Reisinformatie

Reisbeschrijving Groepsreis Beren, zeeotters & vulkanen

Deze reis begint naar keuze met een vlucht van Amsterdam of Brussel naar Moskou. Vanhier vliegt de groep door naar Petropavlovsk. Na aankomst in Petropavlovsk transfer naar het Hotel Petropavlovsk.
Het eerste deel van de reis wordt bij de zalm vissende beren aan het Koerilenmeer doorgebracht. Het tweede deel is een verblijf op het Mutnovskiplateau om hier naar en in de kraters van de gelijknamige vulkaan te wandelen. Na een overnachting in een luxe hotel met thermale zwembaden, keren we terug nar Petropavlovsk. Vanhier wordt de helikopterexcursie naar de Geiservallei en de Uzonkrater, waar meer dan 30 geisers en andere geothermische fenomenen actief zijn. 
Het laatste deel bestaat uit een dagtocht in de Avatsjabaai om hier de zeevogels zoals papegaaiduikers, aalscholvers, zeekoeten en een enkele Stellers zeearend te kunnen zien. 
Voor de liefhebbers is er een 2-daagse verlenging mogelijk om met een bootje naar de zuidelijker gelegen baai te varen waar zich tientallen zeeotters ophouden.
Na een overnachting in Petropavlovsk kan in één dag via Moskou teruggevlogen worden naar Amsterdam of Brussel.

Optionele excursie naar de zeeotters

Bij deze reis is 2-daagse verlenging vooraf naar de Zeeotters optioneel. Deze tocht wordt gemaakt met het kustbootje Kathleen. Het bootje heeft twee meerpersoonskajuiten en één 2-persoonskajuit. Verblijf aan boord is op basis van volpension. De tocht zal met maximaal 8 deelnemers worden gemaakt. Als er meer aanmeldingen zijn, dan zal er een tweede tocht zijn die dan aansluit na het landprogramma. 

Accommodaties

In Petropavlovsk overnacht u in Hotel Petropavlovsk, een goed maar simpel en typisch Russisch hotel. De kamers zijn voorzien van een 2-pers.bed of twee 1-pers. bedden, badkamer met douche, toilet en wastafel.
Bij het Koerilenmeer wordt overnacht in een houten onderkomen waar twee slaapzalen zijn met ieder acht bedden (waarvan het merendeel stapelbedden). Buiten de lodge zijn twee toilethokjes. Op de bovenverdieping is een nachttoilet. Er is een beperkte mogelijkheid om te douchen. 
In Paratunka wordt overnacht in een van de goede, vrij nieuwe hotels die voorzien zijn van verschillende thermale baden. De kamers zijn ruim en voorzien van een 2-pers.bed of twee 1-pers. bedden, badkamer met ligbad/douche, toilet en wastafel.
Tentenkampen: Bij de vulkanen wordt overnacht in 2-pers. koepeltentjes. Er is een grote tent voor de gezamenlijke maaltijden en om bij elkaar te zitten en een toilettent. 

Beklimming van de vulkanen

Zowel de krater van de Mutnovskivulkaan en de kraterrand van de Gorelyvulkaan zijn te bereiken via een bergpad. Het is geen moeilijke weg, maar er moet een hoogteverschil van 600 - 700 meter overbrugd worden. Een goede conditie maakt deze wandelingen een stuk makkelijker. Valwinden kunnen de klim naar de top de van Gorelyvulkaan wel een stuk zwaarder maken.
Indien u de vulkanen niet wilt of kunt beklimmen dan kunt u bij het basiskamp blijven en die dag in de omgeving rondwandelen, fotograferen of op een mooie plaats van de omgeving genieten. Er leven lemmingen en alpenmarmotten. Vaak bloeien er nog verschillende planten waaronder de Kamtsjatka Rhododendron.

Begeleiding, gids en verlengen

Deze reis wordt vanaf Amsterdam begeleid. In Kamtsjatka voegt zich een lokale, Engelssprekende gids bij de groep. 
Dit betekent niet dat u niet individueel vooraf of achteraf een paar dagen in Moskou kunt doorbrengen. Ook andere, individuele verlengingen zijn mogelijk.

Verlenging in Kamtsjatka of in Moskou

U kunt uw reis o.a. verlengen in Kamtsjatka en in Moskou. Heeft u wensen? Laat het ons weten, we maken graag een mooi programma voor u.
LET OP: Uw totale verblijf in Rusland mag niet langer zijn dan 30 dagen. In verband met de visumaanvraag is het van belang dat u eventuele verlengingswensen zo snel mogelijk doorgeeft.

BELANGRIJK: Visum

Voor deze reis heeft u een visum voor Rusland nodig. In verband met formaliteiten voor het verkrijgen van het visum is het noodzakelijk dat u uw wensen voor verlenging of combinaties in een vroeg stadium aangeeft.
Indien gewenst, verzorgen wij voor u de aanvraag van uw visum. De kosten van de visumaanvraag zijn ca. € 110,00 per persoon (prijs 2019).

Reis van dag tot dag

Voorprogramma naar de Zeeotters

Voor wie het voorprogramma heeft geboekt, begint de reis 3 dagen (startdatum 15 augustus) eerder.
Na aankomst in Petropavlovsk (16 augustus) wordt overnacht in het gelijknamige hotel. De volgende morgen (17 augustus) wordt de groep naar het scheepje Kathleen in de haven gebracht. Na het inschepen wordt de Avatsjabaai uitgevaren naar de kust. Daar wordt verder in zuidelijke richting naar Ruskajabaai gevaren. Hier verblijven grote aantallen zeeotters.
Op een rustige plek in de baai wordt overnacht om de volgende morgen (18 augustus) nog bij de zeeotters door te kunnen brengen. Daarna vaart het scheepje terug naar Petropavlovsk waar de andere deelnemers inmiddels aangekomen zijn. Voor de gehele groep is er dan het welkomstdiner in het hotel. 

Dag 01. 17 augustus Amsterdam of Brussel - Moskou

De reis begint met naar keuze een vlucht van Amsterdam of Brussel naar Moskou en vervolgens van Moskou naar Petropavlovsk.

Dag 02. 18 augustus Petropavlovsk

De reis begint bij aankomst in Petropavlovsk. Welkom op het vliegveld en transfer naar hotel. Hier kunt u even bijkomen van de vlucht en de voorbereidingen treffen voor het vertrek naar het Koerilenmeer. 

Dag 03. 19 augustus Petropavlovsk - Ksudatsjvulkaan - Koerilenmeer

Na het ontbijt volgt een transfer naar het heliveld Yelisovo. Als de omstandigheden goed zijn, vliegt u van hier per helikopter in zuidelijke richting en wordt er onderweg gestopt bij de Ksudatsjvulkaan waar u de benen kunt strekken. De vulkaan is niet actief meer, maar vanuit de ondergrond komt er toch nog warmte waardoor er bijna altijd stoom boven het strand hangt. Er kan een wandeling gemaakt worden naar de waterval of langs het dampende strand. Daarna vliegt de helikopter verder naar het Koerilenmeer.
Na het inchecken is er meestal nog gelegenheid om een eerste wandeling naar de beren te maken.

Dag 04 en 05. 20 + 21 augustus Koerilenmeer

Deze twee dagen staan geheel in het teken van de zalm vissende beren. U zult ze zien, kijkend vanaf de observatietoren, wandelend over de toendra en tijdens de wandelingen over het "berenpad".  
Overnachting in de lodge op basis van volpension. 

Dag 06. 22 augustus Beren en vulkanen

In de ochtend nog een berenexcursie. Daarna helikoptervlucht naar de Chudotkarivier (warmwaterbronnen) voor een warm bad. Vervolgens naar het Mutnovskiplateau. Overnachting in tenten.

Dag 07. 23 augustus Mutnovskivulkaan

Wandeling naar en in de kraters van de Mutnovskiyvulkaan. Een prachtige dagwandeling, afstand ca. 7 km hoogteverschil 600m. In de vulkaan is een gletsjer, veel fumarolen die constant zwavelige lucht uitblazen. Rond de gaten zitten prachtig gele zwavelkristallen. Het gesteente van de vulkaan is kleurrijk en indrukwekkend. Na een rond gekeken te hebben in de eerste en tweede krater is het tijd om terug te wandelen naar het tentenkamp.
De warme maaltijd zal uitstekend smaken en het zal geen moeite kosten om vanavond in slaap te vallen.

Dag 08. 24 augustus Gorelyvulkaan / Mutnovskiplateau

2e dag op het Mutnovskiplateau. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal een poging gedaan worden om de Gorelyvulkaan te beklimmen tot aan de kraterrand. (afstand 5km, hoogteverschil 750m). Deze vulkaan heeft een steilere helling. Wie tegen een tweede klim opziet, kan bij het tentenkamp blijven en hier de bloeiende planten, grondeekhoorns en vlinders en andere insecten bekijken.
Als de groep terug is van de vulkaan, zal een 6WD-truck de groep naar het Paratunka Resort brengen. In het hotel kunt u zich weer uitgebreid douchen en gaan zwemmen in de thermale baden. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 09. 25 augustus Boottocht Avatsjabaai

Vanaf het Parantunka Hotel wordt de groep naar het hotel in Petropavlovsk gebracht. Na het inchecken gaat u meteen naar de haven voor de boottocht over de Avatsjabaai (ca. 6 uur). In de baai staan hoge rotspilaren waar veel zeevogels hun broedplaats hebben. Regelmatig vliegen groepen Kuif- en Gehoorde papegaaiduikers, Pelagische aalscholvers, Noordse stormvogels en drieteenmeeuwen voorbij. Ook broeden er enkele paren Stellers zeearenden op de hoge kliffen rond de baai. Het is altijd indrukwekkend om deze machtige dieren te zien zweven op de thermiek. Soms zwemmen er zeeotters of Orka's.
Hotelovernachting in Petropavlovsk.

Dag 10. 26 augustus Petropavlovsk - Geiservallei

Ook voor deze excursie wordt u met een bus naar Yelisovo gebracht om hier in de helikopter te stappen. Tijdens de vlucht naar de Geiservallei kunt u verschillende vulkanen zien zoals de Zhupanovski, Semliatsjik en Karimski. In de Geiservallei krijgt u een rondleiding langs de geisers (inclusief de Bolsjoi geiser), de modderpruttelpotten (Solfataren) en andere geothermische verschijnselen. 
Daarna brengt de helikopter de groep in ca. 10 minuten naar de Uzonkrater. Ook hier krijgt u een rondleiding langs de geothermische fenomenen die hier in de oude, bijna uitgewerkte vulkaan aanwezig zijn.

Dag 11. 27 augustus Petropavlovsk - Moskou - Amsterdam of Brussel

Na het ontbijt is het tijd om in te pakken. De groep wordt vervolgens naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Moskou en vandaar naar Amsterdam of Brussel. 

Data & Prijzen 2020

Vertrek

Deze reis begint en eindigt naar keuze op Schiphol of Zaventem. Bij vertrek vanaf Zaventem kan een overnachting in Moskou nodig zijn.

DataBeschikbaarReisduur
17 aug - 27 aug 2020VOL10 nachten
15 aug - 27 aug 2020VOL12 nachten

Indicatieprijs per persoon

AccommodatieIndicatie
prijs
In 2-pers. hotelkamers & 2-pers. tent
en meerpers. kamer in de lodge
€ 6.120,00
In 1-pers. hotelkamers & 1-pers. tent
en meerpers. kamer in de lodge
€ 6.420,00
Incl. 2-daags zeeottertocht + extra hotelovernachting in 2-pers. kamer€ 6.690,00
Incl. 2-daags zeeottertocht + extra hotelovernachting in 1-pers. kamer€ 6.970,00

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 23 december 2019.

De prijzen zijn inclusief:

Lijvluchten naar keuze Amsterdam of Brussel via Moskou naar Petropavlovsk, rondreis zoals beschreven op basis van volpension in Kamtsjatka, Petropavlovsk en Paratunka in hotel in 2-pers. c.q. 1-pers. kamer d/t, bij het Koerilenmeer in de lodge op indeling in 8-pers.kamer en op het Mutnovskiplateau op indeling in 2-pers. koepeltentjes, gebruik van foammatjes, groepstransfers, genoemde transfers per helikopter, bootexcursie Avatsjabaai, lokale Engelssprekende gids, Nederlandse begeleiding, Beluga informatieboekje, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

(fris)drankjes, verzekeringen, visumkosten (ca. € 110,00), fooien, uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Vluchten, verlenging in Moskou, Petropavlovsk of Sint Petersburg

Indien gewenst, verzorgen we tevens verlenging in Petropavlovsk en ook vooraf en/of achteraf met een bezoek aan Moskou of andere delen van Rusland. 
Heeft u interesse? Stuur ons uw wensen of bel voor overleg, een offerte of een afspraak +31 10 295 0126. 

BELANGRIJK

Voor deze reis heeft u een visum voor Rusland nodig.
Indien gewenst, verzorgen wij uw visumaanvraag. Indicatieprijs (2019) € 110,- per visum.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.