Reisinformatie

Reisbeschrijving Kajakken in de Billefjord (Spitsbergen)

Na aankomst in Longyearbyen (Spitsbergen) overnacht u naar keuze op de camping, in pension of hotel. De volgende middag ontmoet u de andere deelnemers en worden de voorbereidingen gestroffen. Na een goede nachtrust wordt u per excursieboot naar Skansebukta gebracht. Op de oever worden de kajaks gereedgemaakt voor vertrek. Op de hoge kliffen broeden duizenden vogels. De vruchtbare hellingen zijn in de zomer een groot bloementapijt. Dan is het tijd voor vertrek, de eerste etappe is ca. 15 km en eindigt bij de verlaten Russische mijnwerkersstad Pyramiden. Het tentenkamp wordt opgezet met uitzicht op de Nordenskiöldgletsjer. Overnachting aldaar.
In de ochtend wordt een korte wandeling door Pyramiden gemaakt en vervolgens de tweede etappe van ca.18 km naar Petuniabukta gepeddeld. Steeds vaker zullen ijs brokken langs de kajak drijven. Wanneer er een Baardrob op ligt, is het zaak zo geluidloos mogelijk te naderen om het dier niet te verstoren en u optimaal de kans krijgt dit mooie dier te bekijken. Bij Petuniabukta wordt het tentenkamp opgezet met uitzicht op de gletsjer.
De etappe van de derde dag is ca. 12 km. Het gletsjerfront nadert gestaag, maar voorzichtigheid blijft geboden. Afkalvende ijsbrokken kunnen grote golven veroorzaken. Bij Brucebyen, een verlaten Schotse gipsmijn uit 1919, wordt het kamp opgezet. Mede door de mineralen in de bodem is de flora hier zeer divers en uitbundig. 
De laatste etappe gaat richting Phantomodden, een brede rivierdelta, waar de kajaks aan land gezet worden. In de namiddag zal de excursieboot de groep weer ophalen en terugbrengen naar Longyearbyen.
Na een overnachting naar keuze op de camping, in pension of hotel kunt u weer huiswaarts keren of uw verblijf met een aantal dagen in Longyearbyen of in Noorwegen verlengen. 

Moeilijkheidsgraad en verblijf

Een goede conditie en enige kajakervaring zijn aan te bevelen. Er wordt 15 - 20 km per dag gepeddeld. De wandelgebieden omvatten bergachtig terrein met soms steile hellingen en toendra die hard maar ook (heel) sompig kan zijn. Benodigde kajak- en kampeeruitrusting wordt vanuit Longyearbyen meegenomen. U dient wel uw eigen slaapzak mee te nemen, indien gewenst kan deze ook in Longyearbyen gehuurd worden. Wel tijdig bestellen!
Met eventuele diëten kan, mits direct bij tijdige boeking opgegeven, rekening gehouden worden.

Vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten, eventueel benodigde overnachting(en) bij Oslo, gewenste extra overnachtingen op Spitsbergen of verlenging in Noorwegen.
Stuur ons uw wensen of bel +31 10 2950126 voor overleg of een afspraak op kantoor. We helpen u graag bij het samenstellen van uw ideale reis.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Longyearbyen

Aankomst in Longyearbyen. Afhankelijk van uw keuze voor overnachting: lopend naar de camping voor overnachting op basis van logies of per Flybuss naar het pension of hotel voor overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 02 Longyearbyen

Ochtend en middag ter vrije besteding. In de middag (16.00u) ontmoeting met de gids en andere deelnemers. Voorbereiding op de tocht. Overnachting op de camping, in pnesion of in hotel.

Dag 03 Skansebukta

Per boot naar Skansebukta. De kajaks worden klaargemaakt. Daarna korte wandeling in de omgeving van Skansebukta. Met de kajak richting Pyramiden. Met uitzicht op de Nordenskiöldgletsjer wordt het kamp opgezet. Overnachting in tent.

Dag 04 Pyramiden - Petuniabukta

Met de kajak naar Pyramiden. Wandeling door Pyramiden. Met de kajak naar Petuniabukta. Overnachting in tent.

Dag 05 Petuniabukta - Brucebyen

Met de kajak naar Brucebyen. Overnachting in tent.

Dag 06 Brucebyen - Phantomodden

Met de kajak naar Phantomodden. Dit is het eindpunt van de reis. In de namiddag wordt u opgehaald met de boot. Overnachting op de camping, in pension of in hotel.

Dag 07 Longyearbyen

Einde van de reis. Vertrek uit Longyearbyen.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt in Longyearbyen, Spitsbergen.

DataReisduur
23 juli - 29 juli 201906 nachten

Prijs per persoon

AccommodatiePrijs vanaf
Op indeling in 2-pers. tent en op de Longyearbyen camping in eigen tent€ 1.449,00
Op indeling in 2-pers. tent en op de Longyearbyen camping in huurtent€ 1.511,00
Op indeling in 2-pers. tent en 4-pers. kamer in pension€ 1.552,00
Op indeling in 2-pers. tent en in 2-pers. kamer in pension€ 1.647,00
Op indeling in 2-pers. tent en in 1-pers. kamer in pension€ 1.794,00
Op indeling in 2-pers. tent en in 2-pers. kamer in hotel, vanaf€ 1.792,00
Op indeling in 2-pers. tent en in 1-pers. kamer in hotel, vanaf€ 2.015,00

De prijzen zijn inclusief:

3 overnachtingen naar keuze op de Longyearbyen camping in eigen tent op basis van logies, in pension of in hotel op basis van logies/ontbijt, 3 overnachtingen op indeling in 2-pers. tent op basis van volpension, 4-daagse kajaktocht o.l.v. Engelssprekende bewapende gids, ijsberenalarm, gebruik kampeer- en kajakuitrusting, groepstransfers, informatiepakket en SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

retourvlucht vanaf Amsterdam of Brussel via Oslo naar Longyearbyen, lunches en diners in Longyearbyen, persoonlijke uitrusting (w.o. slaapzak, isomatje, bestek, bord en mok), extra snacks, (fris)drankjes, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard en bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook graag uw vluchten evenals eventuele verleging op Spitsbergen en/of in Noorwegen. Vraag ons naar de mogelijkheden of kijk op Longyearbyen of bij Lapland voor enkele voorbeelden.
Prijsindicatie vluchten van Amsterdam of Brussel via Oslo naar Longyearbyen, afhankelijk van de beschikbare klasse van € 340,- tot € 900,- per persoon, inclusief belastingen en toeslagen.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.