Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruises Eclips bij Antarctica.

De reizen beginnen in Ushuaia. Na de oversteek van de Drake Passage worden er bij en op het Antarctisch Schiereiland landingen gemaakt op plekjes waar pinguïnkolonies zijn. Daarnaast worden er zodiaccruises gemaakt langs het indrukwekkende ijs- en sneeuwlandschap en natuurlijk langs de altijd fascinerende ijsbergen. In de Weddellzee wordt de beste positie opgezocht om de zonsverduistering (eclips) waar te nemen. Dit vergt stuurmanskunst omdat hier altijd enorme ijsbergen ronddrijven en er veel dik meerjarig ijs is. Op South Georgia worden natuurlijk de plaatsen bezocht waar de immense Koningspinguïnkolonies zijn (o.a. Salisbury Plain, Sint Andrews Bay), albatrossen, zeeolifanten en walvissen worden uiteraard niet vergeten, evenals het museum bij Grytviken. Op de Falklandeilanden staan nog enkele landingen gepland om nog wat meer natuur en soorten te kunnen toevoegen aan al het moois dat u al gezien heeft.
De reis eindigt na de oversteek van de Drake Passage in Ushuaia.

kajakken, sneeuwschoenwandelen, snorkelen

Kajakken
Tijdens de reis met de Greg Mortimer en Sea Spirit kunt u (tegen meerprijs) deelnemen aan een kajakprogramma. Hoe vaak er gekajakt kan worden, hangt van de ijs- en weersomstandigheden af, maar ligt tijdens deze langere reizen al snel op een keer of tien. Het maximum aantal deelnemers is 12, daarom is aanmelding vooraf noodzakelijk. Voor het deelnemen is enige ervaring en de beheersing van een aantal basistechnieken vereist. Nadere informatie hieromtrent is op aanvraag beschikbaar.

Sneeuwschoenwandelingen
Tijdens de reis met de Hondius en de Plancius is het mogelijk om (gratis) deel te nemen aan wandelingen met sneeuwschoenen. Ervaring is niet nodig, wel stevige laarzen of enkelhoge wandelschoenen. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Tijdens de reis met de Greg Mortimer kunt u tegen betaling deelnemen aan het sneeuwschoenwandelen. Vooraf aanmelden is op de reis met dit schip wel nodig.

Shackleton Crossing

Tijdens de reis met Greg Mortimer kan een kleine groep ervaren trekkers deelnemen aan de Alpine of Shackleton Crossing waarbij in circa vier dagen van King Haakon Bay naar Stromness Bay gelopen wordt.
Om deel te kunnen nemen aan deze tocht dient u over een goede conditie en (aantoonbare) ervaring in bergbeklimmen met het oversteken van gletsjers te beschikken.
Uitgebreidere informatie wordt u op verzoek toegezonden.

De schepen

U kunt deze reis maken met de Greg Mortimer (max. 120 passagiers), Plancius (max. 108 passagiers), Sea Spirit (max. 112 passagiers) en de Hondius (max. 174 passagiers).

Vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook graag uw vluchten, benodigde overnachtingen in Ushuaia en eventueel overnachting in Buenos Aires, alsmede eventuele verlenging in andere delen van Argentinië en of Chili. Voor ideeën kunt u verder kijken onder bestemming Argentinië en Chili. U kunt ons ook een bericht sturen of bellen +31 10 295 0126. We leggen u graag de mogelijkheden voor.

Reis van dag tot dag

BELANGRIJK

Het hieronder beschreven dag tot dagprogramma van de reis aan boord van de Hondius is slechts een leidraad. De ijssituatie, weersomstandigheden en ontmoetingen met dieren kunnen afwijkingen noodzakelijk of wenselijk maken. De expeditieleider zal steeds in overleg met de kapitein de best mogelijke route volgen om u op een veilige manier zoveel mogelijk te laten zien en beleven. De Greg Mortimer zal een vergelijkbare route afleggen.
De Plancius zal de route in tegengestelde richting afleggen.  

Dag 01 Ushuaia - Beaglekanaal

Rond 16.00u wordt u verwacht op de kade in Ushuaia. Inschepen aan boord van de Hondius. Na het inschepen volgt een veiligheidsinstructie en gaat het schip op weg door het Beaglekanaal.

Dag 02 + 03 Op zee

Bij het ontwaken, zult u merken dat u zich op de Drake Passage bevindt. Het is even wennen, maar meestal herstellen de meeste mensen zich (met of zonder hulp van medicijnen) al snel en kunt u naar het ontbijt. Daarna zullen er informatieve lezingen gehouden worden. Bij mooi weer kunt u buiten op dek de vogels bekijken die het schip volgen. Misschien duiken er dolfijnen of walvissen op.
De eerste ijsbergen worden op de tweede dag op zee verwacht. Kleine stipjes aan de horizon, blijken uiteindelijk torenhoge kolossen te zijn in de mooiste schakeringen wit en blauw. Nog later kunt u waarschijnlijk de eerste contouren van land aan de horizon ontdekken. 

Dag 04 - 06 Antarctisch Schiereiland

De Hondius vaart door mooie zeestraten zoals de Straat Gerlache en het Errerakanaal. Het omringende landschap is adembenemend mooi. Onderweg kunnen walvissen zoals Bultruggen en Dwergvinvissen opduiken. Tijdens landingen op bijvoorbeeld Danco of Cuverville kunt u pinguïns zien en observeren. In Wilhelminabaai kunnen zodiaccruises gemaakt worden tussen de immense, gestrande ijsbergen. Op de gematigde South Shetlandeilanden broeden o.a. Kinbandpinguïns en Reuzenstormvogels. Het landschap van deze eilanden die van vulkanische oorsprong zijn, is schitterend. Deception is het meest bezochte eiland uit deze archipel. Tijdens een van de uitbraken van de vulkaan is de wand van het kratermeer doorgebroken waardoor er vanuit zee naar het binnenmeer gevaren kan worden.
Nadat het schip hier voor anker is gegaan, kunnen er aan land wandelingen gemaakt worden. Via de Antarctic Sound (Iceberg Alley) wordt de Weddellzee ingevaren. Door stroming en wind drijven er meestal enorme ijsbergen door de doorgang richting het open zee. Op Paulet broeden duizenden Adéliepinguïns en Keizersaalscholvers. Op de lager gelegen delen liggen de overblijfselen van de overwinteringshut van Nordenskiölds Swedish Antarctic Expedition (1901 - 1904). 

Dag 07 - 08 In de Weddellzee

Verder varend naar het oosten komt u steeds dieper in de Weddellzee. Grote tafelijsbergen drijven voorbij. Soms worden hier walvissen gezien. Heel langzaam maar zeker wordt het schip in de beste positie die onder de gegeven ijs- en weersomstandigheden mogelijk is, voor de eclips gebracht. 

Dag 09 Zonsverduistering (eclips)

Vroeg opstaan! Nog een laatste mogelijkheid om het schip in een nog betere positie te brengen en dan is het zover: de zonsverduistering!
Na deze heugelijke gebeurtenis die natuurlijk op gepaste wijze gevierd wordt, vaart het schip in noordwaartse richting de Weddellzee uit.

Dag 10 Op zee

Een volle dag op zee, het foerageergebied van de albatrossen. U zult ze in alle maten en soorten zien, van de prachtige, kleinere Roetkopalbatros tot de Reuzenalbatros die zweeft op de thermiek van de golven.
Het voedselrijke water trekt ook walvissen en dolfijnen. En die kunnen overal zomaar opduiken. Wie meer wil leren over de geschiedenis, de dieren, ecologie of andere aan Antarctica gerelateerde onderwerpen kan de presentaties bijwonen die geregeld gehouden worden. 

Dag 11 - 14 South Georgia

De dagen op South Georgia zullen gevuld zijn met landingen en zodiaccruises. Plaatsen zoals Salisbury Plain en St. Andrews Bay staan garant voor immense hoeveelheden Koningspinguins. Verder zullen enkele overblijfselen uit de tijd van de walvisvaart bezocht worden. Bij Grytviken kunt u het museum bezoeken. Verder zijn er zeeolifanten, pelsrobben, Macaronipinguïns en een kleine kolonie Kinbandpinguïns. Voor echte vogelliefhebbers zijn er nog enkele juweeltjes zoals de South Georgia Pijlstaart. 

Dag 15 - 16 Op zee

Deze dagen vaart het schip naar de Falklandeilanden. Onderweg kunt u weer albatrossen en walvissen tegenkomen.

Dag 17 Stanley (Falklandeilanden)

Stanley is niet alleen de hoofdstad van de Falklandeilanden, maar ook het administratieve hoofdkwartier van alle Engelse Zuid-Atlantische eilanden. Bekend is de kerk met toegangspoort van walviskaken. Verder is er een museum en u kunt hier de lokale munten krijgen. De Falklandponden hebben dezelfde waarde als de Britse pond, maar zijn buiten de Falklandeilanden alleen op South Georgia, Sint Helena en Ascension te gebruiken, NIET in Engeland! 

Dag 18 Falklandeilanden

De Falklandeilanden bestaan uit meerdere eilanden. Er kunnen landingen gedaan worden op eilanden zoals Westpoint, Sea Lion, Carcass en Saunders. Aan het einde van de middag neemt u afscheid van de Falklandeilanden en begint de Hondius aan de terugreis naar Ushuaia.
Het voorjaar is op de Falklandeilanden duidelijk zichtbaar doordat op veel plaatsen de Gaspeldoorn bloeit met donkergele bloemen.

Dag 19 Op zee

Laatste kans op het zien van walvissen en albatrossen.

Dag 20 Ushuaia

Rond middernacht vaart het schip de monding van het Beaglekanaal in. Hier wordt de loods aan boord genomen en kan het schip doorvaren naar Ushuaia waar het vroeg in de ochtend aankomt.
Na het ontbijt kunt u aan de kade in Ushuaia ontschepen.

Data & Prijzen november / december 2021

Vertrek

Deze scheepsreizen beginnen en eindigen in Ushuaia (Argentinië).
* de eerste nacht is een hotelovernachting in Ushuaia.

DataReisduurSchip
20 nov - 12 dec 202122* nachtenSea Spirit
23 nov - 12 dec 202119 nachtenPlancius
24 nov - 15 dec 202121* nachtenGreg Mortimer
26 nov - 15 dec 202119 nachtenHondius

Greg Mortimer // max. 120 passagiers

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,86
Accommodatie24 nov 2021
21* nachten
Beschikbaar
Aurora stateroom 3-pers. hut€ 20.382,00aanvraag
Aurora stateroom 2-pers. hut€ 22.618,00ja
Balcony stateroom C€ 24.166,00ja
Balcony stateroom B€ 24.768,00ja
Balcony stateroom A€ 25.456,00ja
Balcony suite€ 31.218,00ja
Junior suite€ 37.668,00ja
Captains Suite€ 44.032,00ja
Sneeuwschoenwandelen€ 319,00ja
Kajakken€ 1.265,00ja
Shackleton crossing€ 1.910,00ja
Fotograferengratisja

Hondius // max. 176 passagiers

Prijzen per persoon.

Huttype26 nov 2021
19 nachten
beschikbaar
BP 4-pers. hut€ 13.350,00ja
BP 3-pers. hut€ 14.550,00ja
BP 2-pers. hut€ 16.100,00ja
BW 2-pers. hut€ 16.750,00ja
Deluxe 2-pers. hut€ 17.950,00ja
Superior 2-pers.€ 19.250,00ja
Junior suite€ 20.650,00ja
Grand suite€ 23.700,00ja
Hondius suite€ 27.250,00ja

Plancius // max. 108 passagiers

Prijzen per persoon

Huttype23 nov 2021
19 nachten
beschikbaar
BP 4-pers. hut€ 13.350,00ja
BP 2-pers. hut€ 16.100,00ja
BW 2-pers. hut€ 16.750,00ja
Deluxe 2-pers.hut€ 17.950,00ja
C 2-pers. hut€ 19.250,00ja

Sea Spirit // max. 112 passagiers

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,86
Accommodatie20 nov 2021
22* nachten
Beschikbaar
Classic 3-pers. hut€ 15.820,00ja
MD 2-pers. hut€ 20.894,001x hut
1x man
Classic 2-pers. hut€ 22.184,00ja
Superior 2-pers. hut€ 22.700,00ja
Deluxe 2-pers. hut€ 25.194,00ja
Premium 2-pers. hut€ 27.258,00ja
Suite 2-pers.€ 34.396,00ja
kajakken€ 770,00ja

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 17 september 2019. 

VROEGBOEKKORTING GREG MORTIMER:
OP = OP
5 - 25% vroegboekkorting op de reis van 24 nov 2021. De hoogte van de vroegboekkorting is afhankelijk van de gekozen hutcategorie.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), alle excursies en gebruik van rubberlaarzen gedurende de scheepsreis, evacuatieverzekering, uitgebreide informatie (o.a. Handboek Antarctica), (digitaal)verslag van de reis en SGR-dekking.

Extra inclusief Hondius en Plancius:
gebruik van sneeuwschoenen, bagagetransfer van een centraal punt in Ushuaia naar het schip, groepstransfer van de kade naar het vliegveld van Ushuaia. 

Extra inclusief bij de Greg Mortimer:
groepstransfer van het vliegveld naar het groepshotel, 01 hotelovernachting voorafgaand aan de scheepsreis op indeling 2-pers. kamer d/t op basis van logies/ontbijt, korte stadsrondit in Ushuaia (lunch niet inclusief), bagagetransfer van het groepshotel naar het schip, huiswijn/huisbier en frisdranken tijdens diner, een expeditieparka die u na de reis mag houden, een fotoboek van de reis die u ontvangt na terugkomst.

Extra inclusief bij de Sea Spirit:
1 hotelovernachting in Ushuaia op indeling op basis van logies/ontbijt voorafgaande aan de scheepsreis, bagagevervoer van het groepshotel naar de kade, groepstransfer van de kade naar de luchthaven, een expeditieparka die u na de reis mag houden.

De prijzen zijn exclusief:

reis van huis naar Ushuaia en v.v., eventuele brandstoftoeslag, transfers, verzekeringen, (fris)drankjes en fooien aan boord en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).

Hutdeling:

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). De hutten met een 2-pers. bed kunnen niet op indeling geboekt worden.
In een 4- c.q. 3-pers. hut kunt u uitsluitend op indeling of met vier c.q. drie personen tegelijk boeken. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 4- c.q. 3-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in een herenhut, de ander in een dameshut.

Toeslag alleengebruik van hutten:

Indien u een hut voor alleengebruik wenst, zijn de volgende toeslagen van toepassing:
Greg Mortimer:
Toeslag alleengebruik Aurora, Balcony Stateroom en
Balcony Suite 70%.
Hondius:
Toeslag alleengebruik van de BP 2-pers., BW 2-pers. Deluxe en Superiorhutten: 70%.
Overige categoriën op aanvraag.
Plancius:
Toeslag alleengebruik van BP-2 en BW-2, Deluxe en C-2 pers.hut: 70%
Sea Spirit:
Toeslag alleengebruik van Maindeck, Classic 2-pers.hutten: 70%.
Toeslag alleengebruik van Superior, Deluxe en suites: 100%.

Eventuele brandstoftoeslag:

Alle rederijen behouden zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachting(en) en verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten naar Ushuaia en terug, inclusief eventuele overnachtingen en gewenste verlenging in Argentinië en/of Chili.

*** KLM vliegt dagelijks rechtstreeks van Amsterdam naar Buenos Aires en v.v. ***

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.