Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruise "Antarctica & South Georgia"

Deze reis begint in Ushuaia. U vertrekt hier vandaan meteen naar South Georgia.
Er zullen circa vier volle dagen op zee worden doorgebracht. Vooral Wenkbrauwalbatrossen en Reuzenalbatrossen zullen rond het schip zweven. Dichter bij het wateroppervlak zijn groepen Kaapse duiven en prions te zien. Er kunnen verschillende dolfijnen en walvissen opduiken. Verder zullen er presentaties gehouden worden over onderwerpen als zeezoogdieren, pinguïns, historie etc. De gidsen zullen u graag over hun specialiteit vertellen.

Op South Georgia zullen plaatsen St. Andrews Bay, Salisbury Plain en/of Gold Harbour bezocht worden waar de grote kolonies Koningspinguïns zijn. Verder Grytviken waar nog overblijfselen zijn uit de tijd van de walvisvaart. Ook is hier het graf van de charismatische poolreiziger Sir Ernest Shackleton. Afhankelijk van wind en weer kunnen ook andere plaatsen bezocht worden waar zeeolifanten, pelsrobben, Macaronipinguïns en andere dieren te zien zijn.

Vervolgens wordt South Georgia verlaten en zal er richting het eiland Elephant, de South Shetlandeilanden en het Antarctisch Schiereiland gevaren worden. Ook hier zullen de mooiste plekjes opgezocht worden.

Uiteindelijk zal ook het Witte Continent verlaten worden. Een tweedaagse oversteek over de Drake Passage begint. In Ushuaia meert het schip af en gaat u van boord, waarmee de reis eindigt.

Kajakken

Tijdens de reizen met de Ocean Diamond en World Explorer kunt u (tegen meerprijs) deelnemen aan een kajakprogramma. Hoe vaak er gekajakt kan worden, hangt van de ijs- en weersomstandigheden af, maar ligt tijdens deze langere reizen al snel op een keer of tien. Aanmelding vooraf is noodzakelijk. Voor het deelnemen is enige ervaring en de beheersing van een aantal basistechnieken vereist. Nadere informatie hieromtrent is op aanvraag beschikbaar.

De schepen

Deze reis kunt u maken met de expeditiecruiseschepen Ocean Diamond en World Explorer. 

Vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook graag uw vluchten, benodigde overnachtingen in Ushuaia en eventueel Buenos Aires, alsmede eventuele verlenging op de Falklandeilanden of in andere delen van Argentinië en of Chili. Voor ideeën kunt u verder kijken onder bestemming Argentinië en Chili. U kunt ons ook mailen of bellen. We leggen u graag de mogelijkheden voor.

Reis van dag tot dag

BELANGRIJK

Onderstaande route is uitsluitend een voorbeeld van de mogelijke route zal volgen. Steeds geldt dat weers- en ijsomstandigheden en wijzigingen noodzakelijk kunnen zijn.

Dag 01 Ushuaia

Aankomst in Ushuaia. Overnachting in een hotel in Ushuaia op basis van logies/ontbijt.

Dag 02 Inschepen

Ochtend ter vrije besteding. In de middag inschepen aan de kade van Ushuaia. Na alle formaliteiten vertrekt het schip door de Beaglekanaal richting de Drake Passage.

Dag 03 - 06 Oversteek naar South Georgia

Vier volle dagen op open zee. Albatrossen en hopelijk ook enkele dolfijnen en walvissen zullen voor de nodige verstrooiing zorgen. Verschillende gidsen zullen lezingen houden over de IAATO-regels en zeer uiteenlopende onderwerpen zoals pinguïns, glaciologie, geschiedenis etc. 

Dag 07 - 08 South Georgia

Deze dagen zult u South Georgia in haar volle glorie kunnen zien: de immense Koningspinguïnkolonies, zeeolifanten, pelsrobben, Macaronipinguïns en nog veel meer.....

Dag 09 + 10 Op zee

Wederom twee volle dagen op open zee. 

Dag 11 - 13 Antarctisch Schiereiland

Drie dagen zullen er bij het Antarctisch Schiereiland doorgebracht worden. Waar u precies aan land gaat, dat ziet u ter plaatse, maar u zult in ieder geval bij verschillende pinguïnkolonies komen, op historische plaatsen en natuurlijk mag een bezoek aan het vasteland van Antarctica niet ontbreken.

Dag 14 - 15 Drake Passage

Twee volle dagen op zee terug naar Ushuaia.

Dag 16 Ushuaia

Aankomst in Ushuaia. Einde van de reis.

Data & Prijzen seizoen 2020 - 2021

Vertrek

De reis begint en eindigt in Ushuaia.
* De eerste nacht is een overnachting in Ushuaia.

DataReisduurSchip
27 dec - 11 jan 202115* nachtenWorld Explorer

World Explorer // max. 176 passagiers

Prijzen per persoon
Heeft u eerder met Quark gereisd? Dan ontvangt u 5% loyaliteitskorting op onderstaande prijzen van de hutten.

bij koers US$1,00 = € 0,86
Accommodatie27 dec 2020
15* nachten
Beschikbaar
BP 3-pers. hut€ 12.896,00VOL
Infinity suite€ 18.916,00ja
Veranda suite€ 18.056,00ja
Superior suite€ 20.636,00ja
Deluxe suite€ 22.786,002 hutten
Owner's suite€ 24.506,00VOL
Kajakken€ 856,00ja
Peddelexcursie€ 254,00ja
Stand-up paddle€ 254,00ja

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 10 januari 2020.

VROEGBOEKKORTING:
Bij boeking voor 30 januari 2020 ontvangt u 10% korting op alle 2-pers. hutten. 

Hutdeling:

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). Wilt u geen hut delen met een andere passagier dan kunt u een 1-pers. hut boeken.
In een 3-pers. hut kunt u uitsluitend met drie personen tegelijk of op indeling boeken. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 3-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in een herenhut, de ander in een dameshut.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie, thee, chocolademelk, sap en frisdrank), tijdens diner huisbier en huiswijn, accommodatie aan boord op indeling, alle excursies gedurende de scheepsreis, gebruik van rubberlaarzen tijdens de scheepsreis, expeditieparka die u na de reis mag houden, groepstransfer op dag 1 van het vliegveld naar het groepshotel, 01 overnachting in een hotel in Ushuaia in 2-pers. kamer d/t op basis van logies/ontbijt, groepstransfer van hotel naar kade en van kade naar vliegveld, uitgebreide informatie (o.a. Handboek Antarctica), (digitaal)verslag van de reis en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten naar Ushuaia en terug, eventuele brandstoftoeslag, transfers, verzekeringen, overige drankjes en fooien aan boord en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).

Brandstoftoeslag:

De rederijen behouden zich het recht voor om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachting(en) en verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten naar Buenos Aires en Buenos Aires - Ushuaia v.v., eventueel benodigde overnachting(en) in Buenos Aires en eventuele verlenging in Argentinië en/of Chili. Laat u inspireren door de informatie over beide landen op onze site. 
Wilt u meer weten of een offerte ontvangen? Stuur ons uw wensen of bel  +31 10 2950126 voor overleg of een afspraak. Wilt u liever gebeld worden? Vul dan het bel-me-terugberichtin. We nemen dan op het gewenste moment contact met u op.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.