Reisinformatie

Reisbeschrijving Arctische kennismaking Tromsø en Longyearbyen

Een 14-daags arrangement met veel individuele vrijheid. Hert eerste deel is een 10-daagse fly-drive door Noord-Noorwegen vanuit Tromsø, het tweede deel is een verblijf in Longyearbyen op Spitsbergen.
U vliegt vanaf Amsterdam of Brussel naar Tromsø waar op de luchthaven uw huurauto klaar staat. Uw eerste overnachting is in het centrum van Tromsø in pension of hotel. U kunt dan de stad en haar directe omgeving verkennen.
Op de tweede dag vertrekt u bijvoorbeeld richting Lofoten en Andenes (walvisexcursies!) op de Vesterålen of richting Alta en de Noordkaap. U heeft hiervoor acht dagen (langer is ook mogelijk). 
Na de fly-drive vliegt u vanaf Tromsø naar Longyearbyen op Spitsbergen. Hier verblijft u naar keuze drie nachten in een van de hotels, pensions , het appartementencomplex Svalbard Lodge. U kunt dan op eigen gelegenheid en naar eigen interesse wandelen of deelnemen aan diverse excursies en proeven van de arctische sfeer en schoonheid.
Op de 14e dag vliegt u via Oslo weer terug naar Amsterdam of Brussel.

Indien gewenst, kunnen wij voor u ook voor alle dagen tijdens de rondreis door Noord-Noorwegen de hotels of pensions reserveren.

EXCURSIES VANUIT LONGYEARBYEN

Wanneer in juni het dikste fjordijs en de sneeuw op de toendra's verdwijnen, kunnen wandelexcursies vanuit Longyearbyen gemaakt worden en kunnen excursiebootjes weer varen door de Isfjord, Billefjord en Tempelfjord.
U kunt excursies vooraf boeken, maar ook ter plaatse. In ieder hotel en pension in Longyearbyen heeft men bij de receptie toegang tot een centraal reserveringssysteem voor excursies.
Uitgebreide excursie-informatie.

ACCOMMODATIES in LONGYEARBYEN

Voor uw verblijf in Longyearbyen (Spitsbergen) kunt u kiezen uit verschillende hotels, pensions of u kunt zelfs op de camping overnachten.
Uitgebreide informatie over de verschillende accommodaties.

Verlenging, combinaties of andere aanpassingen

Deze reis kan aan uw persoonlijke wensen worden aangepast. Zo kan de route in Noorwegen vastgelegd worden en alle overnachtingen voor u geboekt worden. U kunt ook vooraf of achteraf enkele dagen in Oslo of Zuid-Noorwegen doorbrengen.
Wilt u een voorstel? Stuur ons dan uw wensen of bel +31 10 2950126 voor overleg of een afspraak. Wilt u gebeld worden? Vult u dan het bel-me-terugbericht in. Dan nemen we contact met u op op het gewenste tijdstip.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Amsterdam - Tromsø

Lijnvlucht van Amsterdam of Brussel via Oslo naar Tromsø. Na aankomst kunt u de huurauto op het vliegveld ophalen. Daarna rijdt u naar het hotel in het centrum van Tromsø. Het is lang licht, dus na het inchecken kunt u nog wat van de stad of omgeving verkennen.
Overnachting op basis van logies/ontbijt. 

Dag 02 - 10 Noord-Noorwegen

Deze dagen bepaalt u zelf waar u heen gaat. U kunt de eilandengroep Lofoten en Vesterålen bezoeken, of langs de kust in noordelijke richting en de Noordkaap bezoeken of meer het binnenland in rijden richting Karasjok en de grote meren in Finland.
** Indien gewenst, kan tegen meerprijs, de gewenste route ook vooraf voor u uitgewerkt worden en alle benodigde overnachtingen voor u geboekt worden.**

Dag 10 - 13 Longyearbyen

Op de 10e dag levert u de auto in op het vliegeveld van Tromsø. Daarna vliegt u naar Longyearbyen op Spitsbergen. Na aankomst aldaar gaat u per Flybuss naar het gekozen hotel, pension. 
U heeft drie dagen om wandelingen te maken en deel te nemen aan optionele excursies. De excursies kunnen ter plaatse geboekt worden of vooraf geboekt worden. 

Dag 14 Longyearbyen - Amsterdam

Op de laatste dag gaat u op eigen gelegenheid (Flybuss, taxi of te voet) naar het vliegveld.
Vanhier vlucht u via Oslo naar Amsterdam of Brussel.

Data & Prijzen 2020

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op de luchthaven Schiphol (Amsterdam).
Het is ook mogelijk om vanaf Brussel te vertrekken.

DataReisduur
iedere dinsdag en zondag
van 02 juni t/m 15 sep 2020
13 nachten

Vanafprijzen per persoon

Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen reizend in één auto.
Prijzen voor een andere samenstelling of een andere klasse auto zijn op aanvraag.

Accommodatiein 2-pers. kamersin 1-pers. kamers
Camping (eigen tent)€ 968,00€ 976,00
Camping (huurtent)€ 1.020,00€ 1.044,00
Gjestehuset 102€ 1.142,00€ 1.348,00
Coal Miner's Cabins€ 1.186,00€ 1.494,00
Hotel Polfarer€ 1.268,00€ 1.657,00
Hotel Basecamp€ 1.331,00€ 1.657,00
Radisson BLU Polar Hotel€ 1.407,00€ 1.909,00
Funken Lodge€ 1.482,00€ 2.084,00

De prijzen zijn is inclusief:

lijnvlucht van Amsterdam/Brussel via Oslo naar Tromsø, lijnvlucht van Tromsø naar Longyearbyen, lijnvlucht van Longyearbyen via Oslo naar Amsterdam/Brussel in de goedkoopste klasse incl 1 stuks ruimbagage 23 kg en 1 stuks handbagage per persoon, 01 overnachting in Tromsø en 04 overnachtingen in Longyearbyen naar keuze in hotel of pension in 2-pers.kamer of 1-pers. kamer, op basis van logies/ontbijt, 09 dagen autohuur in categorie Economisch (Peugeot 208) incl. ongelimiteerd aantal km, CDW en belastingen, informatiepakket en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

eventuele stijging van belastingen en/of toeslagen, toeslag voor een hogere vluchtklasse indien de goedkoopste klasse niet meer beschikbaar is, brandstof voor de auto, eventuele kosten van tolwegen, ferryovertochten en kosten indien de auto wordt opgehaald buiten reguliere openingstijden, overige overnachtingen en maaltijden, (fris)drankjes, excursies, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard en publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Belangrijk bij de autohuur:

Autohuur is op basis van ongelimiteerd aantal kilometers inclusief CDW en BTW. 
Er is altijd een eigen risico van NOK 10.000.  Dit eigen risico is ter plaatse af te kopen of vooraf te verzekeren. Vooraf verzekeren is het goedkoopst en kost voor deze reis circa € 55,00.
Voorwaarden voor de huurauto:
> U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs dat nog minstens een jaar geldig is.
> U dient in het bezit te zijn van een algemeen geaccepteerde creditcard (o.a. Visa / Mastercard).
> Een tweede bestuurder kan tegen meerprijs (ca. NOK 30 per dag) ter plaatse bijgeboekt worden.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.