Ga naar inhoud

Rondom Spitsbergen met Hurtigruten

Scheepsreis in het land van de ijsberen

:alttitle:

Rondom Spitsbergen met Hurtigruten

Op deze reis neemt het schip met de toepasselijke naam Spitsbergen u mee langs de hoogtepunten van Spitsbergen. Hiertoe probeert men rondom het eiland Spitsbergen te varen. Zo kunt u in de vertrouwde Hurtigrutenomgeving het prachtige Spitsbergen verkennen.
In het geval de Hinlopen (de nauwe zeestraat tussen het hoofdeiland Spitsbergen en het eiland Nordaustland) door ijs wordt geblokkeerd, zal men een alternatieve route varen waarbij zoveel mogelijk van de geplande plaatsen bezocht zullen worden. Het wordt in ieder geval een reis met prachtige landschappen, walvisvaart- en expeditiegeschiedenis. De kans is groot dat u ijsberen, walrussen, rendieren en poolvossen zult zien. Eind augustus gaat de zon ook weer heel even onder. Hierdoor wordt het landschap in een rozerode gloed gezet.
Vogels beginnen te verzamelen om naar warmere, zuidelijke streken te vertrekken.

Als u deze reis kiest

 • Scheepsreis met Hurtigrutensfeer // volpension.
 • Regelmatig korte landexcursies.
 • Engels- en Duitssprekende expeditieleiding.

Impressies

Draai het scherm voor een betere ervaring
 • Blomstrandhalvøya met Tre Kroner op de achtergrond.
  1/16

  Blomstrandhalvøya met Tre Kroner op de achtergrond.

 • Markant gebouw in Barentsburg
  2/16

  Markant gebouw in Barentsburg

 • Walrussen op het ijs.
  3/16

  Walrussen op het ijs.

 • Drieteenmeeuwen
  4/16

  Drieteenmeeuwen

 • Een mooie dag aan de noordwestkust
  5/16

  Een mooie dag aan de noordwestkust

 • Spitsbergen rendieren op de toendra.
  6/16

  Spitsbergen rendieren op de toendra.

 • Baardrob op het ijs.
  7/16

  Baardrob op het ijs.

 • Paarse steenbreek is een van de meestvoorkomende bloeiende planten op Spitsbergen.
  8/16

  Paarse steenbreek is een van de meestvoorkomende bloeiende planten op Spitsbergen.

 • Kortbekzeekoeten in het water.
  9/16

  Kortbekzeekoeten in het water.

 • Walrusstier bij het strand.
  10/16

  Walrusstier bij het strand.

 • IJsbeer op het land.
  11/16

  IJsbeer op het land.

 • Belugaschedels op een oude slachtplaats bij Midterhuken.
  12/16

  Belugaschedels op een oude slachtplaats bij Midterhuken.

 • Onderduikende Bultrug.
  13/16

  Onderduikende Bultrug.

 • Alkefjellet.
  14/16

  Alkefjellet.

 • In de Hornsund dobberen ijsbergen rond.
  15/16

  In de Hornsund dobberen ijsbergen rond.

 • Poolvos onderaan een Drieteenmeeuwenkolonie op Edgeøya.
  16/16

  Poolvos onderaan een Drieteenmeeuwenkolonie op Edgeøya.

Dag tot dag

 • Oslo - Longyearbyen

  Deze reis begint met een rechtstreekse chartervlucht van Oslo naar Longyearbyen op Spitsbergen. Na aankomst is er een groepstransfer naar het hotel voor overnachting.

 • Longyearbyen & Barentsburg

  Na het ontbijt kunt u deelnemen aan een rondrit met gids door Longyearbyen. Men zal u de verschillende delen van de plaats laten zien en de achtergrond van de opbouw van de toenmalige mijnwerkersgemeenschap uitleggen.
  Vervolgens wordt u naar de kade gebracht voor inscheping aan boord van de Fram. Vrij snel vertrekt het schip in westelijke richting. Van de Adventfjord naar de Isfjord en nog voor ze aankomst aan de westkust, zal er een stop gemaakt worden in de Grønfjord bij het Russische mijnwerkersplaatsje Barentsburg. De laatste jaren neemt de bevolking steeds verder af. De oude Sovjetgebouwen in Leninstijl takelen steeds verder af. Maar het is wel een van de weinige plaatsen binnen de Russische Federatie waar u nog een standbeeld van Lenin kunt vinden.
  Na het bezoek vaart de Fram verder naar de westkust en gaat verder in noordelijke richting.

 • Noordwest-Spitsbergen

  Vroeg in de ochtend komt de Spitsbergen de Kongsfjord in. Hier ligt het plaatsje Ny-Ålesund. Was het eens een mijnwerkersnederzetting, nu verblijven er (bijna) uitsluitend onderzoekers en wetenschappers. Werkelijk alles wat er in het arctische gebied onderzocht kan worden, wordt of is hier wel onder de loep genomen. In het plaatsje zijn wat vijvertjes waar Rosse franjepoten te vinden zijn. Noordse sterns vallen steevast iedere bezoeker aan die te dicht bij hun nest komt.
  Het omliggende landschap wordt gevormd door drie hoge toppen in de verte (de Tre Kroner), de immense gletsjer (Kongsbree) en de baai die gevuld is met de meest fantasierijke ijsbrokken.
  Noordelijker zal de Magdalenefjord worden bezocht. Deze lange fjord wordt omzoomd door de voor de westkust zo typerende steile bergen met spitse toppen. Aan het einde van de fjord eindigt de Wagonwaybree in de fjord. Op een van de landtongen (Gravneset) hebben 16e eeuwse walvisvaarders in de zomer walvissen aan land gehaald en verwerkt. Verschillende overblijfselen zijn hier nog te zien.

 • Noordoost-Spitsbergen

  De tocht zet zich voort in oostelijke richting. Boven Nordaustlandet (het noordoostelijke eiland) ligt een archipel van kleine eilanden genaamd Sjuøyane (Zeveneilanden). Hier zal het noordelijkste punt van de reis bereikt worden, hopelijk rond 81°NB. Vaak is er pakijs waar dan ijsberen en walrussen op te vinden zijn.

 • Oost-Spitsbergen

  Tussen Nordaustlandet en het eiland West-Spitsbergen loopt een zee-engte die de Hinlopenstraat heet. Op West-Spitsbergen hebben de spitse bergen plaatsgemaakt voor verweerde tafelbergen. De bergwanden komen langs de Hinlopenstraat bijna loodrecht omhoog. Met hier en daar wat richels vormen ze perfecte broedplaatsen voor duizenden (Zwarte) zeekoeten. Deze rotswand wordt dan ook terecht Alkefjellet genoemd.

 • Zuidoost-Spitsbergen

  Ten zuiden van de Hinlopenstraat liggen twee eilanden: Edgeøya en Barentsøya. De eilanden hebben grote kloven, die door Drieteenmeeuwen als broedplaats gebruikt worden. Onderaan de wanden scharrelen vaak poolvossen rond op zoek naar een gevallen ei of kuiken. Op de stranden liggen verspreide walvisbotten.
  Daarna steekt de Fram de Storfjord over. Tijdens deze overtocht heeft u uitzicht op de ruige oostkust.

 • Zuidwest-Spitsbergen

  Terug aan de westkust zal de Hornsund bezocht worden. In deze indrukwekkende fjord komen vele gletsjers uit. Aan de zuidelijke oever staat de Hornsundtinden, de hoogste top van het zuidelijke deel van Spitsbergen. Landschappelijk is dit een van de mooiste fjorden van Spitsbergen. Een dag in deze fjord vliegt werkelijk zo voorbij!

 • Isfjord

  De reis is bijna ten einde. De Fram draait de Isfjord weer in. Op de hoek, bij Alkhornet, zal een laatste landing gemaakt worden. Onder de hoge kliffen waar duizenden zeevogels broeden, ligt een prachtige toendra. Vaak lopen hier rendieren. In de toendra zijn tevens hele mooie vorstringen te zien die ontstaan zijn door werking van vorst en dooi.

 • Longyearbyen - Oslo

  's Morgens vroeg gaat u in Longyearbyen van boord. Vanhier wordt u naar de luchthaven gebracht voor de chartervlucht terug naar Oslo.

BELANGRIJK

Het hierboven beschreven dag-tot-dag programma is slechts een leidraad. De ijssituatie en andere locale omstandigheden kunnen afwijkingen noodzakelijk of wenselijk maken. Tijdens iedere reis zullen de expeditieleider en de kapitein nauw samenwerken om de reis goed en veilig te laten verlopen.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 24 mei 2022
spitsbergen-260
 • Chartervlucht Oslo - Longyearbyen en v.v.
 • Groeptransfers in Longyearbyen.
 • 1 hotelovernachting in Longyearbyen op basis van logies/ontbijt.
 • Rondrit Longyearbyen.
 • Informatief boek over Spitsbergen.
 • Reis van huis naar Oslo en terug.
 • Overnachting op de heen- en/of terugweg in Oslo.

Let op:

Hurtigruten hanteert flexibele prijzen. D.w.z. dat de rederij afhankelijk van de boekingsstand van een bepaald vertrek de prijzen kan verhogen of verlagen. Als u geboekt heeft, blijft de prijs op onze factuur/bevestiging voor u van toepassing.
Bij vroeg boeken kunt u wellicht boeken in het huttype voor de aangegeven vroegboekprijs. Bij laat boeken in een zeer populaire hutcategorie kan het verschil in prijs oplopen tot enkele honderden euro's.

BELANGRIJK VOOR ALLEENREIZENDEN:
Op de Hurtigrutenschepen is het NIET mogelijk om op indeling te boeken. Alleenreizenden moeten een hut voor alleengebruik boeken. Dit kan tegen een meerprijs die op aanvraag is, maar veelal meer dan 50% bedraagt, tenzij er een tijdelijke aanbieding is waarbij de alleengebruiktoeslag vervalt.

Benodigde vluchten en eventuele verlenging in Oslo

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten naar Oslo en terug, evenals een verlenging in Oslo of Noorwegen.
Heeft u interesse? Bel +31 10 295 0126 of mail ons om uw wensen te bespreken. Liever gebeld worden op een door u aangegeven tijdstip? Vult u hiervoor het bel-me-bericht in. Wij magen graag een mooi reisvoorstel voor u.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland en voor projecten in het buitenland. Op dit moment is dit het project in Madagaskar.

Terug naar boven