Reisinformatie

Reisbeschrijving Kajakken langs de westkust van de Isfjord

Na aankomst in Longyearbyen op Spitsbergen heeft u eerst een overnachting in het gelijknamige pension. De volgende ochtend wordt de groep met een zogenaamde Polarcirkelboot naar Yoldiabukta gebracht. De Polarcirkelboot is een open boot met zitplaatsen. Yoldiabukta ligt tegenover de Whalenberggletsjer. Hier worden de kajaks uitgeladen. Alvorens de eerste tocht begint, worden (veiligheids)instructies gegeven. Daarna vertrekt u voor een reis door het fascinerende landschap rond de Isfjord.

In het wijdverbreide fjordenstelsel komen vele gletsjers uit. Zo zijn er de Nansen-, Bore-, Wahlenberg- en Sveabreen. Voor de immense gletsjerfronten drijven vaak afgebrokkelde stukken ijs, die ideale rustplaatsen vormen voor Baardrobben. Het landschap verandert bij iedere bocht. Maar het indrukwekkendst is wel het absurde landschap in de Ekmanfjord. De rode aarde contrasteert enorm met het blauw-witte ijs en het groen van de planten. Bij Skansebukta is een enorme vogelkolonie hoog op de rotsen. Op de onderliggende helling bloeien de mooiste bloemen.

Na zes dagen peddelen en wandelen wordt de groep opgehaald door de Polarcirkelboot bij Skansebukta. Een heerlijke douche, warme maaltijd en comfortabel bed wachten in Longyearbyen.

Op zondagochtend kunt u naar huis terugkeren. U kunt ook uw reis verlengen op Spitsbergen of in Noorwegen.

Het kajakken

U hoeft geen ervaren kajakker te zijn om deel te nemen aan deze reis. Wel dient u over een goede conditie en doorzettingsvermogen te beschikken. Ervaren kajakkers kunnen in een 1-pers. kajak op weg, voor onervaren kajakkers zijn er 2-pers. kajaks aanwezig. Dagelijks wordt er 15 tot 20 km afgelegd.

Accommodaties

Voor het verblijf in Longyearbyen kunt u kiezen uit verschillende accommodatievormen.
De tentenkampen zijn eenvoudig met minimale sanitaire voorzieningen zoals alleen koud water. Er is een aantal 2-pers. tenten en er is een eettent.
U dient wel uw eigen slaapzak mee te nemen.
Met diëten kan, mits direct bij boeking opgegeven, rekening gehouden worden.

Vluchten, overnachting en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten en eventueel benodigde overnachting(en) op de heen- en/of terugreis in Oslo.
U kunt uw reis ook verlengen met enkele dagen in Longyearbyen, of combineren met een andere reis op Spitsbergen of een verblijf in Noorwegen. Op deze site vindt u diverse ideeën. U kunt ook telefonisch overleggen (010 - 2950126) of een e-mail naar ons zenden met uw wensen. Wij leggen u graag de mogelijkheden voor.

Reis van dag tot dag

Dag 01. Aankomst in Longyearbyen

Aankomst Longyearbyen. Per Flybuss naar pension of hotel voor overnachting. De camping ligt op loopafstand van de luchthaven.

Dag 02. Longyearbyen - Yoldiabukta

Om 09.00u wordt u opgehaald voor de informatiebijeenkomst. Daarna volgt de transfer met de Polarcirkelboot naar Yoldiabukta. In deze beschutte baai zullen de veiligheidsinstructie en enige basistechnieken doorgenomen worden. 
De tenten kunnen hier worden opgezet voor de eerste overnachting.

Dag 03. Yoldiabukta - Sveagletsjer

Deze eerste kajakdag staat in het teken van de immense gletsjers. Het is de bedoeling om langs de Wahlenberg- en Sveagletsjer te kajakken. De immense ijsfronten zullen vanuit de kajaks nog imposanter lijken. Meestal liggen er Baardrobben op de afgebroken stukken ijs.
Het tentenkamp zal aan de noordzijde van de Sveagletsjer worden opgezet. Daarna is er tijd om te voet de omgeving te bekijken.

Dag 04 - 05 Ekmanfjord

Vanaf de Sveagletsjer zal verder de Ekmanfjord ingepeddeld worden. De volgende drie dagen zal het bizarre rode landschap het decor vormen van de verschillende kajaktochten. Wie weet welke dieren u hier tegenkomt? Aan land zult u zien dat ook hier planten op onverwachte plaatsen groeien.
Op een mooi plek zal het tentenkamp opgezet worden van waaruit de dagelijkse tochten gemaakt zullen worden.

Dag 06 Dicksonfjord

Vanuit de Ekmanfjord wordt via Kapp Wærn naar Kapp Smith in de Dicksonfjord gepeddeld. Het landschap is hier heel anders. In deze fjord staat het verblijf van een van de laatste pelsjagers van Spitsbergen.
Het tentenkamp zal worden opgezet bij Kapp Smith.

Dag 07. Dicksonfjord - Longyearbyen

's Ochtends kan er een wandeling in de omgeving van Kapp Smith gemaakt worden. Aan het einde van de ochtend zal de Polarcirkelboot de groep weer ophalen en terugbrengen naar Longyearbyen.
Overnachting in Longyearbyen in gekozen accommodatie.

Dag 08. Longyearbyen

Na het ontbijt eindigt het programma.
U kunt de vlucht van 08.00u naar Oslo nemen of nog enkele dagen in Longyearbyen blijven.

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reizen beginnen en eindigen in Longyearbyen (Spitsbergen).

DataReisduur
09 juni t/m 16 juni 201907 nachten
16 juni t/m 23 juni 201907 nachten

Prijzen per persoon

AccommodatiePrijs
In 2-pers. tent / camping€ 1.921,00
In 2-pers. tent / 4-pers. kamer pension€ 1.984,00
In 2-pers. tent / 2-pers. kamer pension€ 2.042,00
In 2-pers. tent / 1-pers. kamer pension€ 2.131,00
In 2-pers. tent / 2-pers. kamer hotel, vanaf€ 2.098,00
In 2-pers. tent / 1-pers. kamer hotel, vanaf€ 2.265,00

De prijzen zijn inclusief:

groepstransfers, 2 overnachtingen in gekozen accommodatievorm op basis van logies/ontbijt, 5 overnachtingen in tenten op basis van volpension, 6 dagen kajakken o.l.v. ervaren, bewapende gids, gebruik van kampeer- en kajakuitrusting, search- & rescueverzekering, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten van Amsterdam of Brussel naar Longyearbyen (Spitsbergen), overige transfers, (fris)drankjes en diner in Longyearbyen, slaapzak en isomatje en overige persoonlijke uitrusting, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard en publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, extra overnachtingen of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook graag uw vluchten evenals eventuele verleging op Spitsbergen en/of in Noorwegen. Vraag ons naar de mogelijkheden of kijk onder Longyearbyen of onder bestemming Lapland voor enkele voorbeelden.
Prijsindicatie vluchten van Amsterdam of Brussel via Oslo naar Longyearbyen, afhankelijk van de beschikbare klasse van circa € 350,- tot € 1.300,- per persoon, inclusief belastingen en toeslagen.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.