Reisinformatie

Reisbeschrijving Trekking Lovozerogebergte (code KTHI07) 5-daagse reis met 3 wandeldagen.

Bij aankomst in Monchegorsk. In het hotel ontmoet u de gids. De volgende dag groepstransfer naar het beginpunt van de trekking. Als iedereen gereed is wordt er gewandeld via de Elmaraiokpas naar het mooie Seidyavrmeer. Uiteraard wordt de klim naar de pas beloond met een prachtig uitzicht. Vandaar wordt langzaam afgedaald door de oude oerbossen naar de oever van het meer. De totale wandeling is 9 km. Er wordt een geschikte plaats gezocht voor het opzetten van de tenten. De avondmaatlijd wordt gezamenlijk bereid en genuttigd. Overnachtingen in het tentenkamp.
De derde dag wordt de noordelijke oever van het meer gevolgd langs het Kuivchorrmassief tot de plaats van de 'dansende Shaman''. Op deze heilige plaats van de Samen is door de groei van korstmossen een 'tekening' van 150 m lengte ontstaan. De Samen noemen deze plaats 'Kuiva'. In deze magische plaats wordt een kampeerplaats gezocht. De totale wandeling is circa 7 km.
De vierde dag wordt langs het meer en door het bos gewandeld naar de plaats waar de bus de groep weer ophaalt. De bus brengt de groep terug naar Monchegorsk waar er weer een overnachting is in het hotel. 

Reisbeschrijving Trekking Khibinygebergte 6-daagse reis met 4 wandeldagen.

Bij aankomst in Monchegorsk gaat u naar het hotel. 's Avonds ontmoet u de gids. De volgende dag groepstransfer naar het beginpunt van de trekking. Er volgt een prachtige wandeling langs de noordelijke helling van het Khibinygebergte. Bij de Manepahkuai Brook (Eiberg) wordt het kamp opgezet. Deze berg bestaat uit witgesteente dat door weer en wind in de vorm van een ei geslepen is. De avondmaaltijd wordt gezamenlijk bereid. U heeft deze dag dan circa 10 km afgelegd. Overnachting in tenten.
De tweede dag wordt begonnen met een klim naar de top van de Manepahk (845 m). Het is pad circa 4 km. Vandaar heeft u een fantastisch uitzicht over het Imandrameer en de Kunavallei. Het is een prima plek om van de lunch te genieten.
Vervolgens wordt langs de zuidhelling afgedaald tot aan de Lidichiok (afstand 2 km). Deze rivier wordt daarna over een lengte van 4 km gevolgd. Hier wordt dan op een geschikte plek het kamp opgezet.
De derde dag wordt een van de zijarmen van de Meridian stroomopwaarts gevolgd naar de Yumyekorrpas. De pas is een zeer nauwe doorgang tussen twee massieven. Volgens de overleveringen hebben de Samen hier in de 16e eeuw een bloedige strijd geleverd tegen de Zweden, vandaar de naam de pas die 'Ravijn van de doden' betekent.
Verder afdalend wordt het kamp inbij het Aku-Akuravijn het kamp opgezet voor de avondmaaltijd en overnachting.
De ochtend van de vierde dag wordt doorgebracht in de omgeving van de Aku-Akuravijn. Het is een schitterend gebied met hoge kliffen die op kantelen lijken, er ontspringen allerlei riviertjes en er is een kleine waterval en er staan solitaire rotsen die op trollen lijken.
Daarna wordt afgedaald naar het bos. Vanhier wordt door het bos teruggewandeld naar de Yumyekorruai. Totale wandelafstand is circa 8 km. Aangekomen bij de rivier gaat de groep terug Monchegorsk. Hier heeft u weer een overnachting in het hotel. 

Reisbeschrijving Trekking Mochegebergte 7-daagse reis met 5 wandeldagen.

Bij aankomst in Mochegorsk gaat u naar het hotel. 's Avonds ontmoet u de gids. De volgende dag groepstransfer naar het beginpunt van de trekking. De tocht voert u vandaag via een pas over de rand van het Monchegebergte. Langs de westelijke helling daalt u af naar de Vitevallei waar een goede plaats voor het tentenkamp wordt gezocht voor de overnachting. Gezamenlijk wordt de avondmaaltijd bereid en genuttigd. De totale afstand vandaag is circa 8 km. De tweede dag wordt de wandeling voortgezet langs de oever van het meer. In de bossen die tot aan oever reiken staat sparren en dennen van meer dan 400 jaar oud. In deze omgeving leven onder andere beren, vossen, rendieren en elanden voor. Op een geschikt punt wordt de Vite overgestoken. Net ver hier vandaan zullen de tenten worden opgezet voor overnachting. Wie wil kan de avondmaaltijd aanvullen met verse vis door een hengel uit te gooien in de rivier of het meer. De wandeling van vandaag is circa 4 km.
De derde dag wordt een dagwandeling van circa 15 km gemaakt naar het Pingkyauranchmeer. Zo hoog in het noorden en op redelijk hoogte in de bergen maakt de natuur haar eigen Bonzaiboompjes. Bomen zijn er nauwelijk meer, de struikjes worden steeds lager. Vooral de poolwilg, de dwergberk en heideachtigen zijn hier volop te vinden. De struikjes zitten in de vroege zomer vol bloemen, in de nazomer zien de struikjes, zwart, rood en zwart van de bessen.
De vierde dag trekt u verder naar de Lemkorrvallei. De klim naar de een na hoogste top van het Kola Schiereiland (1114 m) wordt wederom beloond met een adembenemend uitzicht over het bosrijke gebied met kraakheldere meren en rivieren. Totale afstand voor vandaag is circa 12 km.
Op de laatste dag wordt de Vite weer overgestoken en gaat u terug naar de rand van het Mochegebergte. Onderweg ziet u de waterval Devichyi Kosi en een kloof die ontstaan is door tectonische werking van de aardkorst. Zelfs aan het einde van de zomer kan hier nog sneeuw liggen. Aan de voet het gebergte wordt de groep opgewacht door een transferbusje. Transfer naar Monchegorsk. Overnachting in het hotel. 

Reisbeschrijving Trekking Khibinygebergte 8-daagse reis met 6 wandeldagen.

Bij aankomst in Mochegorsk gaat u naar het hotel. 's Avonds ontmoet u de gids. De volgende dag begint de trekking bij het Imandrameer. Van de oever van het meer wordt door het bos naar de Aku-Akuravijn gewandeld. Het is een schitterend gebied met hoge kliffen die op kantelen lijken, er ontspringen allerlei riviertjes en er is een kleine waterval en er staan solitaire rotsen die op trollen lijken.
De tweede dag wordt het Aku-Akuravijn gevolgd tot aan de Yumyekorrpas. De pas is een zeer nauwe doorgang tussen twee massieven. Volgens de overleveringen hebben de Samen hier in de 16e eeuw een bloedige strijd geleverd tegen de Zweden, vandaar de naam de pas die 'Ravijn van de doden' betekent.
De derde dag wordt het pad verder gevolgd langs de oevers van de Chasnaiok tot aan de Zuidelijke Chorgorrpas. Vanaf hier heeft u een gewleldig uitzicht over de steile wanden van de Lidichwumchorr. Weer en wind hebben hier de meest fantastische beeldhouwwerken uitgeslepen. De pas is een natuurlijke verlaging van de top die 820 m hoog is. Lager op de helling ligt een oud kratermeer. De weg naar benede voert naar de de Petreliusrivier waar overnacht wordt. De totale afstand is circa 14 km.
Op de vierde dag wordt een dagwandeling vanuit het bestaande kamp gemaakt. Afhankelijk van de fitheid en de interesse van de deelnemers kunnen diverse wandelingen gemaakt worden, die variëren in afstand van 5 tot 12 km.
De vijfde dag wordt de Zapadnyi Petreliuspas doorgestoken en vandaar daalt u af naar de Malaya Belayarivier waar op de rotsbodem in een cirkelvorm maankraters te zien zijn. Het kamp wordt opgezet bij het begin van de Ramzairavijn. Totale afstand circa 14 km. 
Op de laatste dag wordt naar de top van de pas geklommen, een zeer nauwe doorgang waar tot ver in de zomer sneeuw kan liggen. Vandaar wordt afgedaald en het pad langs de eovers van de Pochaiok ('de Rendierrivier') gevolgd tot aan het Malyi Vudyavrmeer (totaal circa 10 km). Hier wacht de bus die de groep naar Apatity, voor de overnachting. Volgende morgen einde van de reis.

Reisbeschrijving Trekking Lovozero- & Khibinygebergte

Bij aankomst in Moermansk ontmoet u de gids op het vliegveld. Transfer naar het hotel. De volgende ochtend staat er eerst een stadstour op het programma. Daarna transfer naar Monchegorsk, waar u ook een overnachting heeft. Op dag 3 begint de tocht bij het Imandrameer. Aan de oever van het meer wordt door het bos naar de Aku-Akuravijn gewandeld. Het is een schitterend gebied met hoge kliffen die op kantelen lijken, er ontspringen allerlei riviertjes en er is een kleine waterval en er staan solitaire rotsen die op trollen lijken.
De vierde dag wordt het Aku-Akuravijn gevolgd tot aan de Yumyekorrpas. De pas is een zeer nauwe doorgang tussen twee massieven. Volgens de overleveringen hebben de Samen hier in de 16e eeuw een bloedige strijd geleverd tegen de Zweden, vandaar de naam de pas die 'Ravijn van de doden' betekent.
De vijfde dag wordt het pad verder gevolgd langs de oevers van de Chasnaiok tot aan de Zuidelijke Chorgorrpas. Vanaf hier heeft u een gewleldig uitzicht over de steile wanden van de Lidichwumchorr. Weer en wind hebben hier de meest fantastische beeldhouwwerken uitgeslepen. De pas is een natuurlijke verlaging van de top die 820 m hoog is. Lager op de helling ligt een oud kratermeer. De weg naar benede voert naar de de Petreliusrivier waar overnacht wordt. De totale afstand is circa 14 km.
Op de zevende dag wordt de Zapadnyi Petreliuspas doorgestoken en vandaar daalt u af naar de Malaya Belayarivier waar op de rotsbodem in een cirkelvorm maankraters te zien zijn. Het kamp wordt opgezet bij het begin van de Ramzairavijn. Totale afstand circa 14 km. Op de achtste dag wordt naar de top van de pas geklommen, een zeer nauwe doorgang waar tot ver in de zomer sneeuw kan liggen. Vandaar wordt afgedaald en het pad langs de eovers van de Pochaiok ('de Rendierrivier') gevolgd tot aan het Malyi Vudyavrmeer (totaal circa 10 km). Hier wacht de bus die de groep naar een hotel in Monchegorsk brengt. Diner en overnachting in het hotel
Dag 9 is ter vrije besteding in Monchegorsk.
De volgende morgen (dag 10) gaat u bus naar een ander punt. Wandeling door de Elmaraiokpas naar het mooie Seidyavrmeer. Uiteraard wordt de klim naar de pas beloond met een prachtig uitzicht. Vandaar wordt langzaam door de oude oerbossen afgedaald naar de oever van het meer. De totale wandeling is 9 km. Er wordt een geschikte plaats gezocht voor het opzetten van de tenten. De avondmaatlijd wordt gezamenlijk bereid en genuttigd. Overnachtingen in het tentenkamp.
De elfde dag wordt de noordelijke oever van het meer gevolgd langs het Kuivchorrmassief tot de plaats van de 'dansende Shaman''. Op deze heilige plaats van de Samen is door de groei van korstmossen een 'tekening' van 150 m lengte ontstaan. De Samen noemen deze plaats 'Kuiva'. In deze magische plaats wordt een kampeerplaats gezocht. De totale wandeling is circa 7 km.
De twaalfde dag wordt langs het meer en door het bos gewandeld naar de plaats waar de bus de groep weer ophaalt. De bus brengt u terug naar het Moermansk voor de overnachting. 

Reisbeschrijving Trekking Monche- & Khibinygebergte

Bij aankomst in Moermansk ontmoet u de gids. Transfer naar het hotel. De volgende morgen begint u met een stadstour in Moermansk en gaat u daarna naar Monchegorsk. Hier heeft u ook een overnachting. Op dag 3 begint u bij het Imandrameer. Vanaf de oever van het meer wordt door het bos naar de Aku-Akuravijn gewandeld. Het is een schitterend gebied met hoge kliffen die op kantelen lijken, er ontspringen allerlei riviertjes en er is een kleine waterval en er staan solitaire rotsen die op trollen lijken.
De vierde dag wordt het Aku-Akuravijn gevolgd tot aan de Yumyekorrpas. De pas is een zeer nauwe doorgang tussen twee massieven. Volgens de overleveringen hebben de Samen hier in de 16e eeuw een bloedige strijd geleverd tegen de Zweden, vandaar de naam de pas die 'Ravijn van de doden' betekent.
De vijfde dag wordt het pad verder gevolgd langs de oevers van de Chasnaiok tot aan de Zuidelijke Chorgorrpas. Vanaf hier heeft u een gewleldig uitzicht over de steile wanden van de Lidichwumchorr. Weer en wind hebben hier de meest fantastische beeldhouwwerken uitgeslepen. De pas is een natuurlijke verlaging van de top die 820 m hoog is. Lager op de helling ligt een oud kratermeer. De weg naar benede voert naar de de Petreliusrivier waar overnacht wordt. De totale afstand is circa 14 km.
De zevende dag wordt de Zapadnyi Petreliuspas doorgestoken en vandaar daalt u af naar de Malaya Belayarivier waar op de rotsbodem in een cirkelvorm maankraters te zien zijn. Het kamp wordt opgezet bij het begin van de Ramzairavijn. Totale afstand circa 14 km.
Op de achtste dag wordt naar de top van de pas geklommen, een zeer nauwe doorgang waar tot ver in de zomer sneeuw kan liggen. Vandaar wordt afgedaald en het pad langs de eovers van de Pochaiok ('de Rendierrivier') gevolgd tot aan het Malyi Vudyavrmeer (totaal circa 10 km). Hier wacht de bus die de groep naar een hotel in Apatity brengt. Diner en overnachting in het hotel
Dag 9 is ter vrije besting in Mochegorsk.
De volgende morgen na het ontbijt is er een transfer naar het begin van de volgende trekking. De tocht voert u vandaag via een pas over de rand van het Monchegebergte. Langs de westelijke helling daalt u af naar de Vitevallei waar een goede plaats voor het tentenkamp wordt gezocht voor de overnachting. Gezamenlijk wordt de avondmaaltijd bereid en genuttigd. De totale afstand vandaag is circa 8 km. Op de elfde dag wordt de wandeling voortgezet langs de oever van het meer. In de bossen die tot aan oever reiken staat sparren en dennen van meer dan 400 jaar oud. In deze omgeving leven onder andere beren, vossen, rendieren en elanden voor. Op een geschikt punt wordt de Vite overgestoken. Net ver hier vandaan zullen de tenten worden opgezet voor overnachting. Wie wil kan de avondmaaltijd aanvullen met verse vis door een hengel uit te gooien in de rivier of het meer. De wandeling van vandaag is circa 4 km.
Op dag 12 wordt een dagwandeling van circa 15 km gemaakt naar het Pingkyauranchmeer. Zo hoog in het noorden en op redelijk hoogte in de bergen maakt de natuur haar eigen Bonzaiboompjes. Bomen zijn er nauwelijk meer, de struikjes worden steeds lager. Vooral de poolwilg, de dwergberk en heideachtigen zijn hier volop te vinden. De struikjes zitten in de vroege zomer vol bloemen, in de nazomer zien de struikjes, zwart, rood en zwart van de bessen.
De dertiende dag trekt u verder naar de Lemkorrvallei. De klim naar de een na hoogste top van het Kola Schiereiland (1114 m) wordt wederom beloond met een adembenemend uitzicht over het bosrijke gebied met kraakheldere meren en rivieren. Totale afstand voor vandaag is circa 12 km.
Op de viertiende dag wordt de Vite weer overgestoken en gaat u terug naar de rand van het Mochegebergte. Onderweg ziet u de waterval Devichyi Kosi en een kloof die ontstaan is door tectonische werking van de aardkorst. Zelfs aan het einde van de zomer kan hier nog sneeuw liggen. Aan de voet het gebergte wordt de groep opgewacht door een transferbusje. Daarna wordt u gebracht naar Moermansk. Overnachting in het hotel. 

BELANGRIJK

U heeft voor deze reizen een visum voor Rusland nodig.
Indien gewenst, kunnen wij dit voor u verzorgen. 

Data & Prijzen 2019

Vertrek

De reizen beginnen en eindigen in Monchegorsk of Moermansk.

Data op aanvraagReisduur
Van 15 juni t/m 15 sept 201904, 05, 06, 07 of 14 nachten

Prijzen per persoon

Andere groepssamenstellingen? Informeer naar de mogelijkheden.

Prijs bij deelname van02 pers.
Trekkingsop aanvraag

Bepaling van de te betalen prijs:

Indien u de reis met andere deelnemers wilt maken, betaalt u de prijs afhankelijk van het aantal deelnemers dat zich inschrijft voor de door u geslecteerde reis. Wilt u de reis uitsluitend met uw eigen groepje maken, dan betaalt u de prijs gebaseerd op het aantal mensen dat u inschrijft, er komen dan geen andere deelnemers bij.

De prijzen zijn inclusief:

wandelkampeerreis o.l.v. ervaren gids, overnachtingen in eigen tent of in hotel in 2-pers. kamer d/t, overnachtingen in hotel op basis van logies/ontbijt, tijdens de trekkingdagen op basis van volpension, transfers naar het startpunt van de trekking en van eindpunt terug naar een van de treinstations, verzekering voor search & rescue per helikopter, SGR-dekking.
* lichtgewicht tenten zijn ter plaatse te huur.

De prijzen zijn exclusief:

Reis van huis naar beginpunt van de trekking en van het eindpunt terug naar huis, (fris)drankjes, persoonlijke uitrusting (waaronder tent, isomatje, slaapzak, mok en bestek), verzekeringen, visumkosten, fooien en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten en/of treinreis naar Moskou, Sint Petersburg of Moermansk en v.v. eventuele verlenging in Sint Petersburg en/of Moskou.
Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze u graag voor.

BELANGRIJK visum

U heeft voor deze reis een visum voor Rusland nodig. Dit visum dient u voor uw vertrek vanuit Nederland in uw bezit te hebben.
Indien gewenst, verzorgen wij voor u de visumaanvraag. Indicatie € 110,- per persoon.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.