Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruises Oost-Antarctica, in het kielzog van Mawson

De reis begint met een kennismaking tijdens het welkomstdiner in het Kelvin Hotel in Invercargill. De volgende dag worden alle passagiers naar Bluff gebracht waar de Akademik Shokalskiy aan de kade ligt.
Op de weg naar Antarctica worden de subantarctische eilandengroepen Snares, Aucklands en Macquarie, het eiland met immense hoeveelheden Konings- en Schlegelpinguïns bezocht.
Vanaf Macquarie is het nog drie dagen varen naar Commonwealth Bay. Als het weer en de ijscondities meewerken, kunnen hier Cape Denison met een immense Adéliepinguïnkolonie, het Franse onderzoeksstation Dumont d'Urville, een Keizerspinguïnkolonie, de verlaten Franse basis Port Martin en de McKellareilanden bezocht worden. 
Na de omzwervingen in dit unieke gebied, gaat de Akademik Shokalskiy weer in noordelijke richting naar het bloem- en vogelrijke eiland Campbell. Hier kunnen twee dagen verschillende delen bezocht worden met o.a. de kolonie Konings- en Roetkopalbatrossen. Na het verblijf op Antarctica zullen de vele bloeiende planten zorgen voor een kleurrijk contrast.
Vanhier is het nog twee dagen varen naar Lyttleton de kleine haven bij Christchurch waar de reis eindigt. 

Benodigde vluchten, extra overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten van Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Invercargill en vanuit Christchurch terug naar Amsterdam, Brussel of Düsseldorf, evenals aanvullende overnachtingen of verlenging in Nieuw-Zeeland of Australië.
Bent u geïnteresseerd? Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak. Wilt u liever dat wij u bellen? Vul dan een bel-me-terugbericht in en wij nemen dan op het gewenste moment contact met u op. 

Het schip Akademik Shokalskiy

Deze reis wordt uitgevoerd met het voormalige Russische onderzoeksschip Akademik Shokalskiy. Het schip neemt maximaal 48 passagiers mee.

Reis van dag tot dag

BELANGRIJK:

Deze route en de genoemde landingen zijn onder voorbehoud. Weersomstandigheden en ijscondities kunnen afwijkingen nodig en wenselijk maken. 

Dag 01 Invercargill

Na aankomst in Invercargill wordt u verwacht in het Kelvin Hotel voor het welkomstdiner. Overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 02 Port of Bluff

In de loop van de dag groepstransfer naar de kade in Port of Bluff. Inschepen aan boord van de Akademik Shokalskiy en vertrek in zuidelijke richting.

Dag 03 Snares

North East is het grootste eiland van de archipel. De hele archipel heeft de status van natuurreservaat en mag daarom niet betreden worden. Gelukkig zijn hier geen ratten en muizen geïntroduceerd door vroege ontdekkers. Hierdoor zijn er op de eilanden nog heel veel vogelkolonies. Onder andere de Snarespinguïn en de Bullers Albatros broeden op deze eilanden. Vanuit de zodiacs zult u de vogels kunnen zien, hetzij op de rotsen, hetzij zwemmend (pinguïns) of vliegend (albatrossen). 
In de bossen domineren Olearia lyallii and Brachyglottis stewartiae, twee kleine bomen die in de volksmond de naam boommadelief hebben gekregen. 

Dag 04 - 05 Aucklandeilanden

Enderby is het interessantste eiland van de Aucklandarchipel. Niet alleen heeft het een rijke fauna, ook de flora is de laatste jaren, door bescherming, in oude glorie teruggekomen.
Het strand ligt vaak vol met Hookers zeeleeuwen. Verder landinwaarts zijn de Auckland snip, Aucklandaalscholver en Auckland booteend te vinden evenals een enkele Reuzenalbatros. Natuurlijk wordt er tijd uitgetrokken om de Geeloogpinguïn te vinden en te observeren. 
Tijdens de wandelingen zult u voor het eerst kennismaken met bijzondere flora van de subantarctische eilanden van Nieuw-Zeeland. De gele trossen van de Bulbinella rossii en de grote paarse bloemen van de Anisotome latifolia zullen u steeds weer imponeren.

Dag 06 Op zee.

Maak gebruik van de mogelijkheid om meer te leren over de biologie en geschiedenis van de subantarctische eilandenNeem de kans om meer over de biologie en de geschiedenis van deze eilanden.
In dit deel van de oceaan  kunt u veel zeevogels verwachten, waaronder een aantal albatrossen en vele stormvogelsoorten. Voor de vogelliefhebber dus zeker tijd om aan dek te gaan staan.

Dag 07 - 08 Macquarie

Wie ooit op South Georgia is geweest, zal zich op Macquarie meteen thuis voelen. Grote groepen Koningspinguïns, zeeolifanten en, in dit geval, de Schlegelspinguïns verdringen elkaar op de stranden. 

Dag 09 - 11 Op zee.

U bent onderweg naar Antarctica. Er worden leingen gehouden over Antarctica. Drijvende ijsbergen in buitengewone vormen beginnen te verschijnen.

Dag 12 - 21 Commonwealth Bay

Cape Cape Denison, Commonwealth Bay is berucht om zijn sneeuwstormen. Hier kunt u Mawson's Hut en andere overblijfselen van de expeditie van 1911-1914 zien Ook treft u hier waarschijnlijk Adélie pinguïns aan.
Ten westen van Cape Denison ligt het franse onderzoeksstation Dumont D'Urville. Als er toestemming verleend is en als de ijscondities gunstig zijn, zal er een bezoek gebracht worden aan dit station. In de buurt is een Keizerspinguïnkolonie. Het broedseizoen zal echter voorbij zijn.
Andere mogelijke landingen kunnen plaatsvinden bij Port Martin (een verlaten Franse basis) en de McKellareilanden. 

Dag 22 - 25 Op zee.

Van Antarctica naar Campbell is een enorme afstand. U bent drie dagen open zee. Al snel verdwijnen de ijsbergen, maar nog steeds zullen er o.a. Koningsalbatrossen zwevend rond het schip te zien zijn. Wellicht zijn er nog walvissen te zien.

Dag 26 - 27 Campbell

Op Campbell zijn verschillende wandelpaden uitgezet. U kunt hier naar hartelust wandelen, even gaan zitten om van het uitzicht te genieten en om foto's te maken.
De prachtige, maar vooral buitenproportioneel grote bloemen vragen om aandacht. Verder kunt u verschillende albatrossen tegenkomen en bij North West Bay zelfs de Geeloogpinguïn.
U zult zich geen moment vervelen.

Dag 28 - 29 Op zee.

Tijd om langzaam afscheid te nemen en aan dek te staan met verrekijker. Het is zeker niet uitgesloten dat het zeepad gekruist wordt door walvissen en/of dolfijnen. Rond het schip zweven voornamelijk stormvogelachtigen: o.a. Wenkbrauw-, Roetkop-, Grijskop- en Koningsalbatrossen en Reuzenstormvogels. 

Dag 30 Lyttleton - Christchurch

Na het ontbijt ontschepen in Lyttleton en transfer naar het centrum of naar het vliegveld van Christchurch.

Data & Prijzen seizoen 2018-2019

Vertrek

Deze reis begint in Invercargill en eindigt in Christchurch (Nieuw-Zeeland).

Datareisduurschip

Akademik Shokalskiy / max. 48 passagiers

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,83
Huttype
MD 2-pers. hut
Superior 2 pers.
SuperiorPlus 2-pers.
Minisuite 2-pers.
Suite 2-pers.
Landing fee

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m ....

Hutdeling:

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). 

Toeslag alleengebruik hutten:

Indien u alleenreizend bent en u wenst geen hut met een andere passagier te delen, dan betaalt u de toeslag voor alleengebruik van een hut. De toeslag bedraagt:
In de MD 2-pers. hut, de Superior 2-pers. hut en de Superior Plus 2-pers. hut: 70%.
In de (mini)suites: op aanvraag.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies gedurende de scheepsreis, hotelovernachting voorafgaande aan de scheepsreis, welkomsdiner, groepstransfer van het groepshotel in Invercargill naar de kade in Bluff en van de kade naar het vliegveld of centrum van Christchurch, uitgebreid informatiepakket met onder andere de Elmar Wereldwijzer Antarctica, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten naar Invercargill en vanaf Christchurch, eventuele brandstoftoeslag, overige transfers, verzekeringen, (fris)drankjes, fooien aan boord en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Brandstoftoeslag

Daar de prijzen van deze reizen meer dan twee jaar voor vertrek zijn uitgegeven, behoudt de rederij zicht het recht voor, om indien de brandstofprijzen afwijken van de gecalculeerde kosten, een brandstoftoeslag te heffen. Deze toeslag zal niet later dan twee maanden voor vertrek bekend worden gemaakt.

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten van Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Invercargill en terug vanaf Christchurch, evenals eventuele aanvullende overnachtingen of verlenging in Nieuw-Zeeland of Australië.
Heeft u interesse? Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak. Als liever heeft dat wij u bellen, vul dan een bel-me-terugbericht in. Wij nemen dan op het gewenste tijdstip contact met u op.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.