Reisinformatie

Reisbeschrijving expeditiecruise "Ontdekking van de Zee van Ochotsk"

Doordat de Zee van Ochotsk bijna geheel omsloten wordt door land (Siberië, Sachalin, Koerilen en Kamtsjatka) en gevoed wordt door een van de grootste rivieren van Siberië, de Amur, is de zee ’s winters geheel bevroren. Veel van de oorspronkelijke bewoners van de omliggende landen (Nivikh, Oroki, Even en Anu) kennen een “modern” leven. Echter oude gebruiken en dansen houdt men in ere. In Siberië liggen de steden Ochotsk en Magadan. Vanuit Ochotsk vertrok tot tweemaal toe de ontdekkingsreiziger Vitus Bering op zoek naar onbekende gebieden die noordelijker lagen. Magadan was in het Sovjettijdperk de aanvoerhaven voor de Kolyma goudmijnen. De arbeiders waren de mensen die verbannen waren naar de nabij gelegen goelags. Nadat walvissen in de noordelijke zeeën rond Europa en het oosten van Canada en Amerika zo goed als verdwenen waren, werden gebieden rond Antarctica en in de Stille Oceaan uitgekamd. Ook de Zee van Ochotsk ontkwam er niet aan. Rond 1850 werden hier 160 Engelse en Amerikaanse walvisvaarders geteld. Men ging vooral achter de nu wereldwijd, zeer zeldzaam geworden, Groenlandse walvis aan.
Gelukkig heeft ook hier de populatie walvissen weer enigszins kunnen herstellen. Vooral Grijze walvissen komen in redelijke aantallen voor. En misschien duikt er toch nog een Groenlandse walvis bij het schip op. Verder zijn er nu te verwachten: de zeldzame Bandrob, de Stellers Zeeleeuw, de Larghazeehond en de Noordelijke Pelsrob. Op de omliggende rotsen broeden duizenden zeevogels. In de beboste gebieden komen wolven, Dikhoornschapen, poolvossen en de Kamtsjatkabeer voor.
Deze scheepsreis begint in Korsakov op Sachalin en eindigt in Magadan.

Benodigde vluchten en verlenging in Magadan, Kamtsjatka, Moskou of Sint Petersburg.

Indien gewenst, kunt u uw reis verlengen met een verblijf in Magadan, Kamtsjatka, Moskou of Sint Petersburg.
Combinatie met een andere reis is uitsluitend mogelijk indien u daarmee niet langer dan 30 dagen in Rusland verblijft.
In verband met het aanvragen van uw visum moeten eventuele verlengingswensen in een zo vroeg mogelijk stadium aangegeven worden.
De benodigde vluchten en aanvullende overnachtingen kunnen wij, desgewenst, ook voor u verzorgen.

BELANGRIJK

Voor deze reis heeft u een visum voor Rusland nodig. In verband met formaliteiten voor het verkrijgen van het visum is het noodzakelijk dat u uw wensen voor verlenging of combinaties in een vroeg stadium aangeeft.

Het schip Spirit of Enderby

De Spirit of Enderby is een van de laatste voormalige Russische onderzoeksschepen, die al ca. 30 jaar expeditiecruises maakt in het noordpoolgebied en bij Antarctica.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Sachalin / Korsakov

Inschepen aan boord van de Spirit of Enderby aan de kade in Korsakov. Vanuit Yuzhno wordt u per bus naar deze havenplaats op Sachalin gebracht. Na het inschepen vertrekt het schip al snel richting de Zee van Ochotsk.

Dag 02 Tyuleniy

Ten oosten van Sachalin ligt het kleine eiland Tyuleniy, dat het tehuis van grote groepen Noordelijke pelsrobben en Stellers Zeeleeuwen. Het aantal pelsrobben is sinds de afschaffing van de jacht in 1911 weer tot redelijke aantallen gegroeid.
Als het weer meewerkt, kan hier een landing gemaakt worden om de pelsrobben en zeeleeuwen van dichterbij te observeren en te fotograferen.

Dag 03 Op zee varend langs Sachalin.

Pit'tun Bay is een baai in het noordoosten van Sachalin. De laatste jaren is het een van de foerageergebieden van de Grijze walvis. Deze sterk bedreigde diersoort, waarvan er nog maar net meer dan 100 dieren leven, dreigt nu weer het onderspit te moeten delven ten opzicht van de oliewinning in deze baai.

Dag 04 Iona

Ver van het vasteland ligt het eiland Iona. Buiten een automatisch weerstation is er geen teken van menselijke beschaving te vinden. Een ideale uitwijk plaats voor een grote kolonie Stellers Zeeleeuwen.
Het is niet toegestaan om aan land te gaan, maar tijdens een zodiaccruise om het eiland zullen vele nieuwsgierige zeeleeuwen te zien zijn. Vaak zwemmen ze met de zodiacs mee. De grote stieren hebben aan land hun flippers vol aan het verdedigen van hun harem tegen rivalen.
Verder kunnen hier Noordse Stormvogels, Dikbekzeekoeten, Drieteenmeeuwen, Papegaaialken, Geoorde Dwergalk en Dwergalk gezien worden.

Dag 05 + 06 Shanterarchipel

De Shartararchipel bestaat uit vijftien eilanden. De vier grootste eilanden zijn ook nog eens omringd door ontelbare rotsen. Misschien onverwacht, maar zelfs in deze tijd kan er nog pakijs zijn in dit gedeelte van de Zee van Ochotsk. Het is de habitat van de zeldzame bandrob. Maar ook de Larghazeehond, baardrob en ringelrob zijn hier te vinden.
Als het mogelijk is om aan land te komen, kan er gewandeld worden door het bizarre en indrukwekkende landschap met heldere rivieren, enorme watervallen en prachtige plantengroei.
De eilanden zijn, behoudens de bemanning van de weerstations, onbewoond. Wel leven er onder andere Kamtsjatkaberen en natuurlijk vele vogels.

Dag 07 Mal'minskie & Feodora Bay

Voor het vasteland van Rusland, de westkust van de Zee van Ochotsk, liggen de Mal'minskie-eilanden. De eilanden behoren tot het Dzhugdzhursky Natuurreservaat, een van de ongerepste delen van Rusland. In totaal beslaat het gebied 8000 hectare van adembenemend mooie landschappen met een Siberisch klimaat.
Op de eilanden broeden: Brilzeekoeten, (Roodpoot)Drieteenmeeuwen, Papegaaialken, Gehoornde en Kuifpapegaaiduikers en vele andere soorten. Aan land leven Kamtsjatkaberen, wolven, veelvraten, rode vossen, wezels, herten en elanden.

Dag 08 Ochotsk

De stad Ochotsk is in 1647 gesticht door Kozakken. De stad kreeg echter grote bekendheid door een bezoek van Commandeur Vitus Bering tijdens zijn eerste grote expeditie in het Russchische Verre Oosten. Nadien was de stad lange tijd DE vertrekhaven van menige expeditie.

Dag 09 Talan

Talan is een klein eiland in het noordelijk deel van de Zee van Ochotsk. Het is een waar eldorado voor vogelliefhebbers. Er zijn meer dan 140 vogelsoorten geteld en de grootste broedkolonie zeevogels is hier te vinden met meer dan 1,8 miljoen dieren. Algemeen voorkomend zijn:
Verschillende soorten meeuwen, Dikbekzeekoeten, Gehoornde en Kuifaalscholvers, verschillende soorten alken, waaronder de Neushoornalk.

Dag 10 Koni Schiereiland

Het Koni Schiereiland ligt ten zuiden van Magadan en vormt een onderdeel van het Magadanskaya Reservaat. Begeleid door een van de opzichters is er toestemming verleend om een wandelexcursie door dit zelden bezochte gebied te maken. Het is DE bloeitijd van de meeste orchideeën en de rhododendrons. En misschien komt u een rondscharrelende Kamtstjatkabeer tegen.
Met enig geluk kan hier tevens de Visarend gespot worden, evenals eidereenden, kuifeenden en zaagbekken.

Dag 11 Yamskiye

In de Penzhinskiybaai in het noordelijk deel van de Zee van Ochotsk blijft het zeeijs vaak tot in de zomer liggen. De enorme tijdeverschillen zorgen voor aanvoer van voedselrijk water. Geen wonder dat hier Baardrobben, Ringelrobben, Bandrobben, Larghazeehonden, Stellers Zeeleeuwen, Groenlandse walvissen, Noordkapers, Grijze walvissen, Bultruggen en verschillende vinvissen voorkomen.
Hoogste tijd om aan dek op de uitkijk te staan!
Tegen de avond kunnen ook hier grote groepen alken gezien worden die terugkeren naar hun nestholten.

Dag 12 Zavyalov & Magadan

Zavyalov is een van de grotere eilanden in de Zee van Ochotsk. Het eiland ligt ca. 50 km ten zuiden van de stad Magadan. Het bergachtige landschap wordt bedekt door een begroeiing van dwergberk en dwergpijnbomen. 
Langs de kusten leven Stellers Zeeleeuwen waar nog weinig over bekend is. Tevens komen hier Harlekeijneenden en Stellers Zeearenden voor. 

Magadan is de grootste stad en grootste haven in dit deel van Rusland. Totdat in 1910 bij toeval het voorkomen van goud bekend werd bij de Russen, werd het gebied bevolkt door nomadische volkeren. Vooral het barre klimaat maakte het gebied voor andere bewoners zeer onaantrekkelijk. Deze omstandigheden maakten het gebied tijdens de Sovjettijd ideaal om hier goelags te stichten. De veroordeelden werden gebruikt om het goud te delven.

De verwachting is om in de middag aan de kade in Magadan aan te komen. Vanaf de kade is er een transfer naar de luchthaven of een centraal gelegen hotel waarmee de reis eindigt. 

Data & Prijzen 2020

Vertrek

Deze reis begint op Sachalin en eindigt in Magadan.

DataReisduur
09 juni - 20 juni 202011 nachten

Spirit of Enderby

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,86
HuttypePrijsBeschikbaar
MD 3-pers. hut€ 6.051,00beperkt
MD 2-pers. hut€ 7.052,00beperkt
Superior 2-pers.€ 7.495,00beperkt
Superior Plus€ 8.127,00ja
Mini Suite€ 8.489,00VOL
Heritage Suite€ 9.301,00VOL
Landing fee€ 430,00nvt

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt tm 14 december 2019.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies gedurende de scheepsreis, groepstransfer van Yuzhno naar Karsakov, groepstransfer van de kade in Magadan naar de luchthaven of centraal gelegen hotel, uitgebreide informatie, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

reis van huis naar Sachalin en van Magadan terug naar huis, eventuele brandstofstoeslag, overige transfers, verzekeringen, visumkosten, (indicatieprijs ca. € 110,-), reis- en annuleringsverzekering, (fris)drankjes en uitgaven van persoonlijke aard, Beluga informatieboekje, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Hutdeling :

Bovengenoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling.
D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). Wilt u een hut voor alleengebruik, dan gelden onderstaande toeslagen. In een 3-pers. hut kunt u uitsluitend met drie personen tegelijk of op indeling boeken. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET in de 3-pers. hut geboekt worden. 

Toeslag alleengebruik van hutten:

Indien u een hut voor alleengebruik wenst, worden de volgende toeslagen in rekening gebracht:
Toeslag alleengebruik 2-pers.hutten: 70%.
Toeslag alleengebruik (mini)suites: 100%.

Brandstoftoeslag:

De rederij Heritage Expeditions behoudt zich het recht voor om indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten naar Sachalin en terug vanuit Magadan. Verlenging in Moskou en/of Sint Petersburg is mogelijk.
Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of het maken van een afspraak op ons kantoor.
Let op: Uw totale verblijf in Rusland mag niet langer dan 30 dagen zijn.

BELANGRIJK: visum

U heeft voor deze reis een visum voor Rusland nodig.
Indien gewenst, verzorgen wij voor u de aanvraag van uw visum. De kosten van het visum en de visumaanvraag bedragen circa € 110,00 per persoon.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.