Reisinformatie

Reisbeschrijving Expeditiecruises Tsjoektsjen, Kamtsjatka & Komandorskij-eilanden

Deze reis begint in Petropavlovsk, de hoofdstad van Kamtsjatka. De stad ligt aan het einde van de Avachabaai. Op de kliffen rondom de baai en op de rotspilaren broeden duizenden zeevogels zoals Kuifpapegaaiduikers, Drieteenmeeuwen, aalscholvers en een enkele Stellers zeearend. 
Aan de oostkust aangekomen, wordt de reis in noordelijke richting voortgezet. U komt bij de delta van de Zhupanova. Hier leven veel vogels, de Stellers zeearend broedt hier zelfs. De enorme rijkdom aan vis trekt ook in deze tijd een enkele beer. Daarna gaat het schip naar de Komandorskij-eilanden. Er zijn twee dagen uitgetrokken om deze eilanden te onderzoeken. Wandelingen naar diverse delen en het graf van Vitus Bering staan op het programma. In de voedselrijke wateren worden regelmatig Potvissen, Orka's, Bultruggen en de zeldzame Stejneger-spitssnuitdolfijn gezien.
Verder in noordelijke richting zullen de schepen verschillende plaatsen aan de kust van Kamtsjatka en Tsjoektsjen aandoen, zoals Nataliifjord, Lavrovabay, op het schiereiland Lorran en het eiland Karaginskiy. Deze gebieden kennen een rijke bebossing, grote delta's en stranden van zwart vulkaangruis. Hier kunnen o.a. walrussen, beren en grijze walvissen gezien worden. Bij Cape Navarin is een grote verzamelplaats van walrussen.
Het laatste deel is de Baai van Anadyr, het leefgebied van flinke groepen Beluga's. In Anadyr gaat de Spirit of Enderby voor anker en kunt u ontschepen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten naar Petropavlovsk en terug vanaf Anadyr. U kunt uw reis verlengen met een verblijf in Moskou, Kamstjatka of Alaska. Vraag ons naar de mogelijkheden. We leggen ze graag voor.
LET OP: U kunt terug ook met de chartervlucht van Anadyr naar Nome vliegen en vandaar via Anchorage huiswaarts keren of eventueel uw reis verlengen met een reis door Alaska en/of IJsland.

Het schip Spirit of Enderby

De Spirit of Enderby  is een van de laatste kleine Russische onderzoeksschepen die nog toeristische reizen maakt. Met maximaal 48 passagiers kunt u dit afgelegen deel van Rusland bezoeken.

BELANGRIJK

Voor deze reis heeft u een visum voor Rusland nodig. In verband met formaliteiten voor het verkrijgen van het visum is het noodzakelijk dat u uw wensen voor verlenging of combinaties in een vroeg stadium aangeeft.
Indien gewenst, verzorgen wij voor u de aanvraag van uw visum.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Petropavlovsk en Avachabaai

In de loop van de dag inschepen aan boord van de Spirit of Enderby.
Zelfs al voordat het schip de haven verlaten heeft, zult u de nodigde aalscholvers, Kuifpapegaaiduikers en wellicht een of meerdere zeehonden gezien hebben.
Eenmaal in de Avachabaai komen meer en meer vogels voorbij. De zeevogels gebruiken bij voorkeur de losstaande rotspilaren in de baai om te broeden. Op enkele ervan is zelfs een nest van de majestueuze Stellers Zeearend. Alle reden dus om buiten aan dek te staan met verrekijker en/of fototoestel.
Tegen zonsondergang zal de oostkust bereikt zijn en gaat de tocht in noordelijke richting verder. 

Dag 02 Zhupanova

's Ochtends is de Spirit of Enderby aangekomen bij de Zhupanova, een brede visrijke rivier. Langs de oever leven veel vogels, inclusief de Stellers Zeearend. Maar ook de Kamtsjatkaberen houden zich hier graag op. Het duurt nog tot eind juli, begin augustus voor de grote zalmtrek op gang komt, maar het is geen uitzondering dat hier toch beren gezien worden. 

Dag 03-04 Komandorskij-eilanden

De Komandorskij-archipel bestaat uit twee grote eilanden, Bering en Medny, en vijftien kleine eilanden en rotsen. Er is slechts één nederzetting, Nikolskoye, waar nog enkele mensen wonen.
De eilanden zijn van vulkanische oorsprong. Het ruige landschap is voor mensen niet makkelijk toegankelijk. De kliffen vormen broedplaatsen voor onder andere gewone en Roodpootdrieteenmeeuwen, Kuif- en Gehoornde Papegaaiduikers. In de wateren rondom de archipel leven Zeeotters, Stellers Zeeleeuwen, Larghazeehonden, Orka's en andere walvissen.
Er zal op verschillende plaatsen aan land gegaan worden. Een bezoek aan het graf van Vitus Bering is een must.

Dag 05 Karaginskiy

Het eiland heeft een toendralandschap. Sompige mospakketten met riviertjes. Dit zijn ideale omstandigheden voor waadvogels en steltlopers zoals Rosse Franjepoten, Roodkeelstrandloper en Aziatische Goudplevier. 

Dag 06 Verkhoturova en Govena Schiereiland

Verkhotura is eiland met rotsige kliffen met grote vogelkolonies. Er broeden Kuifpapegaaiduikers, Dikbekzeekoeten, Roodmaskeraalscholvers en Drieteenmeeuwen. Een wandeling naar de kliffen brengt u over kleurrijke hellingen. In deze tijd van het jaar bloeien onder andere Kamtsjatka rhododendrons, Kamtsjatka lelies en verschillende orchideeën.

In de middag wordt verder gevaren naar het Govena Schiereiland. De begroeiing langs de kust bestaat uit oerbossen die zo dicht zijn dat wandelen niet echt een optie is. Wel is een zodiaccruise langs de kust mogelijk. Buiten vogels worden er regelmatig beren gezien.

Dag 07 Tintikun Lagoon & Olyutorskiybaai

Het Tintikun Lagoon ligt op het Lorran Schiereiland in een typisch landschap op de grens van Kamtsjatka en Tsjoektsjen: berglandschap met oude vulkanen die nog sneeuwbedekte toppen hebben, dichtbeboste hellingen en lieflijke valleien. Vanuit zee is het meer via een rivier te bereiken. Een prachtige gelegenheid voor zodiaccruises en wandelingen op verschillende plaatsen aan de oever van het meer en de rivier.
Ook hier zullen de meeste planten in bloei staan. En wees niet verbaasd als er vlinders zoals Koninginnepages op de paardenbloemen en Kamtsjatkalelies zich  aan de nectar tegoed doen.
Het is nog te vroeg voor de zalmtrek, maar het is niet ongewoon dat er toch een enkele beer gezien wordt.

Dag 08 - 09 Op zoek naar de Lepelbekstrandloper (Spoonbilled-Sandpiper)

Gedurende deze twee dagen zal er worden gezocht naar broedplaatsen van de zeldzame Lepelbekstrandloper. Tezamen met leden van het Spoon-billed Sandpiper Taskforce zal er gezocht worden.  In 2011 zijn er tijdens de speurtocht drie nieuwe locaties gevonden waar deze vogel broedt.

Dag 10 Bukhta Petra & Bogoslava

In de prachtige fjord bij Petra Bukhta ligt het eiland Bogoslova. Bij de ingang van de fjord is een grote walrussenkolonie, dieper in de fjord zijn verschillende landingen mogelijk in het indrukwekkende berglandschap en de uitgestrekte toendra. 
Verder kunnen hier Grijze walvissen, Larghazeehonden en Zeeotters gezien worden.  

Dag 11 - 12 Meinypil’gyno, Lepekbekstrandlopers.

Meinypil’gyno is een 40 km lange landtong. Het is de belangrijkste broedplaats van de Lepelbekstrandloper. Ook voor dit gebied zijn weer twee dagen gepland om samen met de Taskforce op onderzoek te gaan. 

Dag 13 Cape Navarin

Rond Cape Navarin is de zee bijzonder voedselrijk. Buiten walvissen, zeehonden en zeeotters komen hier ook veel walrussen voor. Ze verblijven veelal op twee plaatsen. Het zal dus niet echt moeilijk zijn om een groep te vinden.
Het is een geweldige ervaring om op enige afstand een groep walrussen een tijdje gade te slaan.

Dag 14 Anadyr

Bij het binnenvaren van de baai bij Anadyr is het zeker zaak om aan dek te staan. In de zomer verblijven hier verschillende groepen Beluga's. Zelfs de inwoners van Anadyr gaan na hun werk nog even aan de waterkant kijken om de Witte walvissen gade te slaan.
Na het ontbijt is helaas het einde van de reis gekomen. Na het ontschepen is er een groepstransfer naar het vliegveld.

Data & Prijzen 2020

Vertrek

Deze reis begint in Petropavlovsk (Kamtsjatka) en eindigt in Anadyr (Tsjoektsjen).

DataReisduurSchipReiscode
23 juni - 06 juli 202013 nachtenSpirit of EnderbySOE 2025

Spirit of Enderby

Prijzen per persoon

bij koers US$1,00 = € 0,86
HuttypenPrijsBeschikbaar
MD 3-pers. hut€ 7.224,00ja
MD 2-pers. hut€ 8.308,00ja
Superior€ 8.858,00ja
Superior Plus€ 9.482,00ja
Minisuite€ 9.843,00VOL
Heritage Suite€ 10.707,00op aanvraag
Landing fee€ 430,00nvt
Chartervlucht
Anadyr- Nome
€ 860,00ja

Het schip

Bekijk hier het dekkenplan en foto's van het schip Spirit of Enderby.

Beschikbaarheid:

Bijgewerkt t/m 14 december 2019.

De prijzen zijn inclusief:

scheepsreis zoals omschreven, volpension aan boord (incl. koffie en thee), accommodatie aan boord op indeling, alle excursies gedurende de scheepsreis, groepstransfer in Petropavlovsk van uw hotel naar het schip en in Anadyr van het schip naar het vliegveld, informatieboekje en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

reis van huis Petropavlovsk en vanaf Anadyr naar huis, eventuele brandstoftoeslag, overige transfers, verzekeringen, visumkosten, (ca. € 110,-), verzekeringen, (fris)drankjes en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).
Het is ook mogelijk om na de reis per chartervlucht naar Nome in Alaska te vliegen. U kunt dan uw reis verlengen in Alaska voor u huiswaarts keert. 

Hutdeling:

Genoemde prijzen zijn gebaseerd op hutdeling.
D.w.z. als alleengaande boekt u standaard op indeling. U betaalt dan GEEN 1-pers. toeslag. U wordt ingedeeld met reizigers van hetzelfde geslacht (dames bij dames en heren bij heren). 
In een 3-pers. hut kunt u uitsluitend op indeling of met drie personen tegelijk  boeken. Wanneer u met twee personen van ongelijk geslacht reist, kunt u NIET beiden in de 3-pers. hut geboekt worden. De Spirit of Enderby heeft slechts één 3-pers. hut. Dit betekent dat deze hut of een vrouwenhut of een mannenhut is.

Toeslag alleengebruik hutten:

Indien u een hut voor alleengebruik wenst, worden de volgende toeslagen in rekening gebracht:
Toeslag alleengebruik 2-pers.hutten: 70%.
Toeslag alleengebruik (mini)suites: 100%.

Eventuele brandstoftoeslag:

Heritage Expeditions behoudt zich het recht voor om, indien stijging van brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft, een brandstoftoeslag op te leggen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vlucht vanaf Amsterdam of Brussel via Moskou naar Petropavlovsk en van Anadyr via Moskou naar Amsterdam of Brussel, benodigde aanvullende overnachtingen, evenals verlenging in Moskou, Kamtsjatka, Anadyr of Alaska.
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bel +31 10 295 0126 of stuur een bel-me-terugbericht. U kunt ook een bericht sturen met uw wensen, we maken graag een voorstel voor u. 
 

BELANGRIJK: VISUM

Voor deze reis heeft u een visum voor Rusland nodig.
Indien gewenst, kunnen wij voor u de visumaanvraag verzorgen. Totale kosten bedragen ca. € 110,00 per persoon.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.