Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruise Nova Zembla, Franz Josefland & Noordland

Deze reis begint met een overnachting in Helsinki. De volgende morgen brengt een chartervlucht alle passagiers naar Moermansk waar de Ocean Adventurer in de haven aan de kade ligt.
De eerste bestemming is Nova Zembla. Tijdens de overtocht kunnen walrussen en verschillende walvissen opduiken. Soms passeert er een pakijsveld, dan is het zaak om op de uitkijk te gaan staan voor ijsberen! Bij Nova Zembla kan er op enkele plaatsen aan land gegaan worden om te wandelen
Na drie dagen vaart het schip verder naar Noordland (Severnaya Zemlya). Noordland ligt ten noorden van het Siberische deel van Rusland en bestaat uit een viertal grote en een veelheid aan kleine eilanden. Het gebied staat bekend om de grote ijsmassa's die hier ophopen. Tot hoever het schip kan varen en waar aan land gegaan kan worden is de grote vraag, maar avontuurlijk zal het zijn!
Daarna is het een dag varen naar Franz Josefland. Waar nog vier volle dagen worden doorgebracht met landingen en wandelingen op de meest uiteenlopende eilanden en zodiaccruises langs bijvoorbeeld gletsjerfronten.
De scheepsreis eindigt weer in Moermansk vanwaar een chartervlucht de passagiers naar Helsinki terugbrengt voor een hotelovernachting, waarmee de reis eindigt. 
De volgende morgen kunt u terug naar huis vliegen of de reis verlengen in Finland.

Vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten naar Helsinki en v.v., evenals eventuele aanvullende overnachtingen. Bel ons op +31 10 295 0126, stuur een bel-me-terugbericht of mail ons uw wensen. We maken graag uw reis compleet.

Het schip Ocean Adventurer

Het expeditiecruiseschip Ocean Adventurer neemt maximaal 128 passagiers mee op deze reis.

BELANGRIJK

U heeft voor deze reis een visum voor Rusland nodig. Indien gewenst, kunnen wij voor u de visumaanvraag verzorgen. Indicatieprijs € 110,00 p.p. (prijs 2019).

Reis van dag tot dag

Route onder voorbehoud van ijs- en weerscondities

De hier beschreven route is een een leidraad. De ijssituatie is ieder jaar anders. Het ene jaar kan ieder schip zonder moeite doorvaren tot Cape Fligely (het noordelijkste punt van Franz Joseffland), terwijl het volgende jaar het gebied  zo dicht in het pakijs ligt, dat hier uitsluitend de zuidelijkste eilanden bezocht kunnen worden.
Buiten ijs- en weersomstandigheden kunnen veranderingen in vergunningen en regelgeving door de Russische overheid landingen op bepaalde plaatsen onmogelijk maken.

Dag 01 Helsinki (Finland)

De reis begint met een hotelovernachting in de directe omgeving van de luchthaven van Helsinki. 
Overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 02 Helsinki - Moermansk

Na het ontbijt gaan alle passagiers naar de luchthaven voor de chartervlucht van Helsinki naar Moermansk. Vanaf het vliegveld worden de passagiers met bussen naar de kade gebracht waar de Ocean Adventurer klaar ligt voor het inschepen. Na de veiligheidsinstructies vaart het schip de lange fjord uit richting de Barentszzee. 

Dag 03 + 04 Op zee

De Barentszee wordt overgestoken. Onderweg worden er lezingen gegeven over o.a. de grote ontdekkingsreizigers, flora en fauna. Wellicht komt u nog pakijsvelden tegen en dit zijn de ideale plaatsen om ijsberen, walrussen en zadelrobben te spotten! In open water zijn wellicht Dwergvinvissen te zien.

Dag 05 - 07 Nova Zembla

Het ruige, door weer en wind geteisterde eiland is voor het overgrote deel militair terrein. Het noordelijke deel is echter onderdeel van het Russisch Arctische NP. 
De toendra van Nova Zembla is opvallend rijk. Er komen niet alleen Arctische planten voor zoals op Spitsbergen, maar ook planten uit het zuidelijker gelegen Kola Schiereiland. Er zijn grote zeevogelkolonies langs de kust. Meer in het binnenland komt de Sneeuwuil voor. Waar mogelijk en toegestaan, zal aan land gegaan worden om daar te wandelen. Afhankelijk van de wind, kan een zodiaccruise onderlangs de vogelkliffen gemaakt worden.

Dag 08 - 13 Noordland (Severnaja Zemlya)

Deze archipel die uit vier grote eilanden en een groot aantal kleinere eilanden bestaat ligt ten noorden van Siberië. Het dichtsbijzijnde land is het Tajmyrschiereiland gescheiden door slechts een zee-engte. Aan de westkant ligt de Karazee en de oostkant de Laptevzee. Dit gebied staat bekend om de grote hoeveelheid ijs die hier vaak ophoopt. Het is een van de lastigste delen van de Noordoost Passage om door te komen. En dit ijs zal dan ook voor een groot deel bepalen waar en wanneer er aan land gegaan kan worden.
Over het algemeen hebben de eilanden aan de noordzijde hoge kliffen en loopt het landschap naar het zuiden toe af. Veel eilanden zijn geheel of gedeeltelijk door gletsjers bedekt. Daar waar geen sneeuw- of ijsbedekking is, zien kleine planten (zoals steenbreeksoorten) toch kans om te groeien en zelfs te bloeien. Verder bestaat de begroeiing vooral uit mossen en korstmossen.  
Deze begroeiing levert genoeg voedsel voor de hier levende lemmingen en rendieren. De steile kliffen vormen uitstekende broedplaatsen voor zeevogels zoals Drieteenmeeuwen, Ivoormeeuwen, Kleine alken en Zwarte zeekoeten. Op de toendra en langs de kust komen Paarse strandlopers, Sneeuwgorzen en Rotganzen voor. Dit is natuurlijk ook de perfecte leefomgeving voor poolvossen en ijsberen.

Dag 14 Op zee of in het pakijs

Van Noordland naar Franz Josefland is de volgende uitdaging. Misschien is er een enkel pakijsveld, maar misschien ook moet het schip moeite doen om door en om het pakijs heen te komen. Een dag vol verrassingen, zoals wellicht een of meerdere ijsberen.

Dag 15 - 18 Franz Josefland

Vier volle dagen zijn ingeruimd om deze prachtige hoogarctische archipel te verkennen. Welke eilanden bezocht kunnen worden hangt helemaal van de jaarlijks sterk wisselende ijscondities af. Er zijn eilanden met enorme ijskappen, eilanden van vulkanische oorsprong met geweldig gekleurde bergen en een overweldigende flora, en eilanden met unieke fenomenen. Plaatsen waar mogelijk aan land gegaan wordt, zijn: Tikhaya Bugta, Cape Tegetthoff, Cape Flora, Cape Norway, Bell Island.

Dag 19 - 20 Barentszzee

Vanaf Franz Josefland wordt terug naar Moermansk gevaren. Onderweg kunnen er tussen mogelijke pakijsvelden groepen Zadelrobben en verschillende walvissen opduiken.

Dag 21 Moermansk - Helsinki

In de ochtend ligt de Ocean Adventurer aan de kade in Moermansk. Van hier worden de passagiers naar het vliegveld gebracht voor de chartervlucht naar Helsinki. Na aankomst wordt iedereen naar het centraal gelegen hotel in Helsinki gebracht voor overnachting op basis van logies/ontbijt. 

Dag 22 Helsinki

Na het ontbijt eindigt de reis.
U kunt eventueel verlengen in Helsinki of deze dag terugvliegen naar huis.

Data & Prijzen 2020

Vertrekken

Deze reis begint en eindigt in Helsinki (Finland).
* De eerste en laatste nacht is een overnachting in Helsinki.

DataReisduurSchip
22 juli - 12 aug 202021* nachtenO. Adventurer

Ocean Adventurer // max. 128 passagiers

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,86
Huttype22 juli 2020
21 nachten
beschikbaar
MD 3-pers.€ 13.326,002x
LDT 2-pers.€ 15.476,001x
MDP 2-pers.€ 16.766,00ja
MDW 2-pers.€ 18.486,00ja
Superior€ 20.206,00ja
Deluxe€ 21.926,00ja
Suite€ 24.076,00ja
Owners Suite€ 25.796,00ja
Transferpakket€ 1.716,00ja

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 26 juli 2019.

OCEAN ADVENTURER
Volgende korting geldt bij boeking vóór 30 september 2019: 
> gratis transferpakket (alleen geldig voor superior / deluxe / suite en owners suite).

LOYALITEITSKORTING:
Heeft u eerder met Quark Expeditions gereisd? Dan ontvangt u 5% loyaliteitskorting op de prijs van de scheepsreis.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, accommodatie aan boord op indeling, op basis van volpension (incl. koffie/thee/chocolademelk/frisdranken en sap), huiswijn en huisbier tijdens diner, alle excursies en gebruik van rubberlaarzen gedurende de scheepreis, presentaties aan boord gegeven door het expeditieteam, gratis herbruikbare waterfles, een expeditieparka die u na de reis mag houden, evacuatieverzekering, informatiepakket, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

reis van huis naar Helsinki en v.v., eventuele brandstoftoeslag, overige transfers, verzekeringen, overige drankjes en fooien aan boord en uitgaven van persoonlijke aard, visumkosten, publieksbijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).

Verplicht transferpakket

Wanneer u deze reis boekt, bent u verplicht om tevens het transferpakket te boeken. Dit pakket bestaat uit:
een hotelovernachting in Helsinki (nabij de luchthaven) in 2 of 3-pers. kamer d/t op basis van logies/ontbijt, chartervlucht van Helsinki naar Moermansk en v.v., in Moermansk groepstransfer van het vliegveld naar de kade en v.v., groepstransfer van de luchthaven van Helsinki naar het groepshotel, hotelovernachting in Helsinki (centrum) op basis van logies/ontbijt. 

Hutdeling:

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling.
D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht. 
In een 3-pers.hut kunt u uitsluitend op indeling of met drie personen tegelijk boeken. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 3-pers.hut geboekt worden. De één gaat dan in de herenhut, de ander in een dameshut.

Toeslag alleengebruik hutten:

Indien u alleen reist en u wilt geen hut delen met een andere passagier dan zijn onderstaande toeslagen van toepassing:
In LDT, MDP en MDW 2-pers. hut: 70% toeslag,
In Deluxe, Superior, Suite en Owner's Suite: 100% toeslag. 

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij behoudt zich het recht voor indien olieprijsstijging hiertoe aanleiding geeft om een brandstoftoeslag op te leggen.

Benodigde vluchten, overnachting(en) en eventuele verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw retourvluchten naar Helsinki, evenals een eventuele verlenging. 

BELANGRIJK:

U heeft voor deze reis een visum voor Rusland nodig. Indien gewenst, kunnen wij voor u de visumaanvraag verzorgen. Indicatieprijs € 110,00 p.p. (prijs 2019).

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.