Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruise Antarctica over onbetreden paden.

Deze scheepsreis begint in Ushuaia (Argentinië). Na het inschepen vertrekt de Akademik Ioffe via het Beaglekanaal richting Drake Passage.
Er volgen dan twee volle dagen op zee. Tijdens deze dagen kunt u aan dek zeevogels en misschien wel walvissen volgen met de verrekijker en/of camera's. Er zullen dagelijks verschillende lezingen gehouden worden. Halverwege de tweede dag zullen ongetwijfeld de eerste ijsbergen in zicht komen. In de avond beginnen de contouren van land zichtbaar te worden.

De planning is om ten zuiden van het Lemairekanaal het Antarctische Schiereiland te bereiken. In de volgende zeven dagen kunnen er dan op verschillende plaatsen aan land gegaan worden. De landingsplaatsen zullen zodanig uitgezocht worden dat u zoveel mogelijk dieren kunt observeren, dat u kunt genieten van het landschap. Tijdens de landingen zullen daar waar mogelijk ook de verschillende activiteiten plaatsvinden.
Zo zal er bij goede weersomstandighden een meerdaagse kajaktocht gemaakt worden, waarbij u aan land kampeert, zullen er sneeuwschoenwandelingen en skitochten gemaakt worden en kunnen ervaren klimmers de hoogte in. Anderen zullen zich meer bezig willen houden met fotografie.

Na een week vol activiteiten zal de terugweg aanvaard moeten worden. Dit betekent weer twee volle dagen op de Drake Passage. Twee dagen waarin u afscheid kunt nemen van het witte continent voor u weer in de drukke straten van Ushuaia staat. 

De activiteiten

Tijdens deze reis is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende activiteiten. Deelname aan het kajak- en skiprogramma dient vooraf te worden geboekt.

Kamperen
Alle benodigde materialen zoals tent, slaapzakken en isomatjes om comfortabel buiten te slapen. U kunt kiezen om in een tent of onder de blote hemel te slapen.
Deelname is gratis. 

Wandelen
Extra lange en stevige wandelingen worden aangeboden daar waar het landschap en de sneeuwcondities het toelaten. Over het algemeen zullen deze wandelingen 2 tot 3 uur duren.
Deelname is gratis.

Wandelen met sneeuwschoenen
Ligt er teveel sneeuw om gewoon te wandelen dan worden sneeuwschoenen ter beschikking gesteld. Het is even wennen, maar daarna zult u zien hoe goed dit werkt.
Deelname is gratis.

Kajakken
Bij deze activiteit is er plaats voor maximaal 14 deelnemers. Er zijn 1-pers. en 2-pers. kajaks. Kajaks, peddels en neopreen wetsuits, handschoenen, overwanten en zwemvest worden ter beschikking gesteld. U dient zelf een waterdicht zakje mee te nemen voor persoonlijke spullen.
Voor deelname dient u over enige kajakervaring en een goede conditie te beschikken.
Deelname tegen meerprijs zoals genoemd in de prijslijst. 

Skiën
Als de sneeuwcondities nog goed zijn, kan er op verschillende plaatsen een skitocht gemaakt worden. 
Deelname tegen meerprijs zoals genoemd in de prijslijst. 

Het schip Akademik Ioffe

De Akademik Ioffe is een comfortabel expeditiecruiseschip dat onlangs weer aangepast is aan de laatste eisen en wensen. De Akademik Ioffe vaart nu met maximaal 96 passagiers.

Benodigde vluchten, overnachting(en) en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten, overnachting(en) in Buenos Aires en Ushuaia, alsmede gewenste verlenging in ArgentiniëChili en/of Falklandeilanden.
Voor een offerte stuurt u ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor. 

** KLM vliegt dagelijks rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Buenos Aires en terug! ** 

Reis van dag tot dag

Dag 01 Ushuaia

Rond 16.00u wordt u aan boord verwacht van de Akademik Ioffe, die aan de kade in Ushuaia (Argentinië) ligt. Na het inschepen volgt een veiligheidsinstructie en gaat het schip op weg naar de Drake Passage.

Dag 02 en 03 Drake Passage

Deze twee dagen zullen op volle zee worden doorgebracht. Zeevogels zoals albatrossen en Kaapse duiven zullen steeds rond het schip te zien zijn. Misschien komt er een groep dolfijnen langs of wordt er een walvis gezien. Buiten is er dus van alles te zien.
De tijd op zee wordt ook gebruikt om u te instrueren voor het verblijf op Antarctica. Zo worden de regels van IAATO uitgelegd en wordt u bekend gemaakt met het in- en uitstappen in de zodiacs.
Verder zal de expeditiestaf u onderhouden met lezingen over verschillende onderwerpen die met Antarctica te maken hebben.
Halverwege de derde dag zal de Antarctische Convergentiezone overgestoken worden. Hier ontmoeten koud en warmer water elkaar. Het gevolg is dat zeer voedselrijk water uit de diepte hier tot dicht onder de oppervlakte komt. Het trekt dan ook veel dieren aan. Dit is ook de plaats waar de Reuzenalbatrossen rondzweven. Tevens laten Grijskop-, Roetkop- en Wenkbrauwalbatrossen en Reuzenstormvogels hier hun zweefkunsten zien.
Niet veel later zullen de eerste ijsbergen in zicht komen en later beginnen de eilanden die voor het Antarctische Schiereiland liggen, zich af te tekenen.

Dag 04 t/m 10 Antarctica

Het exacte programma kan pas ter plaatse ingevuld worden, maar er zal gezocht worden naar plaatsen die niet zo veel bezocht worden en die alle mogelijkheden geven voor de activiteiten en het zien van dieren. Natuurlijk zal geprobeerd worden om door het Lemairekanaal te varen. Tijdens de reis in noordelijke richting langs het schiereiland komt u ook door de prachtige Gerlache Straat.
Deze reis geeft u de mogelijkheid om extra lang van het adembenemende landschap te genieten, om de vele pinguïns bezig te zien, om misschien wel mooie ontmoetingen te hebben met walvissen en om actief bezig te zijn.

Dag 11 - 12 Drake Passage

Weer twee volle dagen op zee. De Drake Passage moet weer overgestoken worden. Het geeft u de tijd om alle belevenissen te laten bezinken. Ook nu weer zal de expeditiestaf u onderhouden met lezingen. Maar buiten is natuurlijk nog steeds van alles te zien: albatrossen en andere stormvogelachigen, de laatste ijsbergen en misschien nog walvissen of dolfijnen.
Aan het einde van de elfde dag zal het Zuid-Amerikaanse continent weer in zicht komen. Hier gaat het schip het Beaglekanaal in voor de laatste nacht.

Dag 13 Ushuaia

Vroeg in de ochtend zal het schip afmeren aan de kade in Ushuaia. Na het laatste ontbijt aan boord, zal nadat de douane het schip vrijgegeven heeft, ontscheept worden.

Data & Prijzen seizoen 2019 - 2020

Vertrek

Deze scheepsreis begint en eindigt in Ushuaia (Argentinië).

DataReisduurSchip
06 nov - 18 nov 201912 nachtenAkademik Ioffe

Akademik Ioffe // max. 96 passagiers

Prijzen per persoon.
VROEGBOEKKORTING: US$ 1200 p.p. bij boeking vóór 31 mei 2019

bij koers US$1,00 = € 0,86
Accommodatie06 nov 2019
12 nachten
beschikbaarheid
A 3-pers. hut€ 7.994,00VOL
BS 2-pers. hut€ 10.058,00ja
B 2-pers. hut€ 11.004,00ja
C 2-pers. hut€ 11.778,00ja
Shackletonsuite€ 13.326,00ja
One Ocean Suite€ 14.960,00ja
Kajakken€ 684,00beperkt
Cross countryskiën€ 645,00ja
KamperenGRATISn.v.t

Het schip Akademik Ioffe

Bekijk hier het dekkenplan en lees meer over het expeditiecruiseschip Akademik Ioffe.

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 15 april 2019.

Loyaliteitsprogramma:
Heeft u eerder met One Ocean Expeditions (Akademik Ioffe, Akademik Vavilov, RCGS Resolute) gereisd? Dan gelden er voor u extra voordelen bij keuze voor zelfde rederij!

VROEGBOEKKORTING:
Bij boeking vóór 31 mei 2019 US$ 1200 per persoon vroegboekkorting. 

Prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies en activiteiten gedurende de scheepsreis begeleid door Engelssprekende expeditieleiding, logboek, gebruik tijdens de scheepsreis van rubberlaarzen, wind- & waterdicht jack en regenbroek, waterbestendige verrekijker, waterdicht rugzakje, wandelstokken voor wandelingen aan land, uitgebreide informatie, met onder andere de Elmar Reishandboek Antarctica, en SGR-dekking.

Prijzen zijn exclusief:

retourvlucht van Amsterdam of Brussel naar Buenos Aires en retourvlucht van Buenos Aires naar Ushuaia, eventuele brandstoftoeslagen, transfers, verzekeringen, (fris)drankjes, fooien aan boord en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking.)

Hutdeling:

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). 
In een 3-pers. hut kunt u uitsluitend op indeling of met drie personen tegelijk boeken. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 3-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in een herenhut, de ander in een dameshut.

Toeslagen alleengebruik hutten:

Indien u alleen reist en geen hut wenst te delen met een andere passagier, dan kunt u tegen betaling van een toeslag van 50% van de betreffende 2-pers. hut, of 100% van de suites deze voor alleengebruik boeken.

Eventuele brandstoftoeslag:

Rederij One Ocean Expeditions behoudt zich het recht voor, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, om een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam of Brussel, eventuele overnachtingen en gewenste verlenging in Argentinië, Chili of de Falklandeilanden.
Prijsindicatie lijnvluchten:
retourlijnvlucht vanaf Amsterdam of Brussel naar Buenos Aires en retourlijnvlucht van Buenos Aires naar Ushuaia vanaf ca. € 1.200,00 incl. belastingen en toeslagen.
** KLM vliegt dagelijks rechtstreeks van Amsterdam naar Buenos Aires en v.v. **

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.