Reisinformatie

Reisbeschrijving Trekking naar de Wijdefjord (Spitsbergen)

Na aankomst en kennismaking op het vliegveld van Longyearbyen gaat u naar de camping.
De tweede dag wordt er voorbereid op de reis en op de derde dag gaat u per boot van Longyearbyen naar Pyramiden. Vanaf hier gaat u te voet verder naar het vaste Petuniabasiskamp op Dicksonland. In de omgeving van het Petuniabasiskamp ligt het verlaten Russische mijnwerkersstadje Pyramiden .
Langs de oevers van de beschutte Dicksonfjord wordt in noordelijke richting verder gewandeld. Langzaam veranderen het landschap en de temperatuur.
Ter hoogte van Dicksondalen wordt de tocht oostwaarts voortgezet. Vanaf nu wordt het uitzicht bepaald door de Mittag-Lefflergletsjer. Bij het bergmeer aan de voet van deze gletsjer wordt een eigen basiskamp ingericht. De route van ca. 80 km wordt in 5 dagen afgelegd.
Vanuit dit eigen basiskamp aan het bergmeer kunnen de volgende dagen dagtochten, of een meerdaagse tocht verder noordwaarts langs de Wijdefjord gemaakt worden. Het weer, de sneeuw- en ijscondities bepalen de mogelijkheden ter plaatse.
Bij goed weer kan via de westoever van de Westfjord de Wijdefjord bereikt worden. Deze meerdaagse tocht is ca. 30 km lang. De terugweg vanaf het bergmeer voert u over bergruggen, gletsjers en door diepe valleien en eindigt in het Gletsjerkampbij de Nordenskiöldgletsjer.
Voor de 16e dag staat de boottransfer terug naar Longyearbyen gepland.
De 17e dag is een uitloopdag, die als alles volgens plan verlopen is, ter vrije besteding is. U overnacht deze twee nachten op de camping bij Longyearbyen voor u huiswaarts kunt keren.

Landschap

De omgeving van de Billefjord wordt gevormd door hoge steile bergen en de weidse Nordenskiöldgletsjer. Naar het binnenland richting Wijdefjord wordt het landschap geheel gedomineerd door de Nordenskiöld- en Mittag-Leffergletsjer. Naar het westen richting Dicksonfjord verandert het landschap in een glooiend berglandschap met brede valleien en ondiepe rivierbeddingen.

Moeilijkheidsgraad

Een goede conditie en gezondheid zijn vereist, evenals wandel/trekkingervaring. Op een aantal dagen zal een afstand van meer dan 20 km afgelegd moeten worden over bergachtig terrein, waarbij rivieren en sneeuwvelden overgestoken moeten worden. Achterblijven kan niet!
De basisroute is ca. 120 km.
Als deelnemers voor 28 april geboekt hebben, kunnen er, om gewicht te beperken, onderweg 2 depots aangelegd worden. Het te dragen gewicht is dan: uw eigen spullen + ca. 7 kg gemeenschappelijke bagage. Boekt u later, dan zal al het nodige voedsel meegenomen moeten worden. 
Tijdsduur van de wandelingen: 8 - 10 uur per dag. Vanwege mogelijk ijsberen gevaar moet u altijd bij de groep blijven.

Data & Prijzen 2018

Vertrek

Deze trekking begint en eindigt in Longyearbyen (Spitsbergen).

DatumReisduur
augustus, exacte data in overleg17 nachten

Indicatieprijs per persoon

AccommodatiePrijsindicatie
Op indeling in 2-pers. tent€ 2.657,00

De prijs is inclusief:

gebruik tent en isolatiemat (10mm waterbestendig foam), voedsel voor ontbijt en avondmaaltijden gedurende de trekking, snacks* (o.a. chocolade), melkpoeder, thee en koffie, Engels-/Duitssprekende bewapende gids, ijsberenalarm. In Longyearbyen: overnachting in tenten op basis van logies, SGR-dekking.

De prijs is exclusief:

retourvlucht vanaf Amsterdam of Brussel via Oslo naar Longyearbyen, lunches en diners in Longyearbyen, persoonlijke uitrusting (w.o. slaapzak, bestek, bord en mok), extra snacks, verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard, publieksbijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).
Stijgijzers kunnen gehuurd worden.
Wij adviseren om gebruik te maken van eigen materiaal en om zelf ter aanvulling en naar eigen smaak, snacks mee te nemen.

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook graag uw vluchten evenals eventuele verleging op Spitsbergen en/of in Noorwegen. Vraag ons naar de mogelijkheden of kijk op deze site onder Longyearbyen of onder bestemming Lapland voor enkele voorbeelden.
Prijsindicatie vluchten van Amsterdam of Brussel via Oslo naar Longyearbyen, afhankelijk van de beschikbare klasse vanaf ca. € 399,- per persoon, inclusief belastingen, 1 stuks ruimbagage en toeslagen.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Ga naar de CFR informatiepagina.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Ga naar de SGR informatiepagina.