Reisinformatie

Reisbeschrijving 05-daagse stopover Antarctica

U gaat in Ushuaia (Argentinië) aan boord van de Ocean Nova of Hebridean Sky. Nog voor u de Drake Passage op gaat, bezoekt u Puerto Williams, de zuidelijkste nederzetting van Chili, en gaat u als het weer het toelaat aan land bij Kaap Hoorn.
Daarna steekt het schip in twee dagen de Drake Passage over. Op de South Shetlandeilanden probeert men nog enkele landingen te maken en pinguïnkolonies te bezoeken.
Op King George, een van de South Shetlandeilanden, nabij het Antarctisch Schiereiland, gaat u van boord. Na een bezoek aan de Chileense basis Frei, de Russische basis Bellinghausen en een wandeling in de omgeving gaat u na circa vijf uur per vliegtuig naar Punta Arenas in Chili en kunt u uw reis door Patagonië vervolgen.

De schepen Ocean Nova en Hebridean Sky

Deze reis wordt uitgevoerd met het schip Ocean Nova. Er worden tijdens deze reis maximaal 68 passagiers aan boord genomen.
De Hebridean Sky (voorheen Sea Explorer) is een wat luxer schip en neemt maximaal 112 passagiers aan boord.

Vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging in Argentinië, Chili en/of op de Falklandeilanden.
Voor meer informatie kunt u ons uw wensen mailen of bel 010 - 2950126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor. 

Reis van dag tot dag

Dag 01 Ushuaia & Puerto Williams

Halverwege de middag wordt u aan boord verwacht van de Ocean Nova of de Hebridean Sky die aan de kade in Ushuaia (Argentinië) ligt. Vertrek en vaart door het Beaglekanaal. Korte stop in Puerto Williams, dat op het Chileense eiland Navarino ligt. Later in de avond wordt koers gezet naar Kaap Hoorn aan het begin van Drake Passage.

Dag 02 Kaap Hoorn en de Drake Passage

Als het weer een beetje mee werkt zal er een bezoek worden gebracht aan Kaap Hoorn. Hier is een Chileens station dat de zorg heeft over de vuurtoren op deze verraderlijke plek aan de kust.
Daarna is het tijd om het ruime sop te kiezen en de Drake Passage over te steken naar de South Shetlandeilanden.

Dag 03 Drake Passage

Gedurende de dag zult u verschillende albatrossen en Kaapse duiven rond het schip zien vliegen. Misschien zijn er dolfijnen die spelen in de golven van het schip of een grotere walvis die het schip passeert. Een dag om op de uitkijk te staan, een bezoek aan de brug te brengen en om te relaxen.

Dag 04 Drake Passage & South Shetlandeilanden

Na het passeren van de Antarctische Convergentiezone (de plaats waar koud Antarctisch water en het warmere water vanuit het noorden elkaar ontmoeten) zullen er zeker ook Reuzenalbatrossen te zien zijn. Deze waarlijke zweefvliegkunstenaars zijn een genot om naar te kijken. IJsbergen komen in zicht en niet veel later zullen de contouren van de South Shetlandeilanden aan de horizon zichtbaar worden.
's Avonds zal dan de eerste landing gemaakt kunnen worden, waarbij u de eerste pinguïns aan land zult zien.  

Dag 05 King George & Punta Arenas

De eindbestemming van deze reis is het eiland King George. In Fildesbaai gaat het schip voor anker en wordt u met de zodiacs naar land gebracht. Hier heeft u verschillende uren om rond de Russische basis Bellinghausen en de Chileense basis Frei te wandelen.
Later in de middag vertrekt de chartervlucht naar het Chileense Punta Arenas. Drie tot vier uur later staat u dan weer in de bewoonde wereld.
Er is een groepstransfer naar de stad, waar u in een van de hotels overnacht.

BELANGRIJK

Bovengenoemd dag-tot-dagprogramma is onder voorbehoud van weers- en ijsomstandigheden. Zo kan sterke wind een landing op Kaap Hoorn onmogelijk maken. Heftige wind en/of mist kan vertraging in de vlucht van King George naar Punta Arenas veroorzaken.

De reis van 05 januari 2016 wordt in tegengestelde richting uitgevoerd. U begint met een chartervlucht vanuit Punta Arenas naar King George en u vaart terug naar Ushuaia.

Data & Prijzen seizoen 2016 - 2017

Vertrek

In november/december vertrekt u per schip vanuit Ushuaia (Argentinië) en u komt per vliegtuig terug in Punta Arenas (Chili). In januari vliegt u vanuit Punta Arenas en vaart naar Ushuaia.

DataBeschikbaarReisduurSchip
29 nov - 04 dec 2016B205 nachtenOcean Nova
18 dec - 23 dec 2016geen O.suite
geen BW 2
geen BW 3
05 nachtenHebridean Sky
10 jan - 16 jan 2017geen BW 1
geen BW 3
geen BW 2
geen O.suite
05 nachtenHebridean Sky
14 jan - 19 jan 2015VOL05 nachtenOcean Nova

Ocean Nova

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,90
Accommodatie29 nov 2016
14 jan 2017
05 nachten
B 3-pers. hut€ 4.136,00
B 2-pers. hut€ 5.036,00
B 1-pers. hut€ 6.296,00

Hebridean Sky

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,90
Accommodatie18 dec 2016
10 jan 2017
05 nachten
BW 3-pers. hut€ 4.496,00
BW 2-pers. hut€ 5.396,00
BW 1-pers. hut€ 7.016,00
Superior 2-pers. hut€ 5.666,00
Deluxe 2-pers. hut€ 5.846,00
Veranda Suite 2-pers.€ 6.296,00
Penthouse Suite 2-pers.€ 7.016,00
Owner's Suite 2-pers.€ 7.736,00

Beschikbaarheid:

De genoemde beschikbaarheid is bijgewerkt t/m 26 september 2016.

AANBIEDING:
US$ 600 p.p. korting bij boeking uiterlijk 30 september 2016.

Hutdeling:

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling.
D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling in een 2-pers. hut. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren).
Indien u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u niet indezelfde 3-pers. hut ingedeeld worden. De één gaat dan in een dameshut en de ander in een herenhut.
Alleenreizenden die geen hut willen delen met een andere passagier, kunnen op de Ocean Nova een B 1-pers. hut boeken of in een B 2-pers. hut tegen een toeslag van 85%.
Op de Hebridean Sky kunt u een 2-pers. hut boeken voor alleengebruik tegen een toeslag van 70%. Wilt u een suite voor alleengebruik dan bedraagt de toeslag 100%. 

Eventuele brandstoftoeslag:

Voor alle reizen geldt dat de betreffende rederij zich het recht voorbehoud om, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag op te leggen. 

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis van Ushuaia (Argentinië) naar King George, accommodatie aan boord op indeling, volpension aan boord (incl. koffie en thee), excursies tijdens de scheepsreis, chartervlucht van King George naar Punta Arenas (Chili), groepstransfers, uitgebreide reisinformatie met onder andere de Elmar Wereldwijzer Antarctica en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten Amsterdam - Buenos Aires - Ushuaia en Punta Arenas - Santiago - Amsterdam, eventuele brandstoftoeslag, benodigde overige overnachtingen en transfers, verzekeringen, (fris)drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Dit arrangement is uitstekend te combineren met uw (individuele) reis door Zuid-Amerika. Indien gewenst, verzorgen wij ook uw reis in Argentinië en/of Chili.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.