Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruises Antarctica, de Weddellzee. In de voetsporen van Shackleton en Nordenskiöld

De grote ontdekkingsreizigers Shackleton en Nordenskiöld zijn u naar de Weddellzee voorgegaan, zij het niet zo fortuinlijk: beiden raakten vast in het ijs en moesten de barre Antarctische winter zien te overleven. Op Paulet kunt u de overblijfselen hiervan nog vinden.
U reist echter aan boord van comfortabelere schepen die vanuit Ushuaia vertrekken.
Voorbeeld van een route:
Na de oversteek van twee dagen kan mogelijk al een landing op Aitcho of Penguin gemaakt worden. Daarna gaat u de Weddellzee in. De ijsbergen die u hier tegenkomt worden steeds groter!
Op Paulet broeden meer dan één miljoen paar Adéliepinguïns. Dieper in de Weddellzee ligt Seymour. Er is hier een grote Argentijnse basis die Marambio heet. De fossielen die hier gevonden zijn, getuigen van het subtropische verleden van Antarctica.
Naarmate het seizoen vordert, breekt het pakijs verder open, waardoor de kans dat deze zee bevaarbaar is, groter wordt. Misschien lukt het zelfs om de Zuidpoolcirkel te bereiken of Snow Hill. Of zult u net als Shackleton door de stroming langs Snow Hill gevoerd worden?
Hoe dan ook, het zal een reis vol ijsbergen en spanning worden. Het aantal dagen dat in de Weddellzee kan worden doorgebracht tijdens deze scheepsreizen is sterk afhankelijk van de dichtheid van het pakijs.
Weer terug richting Antarctic Sound kan bij Esperanza voet aan wal gezet worden op het vasteland van Antarctica. De laatste dag staan landingen gepland op tot de South Shetlandeilanden behorende eilanden zoals Deception, Half Moon en Livingston. Op het vulkanische Deception kunt u een fikse wandeling maken naar de rand van Neptunes Window, vanwaar u uitzicht heeft over het hele eiland en over zee. Het is tevens een van de nestplaatsen van de Kaapse Duif. Het landschap van Half Moon is ongelooflijk mooi. Er broeden Kinband- en Ezelspinguïns. Vanaf half januari is het toegestaan om te landen op Livingston. Er broeden hier enkele Macaronipinguïns en er liggen vaak zeeolifanten op het strand.
Hierna volgen weer twee dagen op de Drake Passage voor u in Ushuaia van boord gaat.

Expeditiecruise Weddellzee en Antarctisch Schiereiland

In januari 2018 zal de Ocean Endeavour een langere reis maken waarbij veel tijd in de Weddellzee en langs het Antarctische Schiereiland zal worden doorgebracht. U bent dan maar liefst 15 dagen in de wereld van sneeuw, ijs en pinguïns!
Omdat deze reis tevens de Zuidpoolcirkel zal proberen over te steken, kunt u data en prijzen vinden onder de reis Antarctica, de zuidpoolcirkel voorbij?! 

Benodigde vluchten, overnachting(en) en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten, overnachting(en) in Buenos Aires en Ushuaia, alsmede gewenste verlenging in Argentinië en/of Chili.

De schepen Plancius en Ushuaia

Deze reis kunt u in het seizoen 2018 - 2019 aan boord van het expeditiecruiseschip Plancius (max. 120 passagiers) en met het expeditiecruiseschip Ushuaia (max. 90 passagiers) maken. In het seizoen 2019 - 2020 zal alleen de Ushuaia deze reis maken.

Dag-tot-dag

BELANGRIJK:

De hier beschreven route is slechts een leidraad. Ijs- en weersomstandigheden kunnen afwijkingen van de genoemde route noodzakelijk en/of wenselijk maken.
De routebeschrijving is voor het schip Ushuaia. De route van de Plancius is vergelijkbaar.

Dag 01 Ushuaia

Rond 16.00u kunt u inschepen aan boord van het expeditiecruiseschip Ushuaia die aan de kade van Ushuaia ligt.
De eerste avond zal het Beaglekanaal worden uitgevaren op weg naar open zee: de Drake Passage. 

Dag 02 + 03 Drake Passage

Na het verlaten van het Beaglekanaal komt u op de Drake Passage. Een van de beruchtste zeeën op aarde. Het kan hier echt spoken, maar de oversteek kan ook heel gemoedelijk zijn. Men spreekt dan van de Drake Lake.
Zeevogels als albatrossen maken gebruik van deze winderige zeeën. Ze zweven urenlang op de thermiek van de golven, op zoek naar voedsel. Het voedselrijke water trekt ook dolfijnen en walvissen. Ze kunnen ieder moment in de omgeving van het schip opduiken.
Aan het einde van de tweede dag kunnen de eerste ijsbergen in zicht komen. Al snel daarna volgen er meer. In de loop van de derde dag worden de contouren van land in de verte zichtbaar: de South Shetlandeilanden. 

Dag 04 - 06 Weddellzee

De Weddellzee is het gebied van de immense tafelijsbergen en ontdekkinghistorie. Menige expeditie liep hier vast en/of eindigde in een onvrijwillige overwintering. Op Paulet en Cape Well-Met op Vega zijn hier nog overblijfselen te zien. Zo verloren Shackleton hier zijn schip de Endurance en Nordenskiöld zijn schip Antarctic.  

Dag 07 - 09 Antarctisch Schiereiland & South Shetlandeilanden

Deze dagen zullen worden doorgebracht bij het Antarctisch Schiereiland. Op plaatsen als Paradise Bay, Cuverville en Port Lockroy maakt u kennis met de vele pinguïns die hier broeden. Om hier te komen zal de Ushuaia door Straat Gerlache, het Errerakanaal en het Neumayerkanaal varen met prachtige vergezichten, indrukwekkende gebergten en immense gletsjers.
Van de South Shetlandeilanden zijn Deception en Half Moon favoriete bestemmingen. 

Dag 10 + 11 Drake Passage

Terug op de Drake Passage zult u afscheid moeten nemen van de pinguïns, de ijsbergen en het enorme wijdse landschap van Antarctica. Het schip zal tot aan Ushuaia vergezeld worden door zeevogels zoals Wenkbrauwalbatrossen. 

Dag 12 Ushuaia

Rond 09.00u kunt u ontschepen in Ushuaia.

Data & Prijzen seizoen 2018 - 2019

Vertrek

Deze reizen beginnen en eindigen in Ushuaia (Argentinië).

DataReisduurSchip
06 feb - 16 feb 201910 nachtenUshuaia
11 mrt - 22 mrt 201911 nachtenPlancius

Plancius // max 120 passagiers

Prijzen per persoon
STERK VERLAAGDE PRIJZEN!

Accommodatie11 mrt 2019
11 nachten
Beschikbaar
BP 4-pers. hut€ 5.100,00VOL
BP 3-pers. hut€ 5.700,00VOL
BP 2-pers. hut€ 6.300,002 hutten
BW 2-pers. hut€ 6.500,00ja
Deluxe 2-pers. hut€ 6.950,001 x man
C 2-pers. suite€ 7.500,00ja

Ushuaia // max. 90 passagiers

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,83
Accommodatie06 feb 2019
10 nachten
Beschikbaar
STP 3-pers. hut€ 6.333,00VOL
ST 2-pers. hut€ 6.773,00VOL
STP 2-pers. hut€ 8.201,00VOL
Premier 2-pers. hut€ 9.786,00VOL
Premier 1-pers. hut€ 11.745,00VOL
Superiorhut 2-pers.€ 10.342,00VOL
Suite 2-pers.€ 10.865,00VOL

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 06 december 2018.

Hutdeling :

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren).
Wilt u een hut voor u alleen dan gelden onderstaande toeslagen. In een 3-pers. hut kunt u uitsluitend op indeling boeken of met drie personen tegelijk.
Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 3-pers. hut geboekt worden. De een gaat dan in een herenhut, de ander in een dameshut. 

Plancius en Ortelius:

Toeslag alleengebruik van B 2-pers. en C 2-pers.hutten: 70%.
Ushuaia:
Toeslag alleengebruik van 2-pers. hutten: 50%
Toeslag alleengebruik van Superior en Suites: 100%.
Voor gezinnen is er de mogelijkheid om met twee volwassenen en twee kinderen in een suite te boeken. Prijs hiervoor is op aanvraag.

Alleenreizenden:

Voor alleenreizenden die geen hut met een medereiziger willen delen, zijn er twee 1-pers. hutten beschikbaar tegen de in de tabel genoemde prijs.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies en gebruik van rubberlaarzen gedurende de scheepsreis, uitgebreid informatiepakket met onder andere de Elmar Wereldwijzer Antarctica.

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht vanaf Amsterdam of Brussel via Buenos Aires naar Ushuaia, transfers in Buenos Aires, eventueel benodigde overnachtingen in Buenos Aires, eventuele brandstofstoeslag, transfers, verzekeringen, drankjes en fooien aan boord en uitgaven van persoonlijke aard. Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen € 2,50 per boeking.

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij Antarpply Expeditions en Oceanwide Expeditions behouden zich het recht voor om een brandstoftoeslag te berekenen indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft.

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf, eventuele overnachtingen en gewenste verlenging in Argentinië, Chili of op de Falklandeilanden.
Prijsindicatie
benodigde vluchten vanaf € 1.250,00, per persoon inclusief belastingen en toeslagen.

** KLM vliegt dagelijks rechtstreeks van Amsterdam naar Buenos Aires en v.v. **

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Data & Prijzen seizoen 2019-2020

Vertrek

Deze scheepsreis begint en eindigt in Ushuaia (Argentinië).

DataReisduurSchip
28 jan - 07 feb 202010 nachtenUshuaia

Ushuaia // max. 90 passagiers

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,83
Huttype28 jan 2020
10 nachten
Beschikbaar
STP 3-pers. hut€ 6.333,00ja
ST 2-pers. hut€ 6.773,00ja
STP 2-pers. hut€ 8.201,00ja
Premier 2-pers. hut€ 9.786,00ja
Premier 1-pers. hut€ 11.745,00ja
Superior 2-pers. ut€ 10.342,00ja
Suite bij 2 personen€ 10.865,00ja

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 06 december 2018.

Hutdeling:

Bovengenoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). In een 3-pers. hut kunt u uitsluitend op indeling of met drie personen tegelijk boeken. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 3-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in een herenhut, de ander in een dameshut.

Toeslag alleengebruik van hutten:

Voor alleenreizenden die geen hut met een medereiziger willen delen, zijn er twee 1-pers. hutten beschikbaar tegen de in de tabel genoemde prijs.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies gedurende de scheepsreis begeleid door Engelssprekende expeditieleiding, logboek, gebruik van rubberlaarzen tijdens de scheepsreis, uitgebreide informatie met onder andere de Elmar Wereldwijzer Antarctica en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht van Amsterdam of Brussel naar Buenos Aires en retourvlucht van Buenos Aires naar Ushuaia, eventuele brandstoftoeslagen, transfers, eventuele aanvullende overnachting in Buenos Aires en/of Ushuaia, verzekeringen, (fris)drankjes, fooien aan boord en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking.)

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij Antarpply Expeditions behoudt zich het recht voor om een brandstoftoeslag te berekenen indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft.

Vluchten, overnachting(en) en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam of Brussel, eventuele overnachtingen en gewenste verlenging in Argentinië, Chili of de Falklandeilanden.
Prijsindicatie lijnvluchten:
retourlijnvlucht vanaf Amsterdam of Brussel naar Buenos Aires en retourlijnvlucht van Buenos Aires naar Ushuaia vanaf € 1.100,00 incl. belastingen en toeslagen.

** KLM vliegt 3 tot 4 keer per week rechtstreeks van Amsterdam naar Buenos Aires en v.v.**

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.