijn die voor afleiding zorgen. Misschien passeert er een walvis of een groep dolfijnen. Het spotten van de eerste ijsberg is een geliefde bezigheid. Verder zullen er verschillende lezingen gehouden.
Eenmaal bij Antarctica aangekomen, zullen er dagelijks landingen gemaakt worden.
Mogelijke landingsplaatsen zijn onder andere:
Het vulkanische eiland Deception is landschappelijke heel mooi. U kunt er een bad nemen in warm water. Er is een Kaapse duivenkolonie en een Kinbandpinguïnkolonie (Bailey Head). Op het strand staan roestige tanks en een vervallen station uit de tijd van de walvisvaart. De Britse hangar stamt uit de Tweede Wereldoorlog.
Verder naar het zuiden ligt Paradise Bay. Een idyllische baai omringd door traag stromende gletsjers waar vaak walvissen gezien worden. Dit is ook een van de plaatsen waar u voet op het vasteland van Antarctica kunt zetten.
Verder naar het zuiden zal door het spectaculaire Lemairekanaal naar Petermann gevaren worden. Bij Charcot Point heeft de overwinteringshut van Jean-Baptiste Charcot gestaan, die hier in 1909 strandde met zijn schip de Pourquoi-Pas?.
Weer in noordelijke richting ligt Port Lockroy, waar een Brits onderzoeksstation en museum bezocht kan worden waar u tevens brieven en kaarten kunt posten. Er zijn hier Ezelspinguïns en er ligt een walvisskelet bij Jougla Point.
Al 'cruisend' door de Gerlachestraat trekken de fascinerendste landschappen aan u voorbij. Half Moon is een bijzonder mooi eiland met grote grote gletsjers en rotsen die herinneren aan het vulkanische verleden van het eiland. Er broeden hier Kinband- en Ezelspinguïns. Verder zijn er altijd wel Reuzenstormvogels en Zuidpooljagers te vinden. In de puinhellingen broeden Wilsons Stormvogelstjes. Op de stranden vertoeven vaak Antarctische pelsrobben en soms een enkele Weddellzeehond.
Tegen het einde van de scheepsreis zal het schip richting de South Shetlandeilanden gaan om daar bij King George voor anker te gaan. Hier gaat u van boord. Na korte tijd zal het vliegtuig aankomen dat nieuwe passagiers brengt u weer meeneemt naar Punta Arenas.
Vanuit de lucht ziet het Antarctica en de enorme ijsbergen steeds kleiner worden..... Het avontuur is bijna ten einde.

Kajakken

Tijdens de reis is het mogelijk om tegen de in de prijslijst genoemde meerprijs deel te nemen aan een kajakprogramma.

Duiken en snorkelen

Duiken in deze koude, maar vaak tropisch heldere wateren, is uitsluitend weggelegd voor zeer ervaren droogpakduikers, met ijsduikervaring. Deelnemen aan het duiken is uitsluitend mogelijk tegen de vermelde meerprijs op een aantal reizen van de Greg Mortimer. U dient dit vooraf te boeken, waarbij benodigde certificaten (brevet + logboek) overlegd moeten worden.

Het is ook mogelijk om te snorkelen tijdens de reizen met de Greg Mortimer, indien het weer dat toelaat. Om de excursie door te laten gaan, moeten er minimaal 6 aanmeldingen zijn. 

Expeditiecruiseschip Greg Mortimer

De Greg Mortimer neemt op deze reis maximaal 120 passagiers mee.

Aan boord en aan land wordt u begeleid door het expeditieteam dat bestaat uit diverse deskundigen. Zij geven lezingen en vertellen u onder andere over de dieren, de gletsjers en de ontdekkingshistorie van Antarctica. De voertaal aan boord van deze twee schepen is Engels.

Reis van dag tot dag

BELANGRIJK

Het hieronder beschreven dag-tot-dagprogramma van de Greg Mortimer is een leidraad. De ijssituatie, weersomstandigheden en ontmoetingen met dieren kunnen afwijkingen noodzakelijk of wenselijk maken. De expeditieleider zal steeds in overleg met de kapitein de best mogelijke route volgen om u op een veilige manier zoveel mogelijk te laten zien en beleven.

Enkele reizen beginnen in Ushuaia en eindigen in Punta Arenas.

Dag 01 Punta Arenas

Aankomt in Punta Arenas. Hotelovernachting aldaar in het groepshotel. 's Avonds is er een bijeenkomst waar u meer informatie krijgt over de reis en over de volgende dag.

Dag 02 King George

Chartervlucht van Punta Arenas (Chili) naar King George (Antarctica). Inschepen aan boord van de Greg Mortimer. 

Dag 03 - 08 Antarctisch Schiereiland

Zes volle dagen worden er bij het Antarctische Schiereiland doorgebracht. Steeds zullen er mooie plekjes opgezocht worden om aan land te gaan en zodiaccruises tussen de ijsbergen gemaakt kunnen worden. Aan land kunt u bij een pinguïnkolonie gaan zitten en de zien hoe de dieren met elkaar omgaan. U kunt met een gids naar een hoger gelegen plek gaan om het prachtige landschap nog beter te kunnen zien of fotograferen.
Wie zich heeft opgegeven voor het duikprogramma of het snorkelprogramma kan de onderwaterwereld verkennen en zich vergapen aan de door het schietende pinguïns.

Dag 09 - 10 Drake Passage

Als u wakker wordt, bevindt het schip zich op de Drake Passage. Deze oversteek kan heel rustig verlopen met mooi weer, maar het kan ook flink waaien waarbij grote golven ontstaan. Maar altijd zullen er albatrossen rond het schip te zien zijn. MIsschien wordt u verrast door een opduikende walvis of een groepje dolfijnen.

Dag 11/12 Ushuaia

In de ochtend komt het schip aan in de haven van Ushuaia. Na een laatste ontbijt ontschepen. U kunt vanuit Ushuaia via Buenos Aires naar Nederland vliegen of uw reis door Argentinië of Chili voortzetten.

Data & Prijzen seizoen 2020-2021

Vertrek

Zie prijstabel voor op- en afstapplaats.

DataBeschikbaarReisduurSchip
27 dec - 07 jan 2021beperkt11 nachtenGreg Mortimer
13 jan - 23 jan 2021beperkt10 nachtenGreg Mortimer
12 feb - 23 feb 2021beperkt11 nachtenGreg Mortimer
01 mrt - 11 mrt 2021geen Captains suite10 nachtenGreg Mortimer

Greg Mortimer // max. 120 passagiers

Prijzen per persoon
De eerste en tweede reis begint in Ushuaia en eindigt in Punta Arenas.
De tweede en derde reis begint in Punta Arenas en eindigt in Ushuaia.

bij koers US$1,00 = € 0,86
Accommodatie27 dec 2020
01 mrt 2021
10/11 nachten
13 jan 2021
12 feb 2021
10/11 nachten
Aurora stateroom 3-pers. hut€ 9.890,00€ 10.234,00
Aurora stateroom 2-pers. hut€ 10.922,00€ 11.266,00
Balcony stateroom C€ 11.610,00€ 11.954,00
Balcony stateroom B€ 11.868,00€ 12.212,00
Balcony stateroom A€ 12.126,00€ 12.470,00
Balcony suite€ 14.706,00€ 15.136,00
Junior suite€ 17.458,00€ 17.974,00
Captains Suite€ 20.296,00€ 20.898,00
Sneeuwschoenwandelen
27 dec / 13 jan
€ 276,00€ 276,00
Snorkelen€ 551,00€ 551,00
Kajakken€ 1.084,00€ 1.084,00
Klimmen alleen
27 dec
€ 1.084,00n.v.t.
Duiken alleen
12 feb / 01 mrt
€ 1.084,00€ 1.084,00

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 20 september 2019.

VROEGBOEKKORTING GREG MORTIMER
Bij boeking vóór 30 september 2019: 10 tot 15% korting op de scheepsreis.
Korting is afhankelijk van beschikbaarheid en huttype. 

Hutdeling:

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling.
D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren).
Bij boeking in een 3-pers. hut, kunt u met 2 personen van ongelijk geslacht niet in één en dezelfde hut boeken. De één gaat in de dameshut en de ander gaat in de herenhut. Boekt u met drie personen dan kunt u desgewenst in één en dezelfde hut verblijven.

Toeslag alleengebruik hutten:

Wilt u een hut voor alleengebruik?
Greg Mortimer:
Toeslag alleengebruik Aurora, Balcony Stateroom en
Balcony Suite 70%. 

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, accommodatie aan boord op indeling, volpension aan boord (incl. koffie en thee), excursies tijdens de scheepsreis, gebruik rubberlaarzen tijdens de scheepsreis, groepstransfers, uitgebreide informatie met onder andere de Elmar Reishandboek Antarctica en SGR-dekking.

Extra inclusief bij Greg Mortimer:
Reis 27 dec 2020 / 01 mrt 2021
groepstransfer van vliegveld naar groepshotel, 01 hotelovernachting op indeling in 2-pers. kamer d/t op basis van logies/ontbijt in Ushuaia, korte stadsrondrit in Ushuaia op dag 2 (lunch niet inclusief), bagagetransfer van groepshotel naar schip, chartervlucht van King George naar Punta Arenas, groepstransfer van vliegveld naar groepshotel, 01 hotelovernachting op indeling in 2-pers. kamer d/t op basis van logies/ontbijt in Punta Arenas, huisbier, huiswijn en frisdranken tijdens diner, welkomst en een expeditieparka die u na de reis mag houden. 

Reis 13 jan / 12 feb 2021
groepstransfer van vliegveld naar groepshotel, 01 hotelovernachting op indeling in 2-pers. kamer d/t op basis van logies/ontbijt in Punta Arenas, groepstransfer naar vliegveld op dag 2, chartervlucht van Punta Arenas naar King George, groepstransfer van vliegveld naar hotel/vliegveld, huisbier, huiswijn en frisdranken tijdens diner, welkomst en een expeditieparka die u na de reis mag houden. 

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht via Buenos Aires/Santiago naar Ushuaia/Punta Arenas, eventuele brandstoftoeslag, overige transfers, verzekeringen, (fris)drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Eventuele brandstoftoeslag:

Voor alle reizen geldt, dat de rederijen zich het recht voorbehouden om, indien de brandstofprijzen stijgen, kan men besluiten om een brandstoftoeslag op te leggen.

Benodigde vluchten, overnachtingen / verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten naar Buenos Aires/Santiago en van Buenos Aires/Santiago naar Ushuaia/Punta Arenas, evenals benodigde overnachtingen en individuele verlenging in Chili en/of Argentinië. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.