Reisinformatie

Reisbeschrijving Sneeuwschoenwandel-avontuur Spitsbergen met Dixie Dansecour

De reis begint met een vlucht van Amsterdam naar Oslo/Tromso. Na een overnachting gaat de groep de volgende dag door naar Spitsbergen.
In Longyearbyen wordt ingecheckt in het pension, waarna alle materialen gecontroleerd worden en verdere voorbereidingen voor het sneeuwschoenwandelavontuur getroffen worden. Er volgen vijf dagen van wandelen op sneeuwschoenen door het winterse landschap van Spitsbergen. Er wordt overnacht in tenten. Alle spullen worden meegenomen op kleine sleden, de zogenaamde pulka's. Iedere deelnemer trekt zijn eigen pulka.
Op dag 7 is de groep weer terug bij het pension in Longyearbyen. Hier kunt u dan genieten van een warme douche en een comfortabel bed. 
De voorlaatste dag  wordt in Longyearbyen doorgebracht. De ervaringen worden doorgenomen en de materialen opgeborgen.
De laatste dag vlucht u terug naar Oslo en vandaar naar Amsterdam. 

Introductieweekend

Om de deelnemers optimaal te laten genieten van het sneeuwschoenwandelavontuur op Spitsbergen wordt ongeveer een half jaar voor vertrek een introductieweekend in de Ardennen gehouden. Hier leert u Dixie Dansercour en overige deelnemers kennen. Gedurende het weekend kunt u oefenen in het opzetten van de tenten, het koken op de kleine stoofjes en ondervinden of uw conditie al op het goede peil is, of dat er nog wat aan gewerkt moet worden.
In 2018 zal Dixie Dansercour niet zelf als gids meegaan i.v.m. een expeditie van Franz Josefland naar de Geografische Noordpool in deze periode. Dit jaar zal een door Dixie geselecteerde gids meegaan, die ook tijdens het kennismakingsprogramma in de Ardennen aanwezig zal zijn. 

Slaapzak en persoonlijke uitrusting

De benodigde speciale slaapzak en verdere items die tot de persoonlijke uitrusting behoren, kunnen gehuurd worden.

Informatie

Bent u nieuwsgierig geworden, heeft u vragen of wilt u meer weten? Stuur ons een berichtje of bel + 31 10 2950126 of stuur een bel-me-terugbericht. We helpen u graag verder.

Reis van dag tot dag

Dag 01 Amsterdam - Oslo - Tromsø

Ontmoeting van de groep op Schiphol. Vandaar SAS-lijnvlucht naar Oslo en verder naar Tromsø. In deze gezellige noordelijke stad zal worden overnacht in een van goede hotels op basis van logies/ontbijt. 

Dag 02 Oslo - Longyearbyen

Na het ontbijt is het tijd om terug te gaan naar het vliegveld. Dan volgt de lijnvlucht Tromsø naar Longyearbyen.
Als het helder weer is, kunt u ook het ruige landschap van Zuid-Spitsbergen zien voor het vliegtuig landt in Longyearbyen.
Na aankomst per Flybuss naar het pension. Hier worden de voorbereidingen voor de sneeuwschoentrekking getroffen. Er worden inkopen gedaan voor de maaltijden onderweg, de tenten worden opgezet en weer ingepakt en de sleden worden opgeladen. De veiligheidsinstructies en afspraken worden doorgenomen.
Overnachting in pension op basis van logies/ontbijt. Diner in Longyearbyen. 

Dag 03 - 07 Sneeuwschoentrekking

Het echte avontuur gaat beginnen. Na het ontbijt in het pension gaat u op pad. De eerste dag zal het nog wennen zijn. Maar al heel snel heeft u de routines van wandelen, stoppen, tent opzetten, eten maken en slapen. Maar vooral 's morgens weer opstaan vanuit de warme slaapzak zal soms heel moeilijk zijn.
Er zal dagelijks ca. 15 km gelopen worden. Dit neemt over het algemeen 6 uur in beslag. De wandelingen gaan door het mooie winterse landschap van Spitsbergen. Onderweg kunnen rendieren, poolvossen en sneeuwhoenderen gezien worden.
Omdat ijsberen over heel Spitsbergen voorkomen, zal hier tijdens de gehele reis rekening meegehouden moeten worden. Zo zal er 's nachts ijsberenwacht gelopen moeten worden en heeft de gids tijdens de gehele tocht een wapen bij zich.
Op de zevende dag is de groep weer terug in Longyearbyen. Er wordt weer in het pension overnacht. Hier kunt u genieten van een warme douche en een comfortabel bed en een echt diner. 

Dag 08 Longyearbyen

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. U kunt nog optioneel een sneeuwscootertocht of hondensledetocht maken. Wie niet claustrofobisch is, kan afdelen in het ijsgrottenstelsel van de Longyeargletsjer.
Of wellicht wilt u een bezoek brengen aan het museum om meer te weten te komen over de geschiedenis van Spitsbergen.
's Avonds afscheidsdiner.
Overnachting in pension op basis van logies/ontbijt. 

Dag 09 Longyearbyen - Oslo - Amsterdam

Vroeg in de ochtend per Flybus naar het vliegveld. Het is tijd om de witte wereld te verlaten. Vanaf Longyearbyen vliegt u terug naar Oslo en vandaar naar Amsterdam.

Data & Prijzen 2018

Vertrek

Deze reis begint en eindigt op Schiphol.

DataReisduur
17 mrt - 25 mrt 201808 nachten

Prijs per persoon

AccommodatiePrijs
In 2-pers. tent en 2-pers. kamer in pension€ 5.300,00
In 2-pers. tent en 1-pers. kamer in pension€ 5.480,00
Verplicht introductieweekend€ 325,00

De prijzen zijn inclusief:

lijnvluchten Amsterdam - Oslo - Longyearbyen en v.v. incl. 1 stuks ruimbagage van max. 23 kg en 1 stuks handbagage van max. 10 kg, in de goedkoopste klasse, 01 overnachting in Oslo / Tromsø op basis van logies/ontbijt, 05-daagse sneeuwschoenwandelavontuur onder leiding van Nederlandstalige gids, 04 overnachtingen in tenten op basis van volpension (eenvoudige maaltijden) en 03 overnachtingen in gekozen accommodatietype van het pension op basis van logies/ontbijt, groepstransfers, pulka, gebruik kampeeruitrusting (behalve slaapzak),  afscheidsdiner, SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief:

overige maaltijden, (fris)drankjes, slaapzak en overige persoonlijke uitrusting, overige transfers, toesalg indien de goedkoopste vluchtklasse niet meer beschikbaar is, verzekeringen, uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking). 

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.