Reisinformatie

Reisbeschrijving Sneeuwschoenwandel-avontuur Spitsbergen met Dixie Dansecour

De reis begint op het vliegveld van Longyearbyen (Spitsbergen).
In Longyearbyen wordt ingecheckt in het pension, waarna alle materialen gecontroleerd worden en verdere voorbereidingen voor het sneeuwschoenwandelavontuur getroffen worden. Er volgen vijf dagen van wandelen op sneeuwschoenen door het winterse landschap van Spitsbergen. Er wordt overnacht in tenten. Alle spullen worden meegenomen op kleine sleden, de zogenaamde pulka's. Iedere deelnemer trekt zijn eigen pulka. De tocht eindigt bij het pension in Longyearbyen. Hier kunt u dan genieten van een warme douche en een comfortabel bed. 
De voorlaatste dag  wordt in Longyearbyen doorgebracht. De ervaringen worden doorgenomen en de materialen opgeborgen.
Op de laatste dag gaat u met de Flybuss naar het vliegveld en kunt u huiswaarts keren.

Introductieweekend

Om de deelnemers optimaal te laten genieten van het sneeuwschoenwandelavontuur op Spitsbergen wordt ongeveer een half jaar voor vertrek een introductieweekend in de Ardennen gehouden. Hier leert u Dixie Dansercour, door hem opgeleide gids(en) en overige deelnemers kennen. Gedurende het weekend kunt u oefenen in het opzetten van de tenten, het koken op de kleine stoofjes en ondervinden of uw conditie al op het goede peil is, of dat er nog wat aan gewerkt moet worden.
Deze reis zal door Dixie Dansercour of een van zijn gidsen worden begeleid. 

Slaapzak en persoonlijke uitrusting

De benodigde speciale slaapzak en verdere items die tot de persoonlijke uitrusting behoren, kunnen gehuurd worden.

Informatie

Bent u nieuwsgierig geworden, heeft u vragen of wilt u meer weten? Stuur ons een berichtje of bel + 31 10 2950126 of stuur een bel-me-terugbericht. We helpen u graag verder.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Longyearbyen

Na aankomst per Flybuss naar het pension. Hier worden de voorbereidingen voor de sneeuwschoentrekking getroffen. Er worden inkopen gedaan voor de maaltijden onderweg, de tenten worden opgezet en weer ingepakt en de sleden worden opgeladen. De veiligheidsinstructies en afspraken worden doorgenomen.
Overnachting in pension op basis van logies/ontbijt. 

Dag 02 - 06 Sneeuwschoentrekking

Het echte avontuur gaat beginnen. Na het ontbijt in het pension gaat u op pad. De eerste dag zal het nog wennen zijn. Maar al heel snel heeft u de routines van wandelen, stoppen, tent opzetten, eten maken en slapen. Maar vooral 's morgens weer opstaan vanuit de warme slaapzak zal soms heel moeilijk zijn.
Er zal dagelijks ca. 15 km gelopen worden. Dit neemt over het algemeen 6 uur in beslag. De wandelingen gaan door het mooie winterse landschap van Spitsbergen. Onderweg kunnen rendieren, poolvossen en sneeuwhoenderen gezien worden.
Omdat ijsberen over heel Spitsbergen voorkomen, zal hier tijdens de gehele reis rekening meegehouden moeten worden. Zo zal er 's nachts ijsberenwacht gelopen moeten worden en heeft de gids tijdens de gehele tocht een wapen bij zich.
Op de zevende dag is de groep weer terug in Longyearbyen. Er wordt weer in het pension overnacht. Hier kunt u genieten van een warme douche en een comfortabel bed en een echt diner. 

Dag 07 Longyearbyen

De laatste dag is ter vrije besteding in Longyearbyen. U kunt nog optioneel een sneeuwscootertocht of hondensledetocht maken. Wie niet claustrofobisch is, kan afdelen in het ijsgrottenstelsel van de Longyeargletsjer. Of wellicht wilt u een bezoek brengen aan het museum om meer te weten te komen over de geschiedenis van Spitsbergen.
Overnachting in pension op basis van logies/ontbijt. 

Dag 08 vertrek vanuit Longyearbyen

Vroeg in de ochtend per Flybus naar het vliegveld. Het is tijd om de witte wereld te verlaten. 

Data & Prijzen 2019

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op Spitsbergen

DataReisduurBeschikbaar
03 mrt - 10 mrt 201907 nachtenja
11 mrt - 18 mrt 201907 nachtenop aanvraag

Prijs per persoon

AccommodatiePrijs
In 2-pers. tent en 2-pers. kamer in pension€ 4.300,00
In 2-pers. tent en 1-pers. kamer in pension€ 4.400,00

De prijzen zijn inclusief:

05-daagse sneeuwschoenwandelavontuur onder leiding van Nederlandstalige gids, 04 overnachtingen in tenten op basis van volpension (eenvoudige maaltijden) en 03 overnachtingen in gekozen accommodatietype van het pension op basis van logies/ontbijt, groepstransfers, pulka, gebruik kampeeruitrusting (behalve slaapzak), afscheidsdiner, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

reisvan huis naar Longyearbyen en terug, overige maaltijden, (fris)drankjes, slaapzak en overige persoonlijke uitrusting, overige transfers, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking). 

Benodgde vluchten, overnachting en eventuele verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten naar Longyearbyen en terug evenals de mogelijk benodigde overnachting op de heen- en/of terugweg en gewenste verlenging op Spitsbergen of in Nooorwegen.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.