Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruise Nova Zembla & Franz Josefland (Arctisch Rusland)

Deze reis begint met een overnachting nabij de luchthaven in Helsinki. De volgende dag is er een chartervlucht naar Moermansk, waar u aan boord gaat van de Ocean Adventurer. Dan volgen er twee dagen op zee. Bij pakijsvelden kunnen er walrussen en wellicht zelfs ijsberen gezien worden.
Op Nova Zembla zal men proberen op enkele plaatsen aan land te gaan. Vervolgens vaart het schip verder naar Franz Josefland. Ook voor deze eilandengroep geldt dat er geen goede planning gemaakt kan worden. IJssituaties verschillende van jaar tot jaar. De zuidelijke eilanden zijn meestal als eerste ijsvrij, maar wellicht lukt het om zelfs de noordelijkste punt, Cape Fligely, op het eiland Rudolfa te bereiken. Gedurende een aantal dagen zullen er eilanden bezocht worden of met zodiacs langs de enorme gletsjerfronten gevaren worden. 
Na de omzwervingen in deze bijzondere archipel keert de Ocean Adventurer terug naar Moermansk waar u van boord gaat na een ongetwijfeld spannende en avontuurlijke reis.
Met een chartervlucht gaat u terug naar Helsinki voor een hotelovernachting waarmee de reis eindigt. 

Vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten naar Helsinki en v.v., evenals eventuele aanvullende overnachtingen. Bel ons op +31 10 295 0126, stuur een bel-me-terugbericht of mail ons uw wensen. We maken graag uw reis compleet.

Het schip Ocean Adventurer

Het expeditiecruiseschip Ocean Adventurer neemt maximaal 128 passagiers mee op deze reis.

BELANGRIJK

U heeft voor deze reis een visum voor Rusland nodig. Indien gewenst, kunnen wij voor u de visumaanvraag verzorgen. Indicatieprijs € 110,00 p.p. (prijs 2019).

Reis van dag tot dag

Route onder voorbehoud van ijs- en weerscondities

De uitvoerbaarheid van deze reis is sterk afhankelijk van de ijssituatie rond en in de Franz Joseflandarchipel en rond Nova Zembla, die van jaar tot jaar zeer sterk verschilt. Het ene jaar kan ieder schip zonder moeite doorvaren tot Cape Fligely (het noordelijkste punt), terwijl het volgende jaar de archipel zo dicht in het pakijs ligt dat uitsluitend de zuidelijkste eilanden bezocht kunnen worden.
Onderstaande route is dan ook slechts een voorbeeld van wat mogelijk zou kunnen zijn.  
Ook moet er rekening gehouden worden met de grilligheid in het verstrekken van vergunning om Nova Zembla te bezoeken. In het verleden is het voorgekomen dat kort voor vertrek de vergunning zonder opgaaf van reden ingetrokken werd.

Dag 01 Helsinki

Hotelovernachting in Helsinki nabij de luchthaven op basis van logies/ontbijt.
Bij het inchecken ontvangt u een welkomstbrief met informatie over de chartervlucht. 's Avonds is er een vertegenwoordig(st)er van Quark Expeditions aanwezig in de lobby om eventuele vragen te beantwoorden.

Dag 02 Moermansk

Na het ontbijt lopend terug naar het luchthavengebouw voor de chartervlucht naar Moermansk. Vanaf het vliegveld worden alle passagiers met bussen naar de kade in de stad Moermansk gebracht. Aldaar inschepen aan boord van de Ocean Adventurer. Na de veiligheidsinstructie vertrekt het schip. Nog de gehele avond zal het schip nodig hebben om de lange fjord uit te varen en op zee uit te komen.

Dag 03 + 04 Op zee

De Barentszee wordt overgestoken. Onderweg kunt u genieten van de verhalen over grote ontdekkingsreizigers als Barentsz, Nansen en vele anderen. Waarschijnlijk zal het schip nog diverse pakijsvelden tegenkomen. Ideale plaatsen om ijsberen, walrussen en zadelrobben te spotten! In open water zijn wellicht Dwergvinvissen of groepen Zadelrobben te zien.

Dag 05 - 07 Nova Zembla

Het ruige, door weer en wind geteisterde eiland is voor het overgrote deel militair terrein. Het noordelijke deel is echter toegevoegd aan het Arctic NP.
De toendra van Nova Zembla is rijker bedeeld dan die van Franz Josef Land. Hier komen niet alleen de arctische planten zoals op Spitsbergen voor, maar ook dezelfde planten als op het zuidelijker gelegen het Kola Schiereiland. Er zijn hier grote zeevogelkolonies en wellicht vliegt er een Sneeuwuil rond. Als ijs en weer het toelaat, zult u op enkele plaatsen aan land kunnen gaan, zoals Inostransevabaai, Oransky-eilanden, Kaap Zhelaniya, Kaap Spory Navalok en Russkaya Gavan.

Dag 08 Op zee

Een volle dag wederom op zee. U kunt lezingen bijwonen of op de uitkijk staan op het dek. 

Dag 9 - 12 Franz Josefland

In de gehele Franz Joseflandarchipel kunnen overal en te allen tijde ijsberen opduiken. 
In het zuiden en oosten kunnen de volgende plaatsen bezocht worden:
Bell, dat zijn naam dankt aan de klokvormige berg op het eiland. Er staat nog een hut uit 1881 van de Leigh Smitexpeditie. Verder kent dit eiland een rijke toendra die vooral bemest wordt door de uitwerpselen van de duizenden zeevogels die hier op de kliffen broeden.
Op het nabijgelegen Northbrook, is een kaap, Cape Flora die zoals de naam al doet vermoeden tot een van groenste gebieden van Franz Josefland behoort. Ook hier zorgen de broedende zeevogels voor een bemesting van de onderliggende hellingen, waar planten volop van profiteren. Op dit eiland vond in 1897 de bjzondere ontmoeting plaats tussen Jackson en Nansen. De overblijfselen van de overwinteringshutten van de Jacksonexpeditie (1894-1897) zijn hier nog te vinden.
Bij Tikhaya Bukta op Hooker ligt het Russisch onderzoeksstation Sedov. Van de vervallen gebouwen zijn er inmiddels enkele gerestaureerd en één er van is zelfs omgedoopt tot museum. 
Aan de overzijde van de baai ligt Rubini Rock, een volledig uit basaltpilaren bestaande rots, waar in de zomer honderdduizenden Kortbekzeekoeten en Drieteenmeeuwen nestelen. Als er voldoende ijs ligt, kunnen poolvossen makkelijk bij deze rots komen. 
Op Alger zijn nog duidelijk de overblijfselen te zien van de overwinteringshut van de Baldwin-Ziegler Expeditie (1901-1902). 
Als de archipel redelijk ijsvrij is, dan kunnen wellicht ook de eilanden Stolichky en Appolonov bereikt worden Dit ijn bekende rustplaatsen van grote groepen walrussen. Het is een van de beste plaatsen in de Arctis om deze dieren te observeren en te fotograferen! 

Dag 13 + 14 Op zee

In zuidwestelijke richting door de Barentszee. U kunt alle indrukken laten bezinken en afscheid nemen van het indrukwekkende landschap, het ijs en de dieren die op Franz Josefland leven.

Dag 15 Helsinki

In de ochtend ligt de Ocean Adventurer weer bij Moermansk en wordt er ontscheept. Groepstransfer naar het vliegveld. Chartervlucht naar Helsinki. Groepstransfer van de luchthaven naar het groepshotel in het centrum van Helsinki. Overnachting in het groepshotel op basis van logies/ontbijt.

Dag 16

Einde van de reis.

Data & Prijzen 2020

Vertrekken

Deze reis begint en eindigt in Helsinki (Finland).
* de eerste en laatste nacht is een hotelovernachting in Helsinki.

DataReisduurSchip
09 juli - 24 juli 202015* nachtenO. Adventurer

Ocean Adventurer // max. 128 passagiers

Prijzen per persoon
VROEGBOEKKORTING bij boeking voor 30 september 2019.
Heeft u eerder met Quark Expeditions gereisd, dan ontvangt u tevens 5% loyaliteitskorting.

bij koers US$1,00 = € 0,86
HuttypePrijsBeschikbaar
MD 3-pers.€ 8.596,001x
LDT 2-pers.€ 10.316,001x
MDP 2-pers.€ 11.606,00ja
MDW 2-pers.€ 12.466,002x
Superior€ 13.756,00ja
Deluxe€ 15.046,00ja
Suite€ 16.336,00VOL
Owners Suite€ 17.626,00ja
Transferpakket€ 1.716,00ja

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 26 juli 2019.

VROEGBOEKKORTING OCEAN ADVENTURER
Volgende korting geldt bij boeking vóór 30 september 2019: 
> gratis transferpakket (alleen geldig voor superior / deluxe / suite en owners suite).

LOYALITEITSKORTING:
Heeft u eerder met Quark Expeditions gereisd? Dan ontvangt u 5% loyaliteitskorting op de prijs van de scheepsreis.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, accommodatie aan boord op indeling, op basis van volpension (incl. koffie/thee/chocolademelk/frisdranken en sap), huiswijn en huisbier tijdens diner, alle excursies en gebruik van rubberlaarzen gedurende de scheepreis, presentaties aan boord gegeven door het expeditieteam, gratis herbruikbare waterfles, een expeditieparka die u na de reis mag houden, evacuatieverzekering, informatiepakket, SGR-dekking.

Het transferpakket is inclusief 02 hotelovernachtingen in Helsinki op indeling in 2-pers. kamer d/t op basis van logies/ontbijt, retourchartervlucht Helsinki - Moermansk, groepstransfer van het vliegveld naar de kade in Moermansk en v.v, groepstransfer van luchthaven naar het groepshotel in Helsinki. 

De prijzen zijn exclusief:

reis van huis naar Helsinki en v.v., eventuele brandstoftoeslag, overige transfers, verzekeringen, overige drankjes en fooien aan boord en uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen CFR (€ 2,50 per boeking).

Hutdeling:

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling.
D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht. 
In een 3-pers.hut kunt u uitsluitend op indeling of met drie personen tegelijk boeken. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in een en dezelfde 3-pers. hut geboekt worden. De één gaat dan in de herenhut, de ander in een dameshut.

Toeslag alleengebruik hutten:

Indien u alleen reist en u wilt geen hut delen met een andere passagier dan zijn onderstaande toeslagen van toepassing:
In LDT, MDP en MDW 2-pers. hut: 70% toeslag,
In Deluxe, Superior, Suite en Owner's Suite: 100% toeslag. 

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij behoudt zich het recht voor indien olieprijsstijging hiertoe aanleiding geeft om een brandstoftoeslag op te leggen.

Benodigde vluchten, overnachting(en) en eventuele verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw retourvluchten naar Helsinki, evenals een eventuele verlenging. 

BELANGRIJK:

U heeft voor deze reis een visum voor Rusland nodig. Indien gewenst, kunnen wij voor u de visumaanvraag verzorgen. Indicatieprijs € 110,00 p.p. (prijs 2019).

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.