Reisinformatie

Reisbeschrijving Kajakken over de Voronia

Op de eerste dag wordt u verwacht in Monchegorsk. Hier is een hotelovernachting voor u gereserveerd. De volgende morgen gaat u als groep per bus naar Lovozero waar u kennismaakt met de Samicultuur. Een bezoek aan het Samimuseum laat u nog verder onderdompelen in deze interessante en oude cultuur.
Aan de oever van het Lovozeromeer worden de kajaks uitgeladen en iedereen in gereedheid gebracht voor de eerste etappe van circa 20 km. De tocht begint tussen de vele eilandjes in het meer tot op de Voronia. Op een geschikte plaats worden de tenten opgezet en de avondmaaltijd bereid. Overnachting in tenten.
De volgende drie dagen blijft u de rivier volgen. Het landschap verandert duidelijk. De naaldbossen worden steeds opener en de bomen steeds lager tot er nog slechts hier en daar een boompje staat. De invloed van de koude wind van de noordpool wordt steeds zichtbaarder. Langs de river leven veel dieren. Met de bijna geruisloze kajaks heeft u veel kans op het zien van wild. Afhankelijk van het seizoen vindt u langs de oever en in de bossen bloeiende planten of struikjes volbeladen met bessen.
Op dag 6 moet de laatste etappe van 20 km afgelegd worden. U peddelt nu door een boomloos toendralandschap, waar vrijwel uitsluitend heideachtigen en andere arctische planten groeien. Dit is het leefgebied van rendieren, (pool)vossen en ganzen.
Bij de grote stuwdam zo'n 30 km voor de Barentzee worden de kajaks uit het water gehaald. Een robuuste 4WD-bus staat klaar om u naar Moermansk te brengen. Hier overnacht u in een van de hotels.
Op dag 8 kunt u dan na het ontbijt weer huiswaarts keren. U kunt ook uw verblijf verlengen met enkele dagen op het Kola Schiereiland, een paar dagen Petrozavodsk, Sint Petersburg of Moskou. U kunt ook meteen de grens overgaan naar Kirkenes in Noorwegen of naar Ivalo in Finland.

Conditie & verblijf

Er wordt dagelijks circa 20 km gepeddeld. Het is een vereiste dat u kajakervaring heeft. Naast het kajakken is er tijd voor wandelingen, het maken van foto's en zomaar genieten van de mooie omgeving. Een goede conditie is een vereiste evenals doorzettingsvermogen en teamgeest.

Accommodaties

Tijdens de kajaktocht wordt overnacht in eigen tenten. De maaltijden worden gezamenlijk bereid en genuttigd. Indien u geen geschikte tent heeft of u wilt deze niet meenemen, dan kunt u ook een lichtgewicht tent huren voor € 7,00 per dag.
Voor en na de kajaktocht is een hotelovernachting inbegrepen.

Vluchten, trein en verlenging in Rusland of Noorwegen

Indien gewenst, kunnen wij voor u de benodigde vluchten naar Kirkenes (Noorwegen), Moskou of Sint Petersburg en vandaar naar Moermansk verzorgen.
Het is ook mogelijk om vanaf Moskou of Sint Petersburg per trein naar Moermansk te reizen. U kunt deze reis dan ook eenvoudig combineren met een verblijf in Petrozavodsk, dat halverwege de spoorlijn ligt, of een uitstap maken naar de Solovetskiy-eilanden in de Witte Zee.
Indien u via Kirkenes in Noorwegen wenst te reizen, kunnen we de transfer naar Mochegorsk en vanaf Moermansk terug naar Kirkenes verzorgen, evenals eventuele verlenging in Noorwegen. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

BELANGRIJK visum

U heeft voor deze reis een visum voor Rusland nodig. Dit visum dient u voor uw vertrek vanuit Nederland in uw bezit te hebben. Indien gewenst verzorgen wij voor u de visumaanvraag. De kosten voor de visumaanvraag bedragen circa € 140,- per persoon.

Reis van dag tot dag

Dag 01

Hotelovernachting in Monchegorsk op basis van logies/ontbijt.

Dag 02

Bezoek Samendorp Lovozero en Samenmuseum. Start kajaktocht
Overnachting in tenten. Af te leggen afstand per kajak 20 km.

Dag 03 - 05

Verder peddelen over de Voronia.
Overnachting in tenten. Dagelijks af te leggen afstand ca. 20 km.

Dag 06

Laatste etappe tot bij de stuw voor de Barentszee (ca. 20 km). Per bus terug naar Moermansk.
Hotelovernachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 07

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Moermansk.

Data & prijzen 2016

Vertrek

Deze reis begint in Monchegorsk en eindigt in Moermansk.

Data op aanvraagReisduur
van 15 juni t/m 15 sept 201606 nachten

Prijzen per persoon

Bij deelname vanPrijs
05 - 10 personen€ 730,00
03 - 04 personen€ 905,00
02 personen€ 1.300,00

Bepaling van de te betalen prijs:

Indien u de reis met andere deelnemers wilt maken, betaalt u de prijs afhankelijk van het aantal deelnemers dat zich inschrijft voor de door u geslecteerde reis. Wilt u de reis uitsluitend met uw eigen groepje maken, dan betaalt u de prijs gebaseerd op het aantal mensen dat u inschrijft, er komen dan geen andere deelnemers bij.

De prijzen zijn inclusief:

kajakkampeerreis o.l.v. ervaren gids, gebruik kajaks, toegang Saamimuseum, eerste en laatste overnachting in hotel in 2-pers. kamer d/t op basis van logies/ontbijt, overige overnachting in eigen tenten* op basis van volpension, transfers van Monchegoresk naar het startpunt van de kajaktocht en van eindpunt naar Moermansk, verzekering voor search & rescue per helikopter, SGR-dekking.
* lichtgewicht tenten zijn ter plaatse te huur.

De prijzen zijn exclusief:

reis van huis naar Monchegorsk cq Moermansk, (fris)drankjes, persoonlijke uitrusting (waaronder tent, isomatje, slaapzak, mok en bestek), overige maaltijden, verzekeringen, visumkosten (ca. € 120,- per persoon), fooien en uitgaven van persoonlijke aard, reserveringskosten (€ 25,- per boeking), publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen of verlenging

Indien gewenst verzorgen wij ook de benodigde vluchten, treinreis of vlucht van Moskou of Sint Petersburg naar Moermansk, transfers van de genoemde luchthavens naar Monchegorsk, eventuele verlenging in Sint Petersburg en/of Moskou. Of vluchten naar Kirkenes en v.v. en eventuele verlenging in Noorwegen.
Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

BELANGRIJK visum

U heeft voor deze reis een visum voor Rusland nodig. Dit visum dient u voor uw vertrek vanuit Nederland in uw bezit te hebben. Indien gewenst verzorgen wij voor u de visumaanvraag. De kosten voor de visumaanvraag bedragen circa € 140,- per persoon.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.