Reisinformatie

Reisbeschrijving Kajakken over de Voronia

Op de eerste dag wordt u verwacht in Monchegorsk. Hier is een hotelovernachting voor u gereserveerd. De volgende morgen gaat u als groep per bus naar Lovozero waar u kennismaakt met de Samicultuur. Een bezoek aan het Samimuseum laat u nog verder onderdompelen in deze interessante en oude cultuur.
Aan de oever van het Lovozeromeer worden de kajaks uitgeladen en iedereen in gereedheid gebracht voor de eerste etappe van circa 20 km. De tocht begint tussen de vele eilandjes in het meer tot op de Voronia. Op een geschikte plaats worden de tenten opgezet en de avondmaaltijd bereid. Overnachting in tenten.
De volgende drie dagen blijft u de rivier volgen. Het landschap verandert duidelijk. De naaldbossen worden steeds opener en de bomen steeds lager tot er nog slechts hier en daar een boompje staat. De invloed van de koude wind van de noordpool wordt steeds zichtbaarder. Langs de river leven veel dieren. Met de bijna geruisloze kajaks heeft u veel kans op het zien van wild. Afhankelijk van het seizoen vindt u langs de oever en in de bossen bloeiende planten of struikjes volbeladen met bessen.
Op dag 6 moet de laatste etappe van 20 km afgelegd worden. U peddelt nu door een boomloos toendralandschap, waar vrijwel uitsluitend heideachtigen en andere arctische planten groeien. Dit is het leefgebied van rendieren, (pool)vossen en ganzen.
Bij de grote stuwdam zo'n 30 km voor de Barentzee worden de kajaks uit het water gehaald. Een robuuste 4WD-bus staat klaar om u naar Moermansk te brengen. Hier overnacht u in een van de hotels.
Op dag 7 kunt u dan na het ontbijt weer huiswaarts keren. U kunt ook uw verblijf verlengen met enkele dagen op het Kola Schiereiland, een paar dagen Petrozavodsk, Sint Petersburg of Moskou. U kunt ook meteen de grens overgaan naar Kirkenes in Noorwegen of naar Ivalo in Finland.

Conditie & verblijf

Er wordt dagelijks circa 20 km gepeddeld. Het is een vereiste dat u kajakervaring heeft. Naast het kajakken is er tijd voor wandelingen, het maken van foto's en zomaar genieten van de mooie omgeving. Een goede conditie is een vereiste evenals doorzettingsvermogen en teamgeest.

Accommodaties

Tijdens de kajaktocht wordt overnacht in 2-pers. tenten. De maaltijden worden gezamenlijk bereid en genuttigd. 
Voor en na de kajaktocht is een hotelovernachting inbegrepen.

Vluchten, trein en verlenging in Rusland of Noorwegen

Indien gewenst, kunnen wij voor u de benodigde vluchten naar Kirkenes (Noorwegen), Moskou of Sint Petersburg en vandaar naar Moermansk verzorgen.
Het is ook mogelijk om vanaf Moskou of Sint Petersburg per trein naar Moermansk te reizen. U kunt deze reis dan ook eenvoudig combineren met een verblijf in Petrozavodsk, dat halverwege de spoorlijn ligt, of een uitstap maken naar de Solovetskiy-eilanden in de Witte Zee.
Indien u via Kirkenes in Noorwegen wenst te reizen, kunnen we de transfer naar Mochegorsk en vanaf Moermansk terug naar Kirkenes verzorgen, evenals eventuele verlenging in Noorwegen.
Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor. We helpen u graag verder .

BELANGRIJK visum

U heeft voor deze reis een visum voor Rusland nodig. Dit visum dient u voor uw vertrek vanuit Nederland in uw bezit te hebben. Indien gewenst, verzorgen wij voor u de visumaanvraag. Indicatie visumaanvraag circa € 140,- per persoon.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Monchegorsk

Na aankomst in Moermansk wordt u naar het 145 km zuidelijker gelegen Monchegorsk gebracht. Hier check u in bij het plaatselijke hotel voor hotelovernachting op basis van logies/ontbijt. Gezamenlijk diner met gids en eventuele andere deelnemers in een restaurant.

Dag 02 Monchegorsk - Lovozero

Na het ontbijt wordt u naar het dorp Lovozero gebracht voor een bezoek aan het Samenmuseum. Na de kennismaking met de geschiedenis van dit gebied wordt u naar de oever van het gelijknamige meer gebracht. De kajaks worden te water gelaten en de kajaktocht gaat van start. Er liggen vele eilandjes in het meer. Hier kunnen allerlei dieren te zien zijn. De tenten worden opgezet bij het punt waar de Voronia in het meer stroomt.
Overnachting in tenten. Af te leggen afstand per kajak vandaag is ca. 20 km.

Dag 03 - 05 Peddelen op de Voronia

Na het ontbijt wordt het kamp opgebroken en gaan de kajaks het water in. Dagelijks wordt er ca. 20 km gepeddeld. Rond het middaguur wordt er gestopt voor een stevige lunch op de oever. Onderweg kunnen dieren langs de oever opduiken waar voor gestopt wordt. Voor het avondeten kan er ook gevist worden. Gaat u aan het einde van het seizoen, dan kunnen er ook bessen en paddenstoelen geplukt worden om het diner aan te vullen. 
Overnachting in tenten. 

Dag 06

Vandaag is het alweer de laatste dag in de kajak. De tocht eindigt bij de grote stuwdam. Ook deze laatste etappen is ca. 20 km. Nadat de kajaks uit het water zijn gehaald, wordt u met een busje naar Moermansk gebracht voor overnachting in een centraal gelegen hotels op basis van logies/ontbijt.

Dag 07 Moermansk

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven, trein- of busstation van Moermansk.

Data & prijzen 2018

Vertrek

Deze reis begint in Monchegorsk en eindigt in Moermansk.

Data op aanvraagReisduur
tussen 10 juni - 30 sept 201806 nachten

Prijzen per persoon

Bij deelname vanPrijs bij verblijf
in 2-pers. kamers
Prijs bij verblijf
in 1-pers. kamers
05 - 10 personen€ 688,00€ 741,00
03 - 04 personen€ 850,00€ 903,00
02 personen€ 1.224,00€ 1.277,00
01 persoonnvt€ 1.453,00

Bepaling van de te betalen prijs:

Indien u de reis met andere deelnemers wilt maken, betaalt u de prijs afhankelijk van het aantal deelnemers dat zich inschrijft voor de door u geslecteerde reis. Wilt u de reis privé of uitsluitend met uw eigen groepje maken, dan betaalt u de prijs gebaseerd op het aantal mensen dat u inschrijft, er komen dan geen andere deelnemers bij.

De prijzen zijn inclusief:

kajakkampeerreis o.l.v. ervaren gids, gebruik kajaks, toegang Saamimuseum, eerste en laatste overnachting in hotel in 2-pers. kamer d/t op basis van logies/ontbijt, overige overnachting in 2-pers.tenten op basis van volpension, transfers van Monchegoresk naar het startpunt van de kajaktocht en van eindpunt naar Moermansk, verzekering voor search & rescue per helikopter, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

reis van huis naar Monchegorsk c.q. Moermansk, (fris)drankjes, persoonlijke uitrusting, overige maaltijden, verzekeringen, visumkosten (ca. € 140,- per persoon), fooien en uitgaven van persoonlijke aard, reserveringskosten (€ 25,- per boeking), publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten, treinreis of vlucht via Moskou of Sint Petersburg naar Moermansk, transfers van de genoemde luchthavens naar Monchegorsk, eventuele verlenging in Sint Petersburg en/of Moskou.
Het is ook mogelijk om via Kirkenes in Noorwegen te reizen.
Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

BELANGRIJK visum

U heeft voor deze reis een visum voor Rusland nodig. Dit visum dient u voor uw vertrek vanuit Nederland in uw bezit te hebben. Indien gewenst verzorgen wij voor u de visumaanvraag. Indicatieprijs visumaanvraag circa € 140,- per persoon.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.