Ga naar inhoud

Expeditiecruise Spitsbergen & Noordoost-Groenland

de mooiste fjorden en gletsjers

:alttitle:

Expeditiecruise Spitsbergen & Noordoost-Groenland

De Expedition zal in 2021 een unieke reis maken, namelijk vanaf Spitsbergen naar Noordoost-Groenland en terug naar Spitsbergen. De reis vindt plaats aan het einde van de zomer. Het is de tijd waarin de zeekoeten de kolonies verlaten en de jonge vogels van de kliffen afspringen om naar het water te gaan waar de vaders hen luidpiepend opwachten. Poolvossen patrouilleren langs de kustlijn om de nodige jongen te verorberen. Tijdens de oversteek van Spitsbergen naar Groenland kunnen ijsschotsen voorbijdrijven waarop walrussen liggen en som zelfs een ijsbeer. Op Groenland zullen het kleurige landschap, de enorme gletsjers en de indrukwekkende ijsbergen een ieder verbazen. Op de toendra waar nu nog planten bloeien, grazen groepjes muskusossen. Het bezoek aan Groenland wordt afgesloten met een bezoek aan de Inuitgemeenschap Ittoqqortoormiit.

De reis in het kort

Na inscheping in Longyearbyen (Spitsbergen) vertrekt het schip naar de kust om daarna over te steken naar het noordoosten van Groenland. Hier wordt een aantal dagen doorgebracht in de prachtige fjorden. Waar mogelijk zal aan landgegaan worden om te wandelen, op andere plaatsen kan het schip langs indrukwekkende bergruggen en ijsbergen varen of wordt er een cruise per zodiac aangeboden. De laatste dag bij Groenland wordt een bezoek gebracht aan de nederzetting Ittoqqortoormiit, waar u kennis kunt maken maken met de Inuitcultuur. Daarna zal het schip oversteken naar de westkust van Spitsbergen waar nog enkele landingen gemaakt kunnen worden. De scheepsreis eindigt in Longyearbyen.

Als u deze reis kiest

 • Scheepsreis met expeditiesfeer op basis van volpension.
 • Incl. regelmatig excursies met wandelingen ca. 3 uur en excursies per zodiac.
 • Engelssprekende expeditieleiding.
 • Min. 70 / max. 134 passagiers // internationaal gezelschap.
 • Verlenging op zowel Spitsbergen als in Noorwegen is mogelijk

Impressies

Draai het scherm voor een betere ervaring
 • Muskusosschedel op Blomsterbugt, Oost-Groenland.
  1/1

  Muskusosschedel op Blomsterbugt, Oost-Groenland.

Dag tot dag

 • Longyearbyen (Spitsbergen)

  In de middag inschepen aan boord van de Expedition. Als iedereen aan boord is, zal het schip de Isfjord opvaren richting de westkust. Het wordt nog niet echt donker 's nachts maar wel schemerig. Rond zonsondergang onstaan de mooiste verkleuringen.

 • Op zee

  Tijdens de oversteek naar Groenland kan er van alles gebeuren. Zo kunnen er grote ijsvelden zijn en kan er een ijsbeer en verschillende grote walvissen (zoals Bultruggen, Potvissen en zelfs Blauwe vinvissen) opduiken. Er zullen lezingen gehouden worden over uiteenlopende onderwerpen.

 • Noordoost-Groenland NP

  Na de oversteek zal de Expedition langs de kust naar beneden zakken. Er zijn vele mogelijkheden om te wandelen en om met rubberboten (zodiacs) tochten te maken tussen de immense ijsbergen en langs torenhoge gletsjerfronten. In de valleien scharrelen groepjes muskusossen en rendieren over de toendra.
  Er kan via de adembenemend mooie Kejser Franz Josef Fjord naar de Kong Oscar Fjord gevaren worden. Beide fjorden worden omsloten door indrukwekkende en kleurrijke bergruggen. In de Kong Oscar Fjord ligt het eiland Ella. Een klim naar het hoogste punt van het eiland wordt beloond met een 360° uitzicht over het fjordenstelsel met de vele ijsbergen. De Sofia Sound en de Antarctic Sound zijn mooie vaarwegen. Een van de mooiste wandelingen is die van Blomsterbugten naar Noa Lake en vervolgens naar een van de hoger gelegen toppen voor wederom een fenomenaal uitzicht.
  De Scoresby Sund is een van 's werelds omvangrijkste fjordenstelsels. Het landschap is er afwisselend en kleurrijk. Røde dankt zijn naam aan de rode zandsteen waaruit het bestaat. Hematiet, zoals de rode zandsteen heet, is een ijzeroxide met een dieprode kleur. Dit gesteente vormt een mooi contrast met de blauwwitte ijsbergen die afgekalfd zijn van de enorme gletsjers die van de Groenlandse IJskap afstromen. De basaltzuilen getuigen van de vulkanische oorsprong. Met zodiacs kan hier langs de immense, rode bergwanden met basaltstructuren en vreemde kalksteenfiguren gevaren worden. Tijdens de wandelingen over de toendra bij bijvoorbeeld Scoresby Land en Danmarksøya kunnen Muskusossen gezien worden. Wellicht ziet u in de verte nog een enkele Poolhaas of sluipt er een Poolvos voorbij.

 • Ittoqqortoormiit en op zee

  Als laatste wordt de nederzetting Ittoqqortoormiit bezocht. In deze kleine, zeer geïsoleerde gemeenschap maakt u kennis met de huidige Inuitsamenleving. Men leeft gedeeltelijk op de ouderwetse manier van jacht en visvangst, maar men kent ook zeker moderne middelen zoals mobiele telefoon. Dat men nog actief jaagt is soms te zien aan een opgespannen ijsberenvacht en zeehondenvlees en vissen die aan grote rekken hangen om te drogen. Tijdens uw bezoek moet u zeker even binnengaan bij het kleine museum, het bezoekerscentrum en het fraaie kerkje.
  Als iedereen terug aan boord is, zal het schip koers zetten naar open zee om terug te keren naar Spitsbergen.

 • Op zee

  Nog zeker een volle dag op zee voor de kust van Spitsbergen in zicht komt. Als het mooi weer verdient het aanbeveling om buiten op de uitkijk te staan. Er kunnen walvissen en dolfijnen opduiken en er zullen allerlei vogels rond het schip vliegen. Ook zullen er weer lezingen gehouden worden.

 • West-Spitsbergen

  Op de hoge kliffen met grote zeevogelkolonies wordt het deze tijd van het jaar steeds stiller. De ganzen, eenden en steltlopers verzamelen om zuidwaarts te trekken. De zon raakt tegen eind augustus de horizon weer even en op de toendra beginnen de wilgenstruikjes herfstkleuren te krijgen. Maar het is zeker een tijd om wandelingen over de toendra te maken, zodiactochten langs de gletsjerwanden en wie weet komt er een poolvos of ijsbeer in zicht, of duikt er voor de kust nog een walvis op. Er zijn legio mogelijkheden om deze twee dagen op Spitsbergen door te brengen.

 • Longyearbyen (Spitsbergen)

  Na het ontbijt zullen alle passagiers aan de kade in Longyearbyen van boord gaan. Er is nog even tijd om een laatste wandeling door Longyearbyen te maken en eventueel een souvenir te kopen. Aan het einde van de ochtend/begin van de middag is er een groepstransfer naar het vliegveld van Longyearbyen, waarmee de reis eindigt.

De beschreven route is een leidraad. IJs-en weersomstandigheden kunnen wijzigingen wenselijk en/of noordzakelijk maken.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 11 november 2020
groenland-234
BELANGRIJK

Bekijk hier de recentste informatie over de Coronamaatregelen voor o.a. deze bestemming.

 • Groepstransfer(s) in Longyearbyen.
 • Reis van huis naar Longyearbyen (Spitsbergen) en v.v.
 • Eventuele overnachtingen op heen- en/of terugreis.
 • Overige (bus)transfers.

Polar Plunge

Tijdens een reis naar het Noordpoolgebied wordt veelal de mogelijkheid wordt geboden om deel te nemen aan een zogenaamde Polar Plunge. Onverschrokken passagiers kunnen hierbij een duik nemen in het polaire water. Een bijzondere prestatie die beloond wordt met een certificaat en applaus van medereizigers, bemanning en het expeditieteam.

Eventuele brandstoftoeslagen:

De rederijen behouden zich het recht voor om bij stijging van de olieprijzen een brandstoftoeslag te heffen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en eventuele verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij ook uw vluchten naar Longyearbyen en v.v. met eventuele noodzakelijke overnachtingen en transfer(s), evenals eventuele gewenste verlenging op Spitsbergen en/of in Noorwegen.

Heeft u interesse? Bel +31 10 295 0126 voor verdere informatie, overleg of een afspraak op ons kantoor of stuur een bericht met uw wensen. Wilt u door ons gebeld worden? Vul dan het bel-me-bericht in. We nemen dan op het gevraagde moment contact met u op.

Compensatie CO2-uitstoot:

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van iedere reiziger die een reis heeft gemaakt, koopt Beluga Adventures een boom voor het project Leembossen (Het Groene Woud) in Noord-Brabant en een boom voor het project De groene corridor van het Nevelwoud naar het Regenwoud in Costa Rica. Beide zijn projecten van Trees for All.

Terug naar boven