Reisinformatie

Vertrek vanuit Montevideo

Op 01 november 2017 of 14 november 2018 wordt u verwacht op de kade in Montevideo, de hoofdstad van Uruquay. Met de reis van 01 november gaat u eerst richting de Falklandeilanden. De reis van 14 november zal meteen naar South Georgia varen.
Na het inschepen zal de bark Europa de bewoonde wereld verlaten en koers zetten richting de Falklandeilanden. In Stanley kunt van boord gaan en huiswaards keren of nog een weekje op de Falklandeilanden blijven.
U kunt er ook voor kiezen om op 18 november 2017 weer met het zeilschip verder te reizen naar South Georgia. Tijdens de zeedagen passeert u verschillende zones. U komt bijvoorbeeld door het foerageergebied van de Geelneusalbatrossen die op Tristan da Cunha en Gough broeden. Ook walvissen en dolfijnen leven en foerageren hier. Bij de Antarctische convergentiezone zullen meer en meer albatrossen verschijnen. Tijd dus om aan dek op de uitkijk te staan.

South Georgia

De South Georgia-archipel ligt vrij zuidelijk en staat onder grote invloed van het antarctische klimaat. Het landschap is dan ook bezaaid met indrukwekkende gletsjers. In Grytviken staat een verlaten walvisverwerkingsfabriek, een klein museum dat gevestigd is in het voormalige managershuis, een kerk en een gebouwtje waar het postkantoor is gevestigd. Even buiten het 'dorp' ligt het kerkhof, met het graf van Sir Ernest Shackleton.
Op South Georgia is alles even massaal: valleien vol Koningspinguïns, grote kolonies Macaroni-, Ezels- en Rotspinguïns, Reuzen-, Roetkop- en Grijskopalbatrossen, Reuzenstormvogels, diverse (pijl)stormvogels, prions, jagers en aalscholvers. Stranden met Boendergras zijn bezaaid met pelsrobben en zeeolifanten. Als de weersomstandigheden het toelaten, zullen de mooiste plekjes van South Georgia zoals Salisbury Plain en St. Andrews Bay (Koningspinguïns), Cooper Bay (Macaronipinguïns), Elsehul (Grijskopalbatrossen), en uiteraard Grytviken bezocht worden.

Elephant en de South Shetlandeilanden

Al zeilend van South Georgia richting het Antarctisch Schiereiland passeert u Elephant, een grimmig eiland middenin de grote oceaan. Overblijfselen uit de tijd van de walvisvaart zijn hier, net als op South Georgia, nog te zien.
Dichterbij het Antarctisch Schiereiland liggen de South Shetlandeilanden. King George, Deception, Livingston en Half Moon behoren tot deze eilandengroep. Een bezoek aan het vulkanische eiland Deception geeft u de gelegenheid weer eens een fikse wandeling te maken naar de Kaapse duivenkolonie of de immense Kinbandpinguïnkolonie bij Bailey Head. De roestige tanks en het vervallen station dateren uit de tijd van de walvisvaart. De Britse hangar stamt uit de Tweede Wereldoorlog. Door de geothermische werking is er soms nog een bad te nemen in heet water en komt er stoom door het gruis aan het strand.

Antarctica, de Weddellzee

Na de South Shetlandeilanden bent u snel op Antarctica. De bedoeling is om de Weddellzee in te varen. Wie weet lukt het om bij Paulet aan land te gaan. Dit eiland wordt bewoond door Adeliepinguïns en aalscholvers. Op een van de lagere gedeelten zijn de overblijfselen te zien van de overwinteringshut van de expeditie van Nordenskiöld. De Weddellzee en de nauwe doorgang die bekend staat als "Iceberg Alley" zullen voor de nodigde spectaculaire plaatjes van immense ijsbergen in alle kleuren, vormen en maten zorgen.

Terug naar de bewoonde wereld, Ushuaia

Uiteindelijk zal het schip terug moeten keren naar de bewoonde wereld.
Er liggen dan nog circa vier zeildagen over de Drake Passage voor de boeg. Wederom zullen zeevogels, passerende dolfijnen en walvissen, de laatste ijsbergen zorgen voor de nodige aangename verstrooiing. Alle herinneringen kunnen langzaam inzinken en de kaartjes vol met foto's kunnen geselecteerd worden.
Op 21 december 2017 kunt u rond 10.00u ontschepen in Ushuaia.

De bark Europa

De bark Europa is een comfortabel zeilschip dat de laatste jaren ook reizen naar Antarctica maakt. Er worden op deze reizen maximaal 35 gasten meegenomen.
Lees meer......

Reis van dag tot dag

Dag 01 Montevideo

Aanmonsteren aan de kade in Montevideo. 

Dag 02 Vertrek vanuit Montevideo

Vroeg in de ochtend worden de trossen losgegooid en vertrekt de bark Europa richting zee.
Het zal nog lange tijd duren voor het rode water van de Rio Plata plaatsmaakt voor het heldere water van de Atlantische Oceaan.

Dag 03 - 09 Op zee

Vanaf de monding van de Rio Plata wordt in zuidelijke richting gevaren. Met de wind in de zeilen worden de mijlen gestaag afgelegd. Rond het schip zullen steeds verschillende zeevogels te zien zijn. Af en toe duikt er een groep dolfijnen op of zelfs één van de grotere walvissen die ook op weg is naar de rijke wateren rond Antarctica en South Georgia.

Dag 10 - 15 Falklandeilanden

Dag 01 Begin traject 02 Stanley Falklandeilanden

In de middag inschepen aan boord van de bark Europa in het stadje Stanley.

Dag 02 - 05 Op zee

Dag 06 - 13 South Georgia

Op South Georgia zullen natuurlijk de bekende plaatsen aangedaan worden zoals Salisbury Plain, St. Andrews Bay voor de immense Koningspinguïnkolonies, Prion of Albatros voor de Reuzenalbatrossen, Grytviken en Stromnes als historische belangrijke plaatsen.

Dag 13 - 18 Op zee

Na in de ochtend nog een laatste blik op South Georgia worden de zeilen weer gehesen en vertrekt de bark richting de South Orkney-eilanden.
Ook nu zal er rond het schip van alles te zien zijn: albatrossen, zwemmende pinguïns, zeeolifanten, dolfijnen en walvissen.

Dag 19 South Orkney-eilanden

Vandaag wordt een mooie plek uitgezocht om voet aan land te zetten.

Dag 20 - 22 Op zee

Twee dagen zeilen om bij het Antarctisch Schiereiland te komen. Inmiddels zullen ook de eerste ijsbergen voorbijdrijven.

Dag 22 - 27 Antarctisch Schiereiland

Zes volle dagen zijn gepland om verschillende plaatsen op en rond het Antarctisch Schiereiland te bezoeken.

Dag 27 - 32 Drake Passage

Helaas is het tijd om afscheid te nemen van de Witte Wereld. Na twee dagen zijn ook de laatste ijsbergen verdwenen. Tijd om uit te kijken naar de grote rots (Kaap Hoorn) die het Zuid-Amerikaanse continent aankondigd. 

Dag 33

Het laatste deel gaat door het Beaglekanaal. De groene oevers zullen eerst onwerkelijk aandoen, maar langzaam wordt het duidelijk: de reis is bijna ten einde.
In de middag of avond zal de bark Europa in Ushuaia aankomen.

Dag 34 / 21 december 2017

Rond 09.00u afmonsteren in Ushuaia.

Data & Prijzen 2018

Vertrek

Deze reis begint in Montevideo (Uruquay) en eindigt aan de kade in Ushuaia (Argentinië).

DataBeschikbaarReisduur
14 nov - 22 dec 2018VOL38 nachten

Bark Europa // max. 35 passagiers

Prijzen per persoon

HuttypePrijs
4 / 6 pers. hut€ 8.190,00
2-pers. hut€ 8.950,00
indicatie Landing fee
South Georgia
€ 250,00

Hutdeling:

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling. 
Als alleenreizende wordt u ingedeeld in een 4- / 6-pers. hut. In een 2-pers. hut kunt u uitsluitend met 2-personen tegelijk boeken, dus niet op indeling. Er zijn maar drie 2-pers. hutten!

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies gedurende de scheepsreis. SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vlucht vanaf Amsterdam of Brussel naar Montevideo en van Ushuaia naar Buenos Aires naar Amsterdam of Brussel, transfers en eventuele overnachting in Montevideo,  Buenos Aires en Ushuaia, eventuele brandstofstoeslagen, verzekeringen, landingfee op South Georgia ca. GBP 205, (fris)drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard. 
De bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen bedraagt € 2,50 per boeking.

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten vanaf Amsterdam of Brussel, eventuele overnachtingen en gewenste verlenging in Argentinië, Chili of op de Falklandeilanden.

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt tot ...

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.