Reisinformatie

Reisbeschrijving Wandelrondreis "Patagonië & Vuurland"

De wandelrondreis Patagonië & Vuurland is op semi-individuele basis. Dit wil zeggen dat u de gids pas in Buenos Aires ontmoet en niet op Schiphol. In Argentinië wordt u begeleid bij alle excursies, transfers etc. door een Engelssprekende gids.
U overnacht in goede hotels / pensions in kamers met privé douche/toilet. Het verblijf is op basis van logies/ontbijt. Als er dagexcursies gemaakt worden, is een lunchpakket inbegrepen.
De uitgebreide beschrijving vindt u onder het dag-tot-dagprogramma op deze pagina.

Verlenging in Argentinië en/of Chili

Deze reis is eenvoudig te verlengen. U kunt bijvoorbeeld vanuit El Calafate oversteken naar het Chileense NP Torres del Paine, een paar dagen langer in Buenos Aires blijven of een uitstapje maken naar bijvoorbeeld de Iguazúwatervallen of naar het prachtige berggebied rond Salta.
Wilt u een voorstel? Stuur ons uw wensen of bel 010 - 2950126 voor overleg of een afspraak bij ons op kantoor te Pernis.

KLM-lijnvluchten

KLM vliegt dit seizoen 4x per week rechtstreeks van Amsterdam naar Buenos Aires en v.v. D.w.z. heen op dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag, terugreis op maandag, woensdag, donderdag en zaterdag.
Op de andere dagen kunt u met andere maatschappijen met een overstap in bijvoorbeeld Londen, Madrid, Parijs of Zürich naar Buenos Aires en v.v. vliegen.

BELANGRIJK

Voor de excursie met wandeling over de Perito Morenogletsjer gelden leeftijdgrenzen:
Min. leeftijd is 12 jaar, maximum leeftijd is 60 jaar. De tocht wordt tevens afgeraden aan vrouwen die zwanger zijn.
Bent u ouder dan 60 jaar of heeft u een meereizend kind dat jonger is dan 12 jaar, dan kunnen we voor u een alternatieve excursie reserveren waarbij u uitsluitend het gedeelte dat over de wandelpaden gaat, zult bezoeken.

Voor mensen die een extra avontuurlijke tocht willen maken is er de "Big Ice Expedition". Deze tocht kan tegen meerprijs geboekt worden, in plaats van de reguliere tocht naar de Perito Morenogletsjer. Hiervoor is de maximale leeftijd 50 jaar.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Amsterdam - Buenos Aires

Lijnvlucht vanuit Amsterdam naar Buenos Aires. 

Dag 02 Buenos Aires

In de ochtend komt u aan in Buenos Aires. Transfer naar Hotel Pulitzer in het centrum van Buenos Aires. Middagexcursie “The four balconies of Buenos Aires”. Tijdens deze stadsrondrit/wandeling maakt u kennis met de veelzijdige stad. Verdere dag vrij ter besteding. Buenos Aires heeft veel musea, mooie historische gebouwen, goede restaurants en theaters waar de echte Argentijnse tango gedanst wordt.
Overnachting in een centraal gelegen hotel.

Dag 03 Ushuaia

Lijnvlucht van Buenos Aires naar Ushuaia. Transfer naar een van de goede hotels in Ushuaia. Wandeling door Ushuaia en in de bosrijke omgeving met mooie uitzichtspunten.

Dag 04 NP Tierra del Fuego / Cerro Cortes

Dagexcursie naar NP Tierra del Fuego. U wordt met een busje opgehaald bij uw hotel. Wandeling door het Lengabos en langs smaragdgroene meren. In dit gebied leven veel vogels. Ook condors worden hier regelmatig gezien. Via een wildspoor naar de Margot Lagune, hoog in de bergen bij de Cerro Del Medio. Vanaf de top van de Cerro Cortes heeft u een adembenemend uitzicht. Bij helder weer kunt u de berg Olivia en het eiland Navarino zien.
Vandaar daalt u weer af en komt u langzaam weer in het bosrijke gedeelte uit. Op een afgesproken plaats wacht het busje u op voor transfer naar uw hotel. 
Voor een ieder is er onderweg een lunchpakket met drankjes.
De wandeling duurt 8 tot 9 uur, met hoogteverschillen van circa 700m.
Maximaal 12 deelnemers.

Dag 05 NP Tierra del Fuego wandelen & kanoën

Dagexcursie naar NP Tierra de Fuego. Vanaf Ushuaia per busje naar het park. Wandeling naar het Rocameer in ongeveer 3,5 uur. Lunch (inclusief) op de camping bij het meer. Vanaf hier per kano over de Ovandor naar het Lago Verde. De kanotocht eindigt bij Lapataia. Van hier brengt het busje u weer terug naar uw hotel in Ushuaia.
In het park leven Magelhaen Spechten, verschillende parkietsoorten, Caracara's en Condors. De bossen worden gevormd door verschillende Lengasoorten. In de struiklaag groeien onder andere verschillende zuurbessen en pernettya's. In de kruidlaag bloeien in het voorjaar onder andere orchideeën, primula's en boterbloemen. In de zomer zijn het de grotere meerjarige planten die de open plekken in de bossen kleur geven.    

Dag 06 Ushuaia - El Calafate - El Chaltén

Transfer naar de luchthaven. Lijnvlucht naar El Calafate. Transfer van de luchthaven naar El Chaltén aan de voet van het Fitz Roy-massief. Hier overnacht u in een van de goede hotels.

Dag 07 Fitz Roy Massief

Dagwandeling naar het Fitz Roy basiskamp en Laguna de los Tres.
Het Fitz Roymassief is niet zo bekend als NP Torres del Paine. Langzamerhand begint ook dit bijzondere berggebied aan belangstelling te winnen. De wandeling loopt over een smal bergpad naar het Laguna de los Tres, dat aan de voet van de Fitz Roy ligt. In het meer komen drie gletsjers uit, waardoor het water de typische blauwgroene kleur heeft. Bij windstil weer weerspiegelt de Fitz Roy in het meer. Een prachtig uitzicht tijdens de lunch.
Tijdens de afdaling kijkt u uit over het Lago Viedma en de pampa die doorloopt tot aan de oostkust van Argentinië.
Hoogteverschil ca. 1100 m, wandelduur 8 uur.
Lunchpakket mee. 
Overnachting in hotel.

Dag 08 Laguna Torre

Dagwandeling naar de Cerro Torre.
Vandaag wordt een tweede wandeling door het massief gemaakt, naar de voet van de Cerro Torre. Op de steile wand van de Cerro Torre heeft menig ervaren bergbeklimmer zijn tanden kapot gebeten.
Tijdens uw wandeling zult u zover niet komen, u mag genieten van de prachtige uitzichten.
Vanuit El Chaltén is het een klein uur tot het eerste plateau. Hier is een oud bergmeer omringd door jonge vegetatie. Van hier is het ongeveer drie uur over oude morenen met een spaarzame lenga begroeiing. Het pad volgt de oevers van de Fitz Royrivier. Het uitzicht op de Fitz Roy en de Cerro Torre met omliggende pieken en gletsjers is adembenemend.
Het laatste deel van het pad loopt door het lengabos naar het uitzichtspunt. Hier heeft u een prachtig panorama met de Cerro Torre, Cerro Adelas, het Lago Torre en de Torregletsjer. U kunt zich geen betere plek voor de lunch wensen!
De weg terug gaat over hetzelfde pad. U zult echter ontdekken dat dit zeker geen nadeel is. De mooie uitzichten, dieren en planten die u op de heenweg niet heeft gezien maken ook deze wandeling interessant.   
Hoogteverschil ca. 600m, wandelduur 10 uur.
Lunchpakket mee. 
Overnachting in hotel.

Dag 09 El Chaltén - El Calafate

Ochtend en gedeelte van de middag ter vrije besteding. Einde van de middag per lijnbus van El Chaltén naar El Calafate (circa 4 uur). Overnachting in Hostería Koi Aiken.

Dag 10 Perito Morenogletsjer

Dagexcursie naar de Perito Moreno gletsjer. (Deze excursie zal met een grotere groep mensen uitgevoerd worden).  
De Perito Morenogletsjer ligt circa 70 km van El Calafate verwijderd. Per bus gaat u van El Calafate naar het Lago Argentino. Hier wordt met kleine bootjes het meer overgestoken. Aan de overzijde neemt iedere gids max. 20 mensen onder zijn of haar hoede. U krijgt instructies en stijgijzers, daarna kan de wandeling over de gletsjer beginnen.
De totale tocht zal ongeveer twee uur duren. Het wandelen met stijgijzers is even wennen, maar als u de smaak te pakken heeft, heeft u de tijd om van het avontuur te genieten. Het gletsjerijs varieert in kleur van diep blauw tot spierwit. Tijdens de wandeling zult u ongetwijfeld de diepe afwatergaten(gletsjermolens) zien. Hier kunt u tot diep in het donkerblauwe ijs kijken.
Aan het einde van de wandeling is het tijd om de lunch die u van Hostería Koi Aiken heeft meegekregen te gebruiken. Alweer een lunch met een prachtig uitzicht: dit keer het gletsjersfront van de Perito Moreno. Daarna wordt u per boot naar de plankieren wandelpaden gebracht zodat u de gletsjer nog een keer vanuit een ander perspectief kunt bekijken.
Daarna gaat u per bus weer terug naar El Calafate.  

Indien u ouder bent dan 60 jaar, wordt u direct naar de wandelpaden bij de Perito Morenogletsjer gebracht. Hier kunt u de immense gletsjer vanuit verschillende perspectieven bekijken. Er is een uitgebreid netwerk van wandelpaden. U kunt zelfs langs de oever van het meer wandelen.

Dag 11 El Calafate - Buenos Aires

Transfer naar de luchthaven van El Calafate voor de terugvlucht naar Buenos Aires. Transfer naar een van de centraal gelegen hotels. Overnachting aldaar.
Optioneel kan als afscheid van Argentinië voor deze avond een Tango-dinershow geboekt worden.

Dag 12 Buenos Aires

Dag ter vrije besteding in Buenos Aires. Er zijn verschillende excursies mogelijk.
Overnachting in hotel.

Dag 13 Vlucht vanaf Buenos Aires

Afhankelijk van de vertrektijd van uw terugvlucht heeft u de ochtend en/of de middag ter vrije besteding. Transfer naar de luchthaven voor u vlucht naar Amsterdam.

Dag 14 Aankomst in Amsterdam

Indien u met KLM naar Amsterdam vliegt komt u aan het einde van de ochtend aan in Amsterdam. Vliegt u met een van de andere maatschappijen dan komt u vroeg in de ochtend in Europa aan waar u overstapt op een vlucht naar Amsterdam.

Data & Prijzen seizoen 2018-2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op Schiphol.

DataReisduur
dagelijks van 15 okt t/m 25 mrt 201913 nachten

Prijzen per persoon

AccommodatiePrijs in 2-pers.
kamers vanaf
Prijs in 1-pers.
kamers vanaf
2 personen samenreizendop aanvraagop aanvraag
Alleenreizendnvtop aanvraag

De prijzen zijn inclusief:

Lijnvluchten in de goedkoopste klasse, genoemde transfers, 11 overnachtingen in 2-pers.kamers met douche/toilet, op basis van logies/ontbijt, lunches zoals genoemd in het programma, genoemde excursies, Engelssprekende gids tijdens de excursies, informatieboekje en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

eventuele verhoging van belastingen en toeslagen, toeslag indien de goedkoopste klasse op de benodigde vluchten niet meer beschikbaar zijn, vertrekbelasting in El Calafate en Ushuaia (ca. € 30,- p.p.) overige maaltijden, (fris)drankjes, toegang tot het NP Los Glaciares op dag 10 (circa AR$ 45 p.p. ter plaatse te voldoen), optionele excursies, fooien, uitgaven van persoonlijke aard, verzekeringen en publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking) en reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Verlenging in Argentinië en/of Chili

Deze reis is eenvoudig te verlengen met een bezoek aan NP Torres del Paine in Chili en/of noordelijke delen van Argentinië zoals Salta en de Iguazúwatervallen.
Wilt u een voorstel? Stuur ons uw wensen of bel 010 - 2950126 voor overleg of een afspraak bij ons op kantoor te Pernis.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.