Reisinformatie

Reisbeschrijving Sneeuwscooterexpeditie naar Isfjord Radio

Na aankomst op de luchthaven van Longyearbyen gaat u met de zogenaamde Flybuss naar Hotel Basecamp. Na ingecheckt te zijn kunt u het winterse Longyearbyen verkennen.
De volgende morgen vroeg wordt u verwacht voor instructie en het ophalen en passen van de benodigde scooterkleding. Als iedereen aangekleed is en de sneeuwscooter klaar staat, vertrekt de groep richting Barentsburg. Via de Longyeargletsjer, het smalle Fardal en het weidse Grøndal rijdt u naar het Russische mijnwerkersstadje met de Nederlandse naam. Hier wacht een lunch en kunt u kort het stadje bekijken.
Daarna gaat de tocht verder langs de Grønfjord en het Linnévatn naar de uiterste punt van Nordenskiöldland, Kapp Linné, waar Isfjord Radio is gebouwd. Hier wordt u ontvangen met een heerlijk diner. Na deze lange dag en de inspannende rit zult u geen moeite hebben om in slaap te vallen.
De volgende morgen worden tijdens het ontbijt de mogelijkheden voor de terugweg besproken. Afhankelijk van het weer en de sneeuwconditie zal de route gekozen worden. Na aankomst in Longyearbyen levert u de sneeuwscooter in. Daarna overnacht u weer in Hotel Basecamp.
De volgende morgen heeft u ter vrije besteding. Aan het begin van de middag kunt u dan weer huiswaarts keren.

Accommodaties

Hotel Basecamp is een bijzonder sfeervol hotel. Het is gebouwd in de stijl van de trappers die voorheen op Spitsbergen leefden. Het houten gebouw is gedecoreerd met zeehondenbont en het meubilair is gemaakt van grof hout. Ondanks de aanwezigheid van een ruime douche/toilet op iedere kamer is het zeker geen luxe hotel. Veel kamers zijn voorzien van meerdere 1-pers. bedden die soms ook boven elkaar geplaatst zijn.
Het ontbijtbuffet is in de eveneens sfeervol ingerichte eetzaal. 
Op Kapp Linné overnacht u in het gastenverblijf van Isfjord Radio in comfortabele 2-pers.kamers. Hier kunt u genieten van de gastronomische vaardigheden van de kok. Isfjord Radio heeft in totaal 47 bedden verdeeld over 20 tweepersoonskamers en 3 suites. Douches en toiletten zijn gemeenschappelijk.
Er is een eetzaal waar ontbijt, lunch en diner geserveerd worden en een gezellige lounge met openhaard.

Vluchten, aanvullende accommodatie en verlenging op Spitsbergen en/of in Oslo

Indien gewenst, kunnen wij de benodigde vluchten van Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Longyearbyen en v.v. verzorgen. Zeker in de winter kunt u bijna nooit dezelfde dag doorvliegen naar uw eindbestemming. Een overnachting op de heen- en/of terugweg in Oslo is dan noodzakelijk. Ook deze overnachtingen evenals de aanvullende overnachtingen en eventuele verlenging op Spitsbergen en/of in Noorwegen kunnen wij voor u verzorgen.
Ideeën en prijzen van accommodaties en winterexcursies op Spitsbergen kunt u vinden op Longyearbyen in de winter.

BELANGRIJK

Voor het besturen van een sneeuwscooter dient u in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Uw rijbewijs dient u ook ter plaatse te overleggen.
Vanwege veiligeheidseisen moet een groep met minimaal drie sneeuwscooters op pad.
Personen zonder rijbewijs kunnen met eigen mededeelnemers meerijden als duopassagier.
Minimum leeftijd voor deelname is 15 jaar.

Weersomstandigheden
Het programma is altijd onder voorbehoud. Sneeuw- en weersomstandigheden kunnen het noodzakelijk maken om routes aan te passen. Het kan een enkele keer zelfs voorkomen dat de tocht afgelast moet worden. Het is verstandig om na deze tocht nog minstens een dag op Spitsbergen te plannen als uitloopdag.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Aankomst in Longyearbyen

Na aankomst in Longyearbyen kunt u met de Flybuss naar Hotel Basecamp waar u overnacht op basis van logies/ontbijt. In de middag heeft u nog tijd om wat van Longyearbyen te zien voor de zon ondergaat.

Dag 02 Longyearbyen - Barensburg - Kapp Linné

Na het ontbijt is er een informatiebijeenkomst.Daarna maakt iedereen zich klaar om te vertrekken. De eerste etappe gaat tot aan de Russische mijnwerkersplaats Barentsburg. Hier heeft u enige tijd om rond te kijken. Uiteraard wordt er onderweg ook gestopt voor de lunch. De gids zal een mooi plekje hiervoor uitzoeken. Daarna gaat de tocht verder naar Kapp Linné. Hier op de westelijke punt van Spitsbergen ligt Isfjord Radio, waar in het gastenverblijf overnacht wordt. Maar eerst is er bij aankomst een warme douche en een heerlijk diner.

Dag 03 Kapp Linné - Longyearbyen

Na het ontbijt is het tijd om weer te vertrekken. De gids zal op basis van het weer, de sneeuw- en ijscondities de route voor de terugweg bepalen. Aan het iende van de middag wordt Longyearbyen bereikt. Hier overnacht u weer in Hotel Basecamp, op basis van logies/ontbijt.

Dag 04 Longyearbyen

Afhankelijk van het tijdstip van uw terugvlucht is er een zeer vroeg ontbijt, of heeft u de ochtend ter vrije besteding. Per Flybuss naar de luchthaven.

Data & Prijzen 2020

Vertrek

Deze reizen beginnen en eindigen in Longyearbyen (Spitsbergen).

DataReisduur
Iedere ma en vrij tussen 17 feb en - 27 april 202003 nachten

Vanafprijzen per persoon

AccommodatiePrijs per persoon
In 2-pers. kamer / bestuurder sneeuwscooter€ 2.161,00
In 2-pers. kamer / duopassagier€ 1.557,00
In 1-pers. kamer / bestuurder sneeuwscooter€ 2.472,00
In 1-pers. kamer / duopassagier€ 1.768,00

De prijzen zijn inclusief:

02-daagse sneeuwscootertocht met Engelssprekende, bewapende gids, 01 overnachting in 2-pers. kamer in het gastenverblijf van Isfjord Radio op basis van volpension, thermopak, laarzen, handschoenen, slaapzak, 02 hotelovernachtingen in Longyearbyen op basis van logies/ontbijt, verzekering sneeuwscooter (NOK 350), bijdrage climate investment (NOK 250), SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

vluchten van Amsterdam of Brussel naar Longyearbyen en v.v., eventeel benodigde overnachting(en) op de heen- of terugreis, (fris)drankjes, transfers, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook graag uw vluchten evenals eventuele verlenging op Spitsbergen en/of in Noorwegen. Vraag ons naar de mogelijkheden of kijk bij Longyearbyen in de winter voor enkele voorbeelden.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.