Reisinformatie

Reisbeschrijving Groepsrondreis Vulkanen van Kamtsjatka

Deze reis begint in de hoofdstad van Kamtsjatka, Petropavlovsk
Na kennismaking en voorbereidingen gaat u op weg met een 4WD- of 6WD-truck die de groep door het ruige terrein zonder wegen naar de beste plekjes kan brengen. Op de meeste plaatsen wordt gekampeerd of in hutten geslapen.
Vanuit het kamp worden wandelingen gemaakt om op de rand en soms in de vulkanen te komen. Het is fascinerend om te zien hoe het sist en pruttelt in de actieve vulkanen en ook hoeveel verschillende vulkaantypen er zijn.
Onderweg is er ook aandacht voor cultuur: in de kleine plaatsjes zoals Milkovo en Esso ziet u hoe het dagelijks leven er uit ziet en kunt u leren hoe men hier vroeger leefde.
De reis eindigt op het vliegveld van Petropavlovsk.

Optionele helikopterexcursie Geiservallei en Uzonkrater

Als u nog meer wilt zien van de geothermische activiteit in Kamtsjatka, dan moet u zeker een dag verlengen om de Geiservallei met ruim 30 geisers, modderpruttelpotten e.d. te bezoeken.
Prijsindicatie voor de excursie is RB 44.000 (prijs 2019). 

Accommodaties

In Petropavlovsk wordt overnacht in Hotel Petropavlovsk. Een schoon, eenvoudig, typisch Russisch hotel. Kamers zijn voorzien van één 2-pers. bed of twee 1-pers. bedden, badkamer met douche, toilet en wastafel. 
In Esso wordt overnacht in een van de hotels. Hier zijn 2-pers. kamers met douche, toilet en wastafel. Het Paratunka Resort is een luxer hotel met thermale baden die verschillend van themperatuur zijn.
Verder wordt er onderweg gekampeerd. De 2-pers. koepeltentjes worden in de vrije natuur opgezet. Er is een gezamenlijke tent waar de maaltijden in bereid en gegeten worden en er is een toilettent. Er is geen stromend water.
Op enkele plaatsen kan er soms gebruik worden gemaakt van hutten. Hier zijn 2- of 4-pers. kamers met stapelbedden, een woonkamer en een keuken. Toiletruimten zijn buiten evenals spoelbakken met stromend water.

Verlenging in Moskou, Sint Petersburg en / of Petropavlovsk.

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten en/of verlenging. U kunt bijvoorbeeld vooraf of achteraf ook een paar dagen blijven in Moskou  
Uw totale verblijf in Rusland mag echter niet langer dan 30 dagen duren.
Vraag ons naar de mogelijkheden. Wij leggen ze u graag voor.

BELANGRIJK: Visum

Voor deze reis heeft u een visum voor Rusland nodig. In verband met formaliteiten voor het verkrijgen van het visum is het noodzakelijk dat u uw wensen voor verlenging of combinaties in een vroeg stadium aangeeft.
Indien gewenst, verzorgen wij voor u de aanvraag van uw visum.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Petropavlovsk

Als het niet te bewolkt is, kunt u vanuit het vliegtuig al de eerste vulkanen zien. Rondom de hoofdstad Petropavlovsk ligt een aantal vulkanen, waarvan er één steevast rookpluimpjes uitstoot. Men noemt dit de huisvulkanen.
Na aankomst op het vliegveld van Petropavlovsk wordt u naar Hotel Petropavlovsk gebracht waar u zich kunt opfrissen en waar enigszins kunt acclimatiseren.
Welkomstdiner in de stad en overnachting in Hotel Petropavlovsk.

Dag 02 Petropavlovsk. Optionele excursie Geiservallei

Vandaag kunt u een begeleide stadswandeling maken of deelnemen aan een van de optionele dagexcursies.
De helikopterexcursie naar de Geiservallei & Uzon kunnen we van harte aanbevelen. Tijdens deze excursie vliegt u over het ruige landschap met verscheidene vulkanen. Sommigen zijn uitgewerkt en hebben een (nu nog) bevroren kratermeer, andere zijn nog actief en blazen stoom en/of stof de lucht in. Na aankomst in de Geiservallei krijgt u een begeleide rondleiding. Deze geïsoleerde vallei herbergt vele geisers en modderpruttelpotten etc. De grootste geiser (bolsjoi) spuit met regelmaat een enorme kolom water en stoom de lucht in.
Omdat het hier al door alle geothermische warmte de winter eerder verdreven wordt dan in het omliggende gebied komen beren hierheen om de eerste verse twijgjes te eten. Ook planten bloeien hier eerder en overdadiger dan elders. 
Een paar minuten verder vliegen ligt de grote Uzonkrater. Dit geothermische gebied is minder actief, maar er zijn nog modderpruttelpotten en warme bronnen.
Overnachting in Hotel Petropavlovsk.

Dag 03 Petropavlovsk - Milkovo - Kozyrevsk

De eerste vulkaan die u van dichtbij gaat bekijken, ligt in het noorden van het schiereiland. Het wordt een lange rit van ca. 10 uur naar het dorpje Kozyrevsk. Het eerste deel van de rit gaat door bewoond gebied. Het plaatsje Milkovo is een belangrijk kruispunt van de enige twee wegen die Kamtsjatka kent.
De weg naar het noorden is aanmerkelijk rustiger. Onderweg heeft u uitzicht op nog weer andere vulkanen, soms heel open terrein en soms een bosrijke omgeving. 
Overnachting in hutten in Kozyrevsk.

Dag 04 - 07 Tolbachik plateau

De volgende dagen worden door gebracht bij de Tolbachik vulkaan. Deze vulkaan kent enkele recente erupties (1975 en 2013), waarbij weer nieuwe kraters en lavavelden zijn ontstaan. Hier wordt rondgewandeld en zal de Plosky Tolbachik (2850m) worden beklommen (te overbruggen hoogteverschil ca. 800m). Vanaf de top heeft u een geweldig uitzicht over het dal met alle uitvloeiselen van recente en vroegere erupties.
Overnachting in tentenkamp.

Dag 08 Esso

Vanaf het Tolbachik Plateau wordt u naar de kleine gemeenschap Esso gebracht. Hier hebben de rendierherders (Even) hun vaste woonplaats. In de zomer zijn de meeste mannen met de kudden op de toendra. 
In het plaatselijke natuurhistrosich museum kunt u van alles leren over het verleden en heden van deze oorspronkelijke bewoners. Tijdens een folklore show laat men u een selectie van de traditionele dansen zien die vrijwel allemaal een afschilderingen zijn van het leven met de rendieren.
Diner en overnachting in een van de hotels. 

Dag 09 Esso - Karymski

Vandaag gaat u weer naar het zuiden. Er is maar één weg naar het noorden, dus de terugweg is dezelfde als de heenweg. Maar u zult zien dat de omgeving toch even indrukwekkend blijft.
Overnachting in het "boshotel" Karimski nabij warme bronnen, waar u even lekker in kunt relaxen.

Dag 10 - 11 Mutnovskyvulkaan

na het opbreken van het kamp brengt de 6WD-truck u afhankelijk van de weers- en sneeuwomstandigheden naar het Mutnovskyplateau of Avachplateau. Hier wordt opnieuw het kamp opgezet en kan de omgeving verkend worden. Als de sneeuw ver genoeg is weggedooid, kan een tocht naar een van de kraters van de Mutnovskyvulkaan ondernomen worden. Hier ziet u de aarde in wording: fumarolen, pruttelpotten en andere geothermische fenomenen.
Overnachting in het tentenkamp.

Dag 12 Gorelyvulkaan

De Gorelyvulkaan is een hogere en steilere vulkaan dan de Mutnovskiy. Een wandeling naar de top kan echter een prachtig uitzicht over maar liefst elf kraters opleveren.
Overnachting in het tentenkamp.

Dag 13 Mutnovskyplateau - Karymski

Na de inspanningen van gisteren een relaxte dag. Transfer naar de Karymski warmwaterbronnen om te ontspannen in het warme water. Daarna naar het "boshotel" Karymski voor overnachting.

Dag 14 - 15 Avachavulkaan

Vanaf de Snow Valley Base brengt de truck de groep naar de Avacha Plateau. Een tocht die grotendeels over min of droge rivierbeddingen zal gaan. Ook hier liggen meerdere vulkanen bijelkaar. Er wordt gestopt tussen de Avachinskiy en Koryakskyvulkaan. 
De Avacha zal beklommen worden in ca. 5 tot 6 uur. Op de top heeft u uitzicht over zee, de stad Petropavlovsk, Zhupanovsky- en Koryakskyvulkaan.
Overnachting in tenten of in de berghut.

Dag 16. Paratunka

Deze dag is in principe een reservedag. Als alles volgens plan is verlopen, dan gaat u nu naar het Paratunka Resort om hier in de baden van verschillende temperatuur te baden.
Ook kan er een bezoek worden gebracht aan de boerderij van Sasha Yasterbov waar u een folkloristische show kunt bijwonen in een traditionele yurt.
Overnachting in een pension in het Paratunka Resort.

Dag 17 Petropavlovsk

Na het ontbijt wordt de groep naar het vliegveld van Petropavlovsk gebracht om huiswaarts te keren.

Data & Prijzen 2020

Vertrek

Deze reis begint en eindigt in Petropavlovsk.

DataBeschikbaarReisduur
10 juli - 26 juli 2020ja16 nachten
27 juli - 12 aug 2020ja16 nachten

Prijzen per persoon

AccommodatiePrijs
In 2-pers.hut, tent en kamers€ 2.600,00
In 1-pers.hut, tent en kamers (indicatie)€ 2.900,00

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 09 september 2019.

De prijzen zijn inclusief:

rondreis zoals beschreven op basis van volpension in Kamtsjatka, accommodatie in hotels in 2-pers. kamers d/t in Petropavlovsk en in 2-pers. tenten en/of hutten onderweg, groepstransfers, lokale Engelssprekend gids of Russisch sprekende gids met Engelssprekende tolk-vertaler, informatieboekje, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

lijnvluchten vanaf Amsterdam of Brussel via Moskou naar Petropavlovsk en v.v., maaltijden in Moskou, optionele excursie naar de Geiservallei & Uzonkrater, huur slaapzak, (fris)drankjes, visumkosten, verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking). 

Benodigde vluchten en eventuele verlenging in Kamtsjatka, Moskou of Sint Petersburg

Indien gewenst, verzorgen wij de benodigde vluchten van Amsterdam of Brussel via Moskou naar Petropavlovsk, evenals eventuele verlenging in Kamtsjatka, Moskou of Sint Petersburg.
Stuur ons uw wensen of bel +31 10 2950126 voor overleg of een afspraak voor advies en om de mogelijkheden door te nemen.

BELANGRIJK: visum

U heeft voor deze reis een visum voor Rusland nodig. Indien gewenst, kunnen wij voor u de visumaanvraag verzorgen. Indicatieprijs € 110,00 p.p. (prijs 2019).

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.